12/05/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμπαιγνία Βενιζέλου – ΕΛΣΤΑΤ για τις εκλογές

Ποιος είναι ο πολιτικός αρχηγός που κατεβάζει ρολά στο κόμμα του την ώρα που ετοιμάζεται να πάει σε εκλογές; Ο Ε. Βενιζέλος! Πήγε και ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, είπε ότι «πρέπει να το φτιάξουμε από την αρχή» και ότι «ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι 30 χρονών».

Τον πείραξε το αποτέλεσμα των εκλογών; Τα έχει χάσει; Αποσύρεται από την πολιτική; Κάνει απλώς μακιγιάζ του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Ιουνίου; Δεν καταλαβαίνει ότι σπρώχνει τους ψηφοφόρους του σε άλλα κόμματα; - και σε ποια;

Ο σχεδιασμός του Βενιζέλου γίνεται με φόντο όχι τις εκλογές του Ιουνίου (αν γίνουν), αλλά αυτές που θα γίνουν τέλη του 2012! Για τότε θέλει να έχει έτοιμο το κόμμα του, όπως και αν το λέει και με όσα στελέχη του απομείνουν.

Από πού προκύπτει ότι μέσα στο έτος θα έχουμε ξανά εκλογές; Από την απόφαση του κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ότι δεν δίνει την απογραφή που έγινε πέρυσι και έπρεπε να την έχει έτοιμη για να γίνουν οι εκλογές. Το Σύνταγμα ορίζει ότι η απογραφή θεωρείται ότι έχει παραδοθεί ένα χρόνο μετά την διεξαγωγή της, και με βάση αυτήν πρέπει να γίνουν οι εκλογές – αλλά ο κ. Γεωργίου είναι πάνω από το Σύνταγμα.

Αν λοιπόν οι εκλογές γίνουν τον Ιούνιο βάση της απογραφής του 2001, με την πρώτη προσφυγή στον Άρειο Πάγο θα ακυρωθούν είτε εν συνόλω είτε εν μέρει! Θα προσφύγει για παράδειγμα ένας πολίτης της Κορινθίας που σήμερα έχει 4 έδρες και με τη νέα απογραφή θα έχει 5 έδρες, θα δικαιωθεί και θα αρχίσει το ντόμινο, καθώς η έδρα θα πρέπει να ληφθεί από άλλο νομό κ.ο.κ. Πλήρες μπάχαλο! Τότε η μόνη λύση θα είναι η προσφυγή σε νέες εθνικές εκλογές.

Μέχρι τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει μείνει εκτός εξουσίας, θα έχει καθαρθεί, θα έχει κάνει αντιπολίτευση (όπως την ξέρει…) και θα εμφανιστεί ως νέο κόμμα. Για να το πούμε αλλιώς: αυτό είναι το μεταβατικό διάστημα που θέλει το σύστημα ΠΑΣΟΚ για να ανασυγκροτηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. theo1611 avatar
    theo1611 12/05/2012 15:35:31

    Από την προσωπική μου εμπειρία κατά την απογραφή (κατάφεραν να μη με απογράψουν - ακόμη έχω τα συμπληρωμένα δελτία και περιμένω να περάσουν να τα πάρουν- με το χαοτικό σχέδιο απογραφής που εφήρμοσαν για πρώτη φορά) τείνω στην άποψη ότι κατόρθωσαν η απογραφή που έκαναν να μη στέκεται στατιστικά και πραγματικά!!!

  2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
    ΠΕΛΙΑΣ 12/05/2012 19:06:44

    Ο Βενιζέλος είναι πάντα των στρατηγικών λαθών ,το κακό είναι πολλά από αυτά τα πλήρωσε και θα τα πληρώνει η Ελληνική κοινωνία ερήμην πάντα της ΝΔ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.