#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2013 09:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμμαχία Καμμένου με τη Χρυσή Αυγή!Έπεσαν οι μάσκες… για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον πρόεδρό τους, Πάνο Καμμένο, ο οποίος δεν δίστασε να «ανοίξει» την πόρτα και να «υποδεχθεί» τη Χρυσή Αυγή… με πρόσχημα την πρόταση παραπομπής του Γιώργου Παπανδρέου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

 

«Δεκανίκι»

Ο Πάνος Καμμένος, όταν αντιλήφθηκε πως ο άλλος ευκαιριακός πολιτικός του «συνεταίρος», ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι διατεθειμένος να «στιγματιστεί» σε μια καθαρά πολιτική δίωξη εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, έσπευσε να ζητήσει «δεκανίκι» από την εθνικιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής και τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, καταθέτοντας τη δική τους πρόταση, με την οποία ζητούν την παραπομπή και των δύο πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου!

Αιτία, για να «περάσει» ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ. τις άλλοτε ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές, όπως τουλάχιστον οι ίδιοι δήλωναν στο παρελθόν πως είχαν με τη Χρυσή Αυγή, «στάθηκε» ο Κανονισμός της Βουλής. Καθώς οι 18 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. δεν έφταναν για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 30 βουλευτών που χρειάζονται να συνοδεύουν μια πρόταση σύστασης Προκαταρτικής Επιτροπής, προκειμένου αυτή να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να τεθεί σε ψηφοφορία.

Το «κάλεσμα» του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, με προφανές το «αντίδωρο» του κοινοβουλευτικού εξαγνισμού της έσπευσε να εκμεταλλευτεί η Χρυσή Αυγή και μάλιστα με «αναβαθμισμένη» ανακοίνωση του ίδιου του γενικού της γραμματέα, Νίκου Μιχαλολιάκου, και όχι απλά όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ηλία Κασιδιάρη.

 

«Συνένοχοι»

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος χαρακτηριστικά δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής ότι «η Χρυσή Αυγή θα φροντίσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και τον συγκαλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ, να παραπεμφθεί στην Προκαταρτική Επιτροπή γι’ αυτό και όλοι οι βουλευτές μας θα υπογράψουν την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Μάλιστα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θέλησε να «σφραγίσει» πλήρως αυτή τη συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, διευκρινίζοντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι συμφωνεί και στην παραπομπή και του «τέταρτου» προσώπου που βάζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στην πρότασή τους, αυτό του κ. Λουκά Παπαδήμου, λέγοντας πως θεωρεί ότι είναι και αυτός «απόλυτα συνένοχος…».

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι, πάντως, χθες έλεγαν πως εάν η πολιτική «σύμπραξη» μεταξύ του φυλλορροούντος κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, της κοινοβουλευτικής απομονωμένης Χρυσής Αυγής και του «μονοπρόσωπου» κινήματος του Νίκου Νικολόπουλου αποτελεί και για τους τρεις μια υπερπήδηση στο κενό, με άγνωστη κατάληξη, η δόμηση των ποινικών κατηγοριών που καταλογίζουν στην πρόταση της ΑΝ.ΕΛ. σε Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο αποτελεί «ρεσάλτο» στα νομικά…

 

Μία εβδομάδα πίσω

Μετά και την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι κάλπες που θα στηθούν στη μυστική ψηφοφορία της Ολομέλειας που θα διεξαχθεί πλέον θα είναι τέσσερις. Μια για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και από μία για τους Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο. Η κατάθεση της πρότασης των ΑΝ.ΕΛ., πάντως, πάει «πίσω» από την ερχόμενη Δευτέρα τη συζήτηση στην Ολομέλεια της σύστασης Προκαταρτικής Επιτροπής, καθώς ο Κανονισμός προβλέπει ότι από την ημέρα που θα κατατεθεί μια πρόταση για να συζητηθεί αυτή απαιτείται χρονική απόσταση επτά ημερών.

 

Αναπάντεχο δώρο

 

Για την κυβερνητική πλειοψηφία η πρόταση των ΑΝ.ΕΛ., με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, για παραπομπή στην Προανακριτική Επιτροπή και των Γ. Παπανδρέου-Λ. Παπαδήμου ήταν ένα αναπάντεχο δώρο. Κυρίαρχη εκτίμηση στα επιτελεία των τριών πολιτικών αρχηγών είναι ότι εκφυλίζεται η διαδικασία, αποτρέπεται η δυναμική ενός κοινού μετώπου της αντιπολίτευσης και, αντίθετα, ενισχύεται η συσπείρωση στο εσωτερικό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ. Πόσω μάλλον όταν η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί ευθέως κατά του πρωθυπουργού προσωπικά, εγκαλώντας τον για συγκάλυψη, παγώνει τα υπόγεια ρεύματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αφού παύει να θεωρείται μοναδικός στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ευ. Βενιζέλος.

(Από τον "Ελεύθερο Τύπο")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βιζαβί avatar
  βιζαβί 09/01/2013 10:13:57

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=509439859078494&set=a.352587308097084.76875.352580538097761&type=1&theater

 2. viva avatar
  viva 09/01/2013 10:35:21

  συγγνωμη αλλα την παραπομπη τουΓΑΠ επρεπε να την ειχε ζητησει ηδη η ΝΔ οπως υποσχεθηκε ο προεδρος,....διαφωνει κανεις ?

 3. Playstasion avatar
  Playstasion 09/01/2013 11:05:58

  Ε

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/01/2013 11:23:48

  Οι εκλεκτικές συγγένειες ξεκαθαριζουν.

  • Ιωάννης Πετράκης avatar
   Ιωάννης Πετράκης @ Ο Θείος 09/01/2013 14:07:21

   Στη συγκυβέρνηση αναφέρεσαι?

 5. Thesti avatar
  Thesti 09/01/2013 11:35:42

  Παραπομπή για τι ακριβώς; Μεθαύριο συζητούν για τη λίστα Λανγκάρντ και την παραποίηση αυτής. Ο ΓΑΠ πού κολλάει εκεί; Αμφιβάλλω αν μπορείς να βρεις κι εσύ ακόμα ένα (νομικώς ισχυρό) επιχείρημα που να τον συνδέει ποινικά.

  Γι' αυτό ακριβώς και είναι γελοία η συμμαχία "Καμμένα Αυγά". Γιατί δεν έχουν (στην περίπτωση που συζητάμε) τίποτα εναντίον του Τζέφρι, αλλά τον προτείνουν, μόνο και μόνο για να κάνουν ντόρο και να παίξουν στη δημοσιότητα τον καλό στους αφελείς ψηφοφόρους τους (κολακεύοντας την αφέλειά τους).

  Αλήθεια, αν τα καμμένα αυγά είχαν πλειοψηφία θα τον παρέπεμπαν; ΟΧΙ. Γιατί; Γιατί, χωρίς νομική τεκμηρίωση, η παραπομπή θα κατέληγε αναπόφευκτα σε αθώωση. Και αυτό θα έδινε ένα ισχυρότατο όπλο στο ΓΑΠ, αλλά και στο ΠαΣοΚ (εκτός αν μαζί με την πλειοψηφία στη Βουλή είχαν και το χρόνο να τιάξουν και τα δικαστήρια που προτιμούν, στα πρότυπα κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος που σέβεται τον εαυτό του).
  Συνεπώς, τζάμπα μάγκες τα καμμένα αυγά.

  • Stef avatar
   Stef @ Thesti 09/01/2013 13:58:01

   Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!! Οι αιώνιοι αντίπαλοι που επί 30 χρόνια φανάτισαν τόσο πολύ τον ανόητο νεοέλληνα, έγιναν αδελφικοί φίλοι προς χάριν της σωτηρίας τους και της συγκάληψης των αμαρτιών τους. Τέτοιο θέατρο δεν έχει παιχθεί σε καμμία χώρα του κόσμου.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Stef 09/01/2013 15:24:03

    Όταν ο ένας αντίπαλος είναι πρακτικά σε κώμα τι να χτυπήσεις; Όποιος όμως απειλεί το χώρα με χάος όπως ο σύριζα θέλει χτύπημα ανελέητο. Πρώτα το παρόν και μετά το μέλλον και τελευταίο το παρελθόν. Με διαφορετική ιεράρχηση προτεραιοτήτων καταντούμε αιθεροβάμωνες ή κολλημένοι. Και εννοείται πως όταν αποδειχθεί ευθύνη για οποινδήποτε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Όχι να εφευρεθεί όμως πριν την περάτωση της έρευνας. Φτηνός λαϊκισμός είναι.

 6. Playstasion avatar
  Playstasion 09/01/2013 11:40:32

  Φαινωνται σε πανικο οι παπαγαλοι του συστηματος που περιμεναν , οτι το ΑΓΑΠΑΠΗΜΕΝΟ τους παιδι ο ΓΑΠ , δεν θα μπει στο καδρο
  Τωρα για την αυτονοητη προταση μερικων κομματων της αντιπολιτευσης , ολος ο κοσμος συμφωνει και επαυξανει , αλλωστε το πολιτικο συστημα ειχε υποσχεθει καθαρση , οταν ο γαπ εβαλε την χωρα στο μνημονιο
  Ιδου πεδιον δοξης λαμπρον

 7. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/01/2013 11:59:18

  η ΧΑ έκανε την εξυπνότερη κίνηση...που έπρεπε να το πράξει και η ΝΔ....την καλύτερη πολιτική ντρίμπλα...γιατι απλά το κόμμα του Καμμένου ''τελειώνει''...και η ΧΑ θα πάρει τους περισσότερους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ

 8. Ν.Καραβαζάκης avatar
  Ν.Καραβαζάκης 09/01/2013 12:16:43

  Οι Ιησουίτες βαφτίζουν το κρέας ψάρι και έτσι αναμάρτητα το καταβροχθίζουν.
  Στην περίπτωσή μας οι Ιησουίτες βαφτίζουν ποινική την υπόθεση Lagarde-HSBC για να σώσουν ΓΑΠ-Βενιζέλο και τελικά το τρικέφαλο εξάμβλωμα που μας εξοντώνει.

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 09/01/2013 13:19:37

  Όταν δεν έχεις ισχυρές ενδείξεις για κάποιον είναι καθαρός λαϊκισμός να παίζεις με το συναίσθημα του λαού. Αν βρεθεί κάτι εννοείται πως και η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει. Προ εορτής όμως;

 10. Giorgos91 avatar
  Giorgos91 09/01/2013 13:49:16

  Δηλαδή και από ότι κατάλαβα η συνεργασία είναι μεταξύ ΧΑ ΑΝΕΛ και ΚΚΕ; Ρωτάω γιατί και το ΚΚΕ υπέγραψε την πρόταση.

 11. Stef avatar
  Stef 09/01/2013 13:50:17

  Δεν καταλαβαίνω την...διαμαρτυρία του συντάκτη. Μήπως να ξαναθυμηθείτε τι έλεγε η ΝΔ για τον ΓΑΠ και την παρέα του; Το γαρ πολύ του κομματικού φανατισμού σας γεννά...παραφροσύνη. Ευτυχώς που οι έχοντες μνήμη δεν ξεχνούν τόσο εύκολα.

 12. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 09/01/2013 14:07:59

  συμφωνώ φάκτορα ότι οι μάσκες έπεσαν... κάθε μέρα βουλευτές μας υπερασπίζονται με πάθος τον Βενιζέλο που δεν είδε τίποτα και δεν ήξερε τίποτα. Ο σαμαράς έχει απλώσει τέτοιο δίκτυ προστασίας γύρω του που σε λίγο θα πιστέψουμε πως ο μπενυ είναι άγιος και για όλα φταίει μόνο ο σταβοσάγωνος.
  αν φοβάται ο σαμαράς μην πέσει η κυβέρνηση ειδοποιήστε τον πως οι τελευταίοι που θέλουν εκλογές είναι οι πασόκοι ( που θα παλέψουν με τους κ.κ.εδες για την τελευταία θέση στη βουλή) και οι δημαραίοι ( που θα έχουν το πολιτικό τέλος του κωλοτούμπα του μπαρμπαγιώργου). κάθε μέρα που χαριεντιζόμαστε με τα συνεταιράκια είναι μια χαμένη μερα ( έχει άδικο ο κόσμος αν λέει πως είμαστε το ίδιο???
  υγ1 ας ενημερώσει κάποιος τον κ. άδωνι ( άξιο πολιτικό τέκνο του κωλοτούμπα του μπαρμπαγιώργου) πως όταν κάνει περιφημες αποκαλύψεις για τον καμμένο ( το 2009 έκανε ταξίδι στην αυστραλία που κόστισε 17000 ευρώ σύμφωνα με στοιχεία που του έδωσαν - το διάβασα σε άλλο σαιτ) γυρίζει μπουμεραγκ σε εμάς. Οι μισοί πολίτες θα μιλήσουν για τον καμμένο που έκανε τουρ με τα λεφτά των φορολογουμένων , και οι άλλοι μισοί θα μιλήσουν για ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΡ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ. μου θυμίζει τους πασοκους που θελουν να βγαλουν απλυτα του λοβερδου την στιγμή που οταν τα έκανε ηταν στο πασοκ.
  υγ2 ας ζητήσει και ένα συγγνώμη ο κ .αδωνις για τα ωραία λόγια που έλεγε για τους νεοδημοκρατες και τον σαμαρα όταν ηταν πιστος στον μπαρμπαγιώργο (κατι για προδοσίες και ξεπουλήματα) πριν μας το παίξει νεοδημοκρατοτερος (δικια μου λέξη) των νεοδημοκρατών
  συγνώμη για τις σκόρπιες σκέψεις

 13. viva avatar
  viva 09/01/2013 14:10:21

  εδω η ΝΔ εχει κανει συμμαχια με τον Βενιζελο κ με ολους τους κλεφτες κ πρασινοφρουρους .....οποτε στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σχοινι...
  αναρωτιεμαι πως νιωθουν οταν υπερασπιζονται τον χοντρο...δεν αισθανονται αναγουλα ?

 14. kostas.k. avatar
  kostas.k. 09/01/2013 14:16:51

  δύο από τους 300 δεν θα έστελναν ποτέ τον Τζέφρυ εκεί που πρέπει...Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξ.αντιπολίτευσης...298 ναι. (ο τζέφρυ λόγω 'καλλιτεχνικής αδείας' θα ταβαζε και με τον εαυτό του..) και 2 όχι ( ΑΣ-ΑΤ τα αρχικά τους)...

 15. Zame avatar
  Zame 09/01/2013 15:12:22

  χμ..σε λιγο θα ερθει και το ΚΚΕ..(αν δεν το εκανε ακομα)..
  Όταν ισοπεδώνεται ο Μεσαίος χώρος και κάθε έννοια δικαίου αναγάγετε σε μια Χαζομάρα..πού κινδυνεύει μάλιστα ακόμα και να ποινικοποιηθει..
  Τοτε τα ΑΚΡΑ συναντούνται & συνενώνονται..δημιουργώντας το ΝΕΟ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ..εξοβελίζοντας..αυτές τις -νέες συμπεριφορές-..στον φυσικό τους χώρο..

 16. Πελοπίδας avatar
  Πελοπίδας 09/01/2013 16:45:28

  Οι μάσκες έπεσαν και για τον Ε.Τ. που δείχνει την κομματική προσήλωση του. Σε αυτό το θέμα η Ν.Δ. έπρεπε να ήταν πρωτοπόρος ή, έστω, να υποστηρίξει την πρόταση των ΑΝ.ΕΛΛ. . Χ.Α. και ΑΝ.ΕΛΛ. θα βγουν κερδισμένοι πολιτικά. Η Ν.Δ. αν δεν στηρίξει θα χάσει μεσοπρόθεσμα.

  • dim avatar
   dim @ Πελοπίδας 09/01/2013 22:08:51

   Μιλάμε για τη Λίστα Λαγκάρντ και για ποινικές ευθύνες... Που ακριβώς μπλέκονται Παπανδρέου και Παπαδήμος σε αυτό το θέμα? Εδώ μετά και τις σημερινές εξελίξεις, βγήκε λάδι και ο Μπένυ... Όχι μόνο δεν έχει καμία υπόσταση αυτή η πρόταση των ΧΑ-ΑΝΕΛ, αλλά θα πρέπει να αποσύρει πλέον και ο Σύριζα τη δική του πρόταση...

   Πολιτικές ευθύνες έχουν βεβαίως και ο Μπένυ και ο ΓΑΠ, αλλά αυτές αποδόθηκαν πρώτον και στις δύο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, και θα αποδοθούν σίγουρα και στις επόμενες που το ΠΑΣΟΚ θα γράψει μικρό μονοψήφιο νούμερο... Αλλά άλλο οι πολιτικές ευθύνες που τις αποδίδει ο λαός, και άλλο οι ποινικές ευθύνες....

   ΧΑ και ΑΝΕΛ είναι για λύπηση και οι 2... Με τέτοιες κινήσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπάνε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ λαϊκισμού και τυχοδιωκτισμού....

 17. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 09/01/2013 19:37:48

  Η συμφωνια κομματων (ιδιως της ιδιας κατευθυνσης οπως στην προκειμενη, αλλα ακομη και αντιθετης) για την ψηφιση νομοσχεδιων, επιτροπων, κτλ ειναι κατι συνηθισμενο και φυσιολογικο σε σοβαρες χωρες, οπου οι πολιτικοι ανεξαρτητως ιδεολογιων ενδιαφερονται για την ουσια της προτασης και οχι τις τυπικοτητες οπως ποιος εφερε το νομοσχεδιο, την προταση, κτλ. Πηγαινωντας ενα δημοκρατικο βημα πιο περα, ολα τα κομματα κατεβαζουν προτασεις και καθε βουλευτης καθε κομματος ειναι ελευθερος να το ψηφισει ή οχι χωρις να κοιταει τις προκατ ιδεολογιες του κομματος του ή την κομματικη γραμμη.

  Το να εξαρταται η ψηφιση ενος νομου/προτασης απο το ποιος το σκεφτηκε και οχι τι λεει αυτος ο νομος/προταση αποτελει δειγμα της εγωϊστικης, μικροκομματικης και ανευθυνης ελληνικης πολιτικης σκηνης.

  • nikias avatar
   nikias @ Φοιτητης 09/01/2013 21:09:02

   ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ, ΦΟΙΤΗΤΗ !
   Μακάρι και οι...Καθηγητές να σκεφτόντουσαν τόσο απλά και καθαρά !

 18. someone avatar
  someone 09/01/2013 19:38:16

  τη προηγουμενη βδομαδα ειχατε αναρτηση γιατι ο συριζα δεν προτεινει τον ΓΑΠ για τη λιστα λαγκαρντ και τωρα σας πειραζει γιατι το προτεινουν μαζι αν.ελληνες και χρυση αυγη ????

  • nikias avatar
   nikias @ someone 09/01/2013 21:10:08

   ++++++++++++ !!!!!

 19. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 09/01/2013 20:08:07

  Αυτός ο γελοίος συμψηφισμός είναι όλως τυχαίως και το επιχείρημα της ανακοίνωσης ΓΑΠ.
  Κι εγώ λέω συγχαρητήρια antinews που συντάσσεσαι με τον απατεώνα του "λεφτά υπάρχουν" και του ΔΝΤ

 20. viva avatar
  viva 10/01/2013 10:48:47

  τι αλλο ναπω εγω? βλεπω τα σχολια αυτων που αρνουνται να δεχθουν να γινει το ασπρο μαυρο αυτων που ειναι κομματικα ταγμενοι να δικαιολογουν τα παντα !....εγω μονο θα ρωτησω : με ποιο δικαιωμα ο μπενη πηρε το στικακι σπιτι του ? δεν εχει ποινηκες ευθηνες γ αυτο ? θα μας τρελανεται ? ολα τα στελεχη της ΝΔ καταφερονταν εναντιον του διεφθαρμενου Πασοκ κ τωρα ειναι καλο ? πολλοι αρθρογραφοι του antinews εχουν τονισει οτι προαπαιτουμενο για να παει η χωρα μπροστα ειναι η καθαρση κ η δικαιοσυνη ! πως να πιστεψεις τους πολιτικους που λενε οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι οταν τους καλυπτουν ?

 21. stamoschios avatar
  stamoschios 12/01/2013 03:09:33

  Νομίζω ότι το 70% των ψηφοφόρων των ΑΝ.ΕΛ στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Και να μην είστε και τόσο σίγουροι ότι όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου και γίνουν εκλογές θα είναι το ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση. Τρίτο κόμμα θα βγούν .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.