14/06/2010 14:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος διοργανώνουν μεθαύριο, Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθµώνος, τα σωματεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι οργανώσεις αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, του ΔΝΤ  και της Ε.Ε., αλλά και τις δρομολογούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

«Απαιτούµε να ανακληθούν τα αντιλαϊκά µέτρα, να µην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νοµοσχέδιο στη Βουλή, να καταργηθεί η συµφωνία µε το ΔΝΤ και την Ε.Ε.», επισημαίνουν τα σωματεία ζητώντας παράλληλα «την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. neconom avatar
  neconom 14/06/2010 15:21:10

  Παιδιά, κοιτάχτε τι βρήκα! Υποτροφίες για σπουδές σε κολλέγιο, τις δίνουν σε δήμους της αττικής. Check το link
  http://www.medcollege.edu.gr/Listing.aspx?LangID=69&CityID=7dfa4e65-eed4-4691-b653-890ff0991a93&FolderID=56427f7a-b591-421b-8c16-3b3ecc37cd9b&PageNo=0&EntityID=a1ade939-7220-4d64-ba5b-08753254ec0f

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/06/2010 15:53:07

  Ρε παιδιά, τι έπαθε ο Πρετεντέρ; Σαν καλά να τα λέει ορισμένες φορές τα πράγματα. Δείτε εδώ τι γράφει χθες στο Βήμα:

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=337399&dt=13/06/2010

  Επικίνδυνα αστεία

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ | Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

  Αν κατάλαβα καλά, αλλάξαμε εχθρό. Εκεί που μας την έπεφταν οι κερδοσκόποι, τώρα μας κυνηγούν οι φήμες. Οτι η Ελλάδα πτωχεύει, ότι βγαίνει από το ευρώ, ότι έπεσε έξω... «Αστεία ιστορία» απάντησε ο αμέριμνος υπουργός Οικονομικών. Δεν ξέρω πού βρήκε το αστείο, εγώ δεν γέλασα καθόλου...

  «Αστεία πράγματα αλλά και επικίνδυνα» τον διόρθωσε ελαφρώς ο Πρωθυπουργός. Ισως να έχει περισσότερο δίκιο.

  Αφενός, επειδή οι διαδοχικές διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών έχουν αποδειχθεί έως τώρα περισσότερο από επισφαλείς. Εδώ και εννέα μήνες συμβαίνει πάντα αυτό που διέψευδε την προηγούμενη εβδομάδα - μεταξύ μας, δεν έχει πέσει μέσα ούτε στην ημερομηνία των Χριστουγέννων! Και από τη στιγμή που τα πράγματα εξελίχθηκαν τελικά όπως ακριβώς τα έλεγαν οι «κερδοσκόποι», αρχίζω να έχω βάσιμες υποψίες για τις «φήμες» που τους διαδέχτηκαν.

  Αφετέρου, επειδή «φήμες» και σκοπιμότητες πάντα υπάρχουν. Το ερώτημα είναι γιατί γίνονται τώρα πιστευτές. Γιατί διαμορφώνουν σήμερα το κυρίαρχο κλίμα. Ξέρετε γιατί; Επειδή στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και περιστατικά.

  Πάρτε ένα παράδειγμα: η κυβέρνηση ανακοίνωσε περιχαρής ότι το α΄ πεντάμηνο μείωσε το δημόσιο έλλειμμα κατά πέντε δισ. ευρώ. Κολοκύθια τούμπανα!

  Περιορίστηκαν, λέει, οι δαπάνες κατά τέσσερα δισ. ευρώ. Ξέρετε γιατί; Επειδή το Δημόσιο δεν πληρώνει. Δέκα δισ. ευρώ χρωστάει μόνο στις επιχειρήσεις, το ένα δισ. από επιστροφή του ΦΠΑ, και παγώνει τις επιστροφές έως τον Σεπτέμβριο. Την ίδια στιγμή οι δαπάνες του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων έχουν πέσει κατά 29,6%. Τ ι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι δεν πρόκειται για περιορισμό δημοσίων δαπανών αλλά για στάση πληρωμών του Δημοσίου. Δεν δαπανούν διότι δεν πληρώνουν.

  Αυξήθηκαν, λέει, κατά ένα (και κάτι...) δισ. τα έσοδα. Περίπου, δηλαδή, τα μισά απ΄ όσα προσδοκούσαν να εισπράξουν· στα οποία περιλαμβάνονται η πρώτη δόση αύξησης του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων καθώς και η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις.

  Τι σημαίνει αυτό; Οτι τα φορολογικά έσοδα έχουν σχεδόν καταρρεύσει λόγω της ύφεσης και αντισταθμίζονται μόνο από την αύξηση των έμμεσων φόρων και την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις. Μόνο η τελευταία έφτασε στα 800 εκατομμύρια- να τη η περίφημη «αύξηση των δημοσίων εσόδων».

  Κ αι μια κι ο λόγος για επιχειρήσεις: τα κέρδη των εισηγμένων μειώθηκαν κατά 70% (!) στο α΄ τρίμηνο του 2010. Σε λίγο ούτε εισφορά δεν θα μπορεί να τους πάρει η κυβέρνηση!

  Αυτή είναι η κατάσταση με πραγματικά στοιχεία. Οχι με φήμες. Ούτε είναι φήμη ότι ο πληθωρισμός τον Μάιο έφτασε στο 5,4%- με σοβαρές πιθανότητες να αγγίξει το 7% έως τον Σεπτέμβριο... Ούτε είναι φήμη ότι η ανεργία έφτασε στο 11,6% τον Μάρτιο- οι άνεργοι αυξάνονται με ρυθμό 10% κάθε μήνα.

  Αυτά δεν είναι φήμες. Δεν είναι καν «αστεία ιστορία», που θα έλεγε ο υπουργός Οικονομικών. Είναι μάλλον «επικίνδυνα πράγματα», για να προτιμήσω την ορολογία του Πρωθυπουργού. Και πείτε μου τώρα έπειτα από αυτά ποιος λογικός άνθρωπος θα συμπεράνει ότι «όλα πάνε πρίμα».

  Γ ι΄ αυτό, λοιπόν, οι φήμες γίνονται πιστευτές. Επειδή όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις αντιλαμβάνονται ότι η χώρα όχι μόνο βαδίζει σε λάθος δρόμο αλλά τον βαδίζει και χωρίς προοπτική και χωρίς αποτελέσματα.

  Οτι υπάρχει ουσιαστικό έλλειμμα διακυβέρνησης, όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα κάνει με τις αποκρατικοποιήσεις ή με το Ασφαλιστικό ή με το καμποτάζ. Κι ότι υπόσχεται «μπαράζ νομοθετικών πρωτοβουλιών» για τις οποίες ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα υλοποιηθούν.

  Οτι η δημόσια διοίκηση, ο κρατικός μηχανισμός, όχι μόνο δεν έχει την ενέργεια ή τη διάθεση αλλά ούτε την ικανότητα να σηκώσει το βάρος μιας τέτοιας προσπάθειας.

  Και, κυρίως, ότι οι αντοχές και οι ανοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί πριν καν δοκιμαστούν. Στο 18% έπεσε η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της ΡUΒLΙC ΙSSUΕ. Ούτε το ποσοστό του ΦΠΑ δεν πιάνει.

  Ποιες φήμες, λοιπόν; Και ποιες διαδόσεις; Ο καθρέφτης είναι που προκαλεί ανησυχία. Και μια οιαδήποτε Siemens αρκεί ώστε, από τη μια μέρα στην άλλη, να τα σαρώσει όλα.

 3. anonymos avatar
  anonymos 14/06/2010 20:08:34

  Στους δρόμους με τα συνδικάτα για να προασπίσουμε το ψωμί κια την σύνταξη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.