27/11/2008 10:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στόχος η παραίτηση Καραμανλή

Οι χθεσινές δηλώσεις του Βαγγέλη Μειμαράκη (δείτε τις εδώ) αποτελούν μια ακόμα ένδειξη της σαφούς πλέον κλιμάκωσης της εσωκομματικής αμφισβήτησης του Κ. Καραμανλή, με επικεφαλής τη Ντόρα. Στο άρμα της οποίας έχει άλλωστε προσδεθεί από καιρό ο υπουργός Άμυνας, όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένως.

Το Μαξίμου ήταν χθες έξαλλο με τις δηλώσεις του κ. Μειμαράκη και ο Γιάννης Αγγέλου που επικοινώνησε μαζί του  διαμαρτυρήθηκε ότι η χθεσινή παρέμβασή του «διαλύει» την γραμμή  Άμυνας του Μαξίμου. Έτσι ο κ. Μειμαράκης αναγκάστηκε μεν να κάνει διορθωτική δήλωση, αλλά την έστειλε αφού άρχισαν να μεταδίδονται τα δελτία, επειδή ήθελε να παίξει πρώτα η δήλωσή του περί πολιτικών ευθυνών. «Ουδέποτε προσωπικά αναφέρθηκα σε πολιτικές ευθύνες υπουργών» αναφέρει η διορθωτική δήλωση. Ωστόσο η προηγούμενη δήλωσή του ήταν σαφής, έστω και δια της τεθλασμένης: «Από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται πως ο κόσμος μας καταλογίζει πολιτικές ευθύνες».

Η άλλη επίμαχη φράση του κ. Μειμαράκη είναι η εξής: «Επιδίωξή μας είναι ...εφόσον δεν προκύψει κάτι σε σχέση με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας να πάμε μέχρι το 2010 και βάλε...Τώρα, τι να σας πω, ξέρεις ποτέ τι μπορεί να σου προκύψει, ξέρεις αν θα καταψηφίσει κάποιος τον προϋπολογισμό;». Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση (δηλαδή ο Καραμανλής) είναι εγκλωβισμένη στην υπόθεση Βατοπεδίου και γι' αυτό δεν μπορεί να λάβει πρωτοβουλίες σε άλλα σημαντικά θέματα, όπως ο ανασχηματισμός, «επειδή θα χαθούν».

Η ερμηνεία που δίνει σήμερα ο Τύπος στις δηλώσεις Μειμαράκη είναι, όπως γράφουν πχ τα ΝΕΑ, ότι αποτελεί «ηχηρό μήνυμα προς το Μαξίμου να αλλάξει τακτική και να αναγνωρίσει τις κυβερνητικές ευθύνες για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, κρίνοντας ότι αυτή είναι πλέον και η μοναδική διέξοδος που έχει η κυβέρνηση για να απεγκλωβιστεί από την «αμαρτωλή» υπόθεση»

Είναι όμως πολύ περισσότερα - και χειρότερα - από αυτό. Επειδή επί της ουσίας ο κ. Μειμαράκης:

Πρώτον, ανακοίνωσε στη Νέα Δημοκρατία ότι ο Κ. Καραμανλής δεν ελέγχει το κόμμα («ξέρεις αν θα καταψηφίσει κάποιος τον προϋπολογισμό;»)

Δεύτερον, επιχείρησε να ακυρώσει τον ανασχηματισμό, συνδέοντάς τον με τις εξελίξεις στο Βατοπέδιο και την ενδεχόμενη ενοχοποίηση και άλλων στελεχών. Ενώ παράλληλα τα παπαγαλάκια της Ντόρας εντείνουν την φημολογία περί αδιεξόδων του Καραμανλή αναφορικά με την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, επειδή «δεν ξέρει τι θα του βγει» κλπ

Τρίτον, αποδόμησε την γραμμή άμυνας του Μαξίμου στην υπόθεση του Βατοπεδίου (δεν υπάρχει σκάνδαλο, όλα άρχισαν από το ΠΑΣΟΚ, να ξεμπερδεύουμε όπως - όπως κλπ).

Για όσους αμφιβάλλουν για το παιχνίδι που παίζεται υπενθυμίζουμε ότι προχθές η κ. Μπακογιάννη είχε δηλώσει από τον ραδιοφωνικό σταθμό της κ. Αγγελοπούλου:

«Δε θα μας συγχωρήσουν οι πολίτες, αν δε μάθουν την αλήθεια για το Βατοπέδιο...».

Σε συνδυασμό τώρα με τις επίμονες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο «κάποιος που θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό» μπορεί να είναι ένας βουλευτής, ευλαβικός ίσως προς τις Άγιες Οικογένειες, όπως ο περίφημος Δαϊλάκης, μόνο ένας πολιτικά κουφός και τυφλός δεν καταλαβαίνει ότι η Ντόρα ζητά πλέον από τον Καραμανλή να παραιτηθεί.

Σε λίγο άλλωστε ακολουθεί και νέα αντικειμενική δημοσκόπηση με το ερώτημα «με ποιόν πιστεύετε ότι η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ;», ή κάπως έτσι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. yakoubis avatar
  yakoubis 27/11/2008 11:14:00

  ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

  Τα έχουν δοκιμάσει όλα!

  Υπέκλεπταν τις συνομιλίες του, αναγνώρισαν τα Σκόπια σαν Μακεδονία ΜΙΑ ημέρα μετά την εκλογή του, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα την Τουρκία στο Κυπριακό, απειλούν για το θέμα των Σκοπίων, φωνάζουν για τους ρώσικους αγωγούς, κλπ.

  Πέντε χρόνια πλουσιοπάροχες αμοιβές στους καναλάρχες για να υποστηρίξουν την αντιπολίτευση (με κάθε αθέμιτο μέσο και καθημερινό πόλεμο φθοράς) και αυτός ο ξεροκέφαλος ακόμη αντιστέκεται!

  Μετά την παντελή έλλειψη στοιχείων σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας στο Βατοπέδι αλλά και την απρόσμενη αποκάλυψη της συνομωσίας του πασόκ (εκβιασμοί, Κουκουβίνος, Σωτηροπούλου, κλπ) χάθηκε και αυτή η ευκαιρία να σπιλωθεί ο Καραμανλής.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!

  Η ψήφιση του προυπολογισμού είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ευκαιρία.

  Με πέντε-δέκα εκατομμυριάκια θα εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους κάποιοι πειναλέοι νεοδημοκράτες βουλευτές.

  Και θα βγαίνουν και στα κανάλια να λένε ότι ήταν για το καλό της χώρας, όπως ο Τατούλης.

  Μέσα στο Δεκέμβριο θα κριθεί η πορεία της χώρας μας για πολλά χρόνια.

 2. Παπαγεωργίου Ε avatar
  Παπαγεωργίου Ε 27/11/2008 11:23:34

  Χμμμ...Μπορεί στις επόμενες εκλογές να είναι αντιμέτωποι η Ντόρα με τον Γιώργο, αν και το εναλλακτικό σενάριο μόλις ένα χρόνο και κάτι πριν υπέθετε σαν αντιπάλους στις εκλογές Ντόρα - Βενιζέλο. Από την άλλη, αν η Ντόρα δεχθεί και αναλάβει τώρα την ηγεσία και όχι μετεκλογικά μπορεί να την πατήσει σαν τον Γιωργάκη. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να αναλαμβάνει την ηγεσία της ΝΔ μετά τις εκλογές οι οποίες , ουτως η αλλως, θα δωσουν ακυβερνησια επειδη το ΠΑΣΟΚ ως πρωτο κομμα δεν θα μπορεσει να σχηματισει αυτοδυναμια, και ξανα εκλογες με Ντορα και Γιώργο οπου η Ντορα, καλως ή κακώς, θα έχει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα παιδιά μου :)
  ΥΓ Δεν ειμαι Ντοράκιας :)

 3. Factorx avatar
  Factorx 27/11/2008 11:36:49

  Σωστό για το βενιζέλο (το έχουμε γράψει), αλλά τα σενάρια αναπροσαρμόζονται. Άλλωστε κανείς δεν περίμενεν αυτήν την κατάρρευση

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 27/11/2008 11:50:28

  Kωστάκη,

  με το θάρρος της παλιάς μας γνωριμίας σου γράφω με πόνο γιατι, ή κάπου στο ενδιάμεσο απέκτησες κάποιον κάλο στον εγκέφαλο, ή σε έχουν δεμένο χειροπόδαρα.

  Λυπάμαι και για τα δύο. Περισσότερο όμως λυπάμαι, γιατί σε ξέρω, και γι'αυτό δέν πιστεύω ότι, δέν έχεις πλέον το θάρρος σαν ο πρώτος της χώρας, να βγείς σε διάγγελμα και να πείς στον ελληνικό λαό, τί συμβαίνει και ποιοί σε κυνηγούν για το δικό τους όφελος.

  Το παιγνίδι Κωστάκη κερδίζεται σήμερα μόνο, όταν βάλεις το κεφάλι κάτω απο την λαιμητόμο. Το ήξερες. Γι'αυτό και δέν συζητάμε για θάρρος, αλλά για απόφαση στην δισκελή βεβαιότητα. Να μιλήσεις πριν ο λαός προλάβει να σταματήσει τον πτώση της λαιμητόμου και σε βγάλει άλλη μία φορά πρώτο, ή να μήν μιλήσεις και με ή χωρίς κεφάλι να σου φορτώσουν όσα δέν έκανες, αλλά και την διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.

  Γιατί Κωστάκη, το γράψιμο της ιστορίας δέν σταματάει ούτε στιγμή.

  Με την φιλία που μας ένωνε στα παλιά

  ΠΕΛΙΑΣ

 5. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 27/11/2008 12:05:59

  Αυτό το χαζοχαρούμενο χαμόγελο της παιδία δεν μου κάθετε στο στομάχι .Έλεος ποια με την Κυρία μας .Ποια προσόντα έχει πέστε μου να καταλάβω .

 6. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 27/11/2008 12:19:04

  Η όπερα δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή.
  (Από άρθρο της Washington Post, 1978).

 7. τιραμολα avatar
  τιραμολα 27/11/2008 13:05:10

  Μακαρι να τον ριξουν!
  οποιος θελει...
  Υπηρεσια θα προσφερουν στη χωρα αφου θα γλυτωσουμε απο τον ποιο αθλιο και ανικανο πρωθυπουργο στην ιστορια της μεταπολιτευσης!

 8. Anonymous avatar
  Anonymous 27/11/2008 14:02:35

  Η Ντορίτσα δεν περπατάει ούτε στην ΝΔ, ούτε σε μελλοντικό δημιούργημα 'μεσαίου χώρου'!!Άλλοι θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο!!

 9. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 27/11/2008 14:11:10

  Η ιστορία με τον Κουκουβίνο απέδειξε ότι ο Καραμανλής δεν είναι τελειωμένος. Θα μπορούσαν πολλοί να πουν ότι είναι, αλλά αποδείχθηκε ότι ακόμη δεν είναι.

  Δεν μπορώ άλλο τις κραυγές του τιραμόλα. Προσπαθούμε εδώ να κάνουμε σοβαρή συζήτηση, να πει ο καθένας τι σκέφτεται για την κατάσταση, πώς το βλέπει, και το μόνο που μας λέει ο συγκεκριμένος είναι ότι ο ΚΚ είναι άχρηστος και ανίκανος. Ναι, και είναι χρήσιμος και ικανός ο ΓΑΠ και ο Αλέξης! Μωρ' τι μας λες!

  Οι πολιτικοί είναι η πλέον άχρηστη και ανίκανη τάξη στην Ελλάδα. Αν ήταν ικανοί, θα έβγαζαν χρήματα με τη δουλειά τους. Δεν μπορούν να βγάλουν χρήματα με τη δουλειά τους και μπαίνουν στην πολιτική μπας και δουν στον ήλιο μοίρα. Οι περισσότεροι βλέπουν. Αφού είμαστε εμείς ηλίθιοι. Αναπαράγουν το πελατειακό σύστημα με κάθε τρόπο. Φίλος ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος μου έλεγε ότι δέχεται τηλέφωνα από βουλευτικά και υπουργικά γραφεία για να βγάλει κάρτα εργασίας σε άνεργο. Που είναι το πιο απλό πράγμα του κόσμου και δεν χρειάζεται να πας σε βουλευτή! Αλλά και για αυτό, για το αυτονόητο, πουλάνε στον κόσμο ότι τάχατες θέλει μέσον! Πήγες Χριστιανέ μου στο γκισέ και σου αρνήθηκαν; Αν ναι, να το καταλάβω να πας σε βουλευτή. Αν όχι, τι ξεκινάς από τον βουλευτή; Σκεφθείτε σε τι σημείο έχει φτάσει ο κόσμος. Και τα βουλευτικά γραφεία δεν τους λένε "αυτό δεν είναι δικό μας θέμα, πηγαίνετε πρώτα να ζητήσετε την κάρτα και αν υπάρξει πρόβλημα ξαναελάτε", αλλά πάνε και παίρνουν τηλέφωνα!

  Προς το σχόλιο αριθμός 3. Σε πιστεύω ότι δεν είσαι Ντοράκιας, αλλά κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πάει καλά η ΝΔ με τη θυγατέρα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η συγκεκριμένη σε επίπεδο απήχησης. Το μόνο που έχει είναι καλύτερη διαπλοκή με τους ισχυρούς του τύπου, που πάντοτε είχαν χειρότερες σχέσεις με τον ΚΚ από ότι με τη θυγατέρα, ενώ επίσης και η όποια επιρροή της πρεσβείας στον τύπο θα κατευθυνθεί σύσσωμη στη στήριξή της. Αν αυτά είναι πλεονεκτήματα, τι να πω. Προσωπικά, αν και δεν ψήφισα ΚΚ στις περασμένες εκλογές, μου έρχεται τώρα να το κάνω, όταν βλέπω αυτά που συμβαίνουν, αλλά εννοείται ότι η θυγατέρα δεν πρόκειται ποτέ να δει την ψήφο μου. Τι συγκριτικό πλεονέκτημα να έχει η ΝΔ με τη θυγατέρα; Μόνον να μαζευτούμε αυτοί που πονάμε το θέμα των Σκοπίων και τα εθνικά θέματα γενικότερα (που είμαστε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού), κάηκε με το καλημέρα.

  Ο ΚΚ ποτέ δεν θα φύγει αν δεν θέλει ο ίδιος. Στην ουσία έχουμε ένα σενάριο παρόμοιο με το 1989 τώρα, με τη διαφορά ότι το σκάνδαλο στην Τράπεζα Κρήτης ήταν πολύ πιο υπαρκτό από ό,τι είναι το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Υπήρχε εκεί ένας Κουτσόγιωργας και ένα έμβασμα 2.000.000 δολαρίων του Κοσκωτά σε ελβετική τράπεζα για τον "Κουτσονόμο", που ποτέ δεν αμφισβητήθηκε. Εδώ, και αλήθεια να είναι όσα φαίνεται να προκύπτουν για το θέμα του Βατοπαιδίου (βλ. http://www.antinews.gr/?p=4351), πάλι από πουθενά δεν προκύπτει παράνομος προσωπικός πλουτισμός υπουργών ή κάτι αντίστοιχο, παρά μόνον υπερβολική εύνοια προς τη Μονή Βατοπαιδίου.

  Μέσα λοιπόν από έναν πραγματικό πυρήνα ζητημάτων που θέτουν οι συναλλαγές Δημοσίου - Μονής Βατοπαιδίου, το γύρω-γύρω είναι κυρίως θόρυβος και μάλιστα θόρυβος ύποπτων προθέσεων. Ο θόρυβος αυτός στόχο έχει ακριβώς την παραίτηση ΚΚ, όπως πολύ σωστά αναφέρει το κεντρικό Post. Το ξέρουν καλά ότι αλλιώς δεν πρόκειται να φύγει. Όμως, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Σε λίγες βδομάδες θα καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, αναγκαστικά, η δημοσκοπική πτώση έχει ήδη πιάσει πάτο, ο ΓΑΠ έχει πολύ καιρό να κάνει ανοησία (βλ. τα σκιτσάκια Δ. Χαντζόπουλου) και οι ξένοι προστάτες θα δουν ότι ματαιοπονούν. Και τότε θα αρχίσει νέο έργο, νέα παράσταση. Τότε θέλω να δω τι θα κάνει η θυγατέρα και πώς θα κινηθεί.

 10. noname avatar
  noname 27/11/2008 14:34:51

  ΠΑΝΤΑ στο άρμα.... (μην χυδαίσω..), ήταν δεμένος ο Μειμαράκης. Προς τι η έκπληξη! Εντολές, από που λαμβάνει κι εκτελεί; Κοιτάξτε, ανωδυνες αποφάσεις του...που αφορούν ακίνητη περιουσία του υπουργείου του και μετά προχωρήστε και στα δύσκολα....

 11. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 27/11/2008 16:20:32

  Δἐν αντἐχω τἠν Δρακουμἐλα μἐ τἰποτα.Προτιμὠ τὀν Μπουλοὐκο.Οἰ χονδροἰ δἐν εἰναι κακοἰ.

 12. σπερχαρντ avatar
  σπερχαρντ 27/11/2008 17:06:28

  ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ,
  ΖΗΤΑΕΙ "ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ",ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΤΩΝ
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ-ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.
  ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
  ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ

  "Τα κράτη-μέλη να πληρώνουν άμεσα τους προμηθευτές τους. Είπε ότι αυτό ακριβώς δεν κάνει η κυβέρνηση με τους προμηθευτές των νοσοκομείων στους οποίους χρωστάει 4 δισ. ευρώ και τους έχει αναγκάσει να σταματήσουν να προμηθεύουν τα νοσοκομεία."

  απο ελευθεροτυπια.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
  ΑΝΟΙΧΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΑΡΝΤ

 13. Μακρης Κ. avatar
  Μακρης Κ. 27/11/2008 17:52:38

  @σπερχαρντ
  και εδω; υπερωριες κανουν στην ΝΔ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.