11/09/2009 21:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο 6,5% το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 6,5 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζεται να διαθέτει το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε δημοσκόπηση που διενήργησε το διήμερο 8-9 Σεπτεμβρίου η Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1 και της εφημερίδας «Ημερησία».

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 36,6% έναντι 30,1% της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ δείχνει να παγιώνεται στην τρίτη θέση με 6,9%, ο ΛΑΟΣ σημειώνει μικρή άνοδο καταγράφοντας 4,9%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι-Πράσινοι λαμβάνουν στην πρόθεση ψήφου ποσοστά 3% και 2,6% αντίστοιχα.

Στην αναγωγή στα έγκυρα και με εξακομματική βουλή το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 153 έδρες έναντι 93 της Νέας Δημοκρατίας. Το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ ανεβάζουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση αντίστοιχα σε 21 και 15 έδρες αντίστοιχα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει 9 βουλευτές και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 8.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν το «ναυάγιο» της συμμετοχής Σημίτη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πριν την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και τα δύο αυτά γεγονότα αναμένεται να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα, κάτι που θα διαφανεί στις δημοσκοπήσεις που θα διενεργηθούν από το βράδυ της Κυριακής και μετά.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νόμου, η δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων απαγορεύεται στο τελευταίο δεκαπενθήμερο πριν την εκλογική αναμέτρηση. Με άλλα λόγια, αποτελέσματα δημοσκοπήσεων θα δημοσιοποιούνται μέχρι την επόμενη Παρασκευή (18/9).

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.