06/04/2012 22:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκυβέρνηση με τον λαό

Επειδή στην πολιτική μια ώρα ισοδυναμεί με έναν αιώνα ουδόλως μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις και οι τηλεοπτικές αναλύσεις. Ακόμη κι αν αυτή τη χρονική στιγμή, με τόσο μεγάλη χρονική απόσταση από τις εκλογές, εμφάνιζαν απόλυτα κυρίαρχο τον Σαμαρά. Κι αυτό διότι πολλά μπορούν να λειτουργήσουν ως προωθητική δύναμη, όπως επίσης πολλά να αποβούν καταστροφικά.

Εξ άλλου τι να τις κάνουμε τις δημοσκοπήσεις, όταν γινόμαστε όλοι μάρτυρες της πολιτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στον περίγυρό μας. Η κοινωνία έχει υποστεί τόσα σόκ που πλέον βρίσκεται σε σύγχυση. Σοκαριστικές αλλαγές που διαμόρφωσαν καταθλιπτικό σκηνικό συντρίβοντας τον κοινωνικοοικονομικό ιστό. Αποτέλεσμα; Η γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Αναμενόμενος λοιπόν και ο σκεπτικισμός και οι κάθε μορφής αναστολές να περάσουν και στην κεντροδεξία παράταξη με την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Αν εδώ προσθέσουμε και την ανεπάρκεια ή την συνειδητή υπονομευτική τακτική διαφόρων που εμφανίζονται ως εκφραστές του κόμματος σε τηλεοπτικά παράθυρα και πάνελ τότε υπάρχει ζήτημα...με το ζητούμενο από τις κάλπες αποτέλεσμα να απομακρύνεται. Τι κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει; Απλά να σηκώσει μόνος του το βαρύ φορτίο ο Σαμαράς. Να βγεί μπροστά, να εξηγήσει, να προτείνει,να τα πει χοντρα χύμα και τσουβαλάτα. Να δώσει όραμα και ελπίδα.Οι πολίτες αυτό περιμένουν. Με πειστικό λόγο και αλήθειες, έστω κι αν πονάνε, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και η αξιοπιστία τότε θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Να το κάνει επαναλαμβάνουμε μόνος του. Διότι αν περιμένει από καμένα χαρτιά, υπονομευτές και πολιτικά τσουτσέκια τηλεοπτικών τραπεζιών, θα περιμένει πολύ....

Ο Σαμαράς πρέπει να πει στο Βενιζέλο ότι δεν προλαβαίνει να μιλάει μαζί του στα τηλεοπτικά παράθυρα γιατί έχει /πρέπει να μιλήσει σε οκτώ εκατομμύρια Έλληνες. To συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι πορεία στο λαό

Επίσης θα πρέπει να του πει ότι όποιος πολιτικός φοβάται να βγει και να περπατήσει στο κόσμο σε δημοκρατία πρέπει να παραιτείται. Αφού οργώσει όλη την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές θα πάρει αυτοδυναμία...

Τέλος πρέπει να μιλήσει για τη συγκυβέρνηση με το λαό .Στο λαό θα ανακοινώσει το πρόγραμμα, ο λαός θα του δώσει την εντολή, με αυτόν θα συγκυβερνήσει.

Παναγιώτης Παπακωστόπουλος, στην εφημερίδα "Πατρίδα" της Καρδίτσας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Wolf avatar
  Wolf 06/04/2012 23:08:58

  Μπράβο ρε Παναγιώτη.
  Αυτή είναι η ωμή αλήθεια!!!

 2. airman avatar
  airman 07/04/2012 00:12:47

  Θα συμφωνούσα απόλυτα, εκτός από ένα σημείο. Η ''συγκυβέρνηση'' με το λαο μου θυμίζει εκείνο το παλιό ''Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία''.
  Κατά τη γνώμη μου όποιος πείσει ότι είναι αποφασισμένος να κυβερνήσει για το λαό (και ο Σαμαράς είναι ο μόνος που μπορεί), αυτός είναι που θα του ανατεθεί το βαρύ φορτίο της διακυβέρνησης του τόπου.
  Αυτός που είναι σε θέση να σταθεί απέναντι στον κάθε θυμωμένο πολίτη για να του εξηγήσει απλά όχι μόνο τι δεν πήγε καλά (αυτό πάνω-κάτω όλοι το έχουν αντιληφθεί πλέον) αλλά και τι είναι αποφασισμένος να πράξει ώστε να ορθοποδήσει ο τόπος. Το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού λαού έχει υποστεί πλήγματα, χωρίς όμως να έχει δει κανένα αποτέλεσμα. Εάν του εξηγήσει κάποιος ξεκάθαρα ότι για ένα διάστημα ακόμα θα συνεχίσει να υφίσταται την ίδια πίεση (όχι μεγαλύτερη) αλλά οι θυσίες θα μεταφρασθούν σε αποτέλεσμα άμεσα, τότε είναι σίγουρο ότι θα καμφθεί σε μεγάλο βαθμό η δυσπιστία που έχει φωλίασει και θα πληγεί η θεωρία ''όλοι ίδιοι είναι''. Μόλις δε φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, τότε αυτό θα μεταφρασθεί και σε προσμονή για κάτι καλύτερο, η αισιοδοξία θα φανεί στον ορίζοντα, η ελπίδα θα διώξει την κατήφεια.
  Πίστωση χρόνου δεν θα δωθεί, δεν πρέπει να δωθεί γιατί δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Εάν δεν υπάρχει προεργασία, ο χρόνος κυλάει ήδη από τώρα αντίστροφα.
  Το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'' που δεν κλονίσθηκε ποτέ μέχρι σήμερα, πλέον πνέει τα λοίσθια. Είχε δημιουργήσει την ψεύτικη εικόνα ότι κυβερνάει με το λαό (συνδικαλιστές, κομματικός στρατός, έλεγχος της πλειοψηφίας των ΜΜΕ) αλλά αποδείχθηκε διαχρονικά ότι κυβερνάει για το κόμμα. Ένα κόμμα που ανέδειξε λαοπλάνους, άεργους, διάτοντες αστέρες και στην καλύτερη των περιπτώσεων μέτριους. Ένα κόμμα που ως ανταμοιβή στην κομματική αφοσίωση καταστρατήγησε κάθε έννοια αξιοκρατίας, αναδεικνύοντας νάνους. Καταβαράρθρωσε τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία, την υγεία και κατέστησε τον κρατικό μηχανισμό εχθρό του πολίτη.
  Γι' αυτό πρέπει να πεισθεί ο ελληνικός λαός ότι πλέον ο επόμενος Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ηγηθεί μιας κυβέρνησης για το λαό. Μιας κυβέρνησης που πέρα από το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα έχει στόχο να ξαναστήσει στα πόδια τους όλες τις δομές ενός σύγχρονου κράτους. Και αυτό χρειάζεται πρώτα και πάνω από όλα ανθρώπους. Όσα χρήματα και εάν διατεθούν (πόσα άλλωστε πήγαν χαμένα ή κάπου αλλού μέχρι πρώτινος), οι δομές βασίζονται στο ανθρώπινο δυναμικό.
  Θα πει κάποιος, ο κακοπληρωμένος πως να προσφέρει καλές υπηρεσίες; Γι' αυτό πρέπει να αναταχθεί το ηθικό. Η αξιοκρατία, η αναγνώριση του έργου, η λειτουργία των θεσμών, το παράδειγμα δεν απαιτούν κόστος. Παρέχουν όμως κίνητρο, βάζουν θετικό πρόσημο, δίνουν κουράγιο. Δεν γεμίζουν την κατσαρόλα, μπορούν όμως να δώσουν προοπτική και τουλάχιστον να τονώσουν την αυτοπεποίθηση όσων αξίζουν και είναι ικανοί να σταθούν. Γιατί δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν τις απαιτούμενες ικανότητες να ανταποκριθούν. Εάν ξεχωρίσουν οι πρώτοι, θα παραγκωνιστούν οι δεύτεροι. Εάν αναγνωρισθεί η αξία και η προσφορά των πρώτων, θα κατέβουν σταδιακά και δικαιολογημένα από το τραίνο και οι δεύτεροι.
  Αυτό απαιτεί αποφασιστικότητα, πυγμή και καθαρές κουβέντες. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία ευκαιριών εάν ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός δεν αλλάξει ρυθμούς, στόχευση, τρόπο λειτουργίας. Εκεί επάνω θα δομηθεί ο σωστός τρόπος διακυβέρνησης, μια κυβέρνηση για το λάο.

 3. Mara avatar
  Mara 07/04/2012 01:11:01

  Μπράβο κ. Παναγιώτη!
  Έτσι ακριβώς πρέπει να δώσει τον αγώνα ο Αντώνης Σαμαράς.

 4. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 07/04/2012 01:15:14

  Δείτε αυτό...
  http://angelaspinkyworld.blogspot.com/2012/04/blog-post_20.html
  Ξέρετε πόσα likes έχει;Ξέρετε πως αυτά θα μετατραπούν στην κάλπη;
  Εχετε δίκιο για την απαξίωση στο σύνολο των πολιτικών.Αλλά λίγο πριν τις εκλογές μιλάμε για ανεπάρκεια εκφραστών των θέσεων μας;Ολα τα πόστα ο Σαμαράς θα τα έχει;

 5. makis avatar
  makis 07/04/2012 02:00:34

  Ο ΓΑΠ συνεχίζει να ''διαφημίζει'' την Έλλάδα http://shar.es/rbwJ6

 6. CORMORAN avatar
  CORMORAN 07/04/2012 10:04:39

  Συμφωνω! Ετσι ειναι... Καθαρες κουβεντες και οχι χαιδεμα αυτιων... Το "Ψηφηστε με για να κυβερνησω και ..ξερω εγω!" δεν πειθει κανενα! Περασαν οι εποχες του "Πιστευε και μη ερευνα" και των "Ελεω θεου (λαου) ηγετων" !
  Θελουμε πειστικο απλο και κατανοητο πολιτικο λογο, χωρις ξυλινα λογια και επιπλεον εχεγγυα των οσων λενε. Οι νεοι υποψηφιου να εχουν προσωπικοτητα και αποδεδειγμενες ικανοτητες. Να δειξουν σεβασμο στο προγραμμα και στις αξιες της παραταξης. Οχι τυχαρπαστοι και ευκαιριακοι σαλταδοροι απο εδω κι' απο κει.. Δεν θα (ξανα)ψηφισουμε για κομματικο "λοχο" και υποτακτικους στον εκαστοτε αρχηγο...
  Οσο για τους παλαιους. Εχω μια προταση! Ο καθενας τους να αναρτησει στο διαδικτυο ποιο (κατα τη γνωμη του) καλο εκανε στον ελληνικο λαο με τη πολιτικη παρουσια και δραση, κι' εμεις θα κρινουμε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.