30/09/2008 03:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμβουλές προς απελπισμένους

Συνήθως δεν δίνουμε συμβουλές. Ειδικά σε οικονομικές κρίσεις, όπου κυριαρχεί το ένστικτο της αγέλης.

Παρόλα αυτά, ιδού μερικές συμβουλές από καταρτισμένο φίλο,  για το τι πιστεύει αυτός πως είναι θεωρητικά σωστό και τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος:

__________________________________________ 

Το θεωρητικά σωστό, λοιπόν, είναι να μην κάνετε τίποτα. Αν πουλήσετε, πουλάτε σε κακή στιγμή. Αν μετακινήσετε, πληρώνετε έξοδα χωρίς γνώση του καινούργιου προορισμού. Αν επιμένετε να τα φέρετε στην Ελλάδα για να είναι κοντά σας, συστήνω λογαριασμό όψεως στην Εθνικάρα. Αν βουλιάξει η Εθνικάρα, ελπίζω να έχετε φίλους στο χωριό και να μπορείτε να σκάβετε.

Δεν κουνάω όποια λεφτά έχω. Αν έχω χάσει, έχω χάσει. Με το να τα κουνήσω δεν θα χάσω λιγότερα, ούτε θα κερδίσω περισσότερα. Αυτοί είναι καιροί για συντηρητικούς που αφήνουν τους άλλους να κερδίζουν με προϊόντα που δεν καταλαβαίνουν.

Έναν καλό μου φίλο που μου έκανε τον έξυπνο τον έβρισα: Που έμαθες βρε άσχετε, του είπα, τι δουλειά κάνει η Lehman και αγόρασες χαρτιά της;

Μην πανικοβάλλεστε. Οι κυβερνώντες μας είναι άσχετοι αλλά το σύστημα που μερικοί εδώ βρίζουνε δουλεύει. Ρευστότητα εκεί που χρειάζεται, χωρίς να βγει στην κατανάλωση. Accommodation χωρίς υπερπληθωρισμό. Θα πέσουν οι τιμές, οι έχοντες ρευστό θα αγοράσουν φτηνά.

Σε όσους από εσάς είχατε δώσει discretionary management σε αλήτες, ας προσέχατε. Το βιβλίο λέει «ποτέ discretionary management, είναι εξ ορισμού αλήτες»

Μην φοβάστε ότι θα φαλιρίσει η Citibank. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα έχετε περισσότερα προβλήματα από το να το πάθει η ΕΤΕ. Δεν θα το πάθουν. Ψυχραιμία.

Εγώ, δεν κάνω τίποτα.

Archaeopteryx

ΥΓ Οι συμβουλές αυτές αξίζουν ό,τι τις πληρώσατε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γκόλντεν καλόπαιδο avatar
  γκόλντεν καλόπαιδο 30/09/2008 08:38:48

  ανώνυμε 6:44, το τραγουδάκι «the end is near ... I did it my way» είναι για να ξεδώσεις την πίκρα σου.

 2. fantomas avatar
  fantomas 30/09/2008 09:55:30

  Archaeopteryx

  ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΕΤΗ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ (ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ) ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ(ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ).
  ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩ.

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ :

  ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ?

  ΥΠΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΩΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ.

  ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΡΑΒΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ?

 3. Factorx avatar
  Factorx 30/09/2008 10:47:06

  @Anonymous2: Δεν γράφουμε πουθενά οτι είμαστε site αποκλειστικά του προλεταριάτου

 4. aionios avatar
  aionios 30/09/2008 11:33:01

  @Έναν καλό μου φίλο που μου έκανε τον έξυπνο τον έβρισα: Που έμαθες βρε άσχετε, του είπα, τι δουλειά κάνει η Lehman και αγόρασες χαρτιά της;


  Κανείς από τους πελάτες της CITIBANK δεν ήξερε για LEHMAN και κανένα στέλεχος της τράπεζας δεν τους ανέφερε κάτι σχετικό.

 5. poisonous avatar
  poisonous 30/09/2008 11:53:55

  Προς FANTOMAS

  Sit Back
  Relax
  and Enjoy the Ride!

  Μη κάνεις τίποτα τώρα!

 6. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 30/09/2008 12:12:40

  "...συστήνω λογαριασμό όψεως στην Εθνικάρα..."

  εν τάχει, για ποιο συγκεκριμένο λόγο; (για να μην ψάχνουμε)

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/09/2008 12:26:42

  @FANTOMAS
  Αν δεν έχεις διαχειριστική πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο, δεν μπορείς να κανεις πολλά. Αν είχες διαχειριστική πρόσβαση, θα σου έλεγα μην κάνεις τίποτα γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι μάλλον θα υποστείς την χαμηλή τιμή της κίνησης πανικού. Βραχυπρόθεσμα, όλες οι κινητές αξίες θα κάνουν βουτιά και δεν υπάρχει εκ των προτέρων γνωστή κίνηση που σε σώζει. Λέω "εκ των προτέρων" γιατί μετά τις γιορτές όλοι κάνουν τους έξυπνους. Όπως στο είπε και ο poisonous.

  Κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει. Κάτι δήθεν σοφοί λένε 1,5 με 3 χρόνια. Αλλά μην εκπλαγείς αν και αυτοί είναι άνεργοι σε 2 ή 12 μήνες...

  Μια άλλη πτυχή του θέματος όπως το περιγράφεις. Αν κάποιος με κακόβουλα ένδικα μέσα σου έχει στερήσει την διαχείριση της περιουσίας σου, και αν έχει βαθειά τσέπη, αν είσαι "κακός" μπορείς ίσως, και αν σε συμβουλέυσει δικηγόρος, να σρταφείς εναντίον του.

  Όσο για το σχόλιό μου για την Lehman. Τυχαίνει να ξέρω τι δουλειά κάνει ή έκανε η Lehman. H Lehman έκανε δουλειά αυξημένου ρίσκου και αυξημένης, θεωρητικά, απόδοσης. Η κλοπή στις επενδύσεις είναι όταν σου πουλάνε κάτι με μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που αντιστοιχεί στην αναμενώμενη απόδοση.

  Με όλο τον σεβασμό, δεν υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα που να ξέρουν τι δουλειά κάνει μια Lehman, είτε πριν ή μετά την κατάργηση του Glass Steagall. (Kάτι κύριοι που δηλώνουν ότι ξέρουν επενδυτική τραπεζική, ξέρουν το 15% της δουλειάς..., όχι ότι σημαίνει τίποτα αυτό βέβαια...στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο)

 8. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 30/09/2008 16:28:37

  Το ερώτημα που πρέπει να τεθεί πρώτα πριν δοθεί απάντηση στον Fantoma είναι σε ποιες τράπεζες έχει μετοχές .

  Αν φίλε οι μετοχές είναι ελληνικών τραπεζών κράτα .

  Αν είναι όμως ευρωπαικών ή αμερικάνικων (που συνήθως είναι χαρτοφυλάκια με απ όλα) καλύτερα πούλα τες και βάλτα σε προθεσμία .

  Με το 7% θα πετάς στα σύννεφα σε λίγους μήνες...

 9. fantomas avatar
  fantomas 01/10/2008 14:03:05

  archaeopteryx

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

  ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ''μην κάνεις τίποτα γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι μάλλον θα υποστείς την χαμηλή τιμή της κίνησης πανικού''

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ..... ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!

  ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΜΩΣ ...... ΠΑΡΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ''ΤΡΑΒΗΞΕΙ'' Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΝΤΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΣΤΟ ''ΧΕΡΙ'' (νομικα) ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ με κακόβουλα ένδικα μέσα έχουν στερήσει την διαχείριση της περιουσίας ..... ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!!!

  ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΕ!!!!

  ΠΑΝΤΩς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.