08/06/2010 16:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο 5,4% ο πληθωρισμός το Μάιο

Στο 5,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός το Μάιο, υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1997, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8%.

Στην ευρωζώνη, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 1,6% το Μάιο, σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1,5% ένα μήνα νωρίτερα.

Ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2009 - Μαΐου 2010, σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2008 - Μαΐου 2009, παρουσίασε αύξηση 2,3%, έναντι αύξησης 2,8%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Εντονη κριτική απο τη ΝΔ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική άσκησε η ΝΔ, με αφορμή τη νέα αύξηση του πληθωρισμού. Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ Χρ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για εκτόξευση των πληθωριστικών πιέσεων και για παράλυση της ψυχολογίας της αγοράς.

«Τα δυσμενή αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης καθίστανται πλέον ορατά στην καθημερινότητα και στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών», αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας και συμπληρώνει τα ακόλουθα:

«Δυσμενή αποτελέσματα από τα συνεχή πακέτα μέτρων αύξησης της έμμεσης φορολογίας, σε μία προσπάθεια αντιστάθμισης της αποδεδειγμένης ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, συρρικνώνοντας την οικονομική δραστηριότητα, παραλύοντας την ψυχολογία της αγοράς και εκτοξεύοντας τις πληθωριστικές πιέσεις».

«Για ακόμα μία φορά, οι εξελίξεις των μεγεθών επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, για άμεση αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής, το οποίο συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 08/06/2010 16:19:53

  Για να μην έχουμε καμμιά αμφιβολία για το που οδεύουμε:
  Πληθωρισμός στο 5.4%
  Ανεργία πάνω από 12%
  Υφεση κοντά στο 4%

  Θυμάσθε προεκλογικά που έλεγε ότι θα δώσει αυξήσεις στο επίπεδο του πληθωρισμού;

 2. BlueSky avatar
  BlueSky 08/06/2010 16:22:30

  Μήπως η ώρα των εκλογών φτάνει. Οι διαχειριστές της ελληνικής εξουσίας όλο και πιο πολύ το συζυτούν μεταξύ τους. Μήπως Αντώνη πρέπει να το ρίξεις στην Αρένα, η Αγανάκτηση των συμπατριωτών μας ξεχειλίζει.....Παραθέτω δηλώσεις του πεταλωτή
  Δεν υπάρχει θέμα εκλογών»,τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς εάν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών.

  «Τις έχω αποκλείσει επανειλημμένα. Εάν κάποιος μπορεί να τις προτείνει, ας τις προτείνει. Εμείς έχουμε...
  αναλάβει ένα δύσκολο έργο, η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα και αυτό το έργο θα το φέρουμε σε πέρας»,σημείωσε.

  «Εάν υπάρχει δημόσια πρόταση του κ. Α. Σαμαρά την ακούμε», είπε ο κ. Πεταλωτής, απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση και υπογράμμισε ότι αφενός «είναι σαφής ο αποκλεισμός των πρόωρων εκλογών» και αφετέρου ότι «έχουμε έργο σοβαρό μπροστά μας, για να ασχολούμαστε με εκλογολογία».

  Ερωτηθείς αν πιθανές πιέσεις της τρόικας μπορεί να οδηγήσουν την κυβέρνηση να χαράξει κόκκινη γραμμή και να καταφύγει σε εκλογές προκειμένου να μπορέσει να τις υλοποιήσει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τέτοιες πιέσεις δεν βλέπουμε να υπάρχουν».

  Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση και προς τους εταίρους μας και τους Έλληνες πολίτες να φέρει σε πέρας το Πρόγραμμα Σταθερότητας και συμπλήρωσε ότι «εφόσον το φέρουμε σε πέρας δεν τίθεται κανένα ζήτημα και όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού».

  «Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και την Ελλάδα την διοικεί η ελληνική κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα κρατικά όργανα», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα κουβέντιαζε με την τρόικα σε περίπτωση που υπήρχε σκέψη για εκλογές.

  Επίσης, τι γίνεται σχετικά με το γιουχάισμα που υπέστει ο παπανδρέου στο Ηρώδειο στη συναυλία της συντρόφισσας Φαραντούρη;;;
  Τσιμουδιά τα ΜΜΕ, ντροπή τους......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.