17/10/2008 13:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο πλευρό Χατζηγάκη τα Media Ecclesiastica

Στο θέμα για τα Media Ecclesiastica (που συνεστήθη για την υποστήριξη των επικοινωνιακών αναγκών της Εκκλησίας της Ελλάδος) μας διέφυγε το όνομα ενός ακόμα μέλους του αρχικού διοικητικού συμβουλίου της.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Μιχάλη Δημητρίου που στις 20/4/2005 διορίστηκε σύμβουλος του ΔΣ της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο  «MEDIA ECCLESIASTICA».

Όπως πληροφορούμεθα, ο κ. Δημητρίου είναι σύμβουλος επί του Τύπου, του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη. Υπήρξε επίσης (αν δεν είναι ακόμα) και σύμβουλος του υφυπουργού κ. Π. Δούκα

Ελπίζουμε λοιπόν ότι όταν τους συμβουλεύει να αφήνει έξω από το γραφείο τις βαθιές θρησκευτικές του πεποιθήσεις και να μην επηρεάζει, ιδιαίτερα τον Χατζηγάκη, στους χειρισμούς της υπόθεσης του Βατοπεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 17/10/2008 15:01:46

  Από τη στιγμή που το πασοκ ψηφίζει όπως γράφει ο ελεύθερος τύπος την εξεταστική πρέπει και η κυβέρνηση να ψηφίσει την προανακριτική επιτροπή, σε διαφορετική περίπτωση θα δώσει σοβαρό αντιπολιτευτικό λογο στο πασοκ και θα εκτεθεί

 2. klama avatar
  klama 17/10/2008 16:11:23

  ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΥΣΚΩΝ?

  Η ΦΟΥΣΚΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ?

  ΟΣΟ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ,ΤΟΣΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ.

  ΗΛΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.
  ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΤΑ GOLDEN BOYS, ΣΑΛΛΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ,ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΙΣΤΕΩΣ,ΛΑΤΣΗΣ-ΕΥΡΟΒΑΝΚ ,ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ?

  ΤΑ ΚΡΑΧ-ΓΜΕΝΑ GOLDEN BOYS,ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΤΑ ΜΜΕ?

  ΩΧΩΧΩΧΩΧ
  Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ

 3. klama avatar
  klama 17/10/2008 16:20:04

  ΩΧΩΧΩΧ
  ΧΑΘΗΚΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΜΙΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ.

  ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο GOLDEN-ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ-ΑΛΤΕΚ.
  Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ.

 4. Alina avatar
  Alina 17/10/2008 17:14:14

  Po Po! edo prokeitai gia organomeno sxedio

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/10/2008 19:14:02

  Πού είναι ο ΜΟΥΡΓΟΣ, ρε, παιδιά;

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 18/10/2008 00:22:35

  "ΚΑΤΗΡΑΜΈΝΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉΝ ΣΟΦΊΑΝ", -Σοτάχ 49β, βαβυλωνιακό Ταλμούδ
  +
  "ΜΑΚΆΡΙΟΣ ΌΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗς ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ", -Άγιος (!) Εφραίμ, ο Σύρος
  *****

  "Το υπαρξιακό κενό του αρχαίου Έλληνα"...


  "Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου. Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του όσο και στα βεστιάριά του και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα αντικείμενα τρεχούσης χρήσεως ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ. Αραδιάζουμε μερικά… από τα καταγραμμένα…

  600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ’ αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.

  Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.

  Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.

  Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.

  Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.

  Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.

  Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.

  Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.

  Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.

  Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβώτερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church’ s, απ’ αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).

  Τρείς δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
  50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.

  12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.

  100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.

  200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.

  25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολυτίμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.

  Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.

  Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).

  Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια
  με πολυτίμους λίθους.

  Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.

  Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.

  Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.

  Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.

  Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.

  Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες.

  Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.

  Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.

  Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.

  Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.

  Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

  Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβώτερες φίρμες στον κόσμο.

  Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.

  Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγωνται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχη σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

  Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δυό πλουσιώτεροί του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο. Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

  Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ’ όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

  Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
  Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.

  Θα πούν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ’ αυτά ο αρχιεπίσκοπος;». Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ’ αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο; Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέση να συγκεντρώση το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

  Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος".

  (Από το έγκριτο εκκλησιαστικό περιοδικό "ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ", Σεπτεμβρίου 2008).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.