#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/08/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο σφαγείο της Τρόικα μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ...Διαβολική σύμπτωση; Παιχνίδια της ιστορίας; Εκδίκηση του σύμπαντος; Η ουσία είναι ότι το πακέτο μέτρων των 11,5 δις, ή 13,5 δις όπως λένε τώρα, θα δοθεί στην Τρόικα στις 3 του Σεπτέμβρη. Μια ημερομηνία η οποία έχει διπλό συμβολισμό για την Ελλάδα. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1843 ο Γερμανός βασιλιάς της Ελλάδας, Όθωνας, αναγκάζεται να δώσει το πρώτο Σύνταγμα στη χώρα μετά τον ξεσηκωμό. Στις 3 του Σεπτέμβρη το 1974 ιδρύει ο Ανδρέας Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ, οι απόγονοι του οποίου υπέγραψαν το Μνημόνιο και με τα λάθη τους οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Το πακέτο των μέτρων θα είναι εξαιρετικά σκληρό, αυτό το ξέρουμε όλοι. Θα χυθεί αίμα, κυρίως αίμα αθώων αφού είναι ξεκάθαρο ότι η Μέρκελ και οι δανειστές ζητούν ανταλλάγματα προκειμένου να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Αν λοιπόν ισχύει η ημερομηνία, η 3η Σεπτέμβρη, τότε ο καθένας μπορεί να το εκλάβει όπως θέλει. Ως ξεκίνημα μιας νέας εποχής, ως ξεκαθάρισμα με τους Γερμανούς ή ως εκδίκηση της ιστορίας για το ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε και προκάλεσε πολλά δράματα.

Η ουσία, για να μπούμε στην πεζή πραγματικότητα είναι ότι αρχές Σεπτέμβρη κατατίθεται το πακέτο στην τρόικα, τις επόμενες ημέρες δίνεται η έκθεσή της που θα κρίνει τα πάντα, δίνεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού και στις 18-19 Οκτωβρίου πάει ο Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής με όλα τα χαρτιά ανοικτά. Εκεί όπου, όπως όλα δείχνουν, θα αποφασιστεί αν θα δοθεί η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής.

Τα σενάρια για το πακέτο δίνουν και παίρνουν και σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, αυτά που φαίνεται να έχουν κλειδώσει είναι πράγματι πολύ άσχημα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Ειδικά από το υπουργείο Εργασίας θα περικοπούν δαπάνες 6 δις ευρώ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες:

1. Το μαχαίρι στις συντάξεις φαίνεται ότι θα ξεκινήσει από τα 700 ευρώ και μέχρι τα 1.000 θα είναι 3%, Όμως, καμιά σύνταξη δε θα πέφτει από το όριο των 700 ευρώ, δηλαδή κάποιος με 705 ευρώ δε θα χάσει, θα χάσει τα 5 ευρώ κι όχι το 3%. Από τα 1.000 μέχρι τα 1.500 ευρώ θα είναι μείωση 5% και μέχρι τα 1.800 ευρώ το 10%. Για συντάξεις από 1.800 ευρώ και άνω τα ποσοστά των μειώσεων κυμαίνονται από 15% έως 20%. Στις πολύ μεγάλες συντάξεις το σενάριο είναι να υπάρχει μείωση έως 90% στο υπερβάλλον ποσό των 2.700 ευρώ. Αν δηλαδή κάποιος παίρνει σύνταξη 3.000 ευρώ, τα 300 ευρώ θα μειωθούν κατά 90% δηλαδή 270 ευρώ λιγότερα. Υπάρχει κι ένα κάκιστο σενάριο για να πιαστούν και οι μικρές συντάξεις. Δηλαδή ψαλίδι 2% για όλες τις συντάξεις μέχρι 700 ευρώ και από εκεί και έπειτα η κλιμάκωση 3% έως 20%.

2. Επικουρικές συντάξεις: Ψαλίδι 10% σε επικουρικές συντάξεις από 500 έως και 1.000 ευρώ και 20% για επικουρικές άνω των 1.000 ευρώ. θΘ καταργηθούν πλήρως η 13η και η 14η επικουρική σύνταξη.

3. Εφάπαξ: Μειώσεις έως και πάνω από 40% για το εφάπαξ 23 ταμείων. Θα εξαρτηθεί από το πόσο οι εισφορές καλύπτουν το εφάπαξ. Επίσης, όσοι συνταξιούχοι πήραν την τελευταία δεκαετία υπέρογκα ποσά τα οποία δεν αντιστοιχούσαν στις εισφορές που πλήρωσαν θα κληθούν να επιστρέψουν ένα μέρος τους μέσω έκτακτης εισφοράς στη μηνιαία σύνταξη για διάστημα 10-15 ετών.

4. Δώρα συντάξεων: Καταργούνται τα δώρα που είχαν μείνει και θεωρούνταν 13ος και 14ος μισθός. Πρόκειται για α επιδόματα ύψους 400, 200 και 200 ευρώ το μήνα που καταβάλλονται ως Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους, στους συνταξιούχους του Δημοσίου (πολιτικούς, στρατιωτικούς, σιδηροδρομικούς κ.λπ.), οι οποίοι λαμβάνουν μικτά μέχρι 2.500 ευρώ.

5. Συντάξεις ΟΓΑ: Επαναφέρουν το σενάριο της μείωσης κατά 30 ευρώ, από τα 360 στα 330 ευρώ. Τι να πει κανείς, δεν υπάρχουν λόγια…

6. ΕΚΑΣ: Θα το παίρνουν μόνο οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών ενώ θα μπουν και εισοδηματικά κριτήρια.

7. Κατώτερη σύνταξη: Για να την παίρνει κάποιος θα πρέπει να έχει 4.500 ένσημα αντί  6.000, δηλαδή από τα 15 έτη ασφάλισης αυξάνεται στα 20 ή και 21.

8. Αναπηρικές συντάξεις: Κάποιοι…. ανάπηροι στο μυαλό έχουν βάλει στο τραπέζι και το σενάριο της μείωσης των συντάξεων αυτών. Το βασικό επίδομα είναι σήμερα 313 ευρώ και κάποιοι θέλουν να το πάνε στα 230 ευρώ. Ντροπή είναι η μόνη λέξη.

9. Στο πακέτο θα συμπεριληφθεί και η αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης που από 15 Οκτωβρίου θα το πληρώνουμε χρυσάφι. Η ανατίμηση θα φτάσει το 30%-40% ή κατά 30 έως 40 λεπτά το λίτρο, σε σύγκριση με την προηγούμενη χειμερινή περίοδο. Μένει να δούμε αν θα δοθεί επίδομα θέρμανσης σε φτωχές οικογένειες περιοχών που πλήττονται από βαρύ χειμώνα.

10. Στα σενάρια και η αύξηση των εισιτηρίων από την 1η Ιανουαρίου 2013. Εκτιμάται ότι η αύξηση μπορεί να φτάσει το 25%. Από το 1,40 θα πάει στα 1.75% για όλα τα μέσα ενώ η τιμή του απλού εισιτηρίου του 1,20 ευρώ, η οποία ισχύει για τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ, σε 1,50 ευρώ τουλάχιστον.Αντίστοιχες αυξήσεις αναμένεται να επιβληθούν και στα μειωμένα εισιτήρια, που ισχύουν για πολυτέκνους, φοιτητές και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 26/08/2012 12:04:03

  Αν δεν αντιληφθει ο κοσμος οτι οι πολιτικοι μπορει να αλλαξουν αλλα η ακολουθουμενη πολιτικη οχι τοτε η Βουλγαρια μπροστα μας θα μοιαζει παραδεισος.Δεν μας περισσευει καιρος.

 2. Storm avatar
  Storm 26/08/2012 12:12:26

  Η τρόϊκα ζητάει χρήματα.
  Η Ελληνική Κυβέρνηση επιλέγει αυτοβούλως από που θα περικοπούν.
  Όπως και πριν...
  Νομίζω.

 3. blue nile avatar
  blue nile 26/08/2012 12:15:20

  Είναι υποχρέωση της Ελλάδας να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.
  Μήπως όμως όλα αυτά τα μέτρα είναι και δεν είναι άδικος κόπος;
  Μήπως το μόνο που εξυπηρετούν είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ μέχρι αυτό να διαλυθεί ή να αλλάξει πλεύση;
  Είναι αλήθεια ότι το ευρώ πεθαίνει.
  Για κάποιους έχει ήδη τελειώσει.
  Τι έγινε και το πράγμα πήγε τόσο στραβά;
  H Kρίση του 2008 παρά της σημαντικές ζημιές που προκάλεσε δείχνει να έχει ξεπεραστεί από το σύνολο του υπόλοιπου κόσμου.
  Το αγκάθι ήταν και είναι η Ευρώπη.
  Η οποία τώρα μέσω της δικής της διάλυσης κινδυνεύει να συμπαρασύρει την παγκόσμια οικονομία για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια στο χείλος του γκρεμού.
  Παρόμοια Κρίση στον πλανήτη ζήσαμε μόνο την περίοδο μετά το 1929.
  Όταν αρχές της δεκαετίας του πενήντα ξεκαθάρισε η ομίχλη ο κόσμος είχε αλλάξει όχι μόνο από τις συνέπειες του μεγάλου πολέμου.
  Τι είναι η Κρίση (με κάππα κεφαλαίο); Είναι η για πάνω από μερικούς μήνες παράλληλη και αλληλοτροφοδοτούμενη ύπαρξη ανεργίας και αδιάθετων κεφαλαίων για επενδύσεις, οπότε χωρίς επενδύσεις οι άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά.
  Γιατί η ανεργία και η μη διάθεση κεφαλαίων αποτελούν τόσο μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα;
  Όταν λέμε ότι υπάρχει κρίση στην αγορά παπούτσιών ενοούμε ότι δεν πουλιούνται παπούτσια. Αν όμως πέσουν αρκετά οι τιμές τους είναι πολύ πιθανό τα παπούτσια να πουληθούν.
  Το ίδιο όμως δεν γίνεται με τους ανέργους, γιατί φανταστείτε κάποιους από αυτούς να πάνε στους επίδοξους επιχειρηματίες-επενδυτές και να τους προτείνουν να προσληφθούν με τα μισά μεροκάματα.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδύσεις θα γίνουν μιας και οι επενδυτές ξέρουν ότι η πηγή των κερδών τους είναι το εισόδημα των δυνητικών πελατών τους. Όταν αυτό μειώνεται δεν προβλέπεται ελκυστική προοπτική κέρδους και το χρηματικό κεφάλαιο προτιμά να λιμνάζει παρά να κατευθύνεται σε επενδύσεις,
  Αν τα πράγματα αφεθούν έτσι τότε η Κρίση μια διαρκή και αισθητή μείωση της οικονομικής δραστηριότητας με τραγικές συνέπειες.
  Για την αντιμετώπιση της Κρίσης προτείνεται 1) η επεκτατική νομισματική πολιτική η οποία μέσω μείωσης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες προσπαθεί με φθηνό χρήμα να δελεάσει τους υποψήφιους επενδυτές να υλοποιήσουν τις επενδύσεις που σχεδιάζουν. Και 2) η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική της αύξησης των κρατικών δαπανών που διοχετεύονται σε δημόσιες επενδύσεις, και τη μείωση των φόρων .
  Επειδή στη φάση της ύφεσης το κυριότερο οικονομικό πρόβλημα είναι η έλλειψη επενδύσεων και κατ΄ επέκταση η ανεργία, ουσιαστικά τα μέτρα της επεκτατικής πολιτικής είναι μέτρα καταπολέμησης της ανεργίας.

  Δυστυχώς η Ευρώπη επέλεξε να αντιμετωπίσει την Κρίση με επιθετικές περιοριστικές πολιτικές λιτότητας, αυστηρής εισοδηματικής πολιτικής, και δραστικού περιορισμού των δημοσίων δαπανών με συνέπεια τη γιγάντωση της ανεργίας, την πτώση των επενδύσεων και την αρνητική εξέλιξη του ΑΕΠ όλης της ευρωζώνης που βλέπει το 2012 να κινδυνεύει να καταλήξει ως υφεσιακή χρονιά.
  Παρά τις προτροπές του Ομπάμα σε Μέρκελ και Σαρκοζύ το 2009 για να ασκήσουν επεκτατική πολιτική...
  Παρά το παράδειγμα της Κίνας...
  http://www.antinews.gr/2012/08/14/174884/

  Τι συνέβη σε μας ;
  Η περίπτωση της Ελλάδας μπορεί να παρομοιαστεί με την περίπτωση ενός ασθενή που απευθύνεται σε δυο γιατρούς (ΔΝΤ και Ευρώπη) για το πρόβλημα του. Οι δύο γιατροί κάνουν την διάγνωση τους και αποτείνονται ότι ο ασθενής πάσχει από υπερκόπωση βαριάς μορφής ( χρέος, έλλειμα, ύφεση). Ο λόγος της εμφάνισης της υπερκόπωσης για τους γιατρούς είναι η έλλειψη φυσικής κατάστασης ( πολυέξοδο κράτος, έλλειμα ανταγωνιστικότητας κλπ...).
  Τότε από τους γιατρούς με την υπερκόπωση στην κορύφωση της επιβάλεται στον ασθενή πρόγραμμα για απόκτηση καλύτερης φυσικής κατάστασης (λιτότητα). Ο ασθενής καταλήγει...
  Παρόμοιας σοφίας λύσης επιβάλονται σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και τώρα στην Ισπανία με τις ευρωπαικές χώρες να πέφτουν η μια μετά την άλλη σε ένα τραγικό ντόμινο.

  Τι πρέπει να γίνει για να σωθεί το ευρώ ακόμα και την ύστατη στιγμή;
  Επιγραμματικά:
  1) Το μη νόμιμο κατά Μάαστιχτ χρέος κάθε χώρας (πάνω από το 60% του ΑΕΠ) να περάσει στην ΕΚΤ η οποία θα το μετατρέψει σε εικοσαετή ομόλογα με 3% επιτόκιο. Όταν το ομόλογο σκάει το αποπληρώνει η χώρα στην ΕΚΤ
  2) Την επανακεφαλαιοποίηση των Ευρωπαικών τραπεζών από το EFSF.
  3) Την διασύνδεση του ρυθμού αποπληρωμής των χρεών κάθε χώρας με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της. Αυτό σημαίνει ότι μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση θα αποπληρώνει μικρότερο μέρος των υποχρεώσεων της ή και καθόλου. Δηλαδή τερματισμός της λιτότητας ΤΩΡΑ στις υφεσιακές χώρες.
  4) Ενεργοποίηση της Ευρωπαικής τράπεζας επενδύσεων ώστε να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε όλη την Ευρωπαική επικράτεια. Πχ σε μας ας πάρει τα λεφτά που μας χρωστά το ΕΣΠΑ και να τα διαθέσει εδώ κατά το δικό της δοκούν.

  Χωρίς επεκτατική πολιτική το ευρώ θα μας αφήσει χρόνους ότι και να κάνουν οι Γερμανοί, όση δημοσιονομική πειθαρχία κι αν κυνηγήσουν.
  Γιατί αυτά που προτείνουν και επιβάλουν οι Γερμανοί δεν έχουν καμία σχέση με την σωτηρία της ευρωζώνης.
  Οπότε σταματήστε να θέλετε να τσεκουρώνεται μισθούς συντάξεις και εφάπαξ.
  Δεν θα αποτρέψουν την Κρίση. Δεν θα σώσουν το ευρώ.

  Τ 'ακούς Άνγκελα;

 4. Μερκελοφάγος avatar
  Μερκελοφάγος 26/08/2012 14:07:32

  Στο σφαγείο τής κυβέρνησης, θέλετε να πείτε.

 5. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 26/08/2012 15:33:22

  Χτες συνάντησα έναν παππού. Παιδί μου μου λέει γιατι πρέπει σώνει και καλά να κόψουμε 11.5 δις και όχι να παράγουμε επιπλέον 11.5 δις? -Γιατί βρε παππού το κράτος δεν παράγει και θα πρέπει να περιμένει πρωτα να παραγουν οι επιχειρήσεις για να τις φορολογήσει προκειμένου να μαζεψει τα χρήματα.
  -Καλά βρε παλληκάρι η κυβέρνηση σε πόλεμο δε λεει πως είμαστε; Ποιο κράτος ξέρεις εσύ να εφαρμόζει σε περίοδο πολέμου οτι και σε καιρό ειρήνης; -Τι εννοείς βρε παππού μίλα καθαρά του λέω. -Να σου πω ενα παράδειγμα μου λέει, έχουμε ή δεν εχουμε ενα σωρό στρατόπεδα ; -Εχουμε του λεω.- Και τι εχουν μέσα μου απαντά; -Αν δεν εχουν λαθρομετανάστες εχουν φαντάρους του απαντω. -Αλλο; -Ε έχουν και κοιτώνες, αποθήκες οπλισμου, γραφεία, μαγειρια κτλπ. - Κοτούλες εχουν με ρωτάει; -Κοτούλες; Φυσικά και όχι του απαντώ- Και τοτε ποιος καθαρίζει τα χόρτα μου λέει; - Οι φαντάροι του απαντω, εσυ οταν υπηρετουσες δεν κάνατε αποξήλωση; -Οχι εμεις είχαμε 4-5 κατσίκες και βγαζαμε και το γαλατάκι του λοχου μου απαντα, αλλά άλλες εποχές τότε. Τώρα σιγά μην βγει κανείς διοικητής να βαλει 100 κοτες να τρώνε το χορταράκι αλλα και να παιρνει 60 -70 αβγουλάκια την ημέρα, ξερεις πόσα δίνει ο στρατός μόνο για αγορά αβγων? -Οχι του λέω- Ουτε εγω μου απαντά αλλά δεν έχει σημασία το ποσό, σημασία έχει η προσπάθεια και το μύνημα που δίνεται στην κοινωνία που υποφέρει.

 6. ApoTel avatar
  ApoTel 26/08/2012 19:30:46

  Ρωτάω και πάλι, είναι δίκαιο οι περικοπές στις συντάξεις να συνεχίζουν να υπολογίζονται με βάση το ακαθάριστο του 2009; Ξέρουν ότι κάποιες συντάξεις είναι κατ' όνομα υψηλές,
  Ή να μην υπάρχει πρόβλεψη για όσους βρίσκονται στα όρια. Δηλαδή κάποιος με μεικτή σύνταξη 1499 € θα παίρνει περισσότερα από κάποιον με μεικτή σύνταξη 1501€!
  Το άσχημο της ιστορίας είναι ότι στο μυαλό του συνταξιούχου την μείωση θα την πιστωθεί ο Σαμαράς και όχι η Τρόικα. Μην απορήσετε αν δούμε και κάποιους να μνημονεύουν τον ΓΑΠ γιατί έκοβε λιγότερα!

 7. Afroditi P. avatar
  Afroditi P. 26/08/2012 19:38:36

  Πλειονότητα συνταξιούχων ψήφισαν όπως ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, γιατί φοβόντουσαν ότι ''αλλιώς δεν θα είχαμε να φάμε, ούτε πετρέλαιο θα είχαμε, ούτε φάρμακα"

  Τώρα θα δούν αυτό που προσπαθούσαν να αποτρέψουν, να πραγματοποιείται σε όλο του το μεγαλείο. Φαϊ γιόκ - πετρέλαιο γιόκ.
  Τώρα για γιατρούς, και φάρμακα, που συνήθως χρειάζονται οι συνταξιούχοι, δεν το συζητώ. Οι απεργίες των απλήρωτων φαρμακοποιών /γιατρών φροντίζουν γι'αυτό.
  Μεταξύ των τριών ειδών πολυτελείας ( φαϊ, πετρέλαιο, θέρμανση), θα πρέπει να διαλέξουν το ΕΝΑ.

  - Λέτε να δούμε εξαγριωμένους χαμηλοσυνταξιούχους - κουκουλοφόρους να πετάνε πέτρες και μολώτωφ στα ΜΑΤ στο Σύνταγμα από Οκτώβριο?

  Εγώ πάντως δεν το φαντάζομαι.

  Το πολύ-πολύ να κάθονται σπίτι σκεπασμένοι με κουβέρτες, και να εκτοξεύουν κατάρες.
  Οι δε άνω των 80, μπορεί και να συνηθίσουν πιό εύκολα..
  Η κατάσταση θα τους θυμίζει τα νιάτα τους , και πως επιβιώσανε τότε.

  Στην Κατοχή.

 8. τσαλες avatar
  τσαλες 26/08/2012 20:59:44

  Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως τα ΜΑΤ, αν ισχύσουν τα όσα εντέχνως διαρρέονται για τις περικοπές των ειδικών μισθολογίων, θα βρίσκονται από την άλλη πλευρά της πλατείας Συντάγματος.
  Και τότε να δείτε γλέντια.

  • ΗΡΩΝ avatar
   ΗΡΩΝ @ τσαλες 27/08/2012 14:56:30

   Να είσαι σίγουρος ότι θα είναι οι μόνοι που δεν θιγούν. Αλλωστε είναι "μάχιμοι".

 9. Δικερως avatar
  Δικερως 26/08/2012 23:31:48

  Αναλαμβανοντας τον αχαρο ρολο να επαναφερω οσους μπορω στην σκληρη πραγματικοτητα,σας υπενθυμιζω πως δεν ειναι η τροϊκα ουτε η κυβερνηση
  που "σφαζει"τον κοσμακη,οπως ολοι,απ'οτι βλεπω,συνομολογειτε.
  Αυτοι οι δυο θεσμοι κρινονται κατα το ποσο δικαια και λειτουργικα αναδιανεμουν τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πλουτο της χωρας.
  Σε καμμια περιπτωση ομως δεν εγκαλουνται,σημερα, για την πραγματικοτητα που εμεις δημιουργησαμε τα τελευταια 35 χρονια...
  Για τους αριστερους,τονιζω πως η δικαιη αναδιανομη του ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ πλουτου,σε περιοδους κρισης,ειναι ζητουμενο και οχι απευφκταια προοπτικη.
  Για τους δεξιους,επισημαινω πως η πεμπτουσια της αστικης και φιλελευθερης
  αφηγησης,υπερτονιζει την δικαιη κατανομη του ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ πλουτου και ειναι προαπαιτουμενη συνθηκη-πυλωνας για την αναδειξη των δυναμικων στοιχειων της κοινωνιας.
  Αρα, η κριτικη μας ειναι θεμιτη οσον αφορα στην αναλυση και την εφαρμογη των επικαιροποιημενων και εξειδικευμενων μετρων,αλλα ειναι ανεξηγητη
  οταν αφορα στην ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗς ΛΗΨΗΣ ΜΕΤΡΩΝ.
  Με λιγα λογια,πιστευω πως συμφωνουμε ολοι,οτι χωρις την ληψη καποιων
  μετρων,απλα δεν υπαρχει μελλον.
  Εαν δεχομαστε αυτην την πραγματικοτητα,τοτε περιμενω προτασεις και
  σχολια για μετρα,που εσεις οι ιδιοι,θα πιστευατε πως ειναι μετρα "ζαχαροπλαστειου"και οχι "σφαγειου".

 10. βασίλης avatar
  βασίλης 27/08/2012 00:04:30

  Αξιότιμοι κύριοι της κυβέρνησης.
  Ο οικονομικός και κοινωνικός μαρασμός γενικώς των ενστόλων (Στρατός - Ναυτικό - Αεροπορία - Αστυνομία - Πυροσβεστική) πολύ σύντομα θα γυρίσει
  μπούμερανκ για το ίδιο το κράτος με άμεσες επιπτώσεις στην κοινωνική υποδομή
  - στην εθνική υποδομή - και γενικώς στην διατήρηση του πολιτεύματος.

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ βασίλης 27/08/2012 05:50:24

   Γιατί ρε μεγάλε οι υπόλοιποι δηλαδή ανθίζουν και έχουν πέσει σε μαρασμό οι ένστολοι.Μην δημιουργείτε τάσεις διάσπασης της κοινωνίας.Σήμερα χρειάζεται μόνο ΕΝΟΤΗΤΑ.Τίποτε άλλο.

 11. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 27/08/2012 01:27:57

  Δυστυχως ετσι οπως εχουν γινει τα πραγματα δεν υπαρχει αλλη επιλογη : η θα συνεχισουμε να παιρνουμε μισθο ή θα μεινουμε στο ευρω. Ο καθενας ας αναλαβειτις ευθυνες του.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 27/08/2012 01:39:55

   Ομολογω πως αυτο το διλλημα δεν εχει ξανατεθει.
   Κοιτα να δεις...μισθος ή ευρω.

 12. ano-kato avatar
  ano-kato 27/08/2012 05:46:23

  Πόσες φορές θα το γράψω;Δεν υπάρχουν πια συντάξεις των 3000 ευρώ!!!!!!!Έχει μπει πλαφόν στα 2773 ευρώ εδώ και 9 μήνες.Και οι 2770 μεικτά είναι 1500 στο ταμείο.Αναλογικά τώρα το ίδιο συμβαίνει και στις πιο χαμηλές.
  Οι δε επικουρικές ονομαστικά έχουν μείνει σαν μεικτές στο ποσό που ήταν πέρισυ τον Σεπτέμβριο.Στο χέρι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί μειώσεις 45% υπο μορφή καθαρών κρατήσεων.Για παράδειγμα μεικτή επικουρική 600 ευρώ έδινε στο χέρι 510 ευρώ.Σήμερα δίνει 280-290 ευρώ.Πόσο πιο κάτω πια;

 13. κύριος Χ avatar
  κύριος Χ 27/08/2012 07:02:59

  'Να κανουμε οτι πρεπει να μεινουμε στο ευρω'... 'Σκληρες αλλα αναγκαιες οι περικοπες στις συνταξεις'... 'Δεν θα θιγουν τα χαμηλα στρωματα'... 'Οχι αλλες περικοπες σε συνταξεις και μισθους' (προεκλογικο μηνυμα ΝΔ)...
  Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα...

  Η πραγματικοτητα:
  -- Ελαχιστες περικοπες σε ΔΕΚΟ ως τωρα.
  -- Ελαχιστες κατ' αναλογια περικοπες στα προνομια και πλουσιους μισθους της πολιτικης ταξης.
  -- Οργιο περα απο καθε ελεγχο φοροδιαφυγης - φοροκλοπης σε ολα ανεξαιρετως τα τουριστικα μερη της επικρατειας με ποσοστα που αγγιξαν σε δειγματοληπτικους ελεγχους το 100% φοροδιαφυγης!
  -- Απανωτα κρουσματα σηψης του δημοσιου τομεα, απιθανες μιζες μεχρι και μεσα σε υπουργεια (Αναπτυξης) μεχρι πριν 1 μηνα.
  -- Βημα Κυριακης για την αποπομπη του Διωτη και το τι γινοταν εκει μεσα. Ζητουσε να μεταθεσει 30 υπαλληλους με μειωμενη αποδοση και να παρει αλλους πιο νεους και ενεργητικους και το αρνουνταν. Ηθελε 20 ατομα να βαλει στα τελωνεια για να πιασει μερικα δις φορων, και δεν του τα δινανε. Τελικα τον διωξανε.
  -- Προστιμα δισεκατομυριων ευρω απο το ΣΔΟΕ την περυσινη χρονια, εισπαχθηκε μονοψηφιο ποσοστο % των προσδοκωμενων.
  -- Μαυρα λεφτα ΠΑΝΤΟΥ στην αγορα εργασιας, γιατι δεν βγαινουν πλεον τα μαγαζια πραγματικα ομως τωρα αν προκειται να σε ασφαλιζουν κιολας κτλ.
  -- Καρτελ παντου αρμεγουν οσο περισσοτερο μπορουν τον ετοιμοθανατο οικονομικα ελληνικο λαο στις βενζινες, στα γαλατα, στα κοτοπουλα και οπου στο διαολο μπορεις να φανταστεις.
  -- Ατελειωτη φοροδιαφυγη στα γνωστα: μπαρ, κλαμπ, εστιατορια, υδραυλικους, ηλεκτρολογους και και και και...

  Δεν εγινε και ουτε θα γινει τπτ για τα παραπανω. Ξανα μειωσεις σε συνταξεις και μισθους και τελειωτικα χτυπηματα στην εσωτερικη οικονομια - αγορα εργασιας και κατ' επεκταση σε ολοκληρες γενιες νεων ανθρωπων που δεν θα εουν δουλεια - δεν θα κανουν οικογενεια και οσοι τυχεροι ικανοι προλαβουν θα φυγουν στο εξωτερικο...
  Συμπερασμα - αποτελεσμα: Καταρρευση των αξιων ακινητων, αγορας εργασιας, συνθηκες καταλληλες για την 'αναπτυξη' μετα απο 2-3 χρονια... Αγορα ολων οσων αξιζουν στη χωρα απο ξενους/εγχωριους μεγιστανες και οσοι τυχεροι απο τον λαουτζικο θα γινονται υπαλληλοι τους για ενα ξεροκομματο, ισα ισα να ζουν, να επιβιωνουν για να υπηρετουν σαν δουλοι την ΄αναπτυξη' στις μεγαλες επιχειρησεις και τα μεγαλα εργα...
  Βλεπετε κατι αλλο?????

  • ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
   ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ @ κύριος Χ 27/08/2012 08:56:53

   ΟΧΙ. αυτα τα συζητουν οι απλοι πολιτες καθε μερα...αλλα οι οικονομολογοι(;;) μονο μια λεξη γνωριζουν ΑΝΑΠΤΥΞΗ και για τον φονο τιποτα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.