#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/02/2012 22:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατηγική συμπαράταξη με τη Κύπρο για την ΑΟΖ(Ανανεωμένο). Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιεί, από χθες, τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.  Σήμερα συναντήθηκε  διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, με την υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλα Αντωνιάδου, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού.      

Κλείνοντας την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα πίστης και συμπαράταξης. Πίστης στο δίκαιο του αγώνα του Κυπριακού και συμπαράταξης στον κοινό αγώνα, στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε, τόσο για το Κυπριακό πρόβλημα, όσο και για την επίτευξη μιας στρατηγικής εναρμονισμένης, συντονισμένης, λογικής, σε βάθος χρόνου, για τα ζητήματα της ΑΟΖ.

Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούν και οι δύο λαοί ότι κρύβεται στον υποθαλάσσιο χώρο μας ένας πλούτος. Θα πρέπει να τον αξιοποιήσουμε, να τον κεφαλαιοποιήσουμε υπέρ του Ελληνισμού, του Κυπριακού, του Ελλαδικού.

Θέλω να σας ευχαριστήσω και να στείλω ένα μήνυμα αγάπης σε όλα τα Κυπριακά κόμματα, όχι μόνο εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εκ μέρους όλων των ελληνικών κομμάτων. Γιατί, όταν βρισκόμαστε εδώ, μιλάμε σε Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σας, είστε Έλληνες, σε αυτή τη σφυρηλάτηση των θεσμών. Και πιστεύουμε στις κοινές αξίες και στις κοινές αρχές για την Κύπρο και την Ελλάδα.

Να είστε καλά και ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία».

Το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες που διέρχεται σήμερα η Ελλάδα, υπογράμμισε εξάλλου ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνάντηση, διάρκειας μιας ώρας, συζητήθηκαν τόσο το Κυπριακό όσο και το ζήτημα των ερευνών για φυσικό αέριο στην ΑΟΖ της Κύπρου.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, όπως εκείνες που ανέλαβε με την αναγνώριση της ΑΟΖ ο αείμνηστος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος» δήλωσε μετά τη συνάντηση ενώ για τον αγώνα της Κύπρου τόνισε: «πρέπει να δικαιωθεί για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, με ενιαία κυριαρχία, ενιαία διεθνή προσωπικότητα και, βεβαίως, τον τερματισμό της ξένης κατοχής».

Για  συνάντηση με την υπουργό Εμπορίου της Κύπρου, Πραξούλα Αντωνιάδου ο κ.Σαμαράς είπε ότι είχε μια «σε βάθος εξειδικευμένη ανάλυση από την υπουργό και τους συνεργάτες της» γύρω από το θέμα του φυσικού αερίου, που του έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθεί πολλά συγκεκριμένα πράγματα. Είπε, επίσης, ότι θα έχει συνεχή επαφή στο μέλλον με την κ.Αντωνιάδου γύρω από το όλο θέμα.

Από την πλευρά της, η Κύπρια υπουργός δήλωσε ότι άρχισε ήδη να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για έρευνες και εκμετάλλευση σε τεμάχια της ΑΟΖ της Κύπρου.

Πρόσθεσε πως, μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ και του Πρότυπου Συμβολαίου Αναλογικού Καταμερισμού στην ιστοσελίδα του υπουργείου, άρχισαν ήδη να υποβάλλονται διευκρινιστικές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενες εταιρείες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. christof avatar
  christof 20/02/2012 14:27:00

  Ευχομαι να ειπε στον Ελληνοφωνο κ Χριστοφια οτι τα συμφεροντα του Ελληνισμου ειναι κοινα απο τη Κερκυρα μεχρι την ανατολικη μεσογειο και το ενιαιο του χωρου.

 2. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 20/02/2012 14:38:49

  Θα ήταν καλό να γινότανε και μια εκδήλωση για τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ στην Κύπρο για να μπορέσουν να δουν τον Πρόεδρο από κοντά και να του εκφράσουν τη στήριξή τους. Όχι μόνο συναντήσεις «υψηλού επιπέδου» με διαφόρους επισήμους (σημαντικούς και ασήμαντους).
  Κάτι λέγαμε για ανοιχτό κόμμα αλλά απ’ ότι βλέπω μένουμε στα ίδια..

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ Kώστας Θ. 20/02/2012 23:20:33

   Δεν έχεις άδικο Κωστή,αλλά δεν είναι ώρα για συνεστιάσεις,κοπή πίτας και κοκορετσιού.
   Είδε αυτούς που έπρεπε και ενδεχομένως να πήρε και "ιδέες" για την ΑΟΖ.Μας έχουν ξεπεράσει σε αυτό τον τομέα.
   Ο χρόνος πολύτιμος και οι σύμμαχοι λίγοι.

   • Kώστας Θ. avatar
    Kώστας Θ. @ Ιωάννης33 21/02/2012 09:11:43

    Δεν μιλάμε για κοπή πίττας και κοκορετσιού. Θα μπορούσαν π.χ. να κάνουν και μια βόλτα από τα γραφεία του κόμματος για να πούνε και μια κουβέντα με τον κόσμο. Τα μέλη δεν μπορούν να τα θυμούνται μόνο όταν ζητούνε ψήφους είτε για τον εαυτό τους είτε για λογαριασμό άλλων. Και δεν μιλάω μόνο για τον Σαμαρά αλλά για κάθε υψηλό στέλεχος του κόμματος.
    Έρχονται φεύγουν και δεν παίρνουμε χαμπάρι. Είναι
    κόμμα αυτό;
    Και μη νομίζεις - οι μισές συναντήσεις που έκανε είναι εθιμοτυπικές. Δεν πρόκειται να ακούσει και τίποτα της προκοπής. Στην Κύπρο οι πολιτικοί είναι πολύ χειρότεροι από την Ελλάδα πλην εξαιρέσεων του παρελθόντος (Τάσσος).

 3. christof avatar
  christof 20/02/2012 15:07:20

  ΣΩΣΤΟΣ...

 4. Y. avatar
  Y. 20/02/2012 23:59:08

  Πρωθυπουργική τριήμερη επίσκεψη στη Κύπρο

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ Y. 21/02/2012 01:29:31

   βρε Υ άντε στα κομμάτια και αποφάσισε επιτέλους.
   Χτες τον έβριζες για τις εκλογές που δεν έγιναν και σήμερα τον λές Πρωθυπουργό!
   οι κακές συναναστροφές σε χάλασαν!

   • Y. avatar
    Y. @ Σταύρος 21/02/2012 08:56:25

    Κάποιο λινκ που αναφέρεσαι, για να καταλάβω? Άλλο η επιθυμία για εκλογές όπως όλοι, άλλο το βρίσιμο. Μάλον με μπερδεύεις

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 21/02/2012 09:53:48

  3ήμερη Επίσημη Επίσκεψη κ. Αντώνη Σαμαρά στην Κύπρο
  "Παρακολουθούμε στενά το θέμα της ΑΟΖ"
  http://bit.ly/zs4Hw7

 6. Moriarty avatar
  Moriarty 21/02/2012 13:17:22

  ελπίζω ο Χριστόφιας να μην επανέλαβε στον Σαμαρά ότι είπε στον Άσσαντ πριν κανένα χρόνο, ότι δηλ. αισθάνεται (πολιτισμικά και φυλετικά) πιο κοντά με τους Σύρους παρά με τους Έλληνες.. Ελπίζω επίσης ο Σαμαράς να παρακάλεσε τον Χριστόφια να εισηγηθεί στη νεολαία του κόμματος του να σταματήσει να καίει ελληνικές σημαίες στα ποδοσφαιρικά γήπεδα όταν παίζει η Ομόνοια εναντίον του ΑΠΟΕΛ.

 7. dimitris avatar
  dimitris 21/02/2012 22:52:17

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΟΙΟΝ

 8. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 22/02/2012 02:48:26

  Το γράφω και σε έτερη ανάρτηση: Είχαμε στείλει διάφορα ενημερωτικά σημειώματα για το σωτήριο CDS (ως αγορά, και αν δεν πουλιόταν από τους ΓΑΠ-ΠΑΠΑΚ) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τον Φιλιππίδη, και πως αυτό θα έσωζε ολόκληρη την ελληνική οικονομία, αλλά η διπλή πώλησή του μετά, συν τα ψεύτικα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και το περιθώριο σορταρίσματος (που είχε καταγγείλει τότε η Βάσω) σε Τ+10, οδήγησε στην καταστροφή και υποδούλωση της πατρίδας μας στο ΔΝΤ κυρίως.

  Σήμερα, με εντελώς άλλα δεδομένα, αποδεικνύεται ότι η Γερμανία δείχνει να “παίρνει” την Ελλάδα (μέσω του psi) από σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, επειδή τους πουλάει προστασία με την μη ενεργοποίηση των ελληνικών cds, τα οποία είναι ικανά να καταστρέψουν πολλές αμερικανικές τράπεζες (όπως θα επιθυμούσε ακόμα και ο…Σόρος για τους δικούς του λόγους), αλλά και Γαλλικές, Βρετανικές, κοκ.

  Μη έχοντας κάτι άλλο να κάνει η Αμερική, προσπαθεί να πιέσει την Γερμανία, με “λαϊκό ξεσηκωμό” των μαζών, υπέρ…της Ελλάδας και κατά της κακιάς Μέρκελ. Αυτό μπορεί και να μας συμφέρει, αλλά το σημαντικότερο παιχνίδι για την Ελλάδα δεν είναι μόνο μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, αλλά και μέσω του “αμυντικού” άξονα Ρωσίας, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, με στόχο την δημιουργία τρίτου πόλου επιρροής στην περιοχή μας, και μακρυά από παραδοσιακές εξαρτήσεις (ας μην ξεχνάμε τις κακές σχέσεις Ομπάμα με Ισραήλ). Ηδη, η Κύπρος λόγω του ΟΧΙ του εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου, παίζει σε ότι ταμπλώ γουστάρει. Και εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο, εκμεταλλευόμενοι το προηγούμενο παιχνίδι των προαναφερομένων, αλλά κυρίως συνεχίζοντας τις γεωπολιτικές ευκαιρίες των αγωγών με τη Ρωσία αλλά και σε σχέση με την επικείμενη αμυντική συνεργασία με Ισραήλ, να πάρουμε ξανά τις τύχες μας στα χέρια μας, συν το γεγονός ότι η Τουρκία θα δεχόταν ένα μεγάλο χαστούκι και θα καθόταν στα αυγά της.

  Τα τελευταία ταξίδια σε Ρωσία, Ισραήλ και Κύπρο του Σαμαρά δείχνουν σε τι κατεύθυνση κινείται ο ίδιος, ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε. Να υπενθυμίσω, ότι ήδη ξανα-αρχισε ο ίδιος δημοσκοπικός πόλεμος που είχε γίνει και στον Καραμανλή το 2007. Ο Νοών, νοείτω!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.