#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/04/2011 11:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στόχος τους τώρα το τελευταίο Ελληνικό ΚεφάλαιοΕνισχύεται σημαντικά ο ρόλος των επιτρόπων του Δημοσίου στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, με δικαίωμα βέτο σε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις, σε μία προσπάθεια η κυβέρνηση να έχει προνομιακό ρόλο στις κρίσιμες αλλαγές που αναμένεται να γίνουν το προσεχές διάστημα στον τραπεζικό κλάδο. ..Πρόκειται, ωστόσο, για εξέλιξη που -αν τελικά επιδιωχθεί η υλοποίησή της-εκτιμάται ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των τραπεζιτών. Μεγάλο ερώτημα επίσης είναι και η αντίδραση που θα έχουν οι αγορές σε ένα τέτοιο εγχείρημα έμμεσου ελέγχου των τραπεζικών εξελίξεων. Κι αυτό γιατί επί της ουσίας θα αλλοιώσει την αυτόνομη λειτουργία τους και θα δημιουργήσει θηλιά στη λήψη αποφάσεων, ακόμη και σε θέματα που προκαθορίζουν το μέλλον τους, με όπλο τις προνομιούχες μετοχές με τις οποίες έχουν ενισχυθεί κεφαλαιακά.

…  Όλη η φιλολογία για τις κακές Τράπεζες τώρα δείχνει τους σκοπούς της. Κακές είναι οι Τράπεζες, αλλά έχουν και τα τελευταία ίχνη Ελληνικού Κεφαλαίου.

Βασικά το ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια της αποστολής που ξεκίνησε το 1981 και στης παγίδας στην οποία ξεπούλησε την Ελλάδα μεταξύ 1996 και 2004, τώρα πάει για το τελευταίο μη Γερμανικό κομμάτι.  Τις Τράπεζες.

Μπορώ να καταλογίσω τα χίλια μύρια κατά τους Ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά τώρα τα κάνω όλα γαργάρα, και λέω ότι μία ή δύο τράπεζες και μία ή δύο βιομηχανίες είναι το τελευταίο Ελληνικό κεφάλαιο μέσα στην χώρα.  Επειδή δεν μπορούμε ΟΛΟΙ να μπαρκάρουμε.

Μπορείτε να βρείτε χίλια κακά για το Κακό Ελληνικό Κεφάλαιο.  Αν νομίζετε ότι το Ξένο θα νοιάζεται περισσότερο για την Ελλάδα…  Το Ελληνικό Κεφάλαιο ζει εδώ, αλλά υπάρχει μία ανίερη συνομοταξία που φρόντισε να το κάνει «Κακό»…  Η ίδια συνομοταξία έδωσε την ΑΓΕΤ, έδωσε τον ΟΤΕ,  δίνει την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, και μας φόρτωσε Ευρωπαϊκή σαβούρα με δανεικά.

Η θέση μου για τις Τράπεζες είναι απλή:  Τα σαπάκια να διαλυθούν σε όποιον και εάν ανήκουν. Τα υγιή κομμάτια  να αφεθούν στην ησυχία τους.  Εάν η Άλφα θέλει «Επίτροπο» να τον έχει. Εάν δεν τον θέλει, να τον πετάξει έξω. Το ίδιο και με τις άλλες.  Ξέρω ότι υπεραπλοποιώ και ότι όλοι έχουν πρόβλημα, αλλά δεν είναι όλοι ίσια και όμοια. Αν ο ιδιώτης θέλει να παραδώσει το πνεύμα, να το κάνει.  Να μην το επιβάλουμε και να μην το ανεχθούμε εμείς.

Τα πρωτογενή ελλείμματα, οι σοσιαλιστικές παροχές, η ανώμαλη φορολογία, το προσκύνημα αυτών που μας λαδώνουν για να μας βιάζουν, μας στοιχίζουν την χώρα μας.

Υπογραφή:

Έχω αρχίσει να θυμώνω

ΣΧΟΛΙΑ

 1. jkr avatar
  jkr 01/04/2011 11:46:33

  Απόλυτα σωστός!

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/04/2011 11:55:14

  *Δικαίωμα βέτο ακόμη και για τις πλέον μείζονες αποφάσεις μιας τράπεζας, όπως για παράδειγμα αυτές που αφορούν στη συγχώνευση με άλλο πιστωτικό ίδρυμα ή στην εξαγορά άλλου πιστωτικού ιδρύματος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, θα έχουν οι επίτροποι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των πρόσθετων εγγυήσεων ύψους 30 δισ. ευρώ, σύμφωνα με διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

  Κρατικοποιηση ΣΗΜΕΡΑ.. μην ξαναγραφω τα νουμερα!!! εχουν παρει απ ολους μας περι τα 88Δις Ευρω!! ποση ειναι η κεφαλαιοποιηση τους??

  Στα κερδη μονοι τους στο τραπεζει και στη "χασουρα" μαζι ?? μεχρι να κανουν παλι κερδη να τα καναφανε μονοι τους??
  Θα μας τα γυρισουν πισω τα 88Δις ???????

  Να γινει συμφωνια επιστροφης των εγγυησεων.. διοτι με τις εγγυησεις δημιουργουν χρημα επι 8!!! δανειζουν και ξαναδανειζουν κλπ... ενω δανειζονται με 1% και παιρνουν και ατοκες εγγυησεις !! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!

  Ειμαι Μετοχος ολων τους....!

  ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/04/2011 12:23:46

   Η κρατικοποίηση βολεύει τα σαπάκια. Όποιος θέλει κρατικοποίηση να σηκώσει το χέρι. Όχι για να βολευτεί ο Χ, να φηδήξουμε και τον Ψ. Επαναλαμβάνεται ό,τι έγινε το 1981...

 3. Σταύρος avatar
  Σταύρος 01/04/2011 13:27:11

  ...τώρα πάει για το τελευταίο μη Γερμανικό κομμάτι...Δηλαδή η κυβέρνηση προωθεί γερμανικά συμφέροντα? Εγω νόμιζα οτι μάλλον αμερικάνικές εντολές εκτελεί. Να μη τα μπερδεύουμε γιατί και τα δυό δε γίνονται. Υπάρχει γερή κόντρα μεταξύ τους για το ποιός φταίει για τη κατάσταση της χώρας και το ποιός πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό...και όταν αναλύουμε τέτοια ζητήματα δεν έχουν θέση δογματικές αντιλήψεις. Η κατάσταση της χώρας οφείλεται βασικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σταύρος 01/04/2011 15:49:38

   Ακριβώς, να μην μπερδεύουμε. Δεν ξέρω τι γίνεται με τους εξοπλισμούς, αλλά σε επιχειρηματικά δεν υπάρχει αμερικάνος σε ακτίνα 100άδων χιλιομέτρων από τα σύνορα (έ καμιά αιολικη λαμογία).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Σταύρος 01/04/2011 17:20:36

   "Γερμανικά συμφέροντα ή αμερικάνικες εντολές η κυβέρνηση" ;
   Κιθαρίστας ή ντράμερ;
   Ένας ορισμένος πολιτικός χώρος, και δεν μιλώ εδώ για τη ΝΔ ως σύνολο, αλλά για μερίδα της, ακραιφνής αντίπαλος (υποτίθεται) με τη σημερινή κυβέρνηση, δεν μπορεί να λύσει το γρίφο αυτόν, της επιλογής του πραγματικού αντιπάλου, ακριβώς επειδή διασχίζεται από το ίδιο δίλημμα: "Η Κική είναι καλύτερη, η πέρα από τον Ατλαντικό ή μήπως η από εδώ Κοκώ";
   Εξαναγκαστικό δίλημμα είναι, δίλημμα συμφερόντων αυτών που εκπροσωπεί. Βρίσκουν μερικοί μια δήθεν οδό διαφυγής από το δίλημμα στην άρνηση οποιασδήποτε σύμπραξης: Μόνοι εναντίον όλης της υφηλίου. Αυτοκτόνος υπεκφυγή. Η πολιτική είναι επιλογή (κυριότερου) αντιπάλου, δηλαδή και συμμάχων, ή δυνάμει συμμάχων.
   Μόνος εναντίον όλων σημαίνει απλά χαρακίρι. Αλλά είναι προφανές: Εδώ μέσα, το "ιερατείο" επιλέγει το ρόλο υποψήφιου αυτόχειρα μόνον για ρητορικούς λόγους και η "επικρατούσα θρησκεία" είναι η αγγλοσαξωνική.
   Έ, υπάρχουν και κάποιοι "αιρετικοί"! Τουλάχιστον δεν μας ρίχνουν στην πυρά.

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/04/2011 13:41:06

  Να μας γυρισουν πισω οσα τους δινουμε ή μετοχες δλδ το 100%...
  τσαμπα τους ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ...
  ΝΑ ειναι κατανοητο οτι οι εγγυησεις ειναι ΔΑΝΕΙΑ εστω ΑΤΟΚΑ..αλλα ΘΑ ΕΠΙΤΡΑΦΟΥΝ στα ταμεια του Κρατους !!!
  Δυσκολο??
  Θελοου εναλλακτικη?? να μας δινουν μονο τους τοκους των 88Δις οχι το κεφαλαιο. Ενα 3% να τους κανουμε κι σκοντο.
  Δυσκολο κ αυτο??

  ΠΠ

 5. nasos avatar
  nasos 01/04/2011 13:41:59

  οι προθέσεις του ΠΑΣΟΚ έγιναν σαφείς πρώτα με την απόπειρα του ΠασόκουΣάλλα να υφαρπάξει το ΤΤ(βασικά)και την Αγροτική,έναντι πινακίου φακής και έπειτα με την πρόταση για συγχώνευση Εθνικής-Άλφα
  το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ελέγξει σχεδόν όλο το τραπεζικό σύστημα και μέσω αυτού το σύνολο της οικονομίας
  αν τα καταφέρει όσοι βρίσκονται απέναντι στο Πασοκικό καθεστώς θα στραγγαλιστούν οικονομικά,όσοι είναι μαζί του -πχ τα χρεωκοπημένα ΜΜΕ- θα παίρνουν όσα (θαλασσο)δάνεια θέλουν

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ nasos 01/04/2011 15:48:10

   Αυτό νομίζω και εγώ. Η Αλφα είναι το μόνο μη-Πασοκομάγαζο, για αυτό το θέλει η ΕΤΕ (έχει και καλύτερα νούμερα από τους άλλους)

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/04/2011 13:50:29

  Αν εδινε ΤΣΑΜΠΑ...!! 88 Δις εγγυησεις σε ολους τους Ελληνες φορολογουμενους ξερετε που θα βρισκοταν η Χωρα σημερα????
  κ Σαμαρα με ακουτε τον τρελλο του χωριου??
  Θελετε αριθμους?
  Ελληνες φορολογουμενοι 5.530.427
  Φορολογητεο Εισοδημα 86Δις !!!
  Τα 88 Δις εναι 16.000 Ευρω Εγγυηση σε καθεναν μας !!!! Χωρις επιστροφη !!..

  Δε σας εκνευριζω αλλο.....

  ΠΠ

  ΥΓ... Συνολικά ολόκληρη η ακίνητη περιουσία όλων των Ελλήνων φορολογούμενων ανέρχεται κοντά στα 400 δις ευρώ...!!!

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/04/2011 14:20:58

  διαβασε πιο κατω το γραφω !!

  ΠΠ

 8. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 01/04/2011 14:37:52

  Χα χα χα, Ελληνικό είπατε, κε Θυμωμένε;
  Εκτός άν εννοείτε τους λογαριασμούς μισθοδοσίας και το βιβλιάριο καταθέσεων της γιαγιάς.
  Άν και το Κεφάλαιο γενικά δεν έχει πατρίδα, παρά μόνον παροδική και μεταβαλλόμενη, ειδικά αυτό που εννοείτε παίζει εδώ και μερικές δεκαετίες μεταξύ Ελβετίας, Ιγγλετέρας, Παρθένων Νήσων και Τρινιτάντ έντ Τομπάγκο.
  A propos, η Ιρλανδία μάλλον κρατικοποιεί (με λεφτά του "ευρύτερου κράτους" πυ έχει ταμία κάποιον Monsieur Trichet, βεβαίως βεβαίως) και τις 2 τελευταίες ιδιωτικές τράπεζές της.
  Μάλλον έχουμε χάσει συνέχειες.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 01/04/2011 15:50:46

   Υπάρχουν λακέδες του ελληνικού κεφαλαίου και λακέδες του γερμανικού. Εγω είμαι λακές του ελληνικού. Εσύ;'

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ archaeopteryx 01/04/2011 16:02:07

    Είμαι ένα γρανάζι στη μηχανή που την κυβερνά το κεφάλαιο, Ελληνικό, Γερμανικό ή Κορεάτικο. Και η οποία μηχανή (δηλαδή στο βαθμό που μου αναλογεί, και το γρανάζι του εαυτού μου), το τρέφει.
    Αλλά επειδή δεν είμαι μόνον ύλη, αλλά επίσης, καρδιά και πνεύμα, έχω συναισθήματα και λογική σκέψη. Έτσι, δεν αγαπώ τον εξουσιαστή και τύραννό μου. Θέλω να τον εξαφανίσω από τη γή ως κοινωνική σχέση (επειδή το κεφάλαιο δεν είναι πράγμα, αλλά η σχέση μεταξύ αυτών που τα δίνουν όλα κι αυτών που τους τα παίρνουν όλα).
    Και δεν έχω αυταπάτες. Ξέρω ότι η επιθυμία μου θ' αργήσει να πραγματοποιηθεί και δεν θα προλάβω να την απολαύσω. Ίσως κάποτε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ archaeopteryx 01/04/2011 16:18:49

    Γι αυτό ακριβώς είμαι κατά της χρεωκοπίας, που την προτείνουν ως "λύση" κάμποσοι (και) εδώ μέσα:
    Το κεφάλαιο ως κοινωνική σχέση δεν απαξιώνεται, με καμμιά χρεωκοπία ή "κούρεμα". Θ' απαξιωθούν μόνον μερικοί κεφαλαιούχοι, όσοι λίγοι εγχώριοι δεν πρόκαναν να την κάνουν γι 'αλλα μέρη εξωτικά, και εξωχώριοι που συνεταιρίστηκαν ή δάνεισαν τους προηγούμενους. Όμως η "μηχανή" μετά τη χρεωκοπία θα πουληθεί σε τιμή απαξιωμένων ανταλλακτικών και scrap. Και θα την αγοράσουν πάμφθηνα οι πολλοί εγχώριοι κεφαλαιούχοι που πρόλαβαν να την κάνουν για μέρη εξωτικά και οι εξωχώριοι που δεν ήταν συνεταίροι στο "ρημάδι".
    Και το γρανάζι-εαυτός μου σαν απαξιωμένο ανταλλακτικό-scrap θα πουληθεί, άν το μαγαζί χρεωκοπήσει.
    Τόσο απλά, τόσο σαφή. Έχω διαλέξει στρατόπεδο, ξέρω και ποιοί είναι οι αντίπαλοί μου.

 9. koinos_nous avatar
  koinos_nous 01/04/2011 15:59:39

  Να το κανουμε πιο soft το σχολιο.
  Που ηταν το "Ελληνικο" κεφαλαιο τοσον καιρο?
  Ποιον χρηματοδοτουσε ολα αυτα τα χρονια?
  Απο που κονομησε ολα αυτα τα χρονια το "Ελληνικο" κεφαλαιο?
  Απο την παραγωγη του η απο τις εξαγωγες του?
  Ο Μπομπολας ο Λατσης ο Κοκαλης ο "μεγιστος" Λαναρας δλδ και οι υπολοιποι Αλη-Μπαμπαδες?
  Με αυτα που γραφεις εγω αρχιζω να θυμωνω πραγματικα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ koinos_nous 01/04/2011 16:35:11

   Απο που κονομησε;
   Δες την "μαύρη τρύπα" του Ελληνικού δημόσιου χρέους, σύγκρινέ την με το μέγεθος της ιδιωτικού πλούτου ενός 3% "συνΕλλήνων" και βγάλε συμπεράσματα. Οι αριθμοί είναι σπαρταριστοί, μιλάνε.
   Ο πρωτότυπος Αλή Μπαμπάς ήταν ολιγαρκής, σχεδόν ασκητικός, άγιος: Αυτός είχε μόνον 40 κλέφτες.

 10. 3birdssitting avatar
  3birdssitting 01/04/2011 16:58:09

  Τωρα που ο ΔΟΛ και ο Πηγασος και ΟΛΑ μα ΟΛΑ φιλαρακια του ΠΑΣΟΚ πάνε μαθηματικά για ΚΛΕΙΣΙΜΟ,

  ερχεται ο "επίτροπος" στις τραπεζες για να δωσει τα δάνεια της ζωής για να συντηρηθει η ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία μας εφερε στην σημερινή κατάσταση.


  Χρωστάει πολλές χάρες στα φιλαράκια το ΓΑΠ και το Πασοκ.

 11. thanasis avatar
  thanasis 01/04/2011 18:42:04

  αποκρατικοποιουμε τις τραπεζες κρατικοποιοντας
  τις αποφασεις τους αυτος ειναι ενας ιδιατερος
  κρατικοσοσιαλιστικος φιλελευθερισμος

 12. Στάθης Δ avatar
  Στάθης Δ 01/04/2011 19:15:16

  Γι' αυτό και 'μείς:

  -Δεν φορoλογούμε (συνταγματικά κατοχυρωμένο...) τα εφοπλιστικά κέρδη
  -Προτείνουμε μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων (άκου εκεί 20%...)
  -Περαιώνουμε συνεχώς (ανά 2 έτη την τελευταία δεκαετία) μπάς και γίνει κανά λάθος και πληρώσει κανείς παραπάνω
  -Κλείνουμε το μάτι στον "επαναπατρισμό" κεφαλαίων χωρίς πόθεν έσχες (για να κινηθεί η οικονομία και καλά...)
  -Κάνουμε τον ανήξερο για γενικό έλεγχο/διασταύρωση (καταθέσεις, ακίνητα, offshore). Που να τρέχεις στα χωράφια με τις γόβες...
  -Συντηρούμε ένα άχρηστο και γραφειοκρατικό κρατικό μηχανισμό ανίκανο να ελέγξει το οτιδήποτε
  -Ψηφίζουμε αβέρτα νόμους, εν' πολλοίς αντισυγματικούς και αλληλαντικρουόμενους. Να μην πεινάσουν κι' οι μεσάζοντες
  -Αφήνουμε τον ρόλο της "κάθαρσης" στην συνταγματικά υπεύθυνη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη (ναι, αυτή που πήρε τρελλές αυξήσεις πρίν από τρία χρόνια με το μισθοδικείο κι' ετσι διπλασιάστηκαν και οι απολαβές των βουλευτών). Αν αργεί λιγουλάκι, δεν πειράζει, το καλό πράγμα αργεί να γίνει
  -Συντάσσουμε και ψηφίζουμε (ομόφωνα) νόμους περί "ευθύνης υπουργών", ¨έλεγχο πόθες έσχες" και λοιπά καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Η εφαρμογή τους, είπαμε, από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη
  -Νομοθετούμε τις τιμές υπηρεσιών/υλικών του στρατού υποστήριξης (φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί, φάρμακα κλπ)
  -Αναλαμβάνουμε το "πολιτικό κόστος", κάνουμε "αυτοκριτική", υποσχόμαστε "άπλετο φώς" και "μαχαίρια στο κόκκαλο", "επαναστάσεις του αυτονόητου" και "νέες μεταπολιτεύσεις". Τζάμπα είναι

  Τι άλλο θέλετε πιά, μιά ζωή ανικοποίητοι εσείς οι Ελληνες

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/04/2011 19:16:06

  θα προτιμούσες να είναι Καταριανοί; Ή φθονείς μόνο Έλληνες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.