#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2010 10:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνία για βοήθεια 110 δισ. ευρώ στην ΕλλάδαΟι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν οριστικά την Παρασκευή την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι επί της αρχής να «ενισχύσουν» τη δημοσιονομική πειθαρχία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε εν μέσω έντονων ανησυχιών για διάχυση της ελληνικής κρίσης αλλά και του άλματος των spreads στα ομόλογα των χωρών της Νότιας Ευρώπης.

Τα δάνεια από τις χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν τελικά πενταετή διάρκεια και όχι τριετή όπως είχε αρχικά αποφασιστεί. Οσον αφορά το επιτόκιο δανεισμού, αυτό πιθανότατα θα ανέρχεται στην περιοχή του 4% για τα πρώτα τρία χρόνια και 5% για τα δύο χρόνια μέχρι τη συμπλήρωση της πενταετίας. Μέχρι το τέλος του έτους η Ελλάδα θα λάβει σε τρεις δόσεις (Μάιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο) δάνεια περί τα 45 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 10 δισ. ευρώ που θα διοχετευθούν στο ταμείο για τις εγχώριες τράπεζες.

«Σε συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στις 23 Απριλίου και της συμφωνίας που επετεύχθη στο Eurogroup στις 2 Μαϊου, θα παράσχουμε στην Ελλάδα 80 δισ. Ευρώ στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνολικού ύψους 110 δισ. Ευρώ. Η Ελλάδα θα λάβει μια πρώτη δόση τις επόμενες ημέρες , πριν από τις 19 Μαϊου», αναφέρεται στη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης και επισημαινεται:

«Το πρόγραμμα που υιοθετήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση είναι φιλόδοξο και ρεαλιστικό. Αντιμετωπίζει τις σοβαρές δημοσιονομικές ανισορροπίες, θα καταστήσει την οικονομία πιο ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει τη βάση για ισχυρότερη και πιο βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Ελληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την απόλυτη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή αυτών των ζωτικών μεταρρυθμίσεων».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 08/05/2010 10:57:31

  Aς ελπίσουμε ότι αυτά τα χρήματα και όσα θα χάσουν οι Ελληνες πολίτες τα επόμενα χρόνια δεν θα έχουν την τύχη που είχαν τα χρήματα που έπεσαν στη χώρα κυρίως την δεκαετία του ΄80. Είναι λυπηρό αλλά κάποια ελπίδα μου δίνει ότι το τι θα κάνει ΑΥΤΗ ηκυβέρνηση θα ελέγχεται από έξω. Λυπηρό ίσως και επικίνδυνο, αλλά με τη κυβέρνηση που έχουμε μάλλον απαραίτητο.

 2. ataktos avatar
  ataktos 08/05/2010 11:19:11

  Οι Έλληνες κινούνται εδώ και πολλά χρόνια με «συνάλλαγμα», αφού τα ευρώ μας ΔΕΝ είναι ελληνικά...


  Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και "αυτούς" (τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Μόνο που ταπράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους.
  Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ (χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της. Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς, υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ.
  Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:  Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι. Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε. Παρατηρήστε δε, ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που δεν λέει τίποτα. Ομοίως για την Γερμανία η οποία δεν έχει το G για Germany αλλά το X. Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως;
  Η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια δοκιμή. Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ από 1 ATM.Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων. Θα δείτε ότι σχεδόν όλοι είναι από άλλες χώρες. Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά, αν υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.
  Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Οριστικά και αμετάκλητα. Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση), ή θα πρέπει η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα (σ.σ: σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς)....
  Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή. Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο, παλιό εθνικό νόμισμα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα έχουν ήδη μετατραπεί, εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο. Σε εμάς εννοείται, με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%, γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας (500-600 δρχ / 1 ευρώ). Αυτό λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης...
  Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα (στο μελλοντικά νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης), μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά. Τα άλλα χάσανε.
  Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, κάποια στιγμή θα καταφέρουν και το αδιανόητο. Να μας "πετάξουν" έξω από την Ευρωζώνη και το Ευρώ, με τις όποιες συνέπειες...

  • anonymous avatar
   anonymous @ ataktos 08/05/2010 12:05:43

   Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει,

   Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό αυτοί οι πολιτικοί δε θα υπάρχουν πλέον.

   Για το Ευρώ που λες, νομίζω ου το έχω ξαναγράψει. Μένω Γερμανία. Αυτή τη στιγμή έχω στην τσέπη μου 35 Ευρώ.
   Το εικοσάρικο και το δεκάρικο είναι U και μόνο το τάλιρο είναι X. Το παρατηρώ συνέχεια αυτό.

   • Nikos..... avatar
    Nikos..... @ anonymous 15/06/2010 02:36:31

    Μπορει εσυ που μενεις γερμανια να πιανεις λιγα γερμανικα Χ ευρω στα χερια σου και μαλιστα 5 ευρα, αλλα εμεις εδω στην ελλαδα τα μαζευουμε οπως η μελισσα τη γυρη! Ετσι και πεσει στα χερια μας γερμανικο 50αρικο, δεν το δινουμε! Το κραταμε στην μπαντα για το μπαμ, να πανε γερμανια και να επιστρεψουμε πισω με μαρκα. Σε πληροφορω οτι ορισμενοι γνωστοι μου το κανουν αυτο. Γερμανικο ευρω δεν επιτρεπουν να κυκλοφοφρησει, το κρατανε, ολα τα αλλα πανε κανονικα στην κυκλοφορια τα γερμανικα ομως οχι! Ειναι ο ΄χρυσος' του ευρω, δε δινουμε στην κυκλοφορια γερμανικα ευρω, τα κραταμε στην μπαντα! Δε πληρωνουμε πλογαρισαμους με γερμανικα ευρω ποτε! Υπαρχουν τοσα και τοσα ιταλικα και ισπανικα, γιατι να χαραμισουμε τα μαρκα μας για πεσετες και λιρετες; Βλακες ειμαστε;

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ ataktos 08/05/2010 13:41:52

   Για να το κανουμε λιγο πιο κατανοητο ακομα, τα ελληνικα τυπωθηκαν και τυπωνονονται εδω;
   Αν τυπωνονται εδω με ποιανου εντολη τυπωνονται και υπο ποιες προυποθεσεις αν φυσικα γνωριζεις.

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ ataktos 08/05/2010 13:51:17

   @ataktos
   "Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:"
   λειπει κατι?
   ηθελες να βαλεις τους κωδικους των χωρων και μετανιωσες?

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ataktos 08/05/2010 18:33:44

   Ανόητες θεωρίες συνωμοσίας!!! Είναι απίστευτο τελικά το πόσο ανεύθυνα διαδίδουν μέσω διαδικτύου "πληροφορίες" κάποιοι και πριν εμφανιστεί εδώ, έκανε διαδρομή και σε άλλα site. Ελπίζω να μην υπάρχουν άνθρωποι τόσο εύπιστοι που θα πανικοβληθούν. Μια ερώτηση: Τι θα κάνει ο Γερμανός που θα βρεθεί με τα ευρώ μου στο χέρι; Θα έχει μερικές άχρηστες δραχμές; Αστεία πράγματα, όταν δεν γίνονται επικίνδυνα. Το αποκλειστικό έλεγχο έκδοσης του ευρώ το έχει η ΕΚΤ, δεν μπορεί λοιπόν να ίναι "πληθωριστικό", καμμία σημασία δεν έχει για λογαριασμό ποιάς χώρας εκδόθηκε. Άλλωστε το χρήμα στην εποχή μας μόνο κατά ένα μικρό μέρος είναι σε χαρτονομίσματα, κυρίως είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

   Ιστορίες για αγρίους.

 3. http://firiki2010.wordpress.com/ avatar
  http://firiki2010.wordpress.com/ 08/05/2010 12:05:36

  Θα έλεγα ότι κι εγώ βρίσκω αδιανόητο να βρεθούμε εκτος Ευρωζώνης. Πίστευα και ελπίζω ακόμη ότι δεν θα συμβεί ακόμα και για λόγους ανεξαρτήτους της θελήσεως μας . Για τους λόγους τους οι Ευρωπαίοι θα μας υποχρεώσουν να προσπαθήσουμε πολύ και να σωθούμε.
  Αρχισα να ανησυχώ σοβαρά στις 11.04.10 όταν ο Λ.Υ.Παπανδρέου σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ είπε: "Δεν φταίει το ευρώ για τα δικά μας προβλήματα. Η θέση της Ελλάδας ανήκει στην ευρωζώνη. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο συνιστά αστειότητα"
  Με βάση τα όσα είχε πεί τους προηγούμενους μήνες θεωρώ την ανησυχία μου δικαιολογημένη

  • anonymous avatar
   anonymous @ http://firiki2010.wordpress.com/ 08/05/2010 12:10:34

   Θα έλεγα ότι κι εγώ βρίσκω αδιανόητο να βρεθούμε εκτος Ευρωζώνης

   Εγώ δε θέλω να μας πετάξουν έξω. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να προετοιμαστούμε μεθοδικά και να βγούμε εκτός. Κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν τα πάντα. Αν είμαστε στενά συνδεδεμένοι με αυτούς θα καταρρεύσουμε κι εμείς. Αν δεν είμαστε στενά συνδεδεμένοι μπορεί να περισώσουμε κάτι. Πρέπει να διδαχτούμε από την Ελβετία.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/05/2010 12:28:02

  Δεν είναι βοήθεια ειναι ΔΑΝΕΙΟ.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 08/05/2010 16:03:07

   Έτσι είναι. Η προπαγάνδα το λέει "βοήθεια".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.