#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/07/2011 10:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρατηγική απο-παπανδρειοποίησης ακολουθεί ο Γ. ΡαγκούσηςΣχεδόν πέντε μήνες πριν δημοσιεύαμε ένα ενδιαφέρον κείμενο για την ομάδα Π80 και τη μάχη για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Το συγκεκριμένο think tank αποτελεί την ομάδα κρούσης του πάλαι ποτέ κλειδοκράτορα της αυλής του Παπανδρέου Γ. Ραγκούση. Στόχος είναι ο εφοδιασμός του Γ. Ραγκούση με τα περισσότερα δυνατά όπλα (ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά και κομματικά) όταν έρθει η ώρα της εσωκομματικής διαδικασίας.

Ο εκ Πάρου προερχόμενος Δήμαρχος γνωρίζει καλά το εσωκομματικό παιχνίδι. Ξέρει να κάνει αισθητή τη παρουσία του όταν πρέπει και έχει συναίσθηση πότε είναι η ώρα να κάνει πίσω.

Τώρα είναι λοιπόν η στιγμή να κάνει πίσω.

Αφού "διεκπεραίωσε"  μια ιδιαίτερα κομβική για τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης "μεταρρύθμιση" του Καλλικράτη (έχει αναλυθεί επαρκώς από εδώ μέσα), αφού έδωσε περίσσια δικαιώματα ψήφου στους μετανάστες, ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένα σημαντικό κομμάτι των αλλαγών του Μεσοπρόθεσμου και των Μνημονίων.

Ο Γ. Ραγκούσης δεν είναι το "παλαιό ΠΑΣΟΚ". Αυτό δεν έχει τα κότσια να το κάνει. Η μάλλον καλύτερα αποτελεί το καλύτερο άλλοθι, προκείμενου το "νέο ΠΑΣΟΚ" να τα σαρώσει όλα. Και εκεί εδράζεται και ο νυν Υπουργός Υποδομών.

Στο κνίτικο λεξιλόγιο θα τον λέγαμε "το καλύτερο γρανάζι του συστήματος". Θα ανταμειφθεί για αυτή του τη προσπάθεια;

Σε κάθε περίπτωση οι κινήσεις του μόνο τυχαίες δε θεωρούνται.

Το τελευταίο μήνα η στρατηγική του βασίζεται στους εξής άξονες:

Απο-παπανδρειοποίηση του προφίλ του: Απομάκρυνση από το περιβάλλον Παπανδρέου αλλά και από τη γενικότερη ταύτιση της πορείας του με τον Γιώργο. Ήδη το παρατσούκλι "κλειδοκράτορας του Μαξίμου΄" είναι παρελθόν. Εξάλλου σε αυτή τη συγκυρία-και αυτό είναι το κρίσιμο-κανείς δεν επιθυμεί να συνδέεται με το όνομα Παπανδρέου. Ίσως του...κοστίσει την επόμενη μέρα".
Αποστασιοποίηση από τα ΜΜΕ: Ως υπουργός εσωτερικών είχε καλή και συχνή σχέση με εκδότες και καναλάρχες. Πλέον τα "πολλά-πολλά" έχουν κοπεί.

Συνεργάτες του διαρρέουν πως κάτι τέτοιο μόνο καλό θα του κάνει. Παράλληλα θα βρίσκεται στις ΗΠΑ, προσκεκλημένος, προκειμένου να δώσει τα φώτα του, σχετικά με το οικοδόμημα του Καλλικράτη.

Προφανώς θα κάνει και τις επαφές του.

Σε κάθε περίπτωση ο Γ. Ραγκούσης "βλέπει" ηγεσία.

Και ως killer δε θα την αφήσει τη μάχη να περάσει έτσι.

Προς το παρόν όμως και πριν τους υπόλοιπους δελφίνους πρέπει να ξε-περάσει ένα άλλο μεγάλο σκόπελο: τους ταξιτζήδες και τη φθορά που θα έχει από τη διαδικασία.-μετά και τη Κερατέα-.

Βανζέτι

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 29/07/2011 11:22:08

  Καλή ανάλυση. Ερώτημα παραμένει αν θα μείνει ΠΑΣΟΚ και τι ΠΑΣΟΚ θα παραλάβει . Σε τι σκοπεύει να γίνει αρχηγός ; Ο Καληκράτης αρχίζεις να αποδίσει αρνητικά. Τον συμφέρει;

 2. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 29/07/2011 11:42:44

  ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ

 3. alvita avatar
  alvita 29/07/2011 15:54:02

  "Αποστασιοποίηση από τα ΜΜΕ: Ως υπουργός εσωτερικών είχε καλή και συχνή σχέση με εκδότες και καναλάρχες. Πλέον τα “πολλά-πολλά” έχουν κοπεί"

  Ε, οχι και έχουν κοπεί τα πολλά πολλά βρε παιδιά. Ανοικτή γραμμή με το Συγκρότημα και το Ψυχαρέϊκο έχει καθημερινώς ο Ραγκούσης

 4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 29/07/2011 21:54:42

  Καλὴ ἡ ἀνάλυσή σου, ἀλλὰ τὴν διαδοχὴ θὰ τὴν ἀποφασίσουν ἄλλοι, ἐνν. τοὺς πέραν τοῦ Ἀτλαντικοῦ "φίλους" τοῦ ΠΑΣΟΚ. Ὁ Γ. Ραγκούσης θέλει, ἀλλὰ δὲν μπορεῖ, διότι δὲν ἔχει τὰ ἀπαραίτητα "προσόντα". Δὲν πέρασε ἀπ' τὸ Χάρβαρντ γιὰ νὰ διαπλάσουν τὸν χαρακτῆρα του κατὰ τὸν γνωστὸ τρόπο καί, ὡς ἐκ τούτου, δὲν ἔχει τὶς ἀπαραίτητες γνωριμίες ποὺ κάνεις ἐκεῖ. Μπορεῖ νὰ προσπαθῇ, πλειοδοτῶντας σὲ "γλύψιμο", ἀλλὰ τώρα εἶναι ἀργά. Τέτοιους τύπους τοὺς πετᾶνε σὰν στυμένες λεμονόκουπες· ἰδίως στὸ ΠΑΣΟΚ ὑπάρχει μία παράδοση δευτεροκλασάτων αὐλικῶν ποὺ τώρα ἀπολαμβάνουν τὰ μαῦρα ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.