#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2011 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο δρόμο του ...Κ. Καραμανλή ο Γ. ΠαπανδρέουΈξι προτάσεις χωρίς αποδέκτη (06/03/2009)Τα έξι σημεία επί των οποίων ζήτησε συναίνεση ο Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής είναι:

1.  Οι προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση όλων των δυσκολιών που προκύπτουν από την κρίση θα πρέπει να εξελιχθούν, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες που έχουν συναποφασιστεί και ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2.  Θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις για τη μείωση του υψηλού δημόσιου χρέους.

3.  Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων θα πρέπει να αποτελεί και να εξακολουθήσει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα της ελληνικής οικονομικής πολιτικής.

4.  Να υπάρξει εθνική συνεννόηση για τη διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης και για την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής.

5.  Να υπάρξει συμφωνία για τη στήριξη κρίσιμων τομέων της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, με ειδικές αναπτυξιακές δράσεις, αλλά με τήρηση των κανόνων που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 6. Να μην ενθαρρύνουν τα κόμματα τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων και να μην υπάρχει πλειοδοσία παροχών.(http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=257941)

Μήνυμα Καραμανλή: Μαύρες προβλέψεις και επίθεση στα κόμματα (06/03/2009)

Μάντης ακόμη μεγαλύτερων δεινών για τη χώρα από τη διεθνή κρίση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για την ένταση και τη διάρκειά της, έγινε χθες ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των επαφών που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Κ.Καραμανλής προανήγγειλε με σαφέστατο τρόπο νέα οικονομικά μέτρα τους προσεχείς μήνες, τονίζοντας πως, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο Πρόγραμμα Σταθεροποίησης που υπέβαλε η χώρα στην ΕΕ, ενώ κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι επιμένουν στην τακτική τού «όχι σε όλα», αλλά και σε τακτικές υποδαύλισης απεργιακών κινητοποιήσεων.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, το οποίο πραγματοποίησε και πάλι την ώρα μετάδοσης των βραδινών δελτίων ειδήσεων, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την απογοήτευσή του, επισημαίνοντας ότι δεν διαπίστωσε διάθεση συνεννόησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια περίοδο όπου η κρίση κλιμακώνεται.

«Οι προβλέψεις των διεθνών οικονομικών οργανισμώνγια το επόμενο διάστημα χειροτερεύουν.Δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τη διάρκεια και την ένταση της κρίσης. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ήδη σε ύφεση.Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας προβλέπει την απόλυση, μέσα στον χρόνο, 50 εκατ. εργαζόμενων, από τους οποίους 3,5 εκατ.στην Ευρώπη. Υπάρχει,σε όλες τις χώρες,έντονη ανησυχία και αίσθημα ανασφάλειας» παρατήρησε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν περιμένω βέβαια να συμφωνήσουμε όλοι σε όλα. Δεν περιμένω να εγκαταλείψουν τα κόμματα τις θέσεις τους.Δεν περιμένω να παραμεριστούν όλες οι διαφορές.Πιστεύω όμως- και το πιστεύω βαθιά- ότι στις έκτακτες συνθήκες της διεθνούς κρίσης μπορούμε και οφείλουμε να επιτύχουμε μια ευρύτερη συνεννόηση.Να αφήσουμε στην άκρη τις στείρες αντιπαραθέσεις. Το “όχι σε όλα”΄.Συνεννόηση που αφορά τα βασικά,τα ουσιώδη,τα αυτονόητα» .

Και ο κ. Καραμανλής κατέληξε: «Δυστυχώς δεν διαπίστωσα σήμερα να υπάρχει διάθεση συνεννόησης,ακόμη και σε αυτά τα αυτονόητα σημεία και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία που θα έπρεπε να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.Κάθε κόμμα έχει την ευθύνη των επιλογών και των πράξεών του.Για την κυβέρνηση δίλημμα δεν υπάρχει. Εχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπευθυνότητας.Και σε αυτόν τον δρόμο επιμένουμε. Για εμάς η οικονομία, ειδικά τώρα,είναι μεγάλη εθνική υπόθεση.Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο είναι δυνατόν τις συνέπειες της διεθνούς κρίσης και να εργαστούμε σκληρά για μια καλύτερη επόμενη ημέρα»

(http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=257946)

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 04/03/2011 16:08:29

  Που....ιστορια!χα..χα,χα.

 2. Rote Phane avatar
  Rote Phane 04/03/2011 16:13:10

  ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!
  ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΣ!!!!

 3. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 04/03/2011 16:42:25

  Ο κ. Παπανδρέου αξίζει τα εύσημα μας για την ηρωική έξοδό του από την πολιτική

 4. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 04/03/2011 16:55:54

  ΚαλοΤαξιδι!!Ουτως η αλλως, τα ταξιδια του αρεσουν....

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/03/2011 16:57:01

  .και στο δρομο του Εθναρχη ο Σαμαρας..!!
  μετα τη Χουντα του ΠΑΣΟΚ... ντεζαβου..!!!

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/03/2011 17:06:41

   +100000000

   • jkr avatar
    jkr @ Orestios 04/03/2011 21:11:06

    +1000000000

 6. thanasis avatar
  thanasis 04/03/2011 17:05:34

  πουσε νιοτι που μου λεγες οτι σαν μεγαλωνα θα γγινομουν
  αλλος.στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/03/2011 17:29:37

  Καμμία συναίνεση σε ψεύτες και ιδεοληπτικούς. Καμία. Να συναινέσει όποιος δεν θυμάτι τι είναι η Ζήμενς. Και αει τραλαλά

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/03/2011 17:30:39

  Και ποινικές ευθύνες για την υποθήκη του Μνημονίου, και καλή κρεμάλα.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 04/03/2011 17:37:32

   το μολων λαβε στ αγγλικα πως ειναι???

   ΠΠ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/03/2011 18:38:10

    "nuts" από τον General Anthony Clement "Nuts" McAuliffe στην Μάχη των Αρδεννών.

    και το kiss my ass παίζει

 9. kinesis avatar
  kinesis 04/03/2011 18:02:09

  Σας παραπέμπω όλους όσους γράφετε και διαβάζετε εδώ, να διαβάσετε το βιβλίο του Λεμπέση, "Η Σημασία του Βλακός δια την Σύγχρονο Κοινωνίαν".
  Μπορεί να κουράσει όσους δεν γνωρίζουν καθαρεύουσα (το βιβλίο γράφτηκε τη δεκαετία του 50) αλλά θα σας γεμίσει όλους πλήρως με τα μεστά του νοήματα.

 10. Orestios avatar
  Orestios 04/03/2011 18:06:06

  Μάχαιραν έδωκε.......μάχαιρα θα λάβει.

 11. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 04/03/2011 18:40:06

  Πάντως είναι τυχερός.
  Όπου & να πάει,θάλασσα ή βουνό, θα έχει να ασχοληθεί με κάτι.Ποδήλατο ή κανό!!!

 12. Dal avatar
  Dal 04/03/2011 19:15:48

  O ΚΚ ζήτησε στην ουσία από τον ΓΑΠ (δεν νομίζω να περίμεναι συναίνεση από τα κόμματα της αριστεράς) συμφωνία σε ένα πρόγραμμα μέτρων, ίσως το 1/1000 από αυτά που πήρε και θα πάρει ο ΓΑΠ. Σε ένα πρόγραμμα που όπως πλέον αποδείχθηκε μας έβαλε σκόπιμα. Ο ΓΑΠ δεν συναίνεσαι και τώρα έχει το θράσος να ζητήσει συννενόχους στην καταστροφή της χώρας. Άλλο ένα πασοκικό θράσος.

 13. tony avatar
  tony 05/03/2011 10:27:12

  ....Και ποινικές ευθύνες για την υποθήκη του Μνημονίου, και καλή κρεμάλα...........
  Αυτή η προταση εχει και ενα ακόμη πλεονεκτημα.
  Μας απαλάσει από το χρέος.
  Πόση αξια να εχει στο μέλλον η υπογραφή του κρεμασμένου?
  Καμμία, μαλλον θα ζητήσουμε και αποζημίωση από την ΕΕ και το ΔΝΤ που τον
  χρηματοδοτούσαν.
  Με αυτον τον τρόπο θα γεινει ενας εθνοσωτήρας.

 14. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 05/03/2011 10:29:55

  Τα νταβατζοΜΜΕ επί ενάμιση χρόνο δουλεύουν για να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι ο Κ.Κ. απέδρασε. Επ΄ αυτού με κάλυψε η προ ημερών δήλωση Μιχελάκη ότι η εκβιαστική άρνηση ΓΑΠ να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας έφερε, αναγκαστικά, τις εκλογές.
  Ένας δεύτερος άξονας προπαγάνδας είναι ότι δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα. Σχεδόν μας λένε, ότι έκανε υπερβολικές παροχές και σιγά -σιγά θα μας πούνε ότι το έκανε αυτό ενώ είχε απέναντί του μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που ανησυχούσε και τούλεγε: τι κάνεις, τι σκορπάς, μικρότερες παροχές δεν αντέχει η οικονομία.
  Και σχεδόν το έχουν καταφέρει, βοηθούσης της απαράδεκτης σιωπής της Ν.Δ. επ΄ αυτού, για ευνόητους λόγους. Τους ίδιους λόγους που υπαγορεύουν στη σημερινή ανάρτηση τον τίτλο της.
  Πέρα όμως από τις διαφανείς σκοπιμότητες, σας ευχαριστώ, προσωπικά, που δημοσιεύοντας το σημερινό κείμενο φέρνετε στη μνήμη μας (άθελά σας;),τον υπεύθυνο λόγο του Κ.Κ., και πέρα όσων έχουμε τόσες φορές πει - πως ενοχλούσε πολλούς και πολύ η Πρωθυπουργία Καραμανλή (και οι τυφλοί το βλέπουν πλέον, τα γεγονότα βοούν) - αποκαθιστά τα πράγματα και σχετικά με τη μοναχική του προσπάθεια στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων και της διεθνούς κρίσης. Και ακυρώνει με την δύναμη του λόγου του την περιγραφείσα, παραπάνω, προπαγάνδα.
  Δικό σας θέμα οι τίτλοι των αναρτήσεων, αλλά πιστεύω ότι ό σημερινός θα μπορούσε να είναι: Αν είχαμε συναινέσει στην έκκληση Καραμανλή;, ή Απάντηση στην προπαγάνδα.
  Κλείνω υπενθυμίζοντας ακόμα μια φορά τη θέση μου: άθροιση και όχι διαίρεση δυνάμεων. Και παραλαβή της σκυτάλης από κει που την έφτασε η μοναχική αντίσταση του Κ.Κ. Αυτός, πιστεύω, είναι ο δρόμος για όποιον θέλει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην παράταξη και, κυρίως, την ελληνική κοινωνία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.