06/12/2008 07:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλαλητήρια για τη σωτηρία του πλανήτη(Ανανεωμένο) Στην Αθήνα, 54 κινήματα πολιτών για την πόλη και το περιβάλλον, 27 αυτοδιοικητικά σχήματα, 13 συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς, δέκα οικολογικές και κοινωνικές οργανώσεις έλαβαν μέρος σε συλλαλητήριο-συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενώνοντας τη φωνή τους με το παγκόσμιο κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η οικολογία και η περιβαλλοντική πολιτική «δεν είναι μια όμορφη σάλτσα, με την οποία μπορούμε να πασπαλίζουμε τις θέσεις μας, αλλά πολιτική συγκρουσιακή και έχει να κάνει με το μοντέλο ανάπτυξης». Παρών και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης.

Κύρια αιτήματα, η Ελλάδα να συμμορφωθεί στους στόχους του Κιότο, να περιοριστεί δραστικά η χρήση ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή και να μην κατασκευασθούν άλλες μονάδες λιθάνθρακα, να ληφθούν αντιρρυπαντικά μέτρα στη βιομηχανία και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και να καλύψουν σταδιακά οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το μεγαλύτερο μέρος της παραγόμενης ενέργειας.

Τέλος, καλούν την κυβέρνηση να αλλάξει το Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο και να αποσυρθεί το Ειδικό Χωροταξικό για τον τουρισμό.

Στη Θεσσαλονίκη, πολίτες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη ΔΕΘ και το Γ΄ Σώμα Στρατού, ώστε να γνωστοποιήσουν το βασικό αίτημά τους: να μετατραπεί σε μια μεγάλη ζώνη πρασίνου και να αποδοθούν οι χώροι στους κατοίκους της πόλης.

Η 6η Δεκεμβρίου έχει οριστεί Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στην Κλιματική Αλλαγή και σε όλο τον κόσμο αναμένεται πληθώρα εκδηλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Oικολόγος avatar
  Oικολόγος 06/12/2008 08:12:30

  πασοκ και νδ χαρίζουν δάσος στη μονή όρους Σινά
  1,5 δις η ζημιά για το δημόσιο


  "Θαύμα" στο δάσος5.12.2008


  Ιερές μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ σε περίοπτη δημόσια δασική έκταση με τις ευλογίες τεσσάρων διαδοχικά διαφορετικών κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να έχει ζημιωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον ένα με ενάμισι δισεκατομμύριο δραχμές, έχουν στήσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια ηχηρά ονόματα από το κοινωφελές Ιδρυμα του Ορους Σινά. Η δημόσια έκταση παραχωρήθηκε επαχθώς και χωρίς αντάλλαγμα στο εκκλησιαστικό ίδρυμα το 1993 από το τότε υπουργείο Γεωργίας για να δημιουργηθεί η φιλόδοξη κατασκευή του Σιναϊτικού Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου πάνω στο υπέροχο δάσος του λόφου της Τραγάνας. Οι εργασίες, όμως, στοίχειωσαν μετά το 2000 και τα παχιά λόγια ρασοφόρων επενδυτών εξαντλήθηκαν μέχρι να αποσπαστούν από την ελληνική πολιτεία τα υψηλά κονδύλια. Συγκεκριμένοι δημόσιοι λειτουργοί και υπουργοί, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα-ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή της η «Espresso», φαίνεται στην πορεία των 15 ετών να έχουν καταστρατηγήσει τους νόμους του κράτους από τη στιγμή που δεν έδωσαν εντολή να ανακληθεί η άδεια παραχώρησης (όπως είχαν πολιτική και διοικητική υποχρέωση), αφού ο «ιερός» σκοπός του χρηματοδοτούμενου ιδρύματος με λεφτά του ελληνικού λαού απέτυχε. Σήμερα έκταση-φιλέτο 300 στρεμμάτων εξακολουθεί να βρίσκεται στην κατοχή των ρασοφόρων επιχειρηματιών που παίζουν τα δικά τους παιχνίδια στο παζάρι του real estate. Αρμόδιοι φορείς παράλληλα δηλώνουν άγνοια για την τύχη της κρατικής περιουσίας που στοιχίζει χρυσάφι. Ο ιθύνων νους του μεγαλόπνοου οράματος και υπεύθυνος των «χάρτινων» κατασκευών της Τραγάνας, Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός ζητά τώρα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, άλλα 25.000.000 ευρώ από την ελληνική κυβέρνηση για την αποπεράτωση του έργου, δηλώνοντας φίλος με πολλούς γνωστούς πολιτικούς που βοήθησαν τις άγιες μπίζνες των εκατομμυρίων.

  Στις 111 Μαρτίου του 1993, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με πράξη του υπουργικού συμβουλίου και με εισήγηση του τότε υφυπουργού Γεωργίας Ευάγγελου Μπασιάκου, αλλά και προφορική εισήγηση του τότε υπουργού Γεωργίας Χρήστου Κοσκινά, αποφασίζεται η «παραχώρηση, κατά κυριότητα και χωρίς αντάλλαγμα, στο Ιδρυμα Ορους Σινά (ΙΟΣ) δημόσιας δασικής έκτασης 290 στρεμμάτων στην περιοχή Τραγάνα της Φθιώτιδας για τη δημιουργία διεθνούς συνεδριακού κέντρου». Στις μελλοντικές εγκαταστάσεις θα λειτουργούσαν κέντρο μελέτης και έρευνας των ανεκτίμητης αξίας κειμηλιακών θησαυρών της Ιεράς Μονής του Σινά, μουσείο, ναός, βιβλιοθήκη, καφετέρια, ησυχαστήριο. Σε ειδική παράγραφο στο συγκεκριμένο ΦΕΚ επιτάσσεται ότι ο παραχωρησιούχος πρέπει μέσα σε πέντε χρόνια (συν δύο χρόνια παράταση) να έχει ολοκληρώσει το σκοπό του. Διαφορετικά, «η μη συμμόρφωση των όρων συνιστά λόγο υποχρεωτικής ανάκλησης της παραχωρήσεως». Επίσης, προβλεπόταν ότι «στο Δασαρχείο Αταλάντης ανατίθεται η μέριμνα για την παρακολούθηση τήρησης των όρων της παρούσης». Και στα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού ανατίθετο η υψηλή εποπτεία του εν λόγω ιδρύματος. Οπως θα διαπιστώσουμε στη συνέχεια, τίποτα από αυτά που προέβλεπαν ο νόμος και το Σύνταγμα δεν έγινε.


  Χορός εκατομμυρίων για ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο-φάντασμα

  Μπορεί το μεγαλόπνοο έργο να μην έγινε ποτέ, τα εκατομμύρια όμως του ελληνικού λαού σκορπιόνταν απλόχερα στον άγιο Δαμιανό, τον Αρχιεπίσκοπο του Σινά που διαχειριζόταν δημόσιο χρήμα. Η «Espresso» έχει στη διάθεσή της τρία έγγραφα-φωτιά. Κατά σύμπτωση (!) και στα τρία αποδέκτης είναι ο τότε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πάχτας και αποστολέας ο ισχυρός καλόγερος. Το πρώτο έχει ημερομηνία 9 Μαρτίου 1996, τρία χρόνια μετά την παραχώρηση. Ο σεβασμιότατος Δαμιανός ζητούσε από τον κ. Πάχτα «το πρώτο μικρό ποσόν των 330 εκατομμυρίων δραχμών» και ευελπιστούσε ότι θα το πάρει από τη στιγμή που και ο προκάτοχος του Χρήστου Πάχτα, Γιώργος Ρωμαίος, αλλά και ο αντικαταστάτης του κ. Ρωμαίου, Γιώργος Ανωμερίτης «έβλεπαν θετικά και αποδέχονταν το αίτημα για την παροχή του ποσού», όπως τουλάχιστον υποστήριζε ο πρωτεργάτης του ιδρύματος. Το δεύτερο έγγραφο έχει ημερομηνία 27/3/1998. Σε αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός αναφέρεται στην απορρόφηση «προηγούμενου ποσού 200.000.000 δραχμών», ενώ υπενθυμίζει στον υπουργό ότι χρειάζεται άλλα 600.000.000 δραχμές για εργασίες που θα συνεχιστούν το 1998. Στο τρίτο έγγραφο με ημερομηνία 21/8/1999 τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα.

  Ο ισχυρός καλόγερος κάνει «ταμείο» στα εκατομμύρια που πήρε από το Δημόσιο. Το 1997, σύμφωνα με τα έγγραφα, πήρε 200.000.000 από το ΥΠΕΘΟ (διά της Διευθύνσεως Εκκλησιών του ΥΠΕΞ), το 1998 350.000.000, ενώ ζητά από τον κρατικό προϋπολογισμό άλλα 760.000.000 για το 2000, ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 να είναι όλα έτοιμα και λειτουργικά. Ο ρασοφόρος κλείνει την επιστολή του προς τον τότε υφυπουργό Οικονομικών σημειώνοντας με νόημα: «Ως εκ τούτου θερμώς παρακαλούμεν υμάς και τους εκλεκτούς συνεργάτες σας να εγκρίνουν την προγραμματισθείσα δαπάνην των 760.000.000 δραχμών διά το 2000… Σας προσκαλούμε και πάλι στην Ιερά Μονή Σινά». Πλην των προαναφερόμενων ποσών το Ιδρυμα του Ορους Σινά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, έχει πάρει ακόμα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του υπουργείου Πολιτισμού 1.150.000 ευρώ για την «τεκμηρίωση ψηφιοποίησης και ανάδειξης των μνημείων της σιναϊτικής κληρονομιάς». Δηλαδή, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, συνολικά έχει λάβει 3.000.000 με 5.000.000 ευρώ δημόσιο χρήμα για ένα έργο που βρίσκεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στα μπετά. Αυτά είναι τα χρήματα που φαίνονται. Κανείς όμως δεν εγγυάται ότι δεν δόθηκαν κι άλλα εκατομμύρια για το κέντρο-φάντασμα.


  Δαμιανός: «Τα ποσά δίνονταν από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών»

  Στο κτίριο της Δορυλαίου 26, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, στεγάζεται το Ιδρυμα του Ορους Σινά. Ο ιθύνων νους της ιερής μπίζνας, Αρχιεπίσκοπος του Σινά Δαμιανός παραδέχεται την αποτυχία του εγχειρήματος λόγω εξάντλησης των οικονομικών επιχορηγήσεων. Επιμένει όμως ότι μόνο 2.000.000 ευρώ δόθηκαν από το Δημόσιο και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από δωρεές ευεργετών. Αφού εξυμνεί τον πρώην υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Χρήστο Πάχτα, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Χρήστο Ζαχόπουλο για το ενδιαφέρον που έδειξαν για το έργο, αποκαλύπτει ότι όλα αυτά τα χρόνια «κανένας επίσημος φορέας δεν τους ρώτησε πού πήγαιναν τα λεφτά και εάν το έργο προχωρούσε». Στην ερώτησή μας για την ύπαρξη και απόδοση παραστατικών όσον αφορά τις κρατικές επιχορηγήσεις απαντά ότι «αυτό δεν είναι δουλειά δική σας, είναι του υπουργείου Οικονομικών» και ότι «τα ποσά δίνονταν από τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ πρώτα στο Ορος Σινά και μετά δίνονταν σ’ εμάς». Η στιχομυθία μαζί του είναι χαρακτηριστική:

  - Πόσα χρειάζεστε για να περατωθεί;
  25.000.000 ευρώ για να τελειώσει.

  - Πόσα έχουν στοιχίσει αυτά που έχουν χτιστεί;
  Γύρω στα 5 με 6 εκατ. ευρώ.

  - Ποιος σας βοήθησε εκτός από το Δημόσιο;
  720.000.000 δραχμές το Δημόσιο και τα υπόλοιπα εξ ιδίων. Το Ιδρυμα Νιάρχου έδωσε 35.000.000 δραχμές και ήταν να δώσει άλλα τόσα, μετά δεν προχώρησε και δεν μας έδωσαν άλλα. Είχαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, γι’ αυτό και μας έδιναν λεφτά.

  - Παραστατικά έχετε γι’ αυτά που λέτε;
  Φυσικά. Αλλά εσείς πέστε ότι καήκανε, υποθετικά μιλάω, πάρτε έναν πολιτικό μηχανικό να σας κάνει μια οποιαδήποτε εκτίμηση. Για ποιο ποσό;

  - Για το δημόσιο χρήμα.
  Οχι, δεν υπάρχουν. Δηλαδή, επειδή έχετε ένα Βατοπέδι, θέλετε να δημιουργήσετε και δεύτερο; Λογαριασμό θα δώσω εκεί που πρέπει γι’ αυτά που είμαι υπεύθυνος.

  - Ηρθε κανένας από το υπουργείο Γεωργίας να σας πει γιατί δεν προχώρησαν τα έργα;
  Δεν ήρθε κάποιος.

  - Παραστατικά για τις εκεί εργασίες υπάρχουν;
  Ο άλλος σου κάνει προσφορά σε έργο, τι παραστατικά μου λέτε; Για διαιρέστε τα λεφτά να δείτε πόσο αναλογεί στα τόσα χρόνια. Εγώ για να βρω αυτά τα παραστατικά θα μου πάρει μέρες.

  - Είναι διαχείριση δημόσιου χρήματος αυτά τα λεφτά.
  Αυτά είναι δουλειές άλλων, του υπουργείου Οικονομικών να τα ελέγξει.


  Τι λέει ο δασάρχης Αταλάντης για τα έργα και τους... ελέγχους

  Εν οίδε, ότι ουδέν οίδε ο δασάρχης Αταλάντης Γιάννης Πατούλης, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση των οικοδομικών κατασκευών. Είναι εξίσου χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχαμε και μαζί του:

  - Παρακολουθείτε τις εργασίες;
  Εμείς παρακολουθούμε τις εργασίες. Αυτοί δεν πάνε παραστατικά για να δει το Δημόσιο πού πάνε τα λεφτά; Εγώ είμαι δασάρχης από τον Οκτώβριο του 2006. Από τότε δεν με πήρε τηλέφωνο να μου πει κάποιος εάν προχωρούν οι εργασίες. Εμείς πηγαίνουμε από εκεί συχνά και βλέπουμε ότι οι εργασίες συνεχίζονται. Εχει μηχανήματα και βλέπουμε ότι υπάρχει μια δραστηριότητα η οποία συνεχίζεται.

  - Τι έχει προχωρήσει; Τίποτα δεν γίνεται από το 2003 και μετά. Εσείς πήγατε εκεί;
  Εγώ δεν έχω πάει ποτέ. Νομίζω ότι έχει πάει κάποιος από εμάς. Υπάρχει ένας δρόμος και μια εκκλησία που φτιάχνεται. Πολύ καλά ρωτάτε τι έχει γίνει.

  - Ηρθε κανένα όργανο της πολιτείας να σας πει τι γίνεται;
  Οχι. Αλλά το θέμα είναι εάν αυτοί είναι νόμιμοι εκεί πέρα. Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί ο σκοπός, κακώς συνεχίζεται και πρέπει να γίνει εισήγηση ανάκλησης. Εμείς κάνουμε την εισήγηση προς τη Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και ενημερώνεται από την Περιφέρεια το υπουργείο Γεωργίας. Για το συγκεκριμένο κέντρο δεν ξέρω να σας πως ποιος πήγε τελευταία φορά εκεί από το δασαρχείο.


  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2008 09:26:45

  αν είναι να πάμε να προωθήσουμε ανεμογεννήτριες της ΤΕΡΝΑ (αυτής του κυρίου Ψ). του Κοπελούζου και του Ροκα (ή όποιου τον αγόρασε), θα κάτσω σπίτι μου.

 3. Evros avatar
  Evros 06/12/2008 11:16:15

  Δυστυχώς όταν υπάρχουν τέτοιες απόψεις από ανθρώπους σκεπτόμενους τότε η κλιματική αλλαγή είναι σίγουρη. Έχετε κρυφτεί μέσα στο καβούκι σας και δεν βλέπετε παραπέρα.
  Πείτε μου πως εξηγείτε ότι οι βροχοπτώσεις του 2008 στην περιοχή μου είναι στο 60% των βροχοπτώσεων του 2004 και στο 45% των βροχοπτώσεων του μέσου όρου των δεκαετιών του 1960-1990. Ότι μειώθηκαν στο μισό τα αποθέματα νερού στο μισό στην Αθήνα.
  Πείτε μου ποιος έχει περισσότερο επιρροή στις κυβερνήσεις η ΤΕΡΝΑ και Ο Ροκας ή ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης . Ποια είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στη Ελλάδα που μολύνει το περιβάλλον ; Έχετε πάει στην Κοζάνη μήπως στην Πτολεμαίδα; Δεν ζούνε άνθρωποι εκεί; Με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να μολύνει χωρίς να πληρώνει. Ο Arcaeopteryx αμφισβητεί και αυτό που παραδέχονται όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου αλλά ζητάνε την παράταση χρόνου. Όλος ο κόσμος έχει συνωμοτήσει για να βγάλουν χρήματα κάποιοι έμποροι ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα. Θα πρέπει στην Δανία η Vestas να κυβερνάει μια και το 60% του ρεύματος παράγεται από ανεμογεννήτριες. … Βρε τους κουτόφραγκους…

 4. αμπελακιοτης avatar
  αμπελακιοτης 06/12/2008 12:44:43

  Evros –στο χωριό μου λένε «κόβε λόγια»

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2008 13:20:04

  Θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες και μέρες. Και τα πετρέλαια ρυπαίνουν και τα κάρβουνα και τα πυρηνικά. Τουλάχιστον αυτά παράγουν ρεύμα. Οι ΑΠΕ παράγουν επιδοτήσεις και ανάγκη για ρεύμα από τον Κοπελούζο και τον Μυτιληναίο.

  Μίλα μου για αλλαγή τρόπου ζωής, μειωμένη κατανάλωση, χορτοφαγία, λυχνάρια λαδιού ελεύθερο σεξ, ότι θέλεις.

  Αν θέλεις ρεύμα, όποτε γουστάρεις να ανάψεις τον διακόπτη, δεν θες ΑΠΕ. Ναι, αμφισβητώ κάθε λαοπλάνο πολιτικό που εύχεται καθαρό αέρα μέσω φωτοβολταϊκών. Ωραία τα φωτοβολταϊκά για διαστημόπλοια, φάρους, την Αριζόνα και τα κότερα. Παράγουν λιγότερο ρεύμα στην ζωή τους από ότι χρειάζεται για να φτιαχτούν αυτά και η υποδομή τους (ο χαλκός ξέρεις θέλει ρεύμα) και γλυτώνουν λιγότερο CO2 από όσο παρήχθη για να φτιαχτούν αυτά οι βάσεις τους, και τα καλώδιά τους.

  Τι ωραία τα φωτοβολταϊκά στην Σαχάρα... Ξέρεις γιατί δεν συμφέρουν; Γιατί το καλώδιο από την Σαχάρα στην κατανάλωση του ρεύματος δεν συμφέρει.

  Θέλετε περιβάλλον; Αλλάξτε τρόπο ζωής. Και μένα μου άρεσε η Ελλάδα, αλλά μετά γέμισε Ελληνες.

  Οι κουτάφραγκοι καίνε πυρηνικά... όλη η Γαλλία, και εξάγει στην Αγγλία την Γερμανία και την Δανία. Αυτά. Αν έχεις αμφιβολία ρωτα οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο μηχανολόγο του ΕΜΠ.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2008 13:22:12

  Όσο για την επιροή της ΤΕΡΝΑ...είναι σαν να μου λές ποιος έχει πιο πολλή δύναμη ο ΔΟΛ και η ΓΕΚ και η παρέα τους ή ο Βαρδινιογιάννης; Factox, ποιος έχει μεγαλύτερη επιρροή;

 7. Factorx avatar
  Factorx 06/12/2008 13:28:09

  @archaeopteryx. ;;;;;;;;;;;;;;;;

 8. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 06/12/2008 13:39:03

  @ evros

  Όταν παραθέτουμε στοιχεία, να μη λέμε τερατολογίες:

  Στην Δανία το 2007, από αιολική ενέργεια παρήχθη το 19,7% ηλεκτρικής ενέργειας.

 9. αιμίλιος avatar
  αιμίλιος 06/12/2008 13:52:32

  ...και όχι το 60% όπως εσύ γράφεις. Άρα δώσε τώρα εσύ ο ίδιος την απάντηση στο ρητορικό σου ερώτημα.

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2008 14:46:40

  αυτό που ρωτούσα factorx, ήταν ποιός, κατα την γνώμη της μπλογκόσφαιρας, είναι δυνατότερος τσιφλικάς στην Ελλάδα; Ο κ. Βαρδινιογιάννης; ή ο κ. Λαμπράκης (και οι περι αυτόν);

  Θα μου πείς εξαρτάται από που είναι το πετρέλαιο...χμμμ.

 11. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 06/12/2008 14:50:57

  kale moy FILE simera eksigise ston sinomiliti mas ehoume sta avtokinita mas ABS .As to patisi!!

 12. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 06/12/2008 16:28:25

  Μπράβο στον Αρχαίο Πτέρυγα για το σθένος του να αντιπαρέρχεται ευτελή κοινωνικά μυθεύματα. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη μερικοί άνθρωποι, που λειτουργούν προσγειωμένα, χωρίς να διστάζουν να κάνουν χρήση της απλής λογικής.
  Η Ελλάδα είναι αναμφίβολα από οικολογικής πλευράς κρανίου τόπος. Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στην Κίνα και αλλού. Και ο καπιταλισμός διακρίνεται για την ακατάσχετη καταλήστευση και καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, στο όνομα ενός στρεβλού και για τα δικά μου μέτρα απάνθρωπου καταναλωτισμού. Αυτό όμως αποτελεί την μία τραγική πλευρά του συστήματος από οικολογική άποψη.
  Η άλλη πλευρά είναι ο ρυπαρός ρόλος του ΟΗΕ, των ΜΚΟ του Ρόκφελερ και των δήθεν "οικολόγων", που συνδιοργανώνουν και προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τους πολέμους του ΝΑΤΟ στη συνείδηση των "πολιτών" και που συντονισμένα επιβάλουν ένα θολό κλίμα ψύχωσης, για να εξυπηρετηθούν μεσοπρόθεσμα οι στόχοι της διεθνούς χρηματιστικής ελίτ. Τα μυθεύματα για την ανθρώπινη συμβολή στην παγκόσμια παραγωγή CO2, στην οποία οφείλεται λιγότερο από το 1% της συνολικής παγκόσμιας έκκλησης, εντάσσονται στην εκστρατεία δημιουργίας ψύχωσης, που επιβάλλουν αυτά τα κυκλώματα, επαναφέροντας την Μαλθουσιανή θεωρία, με στόχο τη δραστική μείωση του πληθυσμού της γης, με ναζιστικού τύπου "ευγονική", τεχνητές επιδημίες και πολέμους. Βέβαια οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας είναι περισσότερο από θεμιτές. Όχι όμως με τον τρόπο που αυτό γίνεται σήμερα.
  Για μια φορά καταγράφεται το χάλι μας, ως προοδευτικοί άνθρωποι, να αντιμετωπίσουμε στοιχειωδώς αυτό τον παροξυσμό προπαγάνδας. Στη Γερμανία όπου υπάρχουν πέντε προοδευτικοί άνθρωποι με επιστημονική κατάρτιση, φρόντισαν να κυκλοφορήσουν κάποια ενημερωτικά κείμενα ενάντια στην "επιχειρηματολογία" της ψύχωσης, που καμία συμπεθέρα τύπου Αλ Γκορ από τα γνωστά κυκλώματα, είτε συντηρητική, είτε "προοδευτική", δεν τόλμησε να επιχειρήσει να ανατρέψει. Και στην Ελλάδα κάποια έντυπα του χώρου της λεγόμενης "αναζήτησης" (Nexus, Τρίτο Μάτι) έχουν κάποιες φορές δημοσιεύσει κείμενα για την "ευγονική" και τη μόλυνση της ατμόσφαιρας με οξείδια του Αλουμινίου και του Βαρίου, που ψεκάζουν ακατάσχετα την ατμόσφαιρα, αυτοί που οδύρονται ενάντια στην δήθεν καταστροφή του κλίματος. Πότε μίλησαν οι "οικολόγοι" για το HAARP ή για τα chemtrails;
  Ντρέπομαι για τον εαυτό μου και για την πλήρη αδράνεια μου να ανταποκριθώ στο καθήκον του αντίλογου. Με τη βοήθεια του Θεού, εδώ είμαστε όμως...
  Οι κύριοι που οργανώνουν αυτά τα καθέκαστα είναι γνωστοί. Θυμίζουν γραίδια σαράντα ετών, που θα έπρεπε να δακτυλοδεικτούνται με την παρατήρηση: - Να οικολόγριες.

 13. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 06/12/2008 17:54:48

  οικολόγριες-Μια λέξει που τα λέει όλα .Ευχαριστώ .

 14. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 06/12/2008 18:07:02

  μόλις μου ήρθε και αξίζει (14 χρόνια από την ζωή μου που την έκαναν κάποιοι μαύρη ,άσπροι πάντως ανθρώπινη!!???)


  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ
  ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Καλούνται όλοι οι κάτοικοι του νομού, την Τρίτη το πρωί στα δικαστήρια Κοζάνης, να δώσουμε την απάντηση μας
  -Στην υπεροψία του κ.Αθανασόπουλου που με περίσσιο θράσος ζητάει μεταμέλεια και υποταγή, εμπαίζοντας τις ζωές όλων μας, με διώξεις, απειλές, μηνύσεις, εξώδικα, αγωγές εκ. εύρω.
  -Στην ΔΕΗ Α.Ε για την αυθαιρεσία, καταστροφή, ασέλγεια του περιβάλλοντος
  -Διεκδικούμε ποιότητα ζωής, καθαρό περιβάλλον, ισονομία

  ΥΓ1 Αλοίμονο σ’ όσους κλείνουν τα μάτια σ’ ότι συμβαίνει γύρω τους….
  Όταν τ’ ανοίξουν θα ζουν ξανά μεσ’ το σκοτάδι…

  ΥΓ2 Οι αγώνες δεν έχουν τελειώμο.


  website: syllogosanergon.blogspot.com
  email: syllogosanergon@yahoo.gr

 15. Evros avatar
  Evros 06/12/2008 19:56:09

  Άντε εγώ λέω βλακείες. Ας δούμε όμως τι λένε αυτοί που πουλάνε ενέργεια.

  Financial Crisis! That’s nothing
  The coming energy crisis is going to draft the financial crisis, says the head of Shell: if only he were wrong
  Bibi van der Zee
  Guardian.co.uk, Thursday November 25 2008 10.53 GTM

  Οικονομική Κρίση; Αυτό δεν είναι τίποτα.
  Η επερχόμενη ενεργειακή κρίση, θα καταστήσει ασήμαντη αυτήν την οικονομική κρίση λέει ο επικεφαλής της Shell: μακάρι να έκανε λάθος.

  Γιατί όλοι μιλάνε για όλα εκτός από το διαφαινόμενο κενό της ενέργειας;
  Τα νέα είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εποχή του κάρβουνου και αυτό δεν είναι έκπληξη για κάποιον που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα θέματα της ενέργειας σ’ αυτή τη χώρα ή παγκόσμια.
  Η απλή αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια αξιοθρήνητη θέση, λόγω μιας αναποφάσιστης κυβέρνησης. Σε λίγα χρόνια κάποια από τα γερασμένα πυρηνικά εργοστάσια και μονάδες καύσης λιθάνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ κοντά να κλείσουν και δεν έχει δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους (με πράσινη ή συμβατική μορφή). Πολύ περισσότερο, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ενέργεια από πηγές με χαμηλές εκπομπές καυσαερίων μια και τα επίπεδα ανεβαίνουν συνεχώς στην ατμόσφαιρα.
  Ναι, στα γλυκά όνειρα η κυβέρνηση, ονειρεύεται ότι θα εφοδιαστούμε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας από τον άνεμο στο ανοιχτό πέλαγος μέχρι το 2020. Άλλες χώρες επίσης εργάζονται σκληρά, όσο μπορούν περισσότερο, να βρουν λύσεις στο πρόβλημα, αλλά εμείς πολλά από αυτά δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα.
  Εν το μεταξύ, ο επικεφαλής της Shell, Jeroen van der Veer προειδοποίησε την Ομοσπονδία της Βρετανικής Βιομηχανίας την Δευτέρα (24/11) ότι «καλύτερα να επιταχύνουμε, αλλιώς τα φώτα θα σβήσουν. Απαιτείται να καταλάβουμε την ανάγκη του κατεπείγοντος». Ο van der Veer σημείωσε ότι η οικονομική κρίση θα είναι το πρόβλημα για μερικά χρόνια, αλλά η διεκδίκηση της ενέργεια θα είναι το πρόβλημα για τουλάχιστον 50 χρόνια.
  Είπε στο κοινό ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τρεις σκληρές αλήθειες. Πρώτον, ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί από τα 6 στα 9 δισεκατομμύρια στις επόμενες δεκαετίες και όλοι αυτοί θα ζητήσουν ηλεκτρισμό και μεταφορές.
  Δεύτερον, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν είναι ικανά να καλύψουν τη ζήτηση, και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εν καιρώ θα παίξουν το δικό τους ρόλο αλλά είναι μακριά το μέλλον αυτήν την στιγμή.
  Και τρίτον, τα επίπεδα του CO2 θα αυξηθούν σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από αυτές που συνιστούν οι επιστήμονες.
  Η τελευταία δε γνώμη είναι ιδιαίτερα στενάχωρη, αυτή δηλαδή η οποία δίνεται από επιστήμονες όπως ο James Hansen της NASA, ο οποίος πιστεύει ότι τα συνιστούμενα επίπεδα είναι ήδη υψηλά . Και εάν αυτή η λίστα δείχνει τα πράγματα γκρίζα, αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι το πρόσωπο που τα λέει: όχι κάποιος ιδεαλιστής οικολόγος αλλά ο επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους κολοσσούς ενέργειας στον κόσμο.
  Στην Shell έχουν σχεδιάσει δύο πιθανά σενάρια. Το πρώτο το αποκαλούν Scramble το οποίο υποθέτει ότι όλες οι κυβερνήσεις θα υπερβάλουν εαυτόν. Και το δεύτερο Blueprint και ελπίζει ότι θα υπάρξει μια μεγάλη αναθεώρηση του Πρωτοκόλλου του Κιότο και ότι ο κόσμος θα εργαστεί μαζί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επιπλέον θα εργάζονται μαζί για την κάμψη της καμπύλης του CO2, με σκοπό να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις για την μείωση του άνθρακα, αλλά ο van der Veer, με την ρεαλιστική ολλανδική συμπεριφορά του, αρνείται να δει τις εύκολες λύσεις και επαναλαμβάνει ξανά και ξανά ότι το μέλλον θα είναι σκληρό.

  Αυτό η Shell το κάνει για να ακούγεται το πρόβλημα άσχημα και να μας απομακρύνει από τα τεράστια κέρδη της και την απόσυρση από σημαντικά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην χώρα; Προσπαθούν να δικαιολογήσουν την απόφασή τους να ξεκινήσουν την εξόρυξη, αυτού που αποκαλεί ο van der Veer ‘unconventional’ (μη συμβατικό) πετρέλαιο όπως το μίγμα πίσσας-άμμου στον Καναδά; Μακάρι να… (έκανε λάθος).
  Η ενεργειακή κρίση που έρχεται, θα κάνει την οικονομική κρίση να μοιάζει με μια μικρή κραυγή. Είναι ο Gordon Brown έτοιμος γι ‘αυτό;

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2008 20:31:56

  η πίσσα άμμου του Καναδά ήταν της μόδας και το 79 και την άνοιξη του 08. Τώρα την ξέχασαν...

  Όποτε ακριβαίνει το πετρέλαιο και η οικονομία είναι σε έξαρση )ή οι Άραβες κλέινουν την στρόφιγκα, ή ο πόλεμος επιβάλει αποκλεισμούς, τότε θυμόμαστε όλα τα περίεργα.

  Δεν έιμαι κατά των ΑΠΕ, είμαι κατά της κοροϊδίας που τις συνοδεύει. Μετά τους «ευλογημένους», οι «οικολόγριες».

  και εγώ θέλω ειρήνη, ευτυχία, χαρούμενα δελφίνια και καθαρές παραλίες, και τσάμπα ρεύμα απο φωτοβολταϊκά.

  Διάβαζα σε ξένη εφημερίδα: και ο Σβαρτζενέγκερ είναι υπέρ των ΑΠΕ, και γειτονέυει η πολιτεία του με αχανείς ερήμους που δεν βλέπουν ποτέ σύννεφα...Και όμως και εκεί κολλάει. Το κόστος μεταφοράς είναι μεγάλο. Άσε που τα χάλκινα ή αλουμινένια καλώδια μεσαίας τάσης από την Νεβάδα στο Λος Άντζελες, για να παραχθούν θέλουν πολλαπλάσια ενέργεια από αυτήν που θα βγάλουν τα φ/β. No free lunch.

  Οικολοόγοι: αλλάξτε τρόπο ζωής. Αγροτικες εργασίες, όχι στο τρεχούμενο νερό στο μπάνιο, κομμένο το μοσχάρι, κοτόπουλο 2 φορές τον χρόνο, λάδι με το σταγονόμετρο, ξύπνημα με τα κοκόρια, ύπνος με τις κόττες, ανακύκλωση στα πάντα, ξερές τουαλέττες, γαϊδούρια για μεταφορά. Αντέχετε; Έτσι μεγάλωσαν οι παππούδες μας στα χωριά.

 17. Evros avatar
  Evros 06/12/2008 20:37:35

  Και πολύ σύντομα με τον ίδιο τρόπο θα ζούμε. Αυτό είναι το πρόβλημα

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/12/2008 21:53:55

  δυστυχώς δεν βρίσκεις πια γαϊδούρια, εκτός αν κάνουμε εισαγωγή...

 19. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 06/12/2008 22:50:01

  evros-ουτε βλακιες ουτε σουξου μουξου .Ο 2 νομος της θερμοδυναμικης ειναι perpetoum mobile .στο εχουν πει στο Πανεπιστημειο σου?!?!?!?

 20. Lara avatar
  Lara 07/12/2008 00:25:52

  ατακτος

  "Perpetuum mobile", vorrebbe scrivere

 21. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 07/12/2008 01:01:35

  lara -οτι αγαπας !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.