#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/01/2013 11:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνία για τέσσερις κάλπες, τελικώς, στη Βουλή(Ανανεωμένο) -  Στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τέσσερις κάλπες - μία για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο- συμφώνησαν όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου. Την ικανοποίηση του προεδρείου της Βουλής για το γεγονός ότι υπήρξε ομοφωνία εξέφρασε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως είπε επί της διαδικασίας, συμφωνήθηκε ομόφωνα η διεξαγωγή ταυτόχρονης μυστικής ψηφοφορίας, με μία ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, με τέσσερις κάλπες και τέσσερα ψηφοδέλτια με τα αδικήματα, όπως επίσης και λευκά ψηφοδέλτια.

Για οργανωμένη πολιτική σκευωρία με στόχο το ΠΑΣΟΚ, τον ίδιο, την κυβέρνηση και τη σταθερότητα στη χώρα, έκανε προηγουμένως,λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης και αντιπρότεινε να γίνει μια ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες.

«Αποδείχθηκε ότι όλα ήταν ψέμα. Μια πολιτική αθλιότητα που ψάχνει τον φερετζέ της για να κρυφτεί. Εμείς σηκώνουμε τον φερετζέ και αποκαλύπτουμε τώρα την κάλπικη θεωρία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διήμερη συζήτηση που θα απολήξει σε μια ψηφοφορία με τέσσερις κάλπες, ανά πρόσωπο ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλει να ελέγχει την ψήφο των βουλευτών και είπε ότι δεν πρέπει να δοθεί δυνατότητα κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος. Διήμερη συζήτηση, ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλπες σε αντιστοιχία με τα πρόσωπα και ψηφοδέλτια ανά πρόσωπο και αδίκημα, πρότεινε και ο Φώτης Κουβέλης.

Η πρόταση του προεδρείου διασφαλίζει την διαφάνεια, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι την πρόταση του καθοδηγεί η πολιτική στόχευση. Δήλωσε όμως ότι θα συμφωνήσει με την παρέμβαση του κ. Βενιζέλου να στηθούν τελικά τέσσερις κάλπες.

Για θεαματική εγκατάλειψη της πρότασης για τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες και επτά κάλπες, μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συμφωνούμε απολύτως να υπάρξουν τέσσερις κάλπες για τα τέσσερα πρόσωπα, αλλά για να διασφαλιστεί η μυστικότητα πρέπει ο κάθε βουλευτής με ένα ψηφοδέλτιο να ψηφίσει σε κάθε κάλπη και όχι κάποιος βουλευτής να προσέρχεται σε όποια κάλπη θέλει, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Πάππας.

«Το προεδρείο της Βουλής όμως δεν μπορεί να κάνει τον παιδονόμο», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε πως ο κάθε βουλευτής έχει ευθύνη για τη στάση του.

«Τα περί σκευωρίας να τα θέσει ο κ. Βενιζέλος στην ουσία της συζήτησης. Το ΚΚΕ το αφήνουν παγερά αδιάφορο οι αναφορές για τη σκευωρία», σχολίασε την ομιλία του κ. Βενιζέλου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής εκτιμώντας ότι επιχειρείται συγκάλυψη. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της μίας ψηφοφορίας με τέσσερις κάλπες.

«Δεν υπήρξε μεθόδευση εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών και αυτό αποδείχθηκε με την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου και είναι πλήγμα όταν διατυπώνονται αξιολογήσεις περί μεθοδεύσεων» σχολίασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Νωρίτερα

Στις 10.30 το πρωί, ανέβηκε στην έδρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης αναγιγνώσκοντας τα αδικήματα για τα οποία, κάθε κόμμα προτείνει τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στην πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτείνεται η παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προτείνεται παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου, για παράβαση καθήκοντος, απιστία στην υπηρεσία και πλαστογραφία. Προτείνεται, επίσης, παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για υπεξαγωγή εγγράφου, παράβαση καθήκοντος και απιστία στην υπηρεσία.

Στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή, προτείνεται παραπομπή των πρώην υπουργών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου και των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου για υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου, παράβαση καθήκοντος, απιστία στην υπηρεσία, άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και με μία σχετική ευελιξία μέχρι τις έξι ή έξι και μισή.

Εισηγήθηκε, επίσης, στην Ολομέλεια τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες και με κάλπη ανά πρόσωπο σε κάθε μία από αυτές. Όπως είπε, η εισήγηση αυτή γίνεται μετά από την απόφαση στην οποία κατέληξε η Διάσκεψη των Προέδρων κατά πλειοψηφία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σκεπτικός avatar
  Σκεπτικός 17/01/2013 11:46:26

  Για να δούμε τώρα ποιοί θα επιμείνουν στην συγκάλυψη...

  • Χρήστος Χ. avatar
   Χρήστος Χ. @ Σκεπτικός 17/01/2013 13:29:38

   Αν πνιγονται σε μια κουταλια νερο για να κανουν το αυτονοητο, φανταστειτε τι γινεται για ζητηματα που δεν εχουμε πληροφορηση...

  • dim avatar
   dim @ Σκεπτικός 17/01/2013 13:40:08

   Όταν δεν υπάρχουν καν ενδείξεις και λογικά επομένως δεν παραπέμπεται κάποιος εσύ το ονομάζεις "Συγκάλυψη"?

  • dim avatar
   dim @ Σκεπτικός 18/01/2013 03:20:13

   Μεγάλη ήττα της αντιπολίτευσης το σημερινό.... Φιάσκο Τσίπρα, που θα μείνει στην Ιστορία... Μείον Έξι Ψήφοι, από το σκληρό πυρήνα της αντιπολίτευσης, που δεν πείστηκε ούτε αυτή για πιθανές ενδείξεις στη παραπομπή Βενιζέλου...

 2. dim avatar
  dim 17/01/2013 13:46:56

  Θέλω να καταλάβω αν όταν έχουμε μια κάλπη για κάθε άτομο, αλλά οι προτάσεις του κάθε κόμματος περιέχουν άλλες κατηγορίες η κάθε μια για το ίδιο πρόσωπο, ο κάθε βουλευτής που θα κληθεί να ψηφίσει θα μπορεί να επιλέξει για ποιές κατηγορίες θέλει να παραπέμψει το συγκεκριμένο πρόσωπο, ή αναγκαστικά τον αν τον ψηφίσει τον παραπέμπει για όλα πακέτο?

  Αν ισχύει το πρώτο (να μπορεί να επιλέξει και κατηγορίες) τότε σωστά στήνονται 4 κάλπες. Αν δεν διασφαλίζεται το πρώτο και ισχύει το δεύτερο τότε οι 4 κάλπες είναι λάθος (δε γίνεται να παραπέμπεις κάποιον και να μη ξέρεις για ποιά τελικά κατηγορία θες να τον παραπέμψεις), και έπρεπε να γίνουν 3 ψηφοφορίες, με 1 - 2 και 4 κάλπες αντίστοιχα στη κάθε μια από τις ψηφοφορίες αυτές...

  Αντίστοιχα οι 3 κάλπες, μια για κάθε πρόταση που είχε ακουστεί, ήταν μεγάλη μπαρούφα, γιατί αν κάποιος ήθελε να παραπέμψει Παπανδρέου αλλά όχι Παπαδήμο, δεν θα είχε καν καμία κάλπη που να του ταιριάζει...

  • Σκεπτικός avatar
   Σκεπτικός @ dim 17/01/2013 16:30:34

   Τώρα που ο Μπένυ είδε το φως το αληθινόν, τι έχεις να πεις εσύ που ούτε ενδείξεις ενοχής δεν βλέπεις σε κανέναν;

   • dim avatar
    dim @ Σκεπτικός 18/01/2013 00:37:12

    Επιτέλους έγινε το προφανές... 4 κάλπες, αλλά με τις κατηγορίες που προτείνει ο καθένας να είναι σαφώς διακριτές, και ο καθένας να ψηφίσει αυτό που θέλει...

   • dim avatar
    dim @ Σκεπτικός 18/01/2013 03:23:01

    Τρελλή ήττα Τσίπρα το αποτέλεσμα...

    Ελπίζω να παραδεχθείς τώρα το λάθος σου...

    Εδώ δε βρήκαν ενδείξης ενοχής 6 βουλευτές του σκληρού πυρήνα της αντιπολίτευσης, που πήγαν στη κάλπη Βενιζέλου αλλά δεν ψήφισαν "ΝΑΙ"...

    Φιάσκο για την αντιπολίτευση... Έιχε σκληρό πυρήνα 130 ΝΑΙ, και πήρε μόνο 124 ΝΑΙ....

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 17/01/2013 16:03:09

  Έπεσε χοντρό παζάρι και απο 7 πήγαν στις 4.
  Εκπτώσεις...

 4. viva avatar
  viva 17/01/2013 17:34:03

  ειμαι σιγουρος οτι ειναι αθωος ο Βενιζελος......κ τι εγινε που πηρε το στικακι σπιτι του.....εδω πηρε ολοκληρη BMW λιμουζινα θωρακισμενη σπιτι του στο στικακι θα κολησουμε ? ολοι παιρνουμε σπιτι μας εγγραφα απο τις δουλειες μας....τιμολογια πελατολογια,σχεδια,κανα μηχανημα που χρησιμοποιουμε......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.