#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2010 18:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο καναβάτσο της …Βουλής ο κ. ΠαπανδρέουΣε …τριτολογία 19 λεπτών αναγκάστηκε σήμερα να καταφύγει ο πρωθυπουργός Γιώργος; Παπανδρέου στην Βουλή προκειμένου να αποσείσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη Σαμαρά για την δανειακή σύμβαση (Δεν υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για τον Μηχανισμό Στήριξης !!!) αλλά και οι παρεμβάσεις του για την νεολαία και το σχέδιο εξόδου από τον Μηχανισμό Στήριξης που παρουσίασε προχθές.

Και το έκανε αυτό για να μην μπορέσει ο Α. Σαμαράς να του απαντήσει, αφού ε’ιχε ήδη κάνει την δευτερολογία του!.

Βέβαια για να ακούσουν τον πρωθυπουργό, που  συνεχώς επαναλαμβανόταν χωρίς να απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα που του έθεσαν ο κ. Σαμαράς και οι άλλοι  πολιτικοί Αρχηγοί είχαν μείνει στην αίθουσα μόνο τέσσερις βουλευτές – τόσοι άντεξαν. Γεγονός κι αυτό πρωτοφανές.

«Κάνουμε τα πάντα για να αλλάξουμε για πάντα την Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου αισθανόμενος την ανάγκη να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι τα μέτρα είναι αναγκαία. Με σαφή στόχο να περιορίσει τις διαρροές της νεολαίας από το κόμμα του, χρησιμοποίησε επίσης την χιλιοχρησιμοποιημένη πρακτική των συνθημάτων, μιλώντας για την «ενεργή παρουσία των νέων, χωρίς τη οποία η Ελλάδα δεν θα αλλάξει», για τα «εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων», για μία νέα γενιά «απαλλαγμένη από τα βάρη που της κληρονομήσαμε». Είπε επίσης  ότι «έχουμε αρχίσει μία επανάσταση και θα πετύχουμε με τη συμμετοχή της νέας γενιάς» και προς επίρρωση των ισχυρισμών του κατέφυγε στην αναφορά ενός μπλογκ που … στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Για το ασφαλιστικό, δεν θα μιλήσω εγώ, αλλά θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα ενός κειμένου, από έναν νέο του Blog των G-700, που αξιολογεί αυτό το ασφαλιστικό σύστημα που εμείς ψηφίσαμε χθες ως εξής: «Αναγνωρίζουμε - λέει - ότι στο σύνολό του, πρόκειται για το πιο βιώσιμο, το πιο κοινωνικά και γενεακά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα που είχαμε ποτέ στη χώρα…».

Προφανώς ο κ. Παπανδρέου είτε ζει σε άλλη χώρα, είτε αγνοεί τις χιλιάδες των μπλογκς που επικρίνουν καθημερινά αυτόν, την κυβέρνησή το και τα μέτρα του.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία με τον Γιόακιμ Πάλμε γιο του δολοφονηθέντος στα μέσα της δεκαετίας του 1980, πρωθυπουργού της Σουδίας Ούλοφ Πάλμε:  «Θα αξιοποιήσουμε και τις καλύτερες πρακτικές διεθνώς. Έχω ζητήσει από μια κορυφαία προσωπικότητα να ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας, να αξιολογήσει το προνοιακό μας σύστημα, αλλά παράλληλα να κοιτάξει και τα θέματα νέας γενιάς - γιατί είναι υπεύθυνος του Ινστιτούτου Μελλοντικών Σπουδών και είναι γνώστης του κράτους πρόνοιας, πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ερευνών Κράτους Πρόνοιας, που μάχεται και ενάντια στη φτώχεια». ανέφερε σχετικά ο κ. Παπανδρέου.

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε πανικό και αμηχανία.

«Μιλάτε εσείς ότι κάνετε ανατροπές, όταν λέγατε πριν τις εκλογές ότι “λεφτά υπάρχουν” και φτάσαμε στα σημερινά», σημείωσε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, επιμένοντας ότι εκείνα τα οποία απαιτούνται είναι ισχυρότατα μέτρα τόνωσης της οικονομίας. Αναφέρθηκε επίσης στο «ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο» που παρουσίασε προχθές ο ίδιος και το οποίο «θα περίμενε κανείς να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί», αλλά αντιθέτως, η απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν: «για όλα φταίει η ΝΔ».

«Λυπάμαι αλλά έχει κολλήσει η βελόνα», είπε ακόμα και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει ή αμηχανία ή αθεράπευτη μισαλλοδοξία, το ΠΑΣΟΚ κρύβεται από πίσω εμμονή και αποθάρρυνση κάθε συναινετικής διάθεσης».

Αναφερόμενους σους νέους ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη να τους δοθούν «πρότυπα και προοπτική» και τόνισε πως «υπάρχει άλλος δρόμος που μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα σε στέρεες βάσεις».

«Η νεολαία πρέπει να πιστέψει και της δίνουμε το δικαίωμα να πιστέψει ότι υπάρχει άλλος δρόμος».

«Σήμερα ζούμε μια κρίση αντιμετωπίζουμε τη βεβαιότητα πως θα χειροτερέψει», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Μια χώρα που ανεργία πλησιάζει στο 12%, πριν αρχίσει η κρίση να δείχνει τα πιο άσχημα σημάδια της, μια τέτοια χώρα προσφέρει πολύ μεγάλη ανασφάλεια στη νεολαία και καθόλου προοπτική».

«Γινόμαστε η δύναμη της ελπίδας», τόνισε και πρόσθεσε πως η νεολαία πρέπει να πιστέψει και της δίνουμε το δικαίωμα να πιστέψει ότι υπάρχει άλλος δρόμος», καθώς όπως υποστήριξε, «νεολαία χωρίς πρότυπα είναι καράβι χωρίς τιμόνι, χωρίς πυξίδα».

Επιπλέον, κάνοντας αυτοκριτική στη γενιά του, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Η δικιά μας γενιά οφείλει να μετανιώνει για τα πάντα, οφείλουμε να αλλάξουμε τα πάντα, γιατί έχουμε κλέψει από τα νέα παιδιά το όνειρο».

Όλη η ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=53041

Αλέκα Παπαρήγα

«Να καλωσορίσω τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», σχολίασε δεικτικά την ομιλία του κ. Παπανδρέου η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα διερωτώμενη που ήταν όλα αυτά τα χρόνια και  ότι έκανε μια επιλεκτική περιγραφή όλων των 'κακώς κειμένων', σαν να είναι καινούργια κυβέρνηση που μελέτησε τα προβλήματα ως τρόικα… «Περιγράφετε επιλεκτικά ότι δημιουργήσατε εσείς και η ΝΔ. Το θεωρώ προσβλητικό για το λαό και τη νεολαία να θίγει μια κυβέρνηση τα κακώς κείμενα για να μπορέσει να δημιουργήσει το κατάλληλο ιδεολογικό κλίμα και να περάσει τα χειρότερα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα των τελευταίων 50 χρόνων», είπε η κ.Παπαρήγα ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, με αφορμή και την ψήφιση των νέων εργασιακών και ασφαλιστικών μέτρων. «Η προοπτική που φαίνεται καθαρά, αν δεν ανατραπεί με αγώνες, είναι μαύρη και για τα παιδιά που είναι ακόμα στη κοιλιά της μαμάς τους. Είναι η πλήρης απαξίωση τους. Οι νέοι άνθρωποι αλέθονται στην μηχανή του κέρδους», τόνισε. Η κυρία Παπαρήγα σχολίασε και την αναφορά του κ Παπανδρέου για τον κ Γιοακίμ Πάλμε λέγοντας ότι «αν και δεν τον ξέρω προσωπικά και του ζητώ συγνώμη δεν ξέρω αν εξαιρείται από τους εμπόρους γνώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 09/07/2010 16:21:05

  Αγγλοσαξωνική μαριονέτα είναι το GAP?

  • αναρχοδεξιός avatar
   αναρχοδεξιός @ Orestios 09/07/2010 16:25:01

   Greek Anglosaxonic Puppet

   • Μisha avatar
    Μisha @ αναρχοδεξιός 09/07/2010 17:15:26

    Greek American Prostitute

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Orestios 09/07/2010 18:14:29

   Οχι, είναι απλά είναι κουτοπόνηρος.
   Επικαλέστηκε και ένα κείμενο ενός πασόκου σε ένα ιστολόγιο, που επαινούσε το ασφαλιστικό!
   Η βλακεία είναι αήττητη, τελείωσε, δεν παίζεται με τίποτα ο άνθρωπος.

 2. Μisha avatar
  Μisha 09/07/2010 16:37:00

  Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε το μνημόνιο ως αντισυνταγματικό, εφόσον δεν ψηφίστηκε από 180 βουλευτές καταγγέλοντας μάλιστα απόπειρα πλαστογράφησης της επιστολικής ψηφου που έτσειλε στη Βουλή για το ασφαλιστικό.
  Αν αυτή τη θέση την υιοθετήσει επισήμως και ο Σαμαράς, που άφησε σχετικά υποννοούμενα με τα περί Νομικού Συμβουλίου του κράτους , θα είναι πράγματι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη.
  Μακάρι να θυμηθεί ότι στην Πολιτική Ανοιξη ήταν βουλευτής και ο αντιστασιακός Ανδρέας Λεντάκης (χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Ανδρέα..τακ τακ εσύ, τακ-τακ εγώ) και να τιμήσει την αγωνιστική μνήμη του.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μisha 09/07/2010 16:42:25

   Τουλάχιστον θα είναι κάτι που θα κάνει την τρόικα να μην κοιμάται και τόσο ήσυχη. Είναι ο εφιάλτης της. Σκέψου μάλιστα ότι η καθαυτό δανειακή σύμβαση δεν ήρθε ακόμη στη Βουλή για ψήφιση. Δεν μπορούν τη ρετσινιά ότι υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας, έχουν πρόβλημα τώρα που διαβάζουν το μνημόνιο. Πώς να το ξαναψηφίσουν οι βουλευτές χωρίς να ρισκάρει η κυβέρνηση μερικές ακόμη αχρείαστες απώλειες;

 3. anonymous avatar
  anonymous 09/07/2010 18:23:06

  Η ιδεολογία του κόμματος βασίζεται στο γεγονός ότι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, στην αρχή της δεκαετίας του 1990, δεν υφίσταται ο οριζόντιος διαχωρισμός του πολιτικού φάσματος σε Αριστερά, Κέντρο και Δεξιά. Αυτά, σύμφωνα με την ιδεολογία του ΛΑ.Ο.Σ., έχουν αντικατασταθεί με το διαχωρισμό της στάσης ανθρώπων, κομμάτων και χωρών σε υπέρ ή κατά της ισοπεδωτικής διάστασης της Παγκοσμιοποίησης. Μέσα στα πλαίσια αυτά ο ΛΑ.Ο.Σ. κηρύσσει την ανάγκη να ξεπεραστούν οι διαχωριστικές γραμμές που χώρισαν στο παρελθόν τους Έλληνες και την επικέντρωση των Ελλήνων σε αυτά που τους ενώνουν.
  Πηγή  Καλά μας τα λέει στη θεωρία το ΛΑΟΣ. Όμως το μνημόνιο το ψήφισε γιατί είχε πληροφορίες ότι δε θα περάσει κι έβαλε πλάτη. Για το ασφαλιστικό που ήταν σίγουροι ότι θα περάσει δεν έβαλε πλάτη.

  Επί της ουσίας ο Σαμαράς πρέπει να καταγγείλει το ΓΑΠ ως οπαδό του νεοταξισμού και ότι απεργάζεται ακόμη και αυτή τη βιολογική εξόντωση των Ελλήνων. Με 1000 Ευρώ οικογενειακό εισόδημα οικογένεια δεν κάνεις, κάποιοι θα μεταναστεύσουν, θα μας φέρουν και ένα μεγάλο αριθμό μετανάστες και θα μας τελειώσουν.

  • ataktos avatar
   ataktos @ anonymous 09/07/2010 18:46:11

   Τα λες ..προφανώς ..στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ ..που δεν θυμούνται ..τι έκανε το τέκνο ..τους

   • anonymous avatar
    anonymous @ ataktos 09/07/2010 20:03:29

    Δεν το λέω γι αυτό. Το λέω διότι ενώ συμφωνώ με την παραπομπή θεωρώ ότι το ΛΑΟΣ απλά καπηλεύτηκε και στην κρίσιμη στιγμή πούλησε τον κόσμο του.

    Το λέω επίσης για να καταλάβουμε ότι πλέον έχουμε μπει σε μια φάση μεγάλης ρευστότητας διεθνώς και ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στο νεοτάξ, αντινεοτάξ, παγκοσμιοποίηση, εθνικό κράτος. Εγώ είμαι υπέρ του εθνικού κράτους και δεν είμαι πεπεισμένος ότι με εκφράζει κάποιος.

 4. JOHN avatar
  JOHN 09/07/2010 18:28:14

  Η ελαφροτητα και επικινδυνοτητα οσων ψηφισαν το μνημονιο σε ολο της το μεγαλειο!!!

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/07/2010 18:30:38

  Το σύνδρομο της μετάκλησης ξένων ειδικών το προβλέπει η ψυχολογία;

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/07/2010 18:32:51

  Είναι ειλικρινής όμως.

  Πράγματι κάνει τα πάντα για να ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙ την Ελλάδα σε αλβανο-πακιστανο-οθωμανικό υβρίδιο.

  Η αλήθεια να λέγεται

 7. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 09/07/2010 18:36:47

  αυτο ισχυει για ολους: εξυπναδες οταν ειμαστε αντιπολιτευση και οταν γινομαστε κυβερνηση-το αυγο στον κ.λο

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/07/2010 18:40:57

  Όποιος αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες δίνει γενναία κίνητρα στις νέες Ελληνικές οικογένειες να κάνουν παιδιά για να ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΜΙΑΣ και δεν προτρέπει μέσω RAI να γίνουμε "κοσμοπολίτες", δλδ ανέστιοι πλάνητες και μετανάστες τυχοδιώκτες από χώρα σε χώρα.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ αλλενάκι 09/07/2010 18:52:51

   " κοσμοπολίτες και δημιουργικοί " ... δηλαδή;

   Αν κάτι τέτοιο έλεγαν σε Γάλλο, Γερμανό ή Αμερικάνο, τι θα απαντούσαν αντιστοίχως;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ χελιδόνι 09/07/2010 19:18:29

    Αυτοί έχουν ισχυρά εθνικά συνεκτικά στοιχεία αγαπητό χελιδόνι, τον κοσμοπολιτισμό βεβαίως και πολύ ευχάριστα τον ασκούν στις ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ!
    Οι Έλληνες όμως είναι ταξιδιάρικος λαός, είμαστε σταυροδόμι τριών ηπείρων, αυτός ανακάλυψε ξαφνικά τον τροχό ή ειναι ο μόνος που έχει ταξιδέψει και έχει ζήσει σε άλλες χώρες;
    Και αν είναι έτσι και ορισμένοι δεν μπορούν να μείνουν ήσυχοι σε ένα μέρος, αυτή τη νευρωση πρέπει να την περάσουν σε ένα ολόκληρο λαό;

   • χελιδόνι avatar
    χελιδόνι @ χελιδόνι 09/07/2010 19:36:40

    Αλλενάκι
    Πολύ σωστά επισημαίνεις...ότι οι Ελληνες υπήρξαν ιστορικά οι πρώτοι "πολίτες του κόσμου ή κοσμοπολίτες" ...

    Αυτό θα όφειλε, να το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

    Δεν καταλαβαίνω προς τι η άκαιρη προτροπή, προς τον κοσμοπολιτισμό σε περίοδο λιτότητας...No money, no honey!

    Τώρα το άλλο περί νεύρωσης, λέγεται...

    .. ΔΕΠ, κοινώς "Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής" παρουσιάζεται στην παιδική ηλικία και συνδυάζεται με Υπερκινητικότητα.

 9. Κομοτηνη avatar
  Κομοτηνη 09/07/2010 19:10:18

  http://patridografies.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html

  Μην τον ταράζετε την ώρα της προπόνησης παρακαλώ

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/07/2010 19:35:28

  γλώσσα σώματος φωτογραφία: κλειστές χειρονομίες, σφιγμένες γροθιές προς τα μέσα στραμμένες

  άμυνα και απόκρυψη...

 11. Dimi avatar
  Dimi 09/07/2010 21:27:31

  Υφέρπουσα αλαζονεία του «Νικητή» και νοερός σφικτός εναγκαλισμός με τα «πακέττα» μετά την εκτέλεση των «συμβολαίων» εργασιακής ισοπέδωσης, μισθολογικής συρρίκνωσης, φορολογικής λαίλαπας, διαμελισμού των συντάξεων, εκρηκτικής ανεργίας, ανεξέλεγκτης ακρίβειας, κατοχικής εξαθλίωσης, αποδόμησης, ανασφάλειας, κυριαρχικής υποτέλειας, επέλασης στα δικαιώματα ζωής και Πανελλήνιας Κατάθλιψης.

  Πανάξιοι οι τίμιοι και ηθικοί μισθοί του.

  **

  "Nευρωτικός είναι ο άνθρωπος που κτίζει κάστρα στον αέρα. Ψυχωτικός είναι εκείνος που ζει μέσα σ’αυτά. Ψυχίατρος είναι αυτός που παίρνει τα νοίκια."
  ~Jerome Lawrence

 12. gasparinos avatar
  gasparinos 09/07/2010 21:48:13

  Pedia ta pola logia eine ftoxia stis ekloges ena faskelo.Oxi apoxi dioti
  aftoi eine anestiti kai tin apoxi den tin logariazoun.Eimaste panisxiroi
  ftanei na katalavoume tin dinamimas.

 13. ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1Γ 2008 avatar
  ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1Γ 2008 10/07/2010 11:42:37

  ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ!

  Τα νούμερα είναι αμείλικτα –ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! 269 κομματικές προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. προεκλογικά με υπέρογκους μισθούς και γελοίες ειδικότητες (σεφ, γυμναστές, μακιγιεζ), 232 προσλήψεις στην Βουλή λοιπών συγγενών και φίλων, 500 προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων μετά το πάγωμα των προσλήψεων – μέσα σε αυτούς 8 χειριστές lift στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας καλοκαιριάτικα, και από την άλλη, 877 οικονομολόγοι με μεταπτυχιακά που έκαναν το τραγικό λάθος να δώσουν στο γραπτό διαγωνισμό 1Γ του 2008 και τώρα είναι ΑΝΕΡΓΟΙ, με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ προβλήματα, καθώς λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία τους και αφού τους ανάγκασαν να παραιτηθούν από τις προηγούμενες δουλειές τους πάγωσαν τον διορισμό τους για το...2013. Καθαρίστε την σαπίλα που ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε στο δημόσιο κύριοι πολιτικοί, και κάντε χώρο για τους ανθρώπους που έχουν προσόντα, μπήκαν αξιοκρατικά και θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες που φέρνουν έσοδα στο κράτος – εφορίες, τελωνεία, Γενικό Λογιστήριο Κράτους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.