#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2011 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο τέλος θα αγανακτήσει κι ο Γιωργάκης με τον πρωθυπουργό !Απεγνωσμένη προσπάθεια για την αλλαγή των εντυπώσεων σε βάρος του ΓΑΠ επιχειρούν από χθες το βράδυ τα κατευθυνόμενα μικρόφωνα και οι εντεταλμένες πένες του ΠΑΣΟΚ. Τι προσπαθούν να πούνε; Ότι η πρωτοβουλία για την παραίτησή του ανήκει στον ΓΑΠ (δηλαδή ο ίδιος πρότεινε στον Σαμαρά να αυτοπαραιτηθεί !!!), ότι ενώ ο ΓΑΠ εμφανίστηκε συναινετικός, τα χάλασε όλα ο Σαμαράς με την σκληρή του στάση κλπ κλπ. Ορισμένοι μάλιστα φτάνουν και στο άκρον άωτον της παραπληροφόρησης παίρνοντας τάχα το μέρος του Σαμαρά και λέγοντας ότι ο Παπανδρέου τον "γλίτωσε απο την οδυνηρή εμπειρία μια οικουμενικής".

Ποια είναι η αλήθεια που έχουν καταλάβει όλοι: Αντί να στριμώξει ο ΓΑΠ τον Σαμαρά με την συναίνεση και την συγκυβέρνηση, συνέβη ακριβώς το αντίθετο όταν ο πρόεδρος της ΝΔ του είπε "να στηρίξουμε από κοινού μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η Πολιτική του Μνημονίου, αλλά  μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με εσένα Πρωθυπουργό. Γιατί έχεις χάσει την εμπιστοσύνη τόσο της κοινωνίας μας όσο και της αγοράς ..."

Και συνέχισε ο κ. Σαμαράς: "Ο κ. Παπανδρέου, ενώ δέχθηκε αρχικά των πρότασή του – δηλαδή μου δήλωσε ότι αποδέχεται το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την Πρωθυπουργία – τελικά την …απέρριψε! Τα προσχήματα που επικαλείται για δήθεν επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά μας είναι τουλάχιστον αστειότητες. Που επιστρατεύθηκαν για να καλύψει στο εσωτερικό του κόμματός του, την αδυναμία του να κυβερνήσει.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής, παρά τα συνεχή περί του αντιθέτου δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών μέσων δεν υπήρξε καμία διάψευση του κ. Σαμαρά, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ή άλλη επίσημη κυβερνητική πηγή.

Τι συνέβη στο παρασκήνιο:

Μόλις το βαθύ ΠΑΣΟΚ και η οικογένεια Παπανδρέου πληροφορήθηκαν ότι ο Γιώργος σκέφτεται (απηυδισμένος) να παραδώσει την κυβέρνηση, μόνο που δεν το έπιασαν από τον λαιμό !!! Και όλοι άρχισαν να ψάχνουν το Νίκο Παπανδρέου, που έλειπε σε ταξίδι και γι αυτό καθυστέρησε το "διάγγελμα" του Γιώργου ότι δεν παραιτείται. «Οι Παπανδρέου δεν παραιτούνται» λέγεται ότι του είπε ο Νίκος, όπως του είχε πει άλλωστε και το βράδυ του διαγγέλματος Βενιζέλο στο Ζάππειο το 2007 όταν πάλι ο Γιώργος ήθελε να παραιτηθεί. Λέγεται επίσης ότι τότε "έσκισαν" την παραίτηση του ο Ραγκούσης, ο Γερουλάνος και ο Νικος

Μέχρι το διάγγελμα του Γιώργου, οι υπουργοί είχαν απόλυτη άγνοια για το τι θα κάνει ο Παπανδρέου. Και ιδού τι έλεγαν προς δόξαν του Γιώργου και των άλλων που λένε ότι η συμφωνία χάλασε λόγω των "επικοινωνιακών χειρισμών του Σαμαρά":

ΧΡ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Και οι ίδιοι αιφνιδιαζόμαστε από την εμμονή του ΓΑΠ να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή δρόμο. Και σου λέει χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας για να εγγυηθεί όταν η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού; Βεβαίως χρειάζεται. Θα το παλέψουμε κι αν πετύχουμε την κυβέρνηση εθνικής ενότητας τότε από πολύ καλύτερους όρους θα κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Η χώρα έχει ανάγκη την ενότητα των πολιτικών της δυνάμεων για πολλούς λόγους. Μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να είναι χρήσιμη. Η χρησιμότητά της όμως συνδέεται με πολιτικές και λειτουργικές προϋποθέσεις.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Εάν γίνονται τέτοιες κουβέντες βεβαίως είναι χρήσιμες και θεωρώ ότι μάλιστα δείχνουν οι ηγέτες, ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει και την λαϊκή εντολή, δείχνει ύψος. Στο ύψος των περιστάσεων και δείχνει επίσης ευθύνη πολιτική και προσωπική απέναντι στο λαό και στο Έθνος. Συνεπώς ας περιμένουμε το διάγγελμα. Νομίζω ότι είναι απολύτως σωστό να γίνεται από την πλευρά του πρωθυπουργού μια πρόταση η οποία βεβαίως κ. Τσίμα υποθέτω αυτή η πρόταση πρέπει να έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, δηλαδή να έχει ένα πλαίσιο.Δ. ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ: Θέλω να πω ότι είναι μια κίνηση ύψιστης δημοκρατικής ευαισθησίας και κυρίως εθνικής ευθύνης από μεριάς του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος παρότι εκ των πραγμάτων είχε τη δεδηλωμένη έκανε τον εξής απλό συλλογισμό: Είναι τόσα πολλά τα ζητήματα τα οποία καλούμαστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να λύσουμε, είναι τόσα πολλά τα προβλήματα της χώρας που απορρέουνε από τον δανεισμό και από την έλλειψη οικονομικών πόρων αυτόνομης χρηματοδότησης ακόμη και των βασικών αναγκών του κράτους που πραγματικά αυτή η κρίση υπερβαίνει τη δυνατότητα μιας μονοκομματικής κυβέρνησης.

Λ. ΜΙΧΟΣ: Θεωρώ ότι η πράξη αυτή του πρωθυπουργού –αν είναι έτσι όπως έχουμε τις πληροφορίες- είναι μια πράξη υψηλής εθνικής ευσυνειδησίας και αυτό πρέπει να σημειωθεί. Ανατρέπει τα συνήθη στην πολιτική και μάλιστα σε μια φάση που η πολιτική αγκομαχάει. Ενδεχομένως αυτή η πράξη συνεννόησης να συνιστά υποχώρηση από την αρχική απόπειρα του ΠΑΣΟΚ να συγκρουστεί με όλα τα συμφέροντα. Συμφωνώ απολύτως με μια τέτοια ανατρεπτική εκδοχή της πολιτικής στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, διότι το ένα χέρι όπως ξέρουμε σηκώνει 15 κιλά και τα δυο σηκώνουμε 30. Και στην ψυχολογία και στη συνείδηση του κόσμου δημιουργεί νέες προοπτικές.Σχόλιο δημοσιογράφου Κ. ΑΚΡΙΒΟΠΟΥΛΟΥ:

Όση ώρα συζητάμε δεν έχουμε πιάσει το δια ταύτα της σημερινής ημέρας. Το δια ταύτα της σημερινής ημέρας κ. Πρωτόππαπα είναι μια φάρσα που έκανε ο πρωθυπουργός. Κατά τη γνώμη μου ο πρωθυπουργός έκανε μπλόφα σήμερα. Ο πρωθυπουργός είχε παραιτηθεί το μεσημέρι δια του κυβερνητικού εκπροσώπου. Προσέξτε δεν ήταν διαρροές, δεν ήταν εικασίες, δεν ήταν μαντεψιές των δημοσιογράφων. Κύριε Πρωτόππαπα βγήκε ο κ. Πεταλωτής και είπε ότι ο κ. Παπανδρέου αποδέχεται την πρόταση Σαμαρά. Ακολούθησε ένα πινγκ πονγκ. Έτσι μια διελκινστίνδα ποιος το πρότεινε δηλαδή φαινόταν ότι ο καθένας και από τους δυο προσπαθεί να καρπωθεί την επιτυχία που θα είχε κάτι τέτοιο. Είπαμε όλοι μπράβο και στους δυο, κατόρθωσαν να κάνουν τις υπερβάσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αιφνιδιάστηκαν ή όχι όλοι μα όλοι όταν ο πρωθυπουργός το μεσημέρι διακίνησε μέσω του κ. Πεταλωτή ότι πρόκειται να δεχθεί την πρόταση Σαμαρά;

ΥΓ

Ο φοβερός ...τίτλος ανήκει σε σχολιαστή του antinews

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/06/2011 14:33:54

  Ο Γιωργάκης παραιτήθηκε και ο Παπανδρέου ανακάλεσε μετά από την πίεση του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρό του.

  Μόνο η επιστήμη μπορεί να επιληφθεί στη λύση του προβλήματος σε επιστημονική βάση.

 2. Αλέξης avatar
  Αλέξης 16/06/2011 14:56:01

  Ο ΓΑΠ έχει μπερδέψει την πρωθυπουργία με το SimCity

 3. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 16/06/2011 14:58:14

  Άν και αντιλαμβάνομαι ότι μερικοί εδώ μέσα θα ξινίσουν, αντιγράφω κάποιες επίκαιρες προφητείες του π. Παϊσίου(1922-1994), αφιερωμένες στους λεβέντες με τις ελληνικές σημαίες στις πλατείες:
  -Είδατε τι έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα να ρεζιλευτούν.
  ( Σκεύος εκλογής, Ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, 1998, Άγιον Όρος)
  -Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :
  -Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.
  ( Μαρτυρίες προσκυνητών , Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)
  -Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν .
  (Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)

 4. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 16/06/2011 15:40:53

  Αυτή τη στιγμή στο ΑΛΤΕΡ , τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου προσπαθούν να διασώσουν εαυτούς και αλλήλους τονίζοντας ότι "ζούμε μέρες του ΄65". Είναι ολοφάνερη η αγωνία τους να κρατήσουν την κουτάλα, να εκφοβίσουν συνειδήσεις των βουλευτών που τυχόν σκέπτονται την αποχώρηση από το κόμμα και τους περί τον Βενιζέλο -γιατί όχι και τον ίδιο- αυτή τη στιγμή που υπάρχει συνάντηση ΓΑΠ-Βενιζέλου.
  Από κοντά οι προσκυνημένοι δημοσιογραφίσκοι των τ/ο ΜΜΕ παίζουν στο ίδιο σενάριο.

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 16/06/2011 16:05:18

  Το φέρανε από εδώ , το φέρανε από εκεί πάλι σε ¨κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης¨ καταλήγουν. Μια επιθυμία που ¨το σύστημα¨ συζητά τουλάχιστον από το 2004.

  Μα θα την πουν ¨οικουμενική¨ ( με το περίπου 50 % της ¨οικουμένης¨ , από τις κυρίαρχες δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. , που σίγουρα δεν εκφράζουν όλους τους οπαδούς των κομμάτων αυτών ) , θα την πουν ¨προσωπικοτήτων¨ ( από γνωστούς μάνατζερ του συστήματος ) , θα την πουν ¨διακομματική¨ ( που ήθελαν πολύ να σημαίνει ¨δια-ταξική ¨ με την έννοια ότι κινδυνεύει η πατρίδα και το έθνος μόνο - και όχι οι Μπομπολαίου , Βαρδινογιαννέοι , Λατσέοι , Αγγελοπουλέοι , Αλαφουζαίοι ...) , στο αίτημα της διεθνούς καπιταλιστικής - ιμπεριαλιστικής τάξης και Ελλήνων συνεργατών της καταλήγουμε... , Σε αυτό που ζητούσαν η Ντόρα , το Μητσοτακέϊκο γενικότερα , ο Μάνος , οι Παπδόπουλοι ( παλαιοί και νέοι ). Με μια ξεχωριστή ερμηνεία της έννοιας ¨Πατρίδας¨ μια ¨Εθνική Προσπάθεια¨ για την ¨καπιταλιστική ολοκλήρωση¨ με ιδιωτικοποιήσεις των πάντων και τον λαό στο περιθώριο ...

  Και το θέμα είναι για πόσο καιρό , χρονικό διάστημα , μια ¨κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης¨. Θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προσφυγής σε εκλογές ; ,

  Η΄μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα ¨μνημόνια¨ και η εξόφληση των αμφισβητούμενων χρεών της Ελλάδας , όπως θα ήθελε η ¨διεθνής έννομος τάξης του Δ.Ν.Τ. , του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου και του Π.Ο.Ε. ¨ ;

  Από την ¨Χούντα του ΠΑΣΟΚ ¨ , θα περάσουμε στην ¨Χούντα όλης της άρχουσας τάξης ¨ που ευθύνεται για την σταδιακή διάλυση της οικονομίας και το ξεπούλημα της χώρας ;

  Σίγουρα η ¨Πατρίδα Κινδυνεύει¨ , σίγουρα ο Ελληνικός λαός απειλείται . Σίγουρα χρειάζονται πολιτικές συγκλίσεις και ¨μίνιμουμ προγράμματα¨ , ΑΛΛΑ πάνω σε ποιες ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ θέσεις και στόχους ; Να φύγουν οι κλέφτες και να έρθουν οι επόμενοι κλέφτες ; Να εώσεις ¨εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις μας¨ έτσι γενικά , χωρίς να προσδιοριστεί το ποιες είναι οι ¨πραγματικές διεθνείς υποχρεώσεις μας¨ ; Όλοι μιλούν για μια ¨Επαναδιαπραγμάτευση¨ .

  Το ζητούμενο είναι ¨Επαναδιαπραγμάτευση ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ¨ .

  Με το κοινό διαπιστωμένο ¨τέλος της μεταπολίτευσης ¨ ( με διαφορετικές ερμηνείες ανάλογα με την ιδεολογική αφετηρία του καθένα ) ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ¨ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1974 ¨ , το οποίο υπήρξε ¨κεκτημένο¨ μιας συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου , του ιδιαίτερου πολιτικού συσχετισμού και των αναγκών της εποχής του ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ .., δεν πρέπει να τεθεί θέμα ενός ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ;

  Είναι αρκετή η πρόσφατη ( πριν την σημερινή πολιτική κρίση , αλλά μέσα στην δίνει της οικονομικής κρίσης και αδιεξόδου ) συμφωνία των κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά για μια επόμενη ¨Αναθεωρητική¨ ( του Συντάγματος ) Βουλή ;

  Δεν απαιτείται μια ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ , δηλαδή ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ με βάσει τις νέες διεθνείς και εσωτερικές εξελίξεις και εμπειρίες ;

  Ποιες είναι οι νέες συνθήκες σε ένα γενικό πλαίσιο ;

  Παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου. Επέκταση της άνισης ¨ελεύθερης¨ αγοράς με την διάλυση σχεδόν όλων των κοινωνικών ΚΑΙ πολιτικών κατακτήσεων του 19-20ου αιώνα . Διάλυση κάθε κοινωνικής συνοχής , κρατών και εθνών , σύμφωνα με ανάγκες της ΑΓΟΡΑΣ και των ¨μητροπολιτικών κρατών¨ που -σε αντίθεση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο - ΔΕΝ διαλύονται , αλλά ενισχύονται , παρά την κοινωνική τους κρίση , αλλά ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ , σαν επιθετικές δυνάμεις που θέτουν τους οικονομικούς και πολιτικούς όρους τους -για όλους τους λαούς-.

  Και αυτά που λέω εκφράζουν τις διαπιστώσεις των περισσοτέρων ανθρώπων ανεξάρτητα την πολιτική - κομματική και ιδεολογική τους τοποθέτηση. Δεν εκφράζουν τα στενά ταξικά συμφέροντα των συγκεκριμένων φρυγανιών ¨Elit" που καταδυναστεύουν εμάς και όλους τους λαούς του κόσμου.

  Σε αυτά πρέπει να απαντήσει , μέσα από τις εμπειρίες της σημερινής οικονομικής κρίσης η οποία δεν είναι - μόνο- αποτέλεσμα ¨απατεώνων και κλεφτών¨, ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο .

  Να θέσει όρια στην Παλινδρόμηση της Βαρβαρότητας και να ανοίξει δρόμους για νέες κατακτήσεις. Να εξασφαλιστεί το κοινωνικό κράτος και το δημόσιο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ , η Εθνική Ανεξαρτησία σύμφωνα με τις αρχές του δικαιώματος ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΡΑΤΩΝ και τις δημοκρατικές Ελευθερίες στην ελεύθερη έκφραση και οργάνωση των πολιτών.

  Υ.Γ. Ο κ. Καρατζαφέρης με την πρώτη του δήλωση μετά την συνάντηση του με τον κ. Παπούλια , προανήγγειλε ¨Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας¨ ( μάλλον με ¨Διάγγελμα προς τον Λαό¨ , αλλο δικαίωμα δεν το δίνει το ισχύον ¨Σύνταγμα¨ που δεν θέλει ν΄αλλάξει κανένας ... , παρά το γεγονός ότι όλοι μιλούν για ¨ριζικές αλλαγές¨ στην κοινωνία , οι οποίες όμως δεν πρέπει να θεσμοθετηθούν...

  Στην δεύτερη δήλωση του ¨στηρίζει Γ. Παπανδρέου¨ και ¨κυβέρνηση ¨εκτάκτου ανάγκης ¨, μάλλον και με Ντ. Μπακογιάννη και ...Νίκη Τζαβέλα ( μαζί με την κυρία Treuhand - Έλενα Παναρίτη - Φουτζιμόρη ...) .

  Ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος αποτελεί επίσης μια ¨εγγυημένη - Γερμανική - Συνταγματική¨ λύση ( μαθητής του μακαρίτη Δ. Τσάτσου ) . Κανένα πρόβλημα δηλαδή για τον ¨διεθνή παράγοντα¨ .

  Ο κ. Παπούλιας ...έχει καλές σχέσεις με την Γερμανική Σοσιαλδημοκρατία από την περίοδο της δικτατορίας όπου ηγείτο της αντίστοιχης ελληνικής οργάνωσης στην Γερμανία , την ¨Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ένωση ¨.

  Τα πολιτικά όρια των εξελίξεων , όπως και οι ¨ριζοσπαστικές¨ λύσεις τους είναι προδιαγεγραμμένα,

  Ο κ. Α. Σαμαράς οφείλει να αντισταθεί στις πιέσεις του ¨διεθνή παράγοντα¨ , στηριζόμενος κυρίως στην κομματική του βάση και όχι στην μερίδα εκείνη του ¨δια -ταξικού του κόμματος ¨ που έχει συγκεκριμένα ατομικά ταξικά συμφέροντα , πέρα από τις ανάγκες του Ελληνικού λαού.

  Εκλογές ; Ναι το σωστό. Αλλά είναι ερωτηματικό εάν θα προκύψει η απαιτούμενη κυβερνητική πλειοψηφία , ανεξάρτητα από το γεγονός από το πιο κόμμα μπορεί να βγει πρώτο. Και οι -μεθεπόμενες -εκλογές θα γίνουν με ποιο εκλογικό σύστημα ; Βρισκόμαστε σε παρατεταμένη κρίση.

  Ο λαός πρέπει να μείνει ενωμένος ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ πάνω σε ελάχιστους , αλλά βασικούς στόχους. Η Αριστερά γενικότερα καλά κάνει να θέλει να στηριχθεί ¨στους δρόμους¨ , αλλά θα πρέπει να κλείσει ερμητικά τις πόρτες σε προβοκατόρικες δυνάμεις , διότι το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων μπορεί να έχει αντίθετο αποτέλεσμα , όπως πολλές φορές στην ιστορία. Δεν είναι η ώρα ούτε για ¨λαϊκισμούς¨ , ούτε για ¨χαδέματα στα αυτιά¨ σε ατομιστές εχθρούς της κοινωνίας και της πατρίδας. Είναι η ώρα υπεύθυνου αγώνα και παρέμβασης ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ -ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Η , αυτό μπορεί να διατυπωθεί , μαζί με προτάσεις που έρχονται και από τις ¨Πλατείες¨, σ΄ένα Νέο Σύνταγμα , γεγονός που έχει υπέρ - ωριμάσει.

  Οι σκύλοι γαβγίζουν , το καραβάνι όμως πρέπει και μπορεί να προχωρήσει ΜΕ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ , δεν υπάρχουν περιθώρια για τίποτα άλλο σήμερα.

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 16/06/2011 18:43:11

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΄΄ΔΙΠΟΛΙΚΗΣ΄΄ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ..ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΄΄ΤΡΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ΄΄ ΄΄ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ΄΄ ΚΛΠ. ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ΄ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ...

 7. δημης avatar
  δημης 16/06/2011 23:23:44

  ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.