08/04/2010 08:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το απόγευμα στα Προπύλαια το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκέντρωση γίνεται προκειμένου να «ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης εναντίον της περικοπής μισθών συντάξεων» και για να εκφρασθεί η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και στο πρόγραμμα σταθερότητας.

 Κλειστές εν τω μεταξύ θα παραμείνουν σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του Κράτους που αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστές, πλην της υπηρεσίας καθαριότητας, οι οικονομικοί πόροι της οποίας προέρχονται από τα χρήματα των δημοτών. Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει ο δήμος Πειραιά.

 Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του, στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δικαίωμα της δουλειάς και απέναντι στην όποια προσπάθεια απαξίωσης των ΟΤΑ. Ενώνει τη φωνή του με τους άλλους Δήμους της Αττικής και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος σήμερα το μεσημέρι.

 Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας για τη μείωση του εισοδήματός τους, μετά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε συνέχεια της απόφασης των Γενικών Συμβουλίων της, που έγιναν στις 16 και 31 Μαρτίου, προσδιόρισε τον τρόπο συνέχισης των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

 Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποφασίστηκε:

 -Η προκήρυξη στάσης εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 - 15.00) την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010. Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17).

 -Να ορισθεί η Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010, ημέρα συμβολικής κατάληψης των δημαρχείων των πρωτευουσών των Νομών και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.α.).

 Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 - 12.00), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.

 -Να προγραμματιστούν, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτηρίων (Υπουργείων κ.λπ.) για να προβληθεί η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GreenHorses avatar
  GreenHorses 08/04/2010 10:01:11

  Έλα πρωί πρωί 416μ.β. πάμε όπα όπα.

 2. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 08/04/2010 13:58:39

  Θλίβερά ἀνθρωπάκια!Βγαίνουν στούς δρόμους μόνο γιά τά χρήματα.Ὁταν σκοτώνανε τήν γλῶσσα,ὁταν κυκλοφοροῦσε τό αἶσχος Ρεπούση,τώρα τό αἶσχος Δραγώνα,ἄκρα τοῦ τάφου σιωπή.
  Γιά τήν Χαρά Νικολοπούλου,διαμαρτυρήθηκαν;ὄχι μόνο γιά τήν μετάθεσί της ἀλλά γιά τό σπάσιμο τοῦ χεριοῦ της ἀπό "πολιτισμένο" Τοῦρκο;Μά τί λέω,ἡ ἀνόητη!

 3. δήμης avatar
  δήμης 10/04/2010 00:01:29

  Αβολίδωτες τις λέγαμε τέτοιες τουφεκιές ...θα μου πείτε όμως ..."-πρέπει να δικαιολογήσουν την ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ (συνδικαλιστική ) και το γεγονός ότι κινητοποιούν τον κλάδο ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ...(αυτό και άν χρήζει ερμηνείας)
  Αξιος ο μισθός μας εκπροσωπουμένων και εκπροσωπούντων...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.