#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2012 19:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης πολιτικοί για ύποπτο πλουτισμόΠολιτική θύελλα με απρόβλεπτες διαστάσεις για την κυβερνητική συνοχή, έρχεται το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μπαράζ αποκαλύψεων οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα Κυριακάτικα φύλλα και θα συνεχιστούν για τις επόμενες εβδομάδες. Ήδη η εφημερίδα Real News αναφέρει ότι στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχουν μπει 8 πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται για περίεργο πλουτισμό.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, πρόκειται για τους νυν βουλευτές της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, τους πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος Γιώργο Βουλγαράκη και Φεβρωνία Πατριανάκου και τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Απόστολο Φωτιάδη.

Επίσης, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα έχει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν στοιχεία για διακίνηση 40 εκατ. ευρώ τα οποία διακινήθηκαν σε λογαριασμούς της συζύγου του Γ. Παπαντωνίου, Ρ. Κουράκου και του κουμπάρου του κ. Κανδαλέπα. Οι έρευνες των δικαστικών αρχών κυρίως των οικονομικών εισαγγελέων, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχουν προχωρήσει και κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ υπήρχε στο λογαριασμό της κ. Κουράκου, 1,5 εκατ. ευρώ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με αυτή του Ακη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του, Βίκυς. Ουσιαστικά προαναγγέλλει ένα νέο σκηνικό ποινικών διώξεων, προφυλακίσεων κι ότι άλλο έχει το… μενού.

Συνδυαστικά τα δύο ρεπορτάζ είναι αυτό που λένε ότι θα «συγκλονίσουν» το πολιτικό σύστημα το οποίο είναι άγνωστο αν θα αντέξει τέτοιους κραδασμούς. Ειδικά σε περίπτωση που τα στοιχεία που παρατίθενται είναι αδιάσειστα ή αν έρθουν κι άλλα ρεπορτάζ για πολιτικά πρόσωπα ακόμη πιο ισχυρά.

Αν αποδειχθεί ότι κάποιοι από τους παραπάνω πολιτικούς πλούτισαν με περίεργους και παράνομους τρόπους ασφαλώς θα ζητηθεί από το μέρος του τίμιου πολιτικού κόσμου και από το σύνολο του ελληνικού λαού, πλήρης κάθαρση.

Άλλωστε ο δοκιμαζόμενος πολίτης απαιτεί κάθαρση, διαφάνεια και κάποτε επιτέλους να πάνε στη φυλακή διεφθαρμένοι πολιτικοί. Κι εδώ είναι που μπορεί να παίξει τον κορυφαίο του ρόλο ο Αντώνης Σαμαράς. Ένας πολιτικός που είχε απομονωθεί για περισσότερα από 15 χρόνια και που δε συμμετείχε σ’ αυτό που λέγεται «πάρτι με τα λεφτά των άλλων». Ο πρωθυπουργός μπορεί να παίξει το ρόλο του αδιάφθορου εγγυητή της πολιτικής ομαλότητας της χώρας και ταυτόχρονα του εγγυητή της δικαστικής δίωξης και κολασμού των διεφθαρμένων πολιτικών.

Αν η χώρα αυτή έχει μια ευκαιρία να αλλάξει ριζικά θα το κάνει με το να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς της με το παρελθόν. Και ο Σαμαράς μπορεί να το κάνει.

Και κάτι για… υστερόγραφο προς το παρόν αφού έρχεται θύελλα. Ποιος είναι αυτός που έδωσε όλα τα στοιχεία για δικαστικούς ελέγχους κατά των πολιτικών προσώπων; Και μάλιστα για υποθέσεις που βρίσκονται εδώ και χρόνια στα συρτάρια; Μήπως οι ίδιοι οι δικαστές; Μήπως έχουμε δηλαδή ανοικτό πόλεμο δικαστών – πολιτικών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Δήλωση Ν.Κακλαμάνη

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας “Real News”, ο Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σχετικά με τη σημερινή «αποκάλυψη-βόμβα» της εφημερίδας “Real News”, σε ότι τουλάχιστον με αφορά, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι:

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ γίνεται κατόπιν δικής μου έγγραφης απαίτησης προς τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη και η επιστολή αυτή έχει δημοσιοποιηθεί προ εβδομάδων.

Το αίτημα το επανέλαβα προφορικά στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο, όταν τον επισκέφτηκα, παρουσία των δικηγόρων μου.

Πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό (ιδέ πρακτικά), επανέλαβα το αίτημα του ελέγχου και της δημοσιοποίησης του πορίσματος, επειδή εκείνη τη στιγμή κατά σύμπτωση την κυβέρνηση εκπροσωπούσε στα υπουργικά έδρανα, ο υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.

Η «κατηγορία», που μου αποδόθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωσή μου από το ΣΔΟΕ, ήταν τηλεφωνική και βεβαίως ανώνυμη.

Ελπίζω το πόρισμα του προσωπικού μου ελέγχου να τύχει ανάλογης προβολής από την εφημερίδα “Real News”, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να το ζητήσω”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 17/11/2012 20:10:21

  Όταν διαβάζω τό όνομα τού Νικήτα Κακλαμάνη μεταξύ τών υπολοίπων, αμέσως αναρωτιέμαι τί θέλει η αλεπού στό παζάρι...
  Τόν γνωρίσαμε, καί από ό,τι είδαμε βγάζουμε τό συμπέρασμα ότι 99,99 % είναι απίθανο νά έχουν κόκκον αληθείας τά αποδιδόμενα σέ αυτόν !
  Απομένει νά δούμε πώς εμπλέκεται τό όνομά του μεταξύ τών κατεργαραίων καί βέβαια απομένει νά αποδειχθή ποιές είναι οι σκοπιμότητες τής συμπεριλήψεώς του.
  Γιατί οι "γνωρίζοντες" τούς λογαριασμούς δέν τόν ρωτούν ευθέως εάν ο συγκεκριμένος αριθμός λογαριασμού πού τού αποδίδεται είναι πράγματι δικός του ? Απλά καί αυτονόητα πράγματα, αλλά γιατί δέν γίνονται από τούς δημοσιογράφους ?
  Εάν πή ψέμματα, κοντός ψαλμός αλληλούϊα.
  Εάν πή αλήθεια, καί δέν επιβεβαιώσει ο δημοσιογράφος τήν απάντηση, τότε θά εκτεθή αυτός. Ή ΄θά απαλείψη τό όνομά του από τόν κατάλογο τών επαισχύντων...
  Στήν Νέα Μεταπολίτευση δέν έχουν θέση ούτε οι Πολιτικοί-λωποδύτες αλλά ούτε οι Δημοσιογράφοι-ψεύτες καί συκοφάντες. Αηδιάσαμε από αμφοτέρους !!!

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 17/11/2012 20:22:57

  Αντε να δούμε............αν και δεν περιμένουμε πολλά πράγματα.

 3. βαγόνι avatar
  βαγόνι 17/11/2012 21:47:42

  Θα έχουμε όλο το παλιό ιταλικό σκηνικό,στη δική μας πιό ταλαίπωρη
  εκδοχή...τους κράξι,τους ντι πιέτρο,τους giornalisti di veritá...μέσα στην
  κρίση και χωρίς τα αντίβαρα των ιταλών... να ζητήσουμε λίγη
  αυτοσυγκράτηση ;....μοιάζει ανέφικτο!

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 17/11/2012 21:53:26

  "Το Γένος μας και άλλες φορές σταυρώθηκε, αλλά ιδού ζώμεν."
  ~Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, της Λευτεριάς το Δίζυγο Πυρ

 5. GO avatar
  GO 17/11/2012 22:06:46

  Είμαι 100% σίγουρος ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι πεντακάθαρος.

 6. kostas.k. avatar
  kostas.k. 17/11/2012 22:09:49

  το Δίζυγο Πυρ να τους κάψει..

 7. Σπορέας avatar
  Σπορέας 17/11/2012 22:31:38

  Ή αυτοί ή εμείς...

 8. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/11/2012 22:55:37

  Όποιος είναι καθαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

 9. δημης avatar
  δημης 18/11/2012 01:17:44

  εδώ είναι πουλένε ...
  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ..ΤΥΦΛΗ...

 10. GreekInLux avatar
  GreekInLux 18/11/2012 01:59:37

  Σιγά μην και καθόταν καλά ο Χατζηνίκος μιας και είδε ότι ο τρύπας καταπιάνεται με τον Παπαντωνίου. Σε ότι αφορά όμως Πατριανάκου, Κακλαμάνη, Σπηλιοτόπουλο κ.λπ. τα ονόματα τους δεν είχαν κυκλοφορήσει και στην άλλη περίφημη λίστα των 36 που πήγε στη βουλή και έγινε και ολόκληρη φασαρία με παρεμβάσεις της εισαγγελίας για τις περίφημες διαρροές (πρίν την υπόθεση Βαξεβάνη); Που το πρωτότυπο, το περίεργο και το κραυγαλέο... πριν κανένα μήνα τα ίδια λέγαμε...

 11. GREGORY KAN avatar
  GREGORY KAN 18/11/2012 12:51:23

  ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.....ΑΚΟΥ Ο Α/ΓΕΕΘΑ 1500 ΕΥΡ ΑΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣ ΑΥΓΗΣ 8000 ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 18/11/2012 18:57:21

  Όπως έχει ήδη επισημανθεί, ένα από τα δύο ισχύει: ή ο Νικήτας Κακλαμάνης πρέπει να ελεγχθεί και να υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις, εφόσον επιβεβαιωθούν όσα του καταμαρτυρούν, ή οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και αίολες, οπότε ο υπεύθυνοι της εφημερίδας οφείλουν να επανορθώσουν και να ζητήσουν ειλικρινά συγγνώμη.
  Θεωρώ το Νικήτα Κακλαμάνη έντιμο πολιτικό και πιστεύω ότι η αθωότητά του θα λάμψει, ώστε να αποδοθεί καθαρός στη συλλογική συνείδηση. Η νηφάλια και πειστική δήλωσή του αξίζει κατά τη γνώμη μου περισσότερο από εκατό «μπινελίκια» που εξακοντίζονται σε συνθήκες δικαιολογημένης αγανάκτησης. Όσο για τον κ. Χατζηνικολάου, τον θεωρούσα πάντοτε πρύτανη της δημοσιογραφίας και δυσκολεύομαι να κατανοήσω το σκανδαλοθηρικό ξεστράτισμα στο οποίο έχει παρασυρθεί τελευταία. Θα με λυπούσε μάλιστα πολύ αν αποδεικνυόταν ότι κάποιες κακές παρέες του εκεί στον «Αlτer» επιβεβαιώνουν τον αφορισμό του Θέογνη. σύμφωνα με το οποίο, αν συναναστρέφεσαι τους κακούς, θα χάσεις και το μυαλό που έχεις. Να υποθέσω ότι, επιδιώκοντας την πάση θυσία επιστροφή του «στον αφρό» της δημοσιογραφικής προβολής, επέλεξε στη συγκεκριμένη περίπτωση του Νικήτα Κακλαμάνη να κάνει ένα μεγαλοπρεπές μακροβούτι στα βοθρολύματα του κιτρινισμού; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, το σχόλιο θα μπορούσε να είναι μόνο ένα: ΚΡΙΜΑ!...

  • GO avatar
   GO @ Παρατηρητής 18/11/2012 23:07:19

   Τον ασκό του εώλου τον είχε ανοίξει ήδη με τον Μεϊμαράκη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.