#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/11/2010 16:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο μόνο που πήγε καλά η κυβέρνηση ήταν στις περικοπές μισθών και συντάξεωνΜόνιμη επωδός της κυβέρνησης για τα αίτια που οδηγούν την κρίσηείναι ότι φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι το έλλειμμα ξέφυγε, ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και άλλα πολλά. Για όλα φταίει ο... Χατζηπετρής, όχι όμως και η ίδια με την πολιτική της που έχει στραγγαλίσει την αγορά και τους πολίτες.

Αυτό αποδεικνύεται από την ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του προϋπολογισμού ο οποίος πάει από το κακό στο χειρότερο.

Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ποιος ήταν ο στόχος; 13,7%, άρα απόκλιση 10% και βασική αιτία είναι ότι κανείς δεν έχει να πληρώσει, οι πολίτες έχουν φαλιρίσει, οι επιχειρήσεις δεν έχουν δουλειά και δεν καταβάλλουν τους φόρους τους.

Για το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2010, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 17.334 εκατ. ευρώ από 24.833 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2009 σημειώνοντας μείωση 30,2% έναντι στόχου μείωσης κατά 33,2%. Πίσω δηλαδή και στη μείωση του ελλείμματος.
Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο δεκάμηνο διάστημα μειώθηκαν κατά 7,1%. Ειδικότερα, οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 11,2% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 9%, ενώ οι τόκοι αυξήθηκαν κατά 5,5% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 7,6%. Η μείωση των πρωτογενών δαπανών οφείλεται κυρίως στον περιορισμό των δαπανών για Ασφάλιση και Περίθαλψη (μείωση κατά 1.526 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009), των λειτουργικών και λοιπών δαπανών (μείωση κατά 1.022 εκατ. ευρώ), καθώς και στην μείωση των αποδοχών και συντάξεων κατά 1.265 εκατ. ευρώ.
Οι δαπάνες του ΠΔΕ είναι περιορισμένες κατά 24,6% και τα έσοδα του κατά 3,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.

Στο μόνο που πήγε καλά δηλαδή η κυβέρνηση ήταν στις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Τώρα αν στο τέλος του έτους δεν βγαίνουν ούτε οι αριθμοί που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες και το έλλειμμα πάει στο 10% όπως είχαμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο, τι άλλα μέτρα θα λάβουν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 23/11/2010 16:50:52

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ !!! ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, 21 % ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ... ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ. ΑΛΛΑ, ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ, ΑΠΕΧΟΥΜΕ Ή ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ, ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ, ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΝ...)

 2. Δεξιός avatar
  Δεξιός 23/11/2010 17:06:44

  Το σπουδαιότερο: Το Σεπτέμβριο του 2009 έπρεπε ο Παπαθανασίου να γνωρίζει το ακριβές έλλειμμα και να το έχει πει του ΓΑΠ ώστε να μην λέει ότι "λεφτά υπάρχουν"! Έτούτοι έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα τουλάχιστον δύο φορές το έλλειμα (ΤΟΥ 2009!!!!!!) το οποίο το έφτασαν στο 16% (και βλέπουμε...) και ακόμα δεν ξέρουν που θα κλείσει το έλλειμμα του 2010! Μήπως και για την άγνοιά τους αυτή φταίει ο Καραμανλής και η ΝΔ, που δεν τους είπαν πέρισυ πόσο θα είναι και το εφετεινό έλλειμα;;;;;;
  Τελεία και παύλα. Μας δουλεύουν από την περισινή προεκλογική περίοδο και ταυτόχρονα μας οδηγούν στην απόλυτη καταστροφή. Κι όλα αυτά απόλυτα μελετημένα

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/11/2010 17:14:20

  Για αυτό ξανά κόβουμε.
  Μισθούς, δαπάνες, επενδύσεις.
  Μόνο που ο οικονομικός κύκλος του Κράτους είναι η κατανάλωση και παραγωγή του ιδιωτικού τομέα. Η μείωση του ΠΔΕ μόνο κλείσιμο μαγαζιών και εταιρειών επιφέρει.
  Η πλάκα είναι ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσαν μόνο ένα σίγουρο αποτέλεσμα θα έχουν : μεγαλύτερη ύφεση.
  Ο ΦΠΑ δεν αποδίδεται, η φοροδιαφυγή είναι ...μια χαρά και οι απολύσεις (στον ιδιωτικό τομέα και στον ευρύτερο Δημόσιο) καλά κρατούν.
  Ειλικρινά δεν έχουν ιδέα τι γίνεται, οπότε δεν μπορούν να καταλάβουν και τι κάνουν.
  Γιατί από παλιά τότε που φόραγα την μπλε ποδιά μας έλεγε ο δάσκαλος, πριν λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να το κατανοήσεις.

  ΥΓ

  ...τι να πεις όμως σε ένα νυν Υπουργό που όταν ήταν σε ένα ΔΣ δεν κατανόησε τίποτα.

 4. Orestios avatar
  Orestios 23/11/2010 18:53:00

  Ολοκληρωτικά ανίκανοι.
  Ούτε για να διαχειρίζονται περίπτερο είναι ικανοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.