23/11/2008 22:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συλλήψεις Γερμανών για βόμβες στο Κόσοβο

Σύμφωνα με το γερμανικό τύπο, συνελήφθησαν τρεις Γερμανοί πράκτορες και κατηγορούνται για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πρίστινα: http://www.sueddeutsche.de/politik/157/448889/text/ .

Σύμφωνα με άρθρο της 22/11 από την έντυπη έκδοση της Sueddeutsche (που δεν βρήκα αυτούσιο στο διαδίκτυο), οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι γνώριζαν βδομάδες πριν για επιθέσεις στον σερβικό πληθυσμό. Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο προς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και τη δικαιοσύνη, αλλά «ελλείψει τεκμηρίων» είχε κλείσει.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι η επίθεση σχετίζεται με διαφωνίες μεταξύ της Ε.Ε. και της κυβέρνησης του Κοσόβου για την ευρωπαϊκή αστυνομική και διοικητική δύναμη που πρόκειται να εγκατασταθεί στο Κόσοβο, και για τον έλεγχο των κατοικούμενων από Σέρβους περιοχών.

Πολυβώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. osaperas avatar
  osaperas 23/11/2008 23:20:29

  Η κυβερνηση στο Κόσοβο έχει αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή των τριων γερμανών πρακτόρων- όλοι τους πάνω από 40 χρονών, έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα τους.
  Όμως αναμένεται να τους αφήσει ελέυθερους χωρίς κατηγορίες.
  Η καθημερινή εφημερίδα Pristina είχε τον τίτλο "γιατί ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβαλε βόμβες στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;"

  Και οι τρεις πράκτορες έμεναν στο Κόσοβο εδώ και πολύ καιρό και φυσικά όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν...άπρακτοι.

  Μάλλον η συγκεκριμένη πράξη τους δεν έχει να κάνει σε σχέση με διαφωνίες μεταξύ ΕΕ και κυβέρνησης Κόσοβου, αλλά προβοκάτσιας σε βάρος των Σερβων

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/11/2008 23:53:03

  Τι καλοί άνθρωποι που είναι θεέ μου!!! Το παρελθόν τους δεν το ξεχνάνε. τώρα πότε θα βρεθεί κανένας τρελός να τους χώσει στο Άουσβιτς για να ξεβρομίσει η Ευρώπη δεν το ξέρω.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/11/2008 00:02:56

  γιατί, αμφιβάλει κανείς ότι ζουν και βασιλεύουν και σε μας?

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 24/11/2008 00:05:17

  Έχω αναφερθεί σε παρελθόντα σχόλια στην αδυναμία της Γερμανίας να κάνει αυτόνομη εξωτερική πολιτική. Η Γερμανία ήταν μέχρι πρότινος χώρα υπό κατοχή και στην ουσία παραμένει. Η ταύτιση των συμφερόντων και της προοπτικής της με τα αγγλοσαξονικά συμφέροντα φάνηκε ξεκάθαρα από τον τρόπο κατεδάφισης που έγινε η επανένωση και η μετατροπή σε μπάζα ενός αξιόλογου κοινωνικού κράτους.
  Τα Ελλαδικά μίντια βαυκαλίζονται να αποδίδουν μόνιμα τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας σε γερμανικά συμφέροντα. Το ρίξιμο της σκουριάς του στρατού του Χόνεκερ στην Κροατία την περίοδο του εμφυλίου αποτέλεσε την πλέον βολική λύση για τους αγγλοσάξονες στην συγκεκριμένη φάση. Αλλά και η βοήθεια που δόθηκε από το Ισραήλ στους Σέρβους, έγινε για να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προφάσεις για την νατοϊκή επέμβαση.
  Στην περίπτωση της διεθνούς πολιτικής η Γερμανία δεν είναι τίποτε περισσότερο από ο βλάκας της παρέας. Αυτό το γνωρίζουν, αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Βέβαια δεν είναι όλοι οι Γερμανοί βλάκες. Τουναντίον και νοήμονες είναι και σύστημα έχουν. Έχασαν όμως ένα πόλεμο που τους τον φορέσανε και θα πληρώνουν ακόμη για καιρό.
  Για να κατανοήσουμε την Γερμανική βλακεία, πρέπει να μελετήσουμε τον πρωσικό μιλιταρισμό, όταν οι μπαρμπάδες θεωρούσαν τιμή τους να σκοτωθούν για τον Κάιζερ, όταν αυτός τους έστελνε νοικιάρηδες στρατιώτες εδώ και κει για να γεμίζει τα σεντούκια του.
  Εγώ καλώς ή κακώς τα παιδιά αυτά τα συμπαθώ - παρ΄όλα τους τα κουσούρια - γιατί έχω ζήσει τριάντα πέντε χρονάκια στη χώρα τους και τρώω ψωμάκι από κάτι ψευτοδουλίτσες που μου δίνουν.
  Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όταν επιστρέφουν τα παιδιά τους σακάτηδες ή σε σφραγισμένα φέρετρα από το Αφγανιστάν και το Κοσσυφοπέδιο, αυτοί δεν μπορούν να αισθάνονται ιδιαίτερα ευτυχισμένοι και ούτε αρέσκονται να τους στέλνουν αρνιά στη σφαγή στο έλεος του κάθε προβοκάτορα.
  Στην υπηρεσία της ΕΕ. που σπάσανε κάποιοι με βαρελότα τα τζάμια στις 14 Νοεμβρίου, πρόκειται να στεγαστεί η διοίκηση από 2000 αστυνομικούς, τελωνιακούς κλπ., που θα πρόκειται συμβάλουν στην οικοδόμηση του Κοσόβου σε δήθεν κρατική οντότητα, από τους οποίους αρκετοί θα είναι Γερμανοί. Είναι επόμενο το Γερμανικό κράτος να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων, στέλνοντας και κάποιους της μυστικής. Γνωρίζοντας ότι οι προβοκάτορες προέρχονται από τους αλβανούς και το νάτο, φρόντισαν κάποιους από αυτούς να μην τους δηλώσουν. Οι άλλοι που κουμαντάρουν "παρεξηγήθηκαν" και τους μάζεψαν.
  Μην είμαστε αφελείς να πιστέψουμε ότι οι Γερμανοί προωθούν ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου σε βάρος των αμερικάνων, του ΟΗΕ, των αλβανών και των Σέρβων. Αυτά τα παραμύθια ακούγονται συχνά, αλλά είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτά τα πράγματα, για το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι στην Αφρική, αλλά δίπλα μας.
  Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις οικογένειες των συλληφθέντων και να ευχηθώ γρήγορη απόλυση τους από τις αλβανονατοϊκές "αντιτρομοκρατικές" "δυνάμεις".
  Θέλω παράλληλα να τονίσω στους Γερμανούς φίλους μου, ότι μετά από τα όργια βίας που έκαναν σε βάρος των Σέρβων στον ΙΙ παγκόσμιο πόλεμο οι μπαμπάδες τους, ήταν τραγικό λάθος και μεγάλη ηλιθιότητα να συμμετέχουν με αεροπορικές δυνάμεις στο πρόσφατο βομβαρδισμό της Σερβίας. Έδειξαν ότι αδυνατούν να διδαχθούν από την ιστορία. Ας μην μου κλαίγονται όταν η ζωή τους σερβίρει το λογαριασμό.

 5. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/11/2008 09:27:50

  Μήπως αυτό το γεγονός έχει σχέση με το συνημμένο που πέρασε εδώ απαρατήρητο δηλ . σύλληψης στη FYROM που έχουν σχέση με εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσοβο .
  Ένα θέμα που στο παρελθών ήταν και αίτημα προσφυγής του Ιδρύματος Μαραγγοπουλου στη Χάγη .
  Дома > Балкан
  Меѓународни обвинители го презедоа случајот „Медикус“
  Макфакс Коментари (5)

  12.11.2008 12:41


  Елшани: Нема индиции за поврзаност на Македонија со „Медикус“


  Засега нема индиции дека Македонија е поврзана со случајот на нелегална трговија со човечки органи, откриен во клиниката „Медикус“ во Приштина.
  Ова денеска го изјави портпаролот на косовската полиција Ветон Елшани, во врска со текот на истрагата, во која се приклучени меѓународни обвинители и Интерпол.
  „Текот на истрагата не води кон индиции дека во овој случај се поврзани и македонски државјани. Доколку има потреба, ќе биде побарана помош и од македонската полиција“, изјави Елшани.
  Тој посочи дека информации во досегашниот тек на истрагата се побарани од властите во Турција и Израел.
  Претставникот на македонското министерство за внатрешни работи Иво Котевски денеска не можеше ниту да потврди, ниту да демантира, дали во истрагата за нелегалната трансплантација на органи на Косово е побарана соработка од македонската полиција.


  Случајот е многу чувствителен и бара соработка со други држави од регионот


  Претходно, косовската полиција потврди дека од почетокот на неделава, на скандалот работат меѓународни обвинители на Косово.
  „Случајот е многу чувствителен и бара соработка со други држави од регионот. Меѓународните обвинители може да ја олеснат оваа неопходна соработка“, изјави Елшани.
  Полицијата на Косово, минатата недела, уапси двајца уролози и началникот на клиниката „Медикус“.
  Потоа беше уапсен и поранешниот вршител на должност секретар во Министерството за здравство на Косово Илир Рецај, под сомневање дека бил вклучен во случајот со нелегалната трансплантација на бубрег вршена во „Медикус“.
  Двајца меѓународни специјалисти по хирургија - турскиот државјанин Јусуф Ерцин Сонмез и германецот Улцрих Хаке, кои на Косово работеле како лиценцирани лекари, се уште се во бегство.
  Косовската полиција најави меѓународна потерница против двајцата лекари.

 6. Μεσμέρ avatar
  Μεσμέρ 24/11/2008 10:14:58

  Atakte,

  ωραία αυτά που μας γράφεις!

  Και προ παντός κατανοητά!!!!!!!!! Την τελευταία λέξη δεν κατάλαβα μόνο, αλλά δεν πειράζει.

 7. ... avatar
  ... 24/11/2008 10:29:45

  H κυβέρνηση!! στο Κόσοβο !!! Μπράβο !!
  Και τι κράτος ε!! Και τι εργοστάσια παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων !!
  Δεν πάμε καλά μου φαίνεται ...

 8. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/11/2008 10:47:33

  Έχει και αλλά σειτς που έγραφαν για το θέμα αυτό

  Дома > Македонија
  Откриена клиника за илегална трансплантација во Приштина
  Менче Атанасова Точи
  Коментари (8)

  05.11.2008 18:51


  Клиниката е откриена откако е сослушан еден Турчин


  Двајца лекари од Косово се уапсени за нелегална трговија со човечки органи, полицијата трага по уште еден лекар, турски државјанин. Истрагата почнала вчера, кога околу 14 часот, Турчин кој бил фатен на аеродромот во Приштина, потврдил дека дошол да донира бубрег.
  Болницата, која ја открила полицијата, била обична куќа во која биле најдени лекови со поминат рок и кеси со крв.
  „Констатиравме дека тој нема еден бубрег. Дошол од Турција го продал бубрегот, потоа најдовме уште еден пациент во „Медикус“ од Израел. Овој дал, а вториот земал бубрег“, изјави Ветон Елшани, портпарол на Косовската полиција.
  Само пред десетина дена А1 објави дека 30-тина Македонски граѓани понудиле да продадат бубрег на Клиниката за нефрологија, и откако биле одбиени им се губи трагата. На клиниката се сомневаат дека завршиле на црниот пазар во некоја од соседните земји.


  Ивановски: Доаѓаат луѓе кои сакаат да продадат дел од своето тело


  „Кај мене се дојдени многу луѓе кои имаат, секој своја, една бизарна приказна во која тие учествуваат и кои сакаат да понудат дел од своето тело за пари“, вели Нинослав Ивановски, Клиника за нефрологија.
  Неофицијално на црно, бубрег може да се добие за 30 000 евра. Поради сиромаштијата овие простори се лесна мета на овој вид криминал.
  Акцијата на Косовската полиција отвара сомнеж дека на Балканот царува трговијата со човечки органи, и дека можеби токму таму завршиле органите на Македонските пациенти

  Дома > Балкан
  Во трговија со човечки органи вмешани лидерите на ОВК
  Александра Игњатова
  Коментари (18)

  28.10.2008 18:55


  Членови на ОВК од заробени српски војници одземале човечки органи


  Албанија нема да отвори истрага за наводното постоење на клиника за трговија со човечки органи во оваа земја. Обвинителката Ина Рама го одбила српското барање со образложение дека за тој случај веќе се водени истраги од страна на Хашкиот трибунал.
  Српската телевизија БЕ-92 повикувајќи се на документи и сведочења, објави дека во трговијата со човечки органи биле вмешани лидерите на поранешна ОВК со поддршка на семејството на албанскиот премиер Сали Бериша.
  Криминалните активности се одвивале во семејната куќа на Бериша во селото Вичин Дол, северна Албанија. Во оваа таканаречена „жолта куќа“ за која пишуваше и Карла Дел Понте во својата книга, во 1999-та година им биле извадени бубрези и други органи на околу 300 исчезнати српски бегалци, кои потоа кои биле шверцувани и продавани на странски клиники.
  Операциите се вршеле во импровизирана операциона сала во една од собите. Извадените органи потоа преку аеродромот Ринаси, во близина на Тирана биле испраќани во хируршки клиники во странство. По вадењето на еден бубрег, луѓето повторно биле затворани во истата куќа, каде чекале да бидат убиени заради други важни органи.

 9. isnogood avatar
  isnogood 24/11/2008 11:23:18

  @
  ατακτε

  Δε μαζεύεις τα κουβαδάκια σου για καμιά άλλη παραλία;

 10. stelios avatar
  stelios 24/11/2008 11:32:39

  Μπορω να τα μεταφρασω εγω αν θελετε στα Αραβικα.

 11. Μεσμέρ avatar
  Μεσμέρ 24/11/2008 11:34:50

  Άκρως ενδιαφέροντα!!!

  ....να ξέραμε και τι λένε!

 12. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/11/2008 11:39:23

  isnogood -Αν μου το ζητήσει ο διαχειριστής τότε πολύ ευχάριστος ,αλλά εσένα ούτε σε ξέρω αλλά μόνο σε εκνευρίζω μου φαίνεται ,ποιων εκπροσώπησης εδώ δεν μας λες τουλάχιστον και μας κουράζεις να σε διαβάζουμε ,άλλωστε μια άποψη και πληροφορία μετέφερα εδώ μπορεί να είναι και λάθος μου ,την πετάς στα άχρηστα .

 13. Σαος avatar
  Σαος 24/11/2008 14:40:39

  @ΑΤΑΚΤΟΣ
  Η πληροφορία στα σερβοβουλγάρικα δεν βοηθάει. Δεν γνωρίζουν όλοι την διάλεκτο, και το Google Translate δεν μπορεί να μεταφράσει τις μισές από τα βουλγάρικα και τις άλλες μισές από τα Σερβοκροάτικα.

 14. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/11/2008 14:50:59

  ειναι οπως τα λες ενα τουρουλου γλωσσικο διπλα μας . να δεις ομως με τα ματακια σου κατι ελληναραδες το biznes που κανουν χρησο σκετο εκει ,αυτο ζηλεψε και η Ντορουλα .

 15. Alkimos avatar
  Alkimos 24/11/2008 16:33:07

  Σχετικά με την ανάμειξη των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών (BND):
  http://www.tagesschau.de/inland/festnahmenkosovo100.html

  Για την πληροφορία αυτή, δεν υπάρχει ακόμα επιβεβαίωση αλλά ούτε και επίσημη διάψευση
  από πλευράς των γερμανικών αρχών

 16. Νἰκος avatar
  Νἰκος 24/11/2008 19:48:39

  “γιατί ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έβαλε βόμβες στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης;”

  Τι λετε ωρε;
  και γω που πιστευα οτι ζουμε στην Ευρωπη των λαων οπου η καλη γειτονια ειναι απαραβατη αρχη. Πως πω, θα κλα(υ)σω απο τη στενοχωρια μου.

  Ατακτε, προτεινω να τα βαζεις στα Τουρκικα, την επισημη γλωσσα των εν Αθηνησι, και δη εν Κολονακιω παρεπιδημουντων νεοραγιαδων.

 17. ataktos avatar
  ataktos 24/11/2008 21:25:57

  ok! ali fora meta tin entatiki epanalpsi tha prospathiso sou iposhome ine ligo diskola stin ilikia mou alla i pisti telioni televtea aloste o Nikos Hatzinikolaou pou ine apo ekina ta meri eri protagonistiko rolo .

 18. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 24/11/2008 23:49:12

  άτακτε, έπρεπε να είσαι ζωγράφος, να στείλεις τον σουρεαλισμό αδιάβαστο!

 19. eklember avatar
  eklember 30/11/2008 00:40:51

  εξάκτινε, εσένα το μόνο που σε ενδιέφερε, πέρα από το ποιοι ήταν, τι ήταν και γιατί το έκαναν, ήταν το ΑΠΟ ΠΟΥ ήταν; και η λύση σου να εξολοθρευθούν;;;; καλός φασίστας είσαι και του λόγου σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.