08/02/2009 14:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκεντρώστε τα δάνειά σας σε ένα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 08/02/2009 15:00:00

  http://www.naftemporiki.gr/

  Τον κίνδυνο υπερχρέωσης των ελληνικών νοικοκυριών για τα επόμενα χρόνια, λόγω έλλειψης εμπειρίας στη διαχείριση του δανεισμού και αναστροφής της τάσης των αποταμιεύσεων επισημαίνει έρευνα του ΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία της έρευνας το ποσοστό αποταμίευσης του συνολικού διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών έχει μειωθεί στο 2,6% το 2004 από 11,4% που ήταν στο τέλος του 1995.

 2. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 08/02/2009 15:06:32

  .....ο ερευνητής τονίζει ότι η συνεχής αύξηση των τιμών των ακινήτων και κατά συνέπεια οι υψηλότερες απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση των δανείων για την απόκτηση τους μπορεί να οδηγήσουν και τη χώρα μας σε φαινόμενα ανάλογα με αυτά των ΗΠΑ. Να φτάσουν δηλαδή οι αποδόσεις των κατοικιών να είναι μικρότερες από το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού με προφανείς συνέπειες στην ευημερία των νοικοκυριών και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/02/2009 15:07:20

  διαχειριστικά, είναι απλούστερο να έχεις 1 δάνειο από 10. Ωστόσο αυτό είναι πρόταση για συγκέντρωση. Όταν πας πάντα σε ένα σουπερμάρκετ ίσως δεν ξέρεις ότι το δεύτερο έχει αυτήν την βδομάδα φτηνότερο παντεσπάνι.

  Εγώ πάντως είμαι με τον ανώνυμο 2:52.

  Aν χρωστούσα, υποθετικά, σαν εταιρία, θα προτιμούσα πολλές πιστώτριες τράπεζες. Το δάνειό μου είναι το περιουσιακό τους στοιχείο, μην ακούτε τι λένε, το θέλουν, απο αυτό ζουν.

 4. donaE avatar
  donaE 08/02/2009 15:23:44

  Δεν ειναι τοσο απλο.Πρεπει να ειναι σιγουρος καποιος,οτι θα καλυψει την νεα δοση,γιατι κλεινοντας τις καρτες δεν μπορει να αναχρηματοδοτηθει απο αυτες.Μετα θα ειναι ολο το ποσο ή τιποτα και αντε να το βρεις.Πολλοι παιρνουν νεο δανειο για να απολπηρωσουν το παλιο.Συγκεντρωση κινδυνου καλυτερα,οχι.

 5. tony avatar
  tony 08/02/2009 15:36:31

  Συμφωνώ.Γιατί να κρεμαστώ σέ έναν.Οι μεταφορές γενικά είναι βρώμικο κόλπο.Σε χρεώνουν σε βάθος χρόνου,και συμφέρουν μόνο στις τράπεζες.Ο δανεισμός δεν λύνει κανένα πρόβλημα.Έκτος ίσως από αυτό του λογαριασμού του ηλεκτρικού.Άλλα άμα είσαι σε αυτή την κατάσταση οι τράπεζες δεν σε δανείζουν,οπότε φαύλος κύκλος.

 6. Δημήτριος εν Ιωαννίνοις avatar
  Δημήτριος εν Ιωαννίνοις 08/02/2009 15:37:33

  Αν και το παρόν post είναι για τη συγκέντρωση δανείων, θα ήθελα να θέσω ένα πολύ γενικότερο και θεμελιώδες ζήτημα: τη δημιουργία χρήματος από το "τίποτα" μέσω των Κεντρικών Τραπεζών. Γι'αυτό δίνω και το παρακάτω link, στο οποίο ο Edward Griffin παρουσιάζει ένα βιβλίο του που διαπραγματεύεται τη δημιουργία της FED και το πώς αυτή λειτουργεί (παρόμοια λειτουργία έχουν όλες οι κεντρικές τράπεζες). Ίσως το θέμα αξίζει ένα ξεχωριστό post (FactorX?). Πολλοί εδώ ίσως να το έβρισκαν ενδιαφέρον...

  The Creature From Jekyll Island
  http://www.youtube.com/watch?v=Ob9Vr5BHHtg&feature=PlayList&p=3797D71FBA827750&index=6

 7. ηλεκτρολόγος avatar
  ηλεκτρολόγος 08/02/2009 18:07:42

  Για το θέμα του χρήματος τα 2 zeitgeist τα λένε όλα. Αν ο κόσμος ήταν αρκετά έξυπνος και διαβασμένος θα διέλυε το τραπεζικό σύστημα αφού είναι ο νούμερο 1 υπαίτιος της εκμετάλλευσης.

  Μια είναι η λύση για να βάλουμε φρένο στην μάστιγα του καπιταλισμού. Η ελεγχόμενη παροχή χρήματος και η αναδιανομή. Δηλ. αύξηση παροχής=αύξηση πραγματικής οικονομίας. Αλλιώς τα σπίτια φτάνουν 400 χιλιάδες € και μετά μπαμ...Και φυσικά αναδιανομή ώστε να μην υπερσυγκεντρώνεται το χρήμα σε λίγους.

  Αλλά το "σύστημα" μας έχει κάνει αρκετά ηλίθιους ώστε να πιστεύουμε στο νεοφιλελευθερισμό κι ότι όλα δουλεύουν μια χαρά μόνα τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.