#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2010 13:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατηγός με σκουλαρίκι !!!Και εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως (που λένε) δεν είμαι οπαδός της στρατιωτικής πειθαρχίας και κάθε πειθαρχίας εν γένει. Όμως στρατός χωρίς πειθαρχία δεν μπορεί να υπάρξει και πολύ περισσότερο να πολεμήσει. Για τον εξής απλούστατο λόγο. Οι στρατιώτες την ώρα της μάχης δεν θα πέσουν στην φωτιά υποκινούμενοι από ιδανικά και φρονήματα, αλλά για τον διοικητή τους και τον διπλανό τους. Όποιος διαφωνεί ας διαβάσει από Σουν Τσου μέχρι Κλαούζεβιτς και ας έλθει μετά να κάνουμε δημόσιο διάλογο.

Τι μου ήρθε και τα γράφω αυτά εν μέσω κρίσης; Επειδή μιλούσα στο τηλέφωνο με φίλο που μου είπε τρελαμένος: «Ρε συ, προχθές στο Πεντάγωνο όλοι γελούσαν με έναν απόστρατο στρατηγό που εμφανίσθηκε με ένα σκουλαρίκι να στο δεξί αυτί»

Δεν έχω τίποτα με τα σκουλαρίκια. Ούτε με τους στρατηγούς. Αλλά να κυκλοφορεί απόστρατος στρατηγός με σκουλαρίκι στο αυτί στους διαδρόμους του ΓΕΣ, τι μηνύματα να στέλνει άραγε στα στρατευμένα παιδιά;

Ημεροδήκτης

ΥΓ. Για να δείτε ότι όλα συνδέονται και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός διαμαρτύρεται και για την «άδικη αποστρατεία» του και για τα εξοπλιστικά προγράμματα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 18/03/2010 13:48:28

  "Εξ όνυχος το λέοντα".
  Να δείτε που θα δικαιωθεί,εφ'οσον πληρεί υις προυποθέσεις του δηθεν περιρέοντος αντικομφορμισμού.
  Αυτά βεβαίως και άλλα τα γνωρίζουν και οι "γείτονες" και μας κάνουν πλάκα.
  Απλώς περιμένουν την ευνοική συγκυρία.
  Οπως Κύπρος.

  • nama avatar
   nama @ ΣΟΝ ΠΕΝ 18/03/2010 14:51:55

   από το σκουλαρίκι μωρέ κινδυνεύει η Κύπρος;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 18/03/2010 19:32:33

   Από όλα.

 2. μ1 avatar
  μ1 18/03/2010 16:15:24

  Σκουλαρίκι φορούσαν οι στρατιώτες της φρουράς του Παλατιού στο Βυζάντιο, οι σχολάριοι, "που τους διάλεγαν κατ’ εξοχήν από τους Αρμενίους, και που το δημόσιο τους μισθοδοτούσε πάντοτε καλύτερα από τους άλλους στρατιώτες, ένα είδος επίλεκτου τάγματος δηλαδή. Οι σχολάριοι αυτοί στις παρελάσεις και τις τελετές φορούσαν στα αυτιά τους ενώτια, όπως ήταν η ονομασία του συγκεκριμένου στολιδιού τότε".

  http://www.sarantakos.com/language/skoulariki.html

 3. Y. avatar
  Y. 18/03/2010 16:24:19

  Καλά, στο σκουλαρίκι κόλλησες? Τον άλλο, των Ειδικών Δυνάμεων, και εν ενεργεία μάλιστα, με το στριγγάκι, τον ξέχασες?

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 18/03/2010 16:56:11

  Για μισό λεπτό.

  Με ποια λογική ένας στρατηγός με σκουλαρίκι ή ένας ομοφυλόφιλος στρατηγός δεν είναι πατριώτες ή δεν μπορούν να διατάξουν τους στρατιώτες; Τι νοοτροπία είναι αυτή;

  • Swell avatar
   Swell @ Στέργιος 18/03/2010 17:43:08

   Ψευτοπατριωτική νοοτροπία είναι Στέργιε.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Στέργιος 18/03/2010 19:34:50

   Εκτός κι αν ειρωνεύεσαι, μήπως δεν πήγες στρατό; Δεν είναι δυνατόν να διατάξει στρατηγός ούτε με σκουλαρίκι ούτε ομοφυλόφιλος. Απλώς δεν γίνεται. Όπως το κίτρινο είναι κίτρινο γιατί έτσι, δεν έχει εξήγηση τι ακριβώς είναι το κίτρινο ως χρώμα, έτσι και δεν μπορεί να διατάξει στρατηγός ομοφυλόφιλος ή με σκουλαρίκι κλπ.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 18/03/2010 19:44:53

   @ Επώνυμος

   Ο στρατός πρέπει να έχει έναν κώδικα ενδυμασίας. Με αυτή τη λογική καταλαβαίνω την ανάγκη ομοιομορφίας και καταλαβαίνω ότι όποιος φοράει εκτός υπηρεσίας σκουλαρίκι θα πρέπει να το βγάζει όταν βρίσκεται σε υπηρεσία.

   Αλλά Επώνυμε, αν νομίζεις ότι σκουλαρίκι = ομοφυλοφιλία, ή ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι όλοι σαν τον Σταύρο Παράβα στις παλιές ελληνικές ταινίες, τότε ζεις σε άλλη εποχή. Κατά το 1950, κάπου εκεί σε κόβω. Επόμενο βήμα: να φοράνε υποχρεωτικά οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου πηλίκια όταν δεν βρίσκονται στο σχολείο.

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Στέργιος 18/03/2010 21:26:36

   Ομοφυλόφιλοι στρατηγοί και μάλιστα απόλυτα επιτυχημένοι, έχουν υπάρξει και έχουν τη θέση τους στην Ιστορία γραμμένη με λαμπρά γράμματα. Δεν θέλω να πω περισσότερα για να μη σκανδαλίσω και ανοίξει υστερική αντιπαράθεση.
   Από εκεί και πέρα όμως, θηλυπρεπής κραγμένος ομοφυλόφιλος στρατάρχης, πράγματι δεν γνωρίζω να έχει υπάρξει ούτε και θεωρώ θα υπάρξει ποτέ.
   «Σκίστε!». «Όταν αναφέρεσαι θέλω να σε ακούει το καμάρι μου ο ΑλφαΜίτης στην πύλη, αλλιώς θα σε πηδήξω απ’ το παράθυρο». Ε δεν πάει.
   Πάντως επανέρχεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η διάκριση ανάμεσα στον αξιοπρεπή ομοφυλόφιλο και στην προκλητική π#@$@#$άρα.

  • Kurosaki Ichigo avatar
   Kurosaki Ichigo @ Στέργιος 18/03/2010 22:01:07

   Κάτι τελευταίο, γενικότερο και κλείνω:

   Από τη στιγμή που στην κοινωνία έχει επιτραπεί -έως πριμοδοτηθεί- στο γυναικείο φύλο να εκφράζει τακτικά και δημόσια τον ερωτισμό του στην πιο ακραία του εκδοχή (βλ, «πουτανιά») είναι άδικο να καταφέρεσαι ενάντιων του δικαιώματος μερίδας ομοφυλόφιλων να εκφράζουν την σεξουαλική τους ορμή στην αντίστοιχη ακραία της εκδοχή (βλ. «πουστριλίκι»).
   Αλλά, όπως κοινωνικά οι ερωτικές γυναίκες μπορούν μια χαρά να απολαμβάνουν δημοσίων και νευραλγικών αξιωμάτων, ενώ την ίδια στιγμή όσες εκπέμπουν χυδαιότητα (πουτανιά) αποκλείονται, έτσι ακριβώς και με τους ομοφυλόφιλους πιστεύω θα έπρεπε να συμβαίνει. Κύριε είσαι δηλωμένος ομοφυλόφιλος? Κανένα πρόβλημα, μέχρι και Πρόεδρος Δημοκρατίας να γίνεις δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Αν όμως είσαι χυδαίος (πούστης), τότε δεν σου επιτρέπω να είσαι ούτε καν κλητήρας του δημοσίου.

  • Y. avatar
   Y. @ Στέργιος 18/03/2010 22:06:50

   Σωστός , Kurosaki!

  • Χ avatar
   Χ @ Στέργιος 19/03/2010 03:25:59

   Υπάρχει απόλυτη επιστημονική εξήγηση γιατί το κίτρινο είναι κίτρινο. Το φως με μήκος κύματος γύρω στα 570 νανόμετρα είναι κίτρινο. Εξήγηση δεν υπάρχει για τα στερεότυπα ορισμένων. Το '21 δεν έκαναν τη βρώμικη δουλειά σαπιοκοιλιάδες με σαρδέλες και ψευτοηθικές αναστολές, αλλά άνδρες με μαλλούρα.

 5. Orestios avatar
  Orestios 18/03/2010 19:15:35

  Θεα!

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Orestios 18/03/2010 19:47:18

   Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου όταν έβλεπε άνδρα με αλογοουρά με ρωτούσε, άνδρας είναι αυτός ή γυναίκα; Δεν πα'νά'χε ο άλλος γένια και μουστάκια, η ερώτηση θα γινόταν πάντα.

   Η γιαγιά μου δικαιολογείται, πάντως, ως έχουσα γεννηθεί το σωτήριον έτος 1912. Εσύ, Ορέστιε, πότε γεννήθηκες;
   (Αν και μάλλον σπας πλάκα).

 6. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 18/03/2010 21:21:29

  Μάλιστα. έχει απελευθερωθεί πλήρης η ελληνικη κοινωνία, οπότε ας απελευθερεωθεί και ο Στρεατός. Κοιμούνται ορθιοι μου φαίνεται μερικοί. Στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι σαφες οτι το σκουλαρικι λειτουργει ως συμβολισμός ψευδής προοδευτικότητας (όπως κάποτε και τα μούσια). Καθολου ασχετος με το ενδιαφέρον για εξοπλισμούς

 7. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 18/03/2010 22:49:40

  Μωραίνει Κύριος...

 8. Iraklis avatar
  Iraklis 19/03/2010 08:45:01

  Εσύ και όλοι απαιτούμε στρατό πειθαρχημένο και στρατιωτικούς που να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ποιότητες και χαρακτηριστικά. Σωστό...Ώστόσο είναι δυνατόν αυτό να επιτυγχάνεται όταν παρατηρούμε εδώ και χρόνια τη μεθοδευμένη κοινωνική στοχοποίηση των στρατιωτικών που επιχειρείται μέσω των ΜΜΕ για τα "δήθεν" προνόμια από ανθρώπους άσχετους με τις πραγματικές συνθήκες και δεδομένα ή "εντεταλμένους" δημοσιογράφους και την έντονη κοματικοποίηση των στελεχών (οι μη ενταγμένοι ή οι "άλλοι" καλύπτουν "τρύπες" ή αποστρατεύονται με κριτήρια όχι αξιοκρατικά τις περισσότερες φορές?
  Επειδή μόνοι μας είμαστε ανίκανοι να αντιληφθούμε τα αυτονόητα, ας απευθυνθούμε για άλλη μια φορά στους ξένους, στους Γερμανούς τους Εγγλέζους, τους Γάλλους ή τους Αμερικάνους για να ενημερωθούμε (αν θέλουμε) πως χτίζεται και διατηρείται ο αξιόμαχος και αποτελεσματικός στρατός....Αυτά!!

 9. Χρήστος avatar
  Χρήστος 21/03/2010 12:20:49

  Η λύση είναι μία η Αλήθεια, ότι και να είσαι το δηλώνεις πριν κάνεις την ενέργεια, και αν σε δεχθούν θα σε δεχθούν για αυτό που είσαι και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, εάν το κρύψεις τότε εξαπατάς τους γύρω σου και όταν το μάθουν θα αντιμετωπίσεις άσχημες καταστάσεις, όχι για αυτό που είσαι, αλλά για αυτό που έκανες. Τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες. (Όταν λες αλήθεια δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι είπες).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.