#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/08/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκρατημένες ελπίδες δημιουργεί το κλίμα στην ΓερμανίαΑν ήθελε κάποιος να βγάλει ένα συμπέρασμα για τη συνάντηση Αβραμόπουλου – Βεστερβέλε θα ήταν ότι… ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής και εθνικής συμπόρευσης. Όταν γίνεται μια τόσο σοβαρή προσπάθεια για να πειστούν οι ξένοι για τα ελληνικά δίκαια και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για επικοινωνιακό φιάσκο κι ότι η κυβέρνηση αποδέχεται τυφλά τις μνημονιακές επιταγές, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη.

Εν πάση περιπτώσει, πολύ ασχοληθήκαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ουσία είναι η συνάντηση και τι πραγματικά έγινε εκεί. Αν κάποιος θέλει (όπως γράφαμε και πρόσφατα) να δει το ποτήρι μισοάδειο θα πει ότι ο Γερμανός υπουργός προσγείωσε ανώμαλα τον κ. Αβραμόπουλο και την ελληνική κυβέρνηση, όπως "έπαιζαν" χθες τα ελληνικά ΜΜΕ στηριζόμενα σε ξένα τηλεγραφήματα. Ότι η στάση Βεστερβέλε ήταν αρνητική κι ότι είναι προάγγελος  για το τι περιμένει τον Σαμαρά. Αυτό είναι το μισοάδειο ποτήρι διότι το μισογεμάτο λέει ότι το κλίμα μεταξύ των δύο αντρών ήταν πολύ θερμό κι ότι ο Γερμανός αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα.

Είπε δε τα αυτονόητα:  "Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα". Επανέλαβε επίσης ότι η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί πριν από την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και ανέφερε την πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν είναι δυνατές αλλαγές στην ουσία των μεταρρυθμίσεων.

Εξέφρασε με έμφαση την συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό για τα βάρη που επωμίζεται και κάλεσε όλους, τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα και αλλού, να μιλούν με αίσθημα ευθύνης και να αποφεύγουν τις εκδηλώσεις λαϊκισμού.

«Γνωρίζουμε τι επωμίζεστε στην παρούσα φάση. Γνωρίζουμε τι τραβάει ο απλός άνθρωπος στην Ελλάδα. Τι σημαίνει για νέους ανθρώπους που αναζητούν εργασία, τι σημαίνει για μεγαλύτερους να περικόπτονται οι μισθοί τους και για συνταξιούχους να φοβούνται για το μέλλον τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην Ευρωζώνη. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», είπε ακόμα, ενώ μιλώντας για τη χώρα μας έκανε λόγο για το «λίκνο της δημοκρατίας» και την «πηγή του ευρωπαϊκού πολιτισμού», τονίζοντας ότι η Ευρώπη είναι μια κοινότητα χωρών οι οποίες απευθύνονται η μία στην άλλη όχι με κλισέ και προκαταλήψεις, αλλά με εκτίμηση και σεβασμό.

Από πού λοιπόν εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έφαγε πόρτα; Τα αυτονόητα δεν είπε; Και γιατί δε βλέπουμε τους ύμνους υπέρ της Ελλάδας αλλά μένουμε στο δήθεν… παγωμένο κλίμα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε τον ομόλογό του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην πλήρη εφαρμογή και προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο «θα επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους, με ειδική ωστόσο φροντίδα στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις, οι οποίες βρίσκονται στην δίνη μιας κοινωνικής κρίσης, εξαιτίας της δημοσιονομικής κρίσης». «Η λιτότητα από μόνη της δεν είναι αρκετή. Χωρίς επενδύσεις και ρευστότητα δεν θα οδηγηθούμε στην ανάπτυξη αλλά σε περισσότερη ανεργία» σημείωσε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να επιδεικνύεται αλληλεγγύη ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, «ακόμη και σε επίπεδο δηλώσεων και εντυπώσεων» και προειδοποίησε για τον κίνδυνο κοινωνικής αστάθειας και εξάπλωσής της.

Το μήνυμα λοιπόν που εστάλη στην ελληνική πλευρά είναι ότι οι ξένοι το συζητούν, μπορούν να μπουν σε διαπραγμάτευση αλλά πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα αξιοπιστίας της Ελλάδας κι όχι λόγια του αέρα. Αυτή θα είναι και η εικόνα που θα δημιουργηθεί στις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ. Αν κάποιοι μιλούν για φιάσκο δεν ξέρουν γρι από διπλωματία αλλά ούτε και έχουν λύσεις να προτείνουν. Εκτός κι αν ήθελαν τον Αβραμόπουλο να πάει και να τους στείλει  στο διάολο και μετά η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Ο Τσίπρας και ο Στρατούλης θα πληρώσουν αύριο μισθούς και συντάξεις;

Να το ξεκαθαρίσουμε: Οι πληροφορίες μας λένε ότι το κλίμα στη Γερμανία έχει διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο και δεν υπάρχουν οι αφορισμοί του παρελθόντος. Διότι βλέπουν ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι κάνουν μεγάλες προσπάθειες να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Γι’ αυτό και στο Μαξίμου τηρούν στάση αναμονής και συγκρατημένης αισιοδοξία.

Σε ότι αφορά τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη, οι συχνές παρεμβάσεις τους και οι δήθεν αντιρρήσεις τους πηγάζουν από την ανάγκη που έχουν να μπουν στο κάδρο της «επιτυχίας». Προβλέπουν δηλαδή ότι ο Σαμαράς θα τα πάει καλά, θα έχει αποτελέσματα και θέλουν να καρπωθούν τα πολιτικά οφέλη που τους αναλογούν. Γι’ αυτό και ζητούν συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ώστε να «παίξουν» το δικό τους επικοινωνιακό παιχνίδι και να είναι μπροστά στην όποια επιτυχία προκύψει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 21/08/2012 09:10:24

  Εάν οι προσπάθειες του πρωθυπουργού ευοδωθούν δικαιούνται και οι άλλοι δύο να είναι στο κάδρο. Η πρωτοφανής για την ιστορία μας κυβερνητική συνεργασία τριών κομμάτων είναι επίτευγμα πρωτίστως του Σαμαρά. Οι εξελίξεις θα τον δικαιώσουν κι ελπίζω να διασφαλίσει τη σοφία στο λαό με αυτές, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά μονοκομματικές κυβερνήσεις, πηγή όλων των δεινών μας...

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Β.Κ.Σ. 21/08/2012 17:36:08

   ΕΓΩ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ
   ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΛΥΔΩΡΑ .
   ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΤΥΧΗ ΜΟΥ ΓΜΤ
   ΔΕΝ ΜΕ ΕΦΕΡΕ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΔΕΝ
   ΘΕΛΩ
   ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
   ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ Π Ο Τ Ε "ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ".

 2. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 21/08/2012 09:43:54

  Γιά εκείνα τά γερμανικά εμβόλια πού μάς φέσωσε, έκανε τίποτε ο κος αντιπρόεδρος στό Βερολίνο;

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ειδωλοκλάστης 21/08/2012 17:38:53

   ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ .
   "ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ?
   ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ ".

 3. The Vorlon avatar
  The Vorlon 21/08/2012 10:01:26

  "Όταν γίνεται μια τόσο σοβαρή προσπάθεια για να πειστούν οι ξένοι για τα ελληνικά δίκαια ''."Είπε δε τα αυτονόητα: “Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην Αθήνα”."..
  Τα Τηλέφεια ψεύδη συνεχίζονται ανενδοίαστα λοιπόν.. Θέλετε να μας πείτε οτι οι Ευρωπαίοι εταίροι-εκβιαστές δεν γνώριζαν εξ'αρχής η δεν κατάλαβαν εντός του πρώτου το πολύ έτους εφαρμογής των μνημονιακών ρυθμίσεων,οτι αυτές θα είχαν καταστροφική επίδραση,συγκρίσιμη μόνο με το αποτέλεσμα ήττας σε πολεμική αναμέτρηση για τη χώρα.Η ακόμη χειρότερα οτι δεν ήταν αυτή ακριβώς η επιδίωξη των κυρίαρχων κύκλων εξουσίας στην ΕΕ και πέρα του Ατλαντικού..

  "Αν κάποιοι μιλούν για φιάσκο δεν ξέρουν γρι από διπλωματία αλλά ούτε και έχουν λύσεις να προτείνουν. Εκτός κι αν ήθελαν τον Αβραμόπουλο να πάει και να τους στείλει στο διάολο και μετά η Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Ο Τσίπρας και ο Στρατούλης θα πληρώσουν αύριο μισθούς και συντάξεις;"
  Οι εκλογές πέρασαν και το τελευταίο τρομολαγνικό δίλημμα άρχισε να ξεφτίζει ακόμα και για τους πιο hardcore ΝΔτες..Πέραν αυτού τα πράγματα είναι πιο απλά-Θέλουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια αξιοπρεπή και οχι δουλοπρεπή ηγεσία!

  "Να το ξεκαθαρίσουμε: Οι πληροφορίες μας λένε ότι το κλίμα στη Γερμανία έχει διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο και δεν υπάρχουν οι αφορισμοί του παρελθόντος. Διότι βλέπουν ότι οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι κάνουν μεγάλες προσπάθειες να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα."
  Ναι,να το ξεκαθαρίσουμε..Ποτέ η παραμονή μας στο Ευρώ και την ΕΕ δεν σχετιζόταν με την εφαρμογή η μη των μνημονιακών υποχρεώσεων αλλά αποκλειστικά από τη βούληση των εταίρων-εκβιαστών.Η οικονομική "σωτήρια" της Ελλάδας θα ήταν μια απόφαση πολιτική της οποίας το τεχνικό σκέλος ρυθμίζεται εντός 10λέπτου.Τα υπόλοιπα είναι κουτόχορτο για τους ιθαγενείς.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ The Vorlon 21/08/2012 10:17:53

   Eκεινο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι μετα τα κολπα ΓΑΠ δεν γινεται να μεινεις χαριστικα. Θα μεινεις με μηδενισμο του ελλειμματος προυπολογισμου και του εμπορικου ελλειμματος.Θα παψεις να εισαι βαρος στους αλλους.Αλλιως δρομο. Καταστροφη σε τι προκαλεσαν;στην οικονομια της καταναλωσης με δανεια;

   • The Vorlon avatar
    The Vorlon @ ψυχραιμια 21/08/2012 11:05:35

    Σε κανέναν δεν υπήρξαμε βάρος,παρά μόνο κίνδυνος για τις-ήδη χρεωκοπημένες από το 2007-τράπεζες τους..Κυρίως γερμανικές και γαλλικές..Αυτές έκαναν bailout ανακυκλώνοντας χρήμα μέσω των πακέτων του μνημονίου και οχι απευθείας για να μη "χαλάσει" η σούπα.Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και προεκλογική προπαγάνδα.. Οι όροι επιτυχίας του Ελληνικού project παραμένουν ευνοικοί για τους ευρωπαίους εταίρους-εκβιαστές,όπως κατέδειξε και η μόλις χθεσινή "μπάζα" από την ΕΚΤ του ομολόγου των 3,2 δις..

    Όσο για το"Καταστροφη σε τι προκαλεσαν;" λυπάμαι αν γίνω σκληρός ή εριστικός-δεν είναι πρόθεση μου-αλλά είναι προσβολή στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και πεθαίνουν-όχι περιορίζουν την παρασιτική κατανάλωση αλλά απλά πεθαίνουν στο ηλίθιο όνομα του Ευρωπαικού μονοδρόμου..

 4. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 21/08/2012 10:09:30

  Καί, μ'εκείνα τά γερμένα (υποβρύχια καί ναυπηγεία), χαρισμένα(Μίζενς κτλ κτλ), ξεχασμένα (Χόχτιφ-αεροδρόμιο) έκανε τίποτε ο κος αντιπρόεδρος άραγε ή θά τά 'πατσίσει', άγνωστο πώς, στό επόμενο ταξίδι του ο κος πρόεδρος;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ ειδωλοκλάστης 21/08/2012 11:19:02

   Τα υποβρύχια τα παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ (μετά των ευλογιών του Καρατζαφέρη), το θέμα της Siemens ακόμα τρέχει σε κάποια επίπεδα, βλέπε συνέντευξη Σαμαρά στο enikos.gr και το θέμα της Χόχτιφ με το ΦΠΑ φτάνει στα όρια του urban legend.

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ TopGunZ 21/08/2012 11:34:49

    Οτι τά παρέλαβε τό ΠΑΣΟΚ δέν μού λέει τίποτα όταν τό αδίκημα τού μαυροχρηματισμού είναι διαρκές, τό αυτό μέ τή Μίζενς (αθάνατε Σημίτη καί αδελφέ του, πρόεδρου τής γερμανικής συναλλακτικής διαφάνειας, μή χέ), η δέ Χόχτιφ καλό θά ήταν νά ελεχθεί φορολογικά(όλο τό ζουμί) μαζί μέ τίς άλλες μεγαλομπακάλικες μέ τίς τριγωνικές εισαγωγές αντί νά επικεντρώνονται τά καλά-παιδιά- διεθνοστούρνοι στούς μικρομεσαίους φουκαράδες.

 5. PUNISHER avatar
  PUNISHER 21/08/2012 10:34:34

  den diafwnei kaneis me tis aparaitites metaru8miseis pou xreiazontai apo ekei kai pera ta xaratsia kai to petsokwma se mis8ous kai suntaxeis fernei katastrofi sto topo den to vlepetai gamwti tin trela mou

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2012 11:06:56

  Τώρα σωθήκαμε!
  Κρεμόμαστε από το τι θα γίνει στην εσωκομματική πάλη του μικρού κυβερνητικού εταιρου FDP με το 4 %. Βέστερβέλε εναντίον Ρέσλερ και τούμπαλιν.
  Οι τύχες της Ευρώπης στα χέρια ενός Γερμανικού κόμματος, όπου φραξιονίζουν συνεδριάζοντας σε τηλεφωνικό θάλαμο!
  Απίστευτο κατάντημα στο κυβερνητικό κομματικό σκηνικό μιας χώρας, όπου κυβέρνησαν κάποτε Ευρωπαικά πολιτικά μεγέθη όπως ο Αντενάουερ, ο Βίλλυ Μπράντ με τον Γκένσερ, ο Σρέντερ με τον Φίσερ.
  Αντ' αυτών το σημερινό FDP, ξεφουσκωμένο "κόμμα των ξενοδόχων και των φαρμακευτικών εταιριών", και το CSU, ευρωσκεπτικιστές επαρχιώτες κρυμμένοι πίσω από τα δάση του Βαυαρικού Δρυμού.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Ο Θείος 21/08/2012 12:23:16

   Και οι σοβαροί γερμανοί Θείε?
   Δεν μπορούν και εκεί να τα βρούν τα μεγαλα κόμματα και να συγκυβερνησουν?
   Είναι δυνατόν το σοβαρό βιομηχανικοοικονομικό κατεστημένο της γερμανίας να μην μπορεί να επιβάλει σοβαρότητα?
   Μήπως τους χρειάζονται τελικά αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους?
   Αυτό είναι το πιό ανυσηχητικό της υπόθεσης.
   Στην Ιταλία όταν έσφιξαν τα πράγματα ,εν μία νυκτί, κατέβασαν τον γελωτοποιό απο τον θρόνο και ανέβασαν έναν τεχνοκράτη χωρίς να ακουστεί ούτε κίχ...Αυτό δείχνει έλεγχο του συτήματος ,άρα μάλλον σωτηρία .
   Θα αφησει το κατεστημένο της γερμανίας 2-3 ανίκανους πολιτικούς να διαλύσει αυτό που έστησαν με τόσο κόπο και τόσο λίγο αίμα αυτή την φορά?
   Τον ενιαίο ευρωπαικό οικονομικό χώρο...
   Θα μου πείς , εδώ τόσοι σοβαροί στρατάρχες άφησαν έναν ανίκανο δεκανέα να διαλύσει την χώρα τους.
   Περίεργος λαός,και αυτός στον αντίποδα απο τον δικό μας.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ορεσείβιος 21/08/2012 12:42:07

    Γιατί εμείς τι κάναμε επί 40 χρόνια...
    Θα μου πείς, "οι Γερμανοί είναι πιό σοβαροί"...
    Τελευταία αρχίζω να αμφιβάλλω σφόδρα, τους έχει καταστρέψει η "δικτατορία της μετριότητας" !
    Το σοβαρό βιομηχανικοεξαγωγικό κατεστημένο "τα έχει παίξει", κυβερνούν ερμηνευτές δημοσκοπησεων και πολιτικοί εκπροσωποι ξενοδόχων και φαρμακοποιών!
    Η Γερμανία εδώ και 10 χρόνια αρχίζει να θυμίζει Ελλάδα!

    • ειδωλοκλάστης avatar
     ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 21/08/2012 15:10:47

     'Η Γερμανία εδώ και 10 χρόνια αρχίζει να θυμίζει Ελλάδα!'

     Τό γερμανικό κλήμα είναι καί αυτό στραβό από κούνιας (Πρωσσία, Μέγας Φρειδερίκος κτλ) γι'αυτό η ομοιότης.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ορεσείβιος 21/08/2012 12:44:18

    Η κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχει τα αδύνατα σημεία της. Παντού, σε κάθε χώρα.
    Δεν είναι τέλειο πολίτευμα: Απλώς τα άλλα είναι πολύ χειρότερα.

    • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
     Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 21/08/2012 13:04:28

     Εδώ στην Αγγλία να δείτε πλάκες με τον κυβερνητικό συνασπισμό του Κάμερον και του Κλεγκ που τρίζει. Tους σώζει το γεγονός ότι ο Μίλιμπαντ είναι κι αυτός λίγος. Πάντως έστω κι έτσι το σύστημα δουλεύει κάπως. Χτες καδικάστηκε τελεσίδικα μεγιστάνας γιατί έβαλε χέρι στο ταμείο της εταιρείας του.

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Ο Θείος 21/08/2012 13:38:06

     Εντάξει με το πολίτευμα και τα τρωτά του.Ομως τα εργαλεία χειραγωγισης, ΜΜΕ (τηλεοράσεις,εφημερίδες, περιοδικά κλπ) δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενες κομμούνες, ούτε μπορούν να κινούνται κόντρα στα συμφέροντα των αφεντικών τους (του οικονομικού κατεστημένου).
     Αν οι πολιτικοί δεν φέρονται εντάξει ,προφανώς μπορούν να τους ξεσκίσουν μια και φαίνονται κιόλας ελάχιστοι και λίγοι.
     Μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς για τους πιό ανίκανους πολιτικούς και αυτό ειναι σημάδι ανησυχίας.

     Αν τελικά καταφέρουν οι δημοκρατίες της δύσης να αυτοκαταστραφούν απο την κυριαρχία των μετρίων και των βλακών είναι σημείο προς διερεύνηση, όμως είναι λίγο δύσκολο να εφαρμοστεί.
     Αφού οι πολιτικοί ελέγχονται με το χρήμα, αφού το χρήμα ελέγχεται απο συγκεκριμένα κέντρα ,είναι δυνατόν να αφήσουν εκτός ελέγχου όλα τα γρανάζια της μηχανής?
     Κάποιοι παίζουν ένα παιχνίδι επικίνδυνο,οι γερμανοί δηλαδή, ρισκάροντας υπερβολικά το προφίλ τους αν ενωθεί η ευρώπη και το μέλλον τους αν διαλυθεί.
     Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι αν διαλύσουν ευρώπη και ευρώ ,η διάλυση της χώρας τους θα είναι αναπόφευκτη πιά...
     Το μονο κακο είναι ότι εμείς μπορούμε να μείνουμε εκτός ενωμένης ευρώπης ,και χρεοκοπημένοι, και με δραχμή, και χωρίς σοβαρό κράτος.
     Οι σοβαροί γερμανοί τουλάχιστον ξέρουν ότι εντός ευρώπης μπορεί να δώσουν κάτι παραπάνω αλλά θα διασφαλίσουν το μέλλον.Δεν έχουν άλλη οδό να πορευτούν εκτός απο την περισσότερη ευρώπη (ομοσπονδία, ενιαία οικονομία,κεντρική τράπεζα κλπ)
     Ολα τα υπόλοιπα με διασπορά και πανσπερμία οικονομικών κέντρων,νομισμάτων κλπ είναι αγγλοσαξωνικά παίγνια απο λόντρας μεριά.

 7. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 21/08/2012 12:38:21

  Η σωτηρία θά έλθει μέσω Γκόλντμαν Σάκς καί τσιρακίων της!

  Καλόοο!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ειδωλοκλάστης 21/08/2012 12:49:20

   Μήπως ένας πρώην υπάλληλος της Goldmann, όπως ο "σούπερ Μάριο" - παρ' όλα αυτά - είναι προτιμότερος από τους αδέξιους καραγκιόζηδες με το τεράστιο "εγώ", που κέρδισαν την ψήφο των πολιτών, διαφθείροντάς τους με ξεροκόμματα "παροχών" και "κεκτημένων" ("μαζί τα φάγαμε");
   Ο σεξομανής πορνόγερος μου θυμίζει απίστευτα την μεταπολιτευτική Ελλάδα, του "Τσοβόλα δώστα όλα".

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ Ο Θείος 21/08/2012 15:00:09

    Προτιμότερος γιά τήν Γκόλντμαν Σάκς καί τό βαρώνο αφεντικό της΄σίγουρα, όσο γιά εμάς λόγος δέν μάς πέφτει ούτως ή άλλως...

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 21/08/2012 13:13:30

  Και εκεί η “δημοκρατική δικτατορία της μετριότητας”!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Ο Θείος 21/08/2012 13:28:47

   Ευτυχώς ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας είναι σοβαρός άνθρωπος και υπάρχει, ακόμα, σοβαρή δημόσια διοίκηση που τρέχει το μαγαζί.

   • ειδωλοκλάστης avatar
    ειδωλοκλάστης @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/08/2012 14:57:26

    Αλλο καλόοο κιαυτό, ο Μέρβυν Κίνγκ σοβαρός, τόσο πού τού ξέφυγε νά ελέγξει τό μαγειρεμένο λάιμπορ κάμποσα χρόνια τώρα....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.