#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2011 09:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατιές ανέργων τον χειμώναΑπό όλους πλέον ομολογείται ο μαύρος χειμώνας για την Ελλάδα, αλλά κανενός υπεύθυνου το αυτί δεν ιδρώνει. Σαν να περιμένουμε την καταστροφή, να τη βλέπουμε να έρχεται αλλά να μην κάνουμε τίποτε να την αποτρέψουμε.

Η τελευταία έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) είναι αποκαλυπτική. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα χάσουν τη δουλειά τους 134 χιλιάδες Έλληνες με μισθωτή εργασία στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ενώ 100.000 επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο. Βάσει της έρευνας - που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 επιχειρηματιών - προβλέπονται 183 χιλιάδες λουκέτα μέχρι τον Ιούλιο του 2012 και συνολικά για το ίδιο διάστημα προβλέπεται απώλεια 250 χιλιάδων θέσεων απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί). Αυτό σημαίνει ότι και το πρώτο εξάμηνο του 2012 θα είναι δραματικό και θα συνεχιστεί η αύξηση της ανεργίας και το κλείσιμο επιχειρήσεων.

Επίσης, για κάθε μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν 7 απολύσεις.

Το 2010 ο τζίρος τους μειώθηκε κατά 29,1% και περισσότερο έχουν πληγεί το εμπόριο και οι μικρότερες εταιρείες.

Οι 2 στις 10 επιχειρήσεις, περίπου το 19%, μείωσαν τις αποδοχές των εργαζομένων τους ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους οι 3 στις 10 εταιρείες συνολικά σκοπεύουν να μειώσουν μισθούς και ώρες εργασίας του προσωπικού τους.

Επίσης, η 1 στις 3 επιχειρήσεις έχει καθυστερημένες οφειλές και υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τις ΔΕΚΟ, καθώς και σε δημόσια ταμεία και προμηθευτές.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους 4 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα στην καταβολή των μισθών στο πρώτο εξάμηνο του 2011. Επιπλέον, το 47% των επιχειρηματιών μίλησε για αύξηση στον μέσο όρο του χρόνου είσπραξης από πελάτες ενώ έχει μειωθεί από πεντέμιση σε τέσσερις μήνες το χρονικό διάστημα μεταχρονολόγησης των επιταγών. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων ζητά να μειωθεί νομοθετικά ο χρόνος μεταχρονολόγησης των επιταγών.

Οι έμποροι και πάλι τα βάζουν με την κυβέρνηση και με τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώνει, αλλά οι υπουργοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Μοιάζουν με τη γνωστή μαϊμού που δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλάει.

Κι ενώ περιμένουμε το νέο σχέδιο Μάρσαλ που μας υποσχέθηκαν από τις 21 Ιουλίου θα κλείνουν επιχειρήσεις. Για να δούμε τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ τις στρατιές των ανέργων αυτόν το χειμώνα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωνη avatar
  φωνη 25/08/2011 10:12:02

  Πρέπει ο Σαμαράς να ζητήσει μέτρα για τη μεσαία επιχειρηματικότητα....πρέπει κάποιος, κάπως να βοηθήσει να δωθεί μια βοήθεια στις επιχειρήσεις.

  Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και πρέπει να βοηθήσει τον κόσμο της και επίσης να τους βοηθήσει να αντισταθούν σε αυτά τα μέτρα.

  Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει με θράσος την κομματική του πελατεία που είναι και αντιπαραγωγική (εφοριακοί). Η Ν.Δ. πρέπει να στηρίξει με μεγαλύτερη πυγμή τους επιχειρηματίες.

  Κύριοι στη Ν.Δ. οι επιχειρηματίες εκτός του ότι είναι το ακροατήριο σας είναι και ο τομέας που παράγει στη χώρα πρέπει να τους στηρίξετε φανατικά και έμπρακτα.

  • juliet avatar
   juliet @ φωνη 25/08/2011 10:59:58

   Αν κλείσουνε όλες όσες επιχειρήσεις έχουνε απομείνει ,χρήματα απο που θα μπαίνουν στο ''φιλόπτωχο ταμείο'' του Κράτους;
   Απο που θα πληρωθούνε οι υπόλοιποι;Με τις συνεχείς πτωχεύσεις κερδίζει κάτι;
   Οι άνεργοι θα παίρνουνε επίδομα με κριτήρια.Εκείνος ο λογ/σμος του ΛΑΕΚ; που μοιράστηκε;πλεόνασμα που ο κάθε διοικητής χρησιμοποιούσε ,ποιός του έκανε έλεγχο ;τώρα αλήθεια πιστεύετε οτι ο Βαρθολομαίος έπεσε θύμα ''ερωτικού εγκλήματος'';
   Φωνή,για πες μου να πει η Ν.Δ για τους επιχειρηματίες-το ΚΚΕ να φωνάζει για τις μειώσεις των μισθών -,το πρόβλημα είναι ποιός θα εμπιστευτεί ένα κράτος που νομοθετεί κατά το δοκούν.Σήμερα αυτό-αύριο εκείνο,σύμφωνα με τι λείπει απο το ταμείο.Ενας απο τους λόγους που ανθούσε η αερολογία είναι αυτό,τα πήραμε και μην είδατε τον Παναή.

   • φωνη avatar
    φωνη @ juliet 25/08/2011 11:27:30

    Ρε συ juliet δεν πρέπει η ΝΔ να πιέσει αφόρητα και άμεσα για την επιχειρηματικότητα;

    Τους δημοσίους υπαλλήλους βλέπεις το ΠΑΣΟΚ πως τους προστατεύει και η ΝΔ τον κόσμο της, δεν εννοώ μόνο τους ψηφοφόρους εννοώ τους ανθρώπους στους οποίους η ΝΔ στηρίζει την ανάπτυξη της χώρας, τον αφήνει εκτεθειμένο.

    Οι μισοί βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν το θάρρος να πουν ότι μας έχει καβαλήσει το δημόσιο. Φοβούνται να πουν καθαρά χωρίς περιστροφές ότι δεν υποφέρει από την κρίση ο δημόσιος υπάλληλος υποφέρει ο ιδιώτης. Έχουμε 20% (πόσο έχουμε ακριβώς δεν ξέρω) ανεργία. Πόσο προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και πόσο από το δημόσιο; Όλο από τον ιδιωτικό τομέα είναι.

    Να σου πω έχουμε δημοσίους υπαλλήλους που περισσεύουν και θα τους πληρώνουμε για να κάθονται σε εφεδρεία και από την άλλη ιδιώτες που δεν αντέχουν το μισθολογικό κόστος.

    Γιατί να μη γίνει συμφωνία να πηγαίνουν αυτοί οι άνθρωποι που τους πληρώνει το δημόσιο με τα χρήματα της εφεδρείας να δουλέψουν σε ιδιώτες που δεν μπορούν να πληρώνουν μισθούς;

    Θα τους αφήσουν για πολύ ακόμα να μιλάνε μόνο για φόρους; Δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν αντιδρούν, δεν πιέζουν....τους αφήνουν να αποδομούν τον ιδιωτικό τομέα μέρα με τη μέρα και οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν δε γυρίζουν πίσω σε μια μέρα.

    • san avatar
     san @ φωνη 26/08/2011 01:27:36

     Δηλαδή, αν απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, λύνεται το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας;
     Πολύ τηλεόραση βλέπεις και άρχισες να αναπαράγεις τα λόγια που ακούς.

     • φωνη avatar
      φωνη @ san 26/08/2011 11:53:54

      Η Ελλάδα είναι ένα αεροπλάνο που έχει πολύ βάρος και δεν μπορεί να πετάξει και για να ελαφρύνει το ΠΑΣΟΚ αφαιρεί τους κινητήρες. Και μερικοί κάθονται μέσα στο αεροπλάνο και αναρωτιούνται γιατί δεν πετάμε;

 2. webteam-www.efsimopoulos.gr avatar
  webteam-www.efsimopoulos.gr 25/08/2011 13:12:55

  Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται συνεχώς κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Η ύφεση βαθαίνει, αρκετές
  -κυρίως- μικρομεσαίες επιχειρήσεις απειλούνται με «λουκέτο» ή κλείνουν και ως φυσικό επακόλουθο η ανεργία αυξάνεται.
  Το μαρτυρούν οι περίπου 700.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

  Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κλείσιμο επιχειρήσεων ή η μετανάστευση τους στο εξωτερικό έχει ως συνέπεια τη μείωση θέσεων εργασίας. Όσο εξοντώνονται καταναλωτές και επιχειρήσεις το ΑΕΠ θα ελαττώνεται και αυτό θα οδηγεί σε μείωση όχι μόνο των εισπράξεων από άμεσους φόρους αλλά και από έμμεσους καθώς ο τζίρος θα μειώνεται καθημερινά.


  Απαιτείται η χώρα μας να αποκτήσει σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο σταδιακά θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση και μελλοντική μείωση της ανεργίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.