#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/12/2011 11:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο δρόμο της καταστροφής η Ελλάδα και η ΕυρώπηΤα παζάρια στις Βρυξέλλες συνεχίζονται και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την τελική έκβαση της Συνόδου καθώς και σήμερα οι «ηγέτες» συνεχίζουν να συνομιλούν. Τα πρώτα συμπεράσματα, πάντως, δείχνουν ξεκάθαρα ότι πάμε για διάσπαση της Ευρώπης με τους «17» συν άλλες 6 χώρες στο λεγόμενο Γαλλογερμανικό άξονα και τη Βρετανία εκτός, όπως και την Ουγγαρία ενώ και η Σουηδία θα αποφασίσει θεσμικά για τη συμφωνία μέσω του κοινοβουλίου της.

Τι σημαίνει, όμως, η μέχρι τώρα συμφωνία για την Ελλάδα;

Κατ’ αρχάς η δημιουργία μιας ευρωζώνης γερμανικού τύπου με τους όρους που έχει θέσει η Μέρκελ, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για αποβολή των απείθαρχων χωρών. Ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες «διορθώσεις» η Ελλάδα δύσκολα θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Γερμανίας. Πώς για παράδειγμα θα φέρει το έλλειμμα κάτω από το 3% και το χρέος κάτω από 60%.

Κι αν για το δεύτερο δεσμεύονται οι χώρες ότι θα το καλύπτουν με τα πολυετή δάνεια και Μνημόνια, με το πρώτο τι θα γίνει; Θα ξοδεύετε όσα εισπράττετε και ακόμη λιγότερα για να έχετε και πλεόνασμα, μας λένε οι ξένοι. Επομένως θα πρέπει η Ελλάδα με 50-52 δις ευρώ να καλύπτει κάθε χρόνο τις ανάγκες της.

Αν δεν το κάνει παραβιάζει τον «χρυσό κανόνα» των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών οπότε έρχονται κυρώσεις. Τι θα είναι αυτές; Αρχικά δε θα συμμετέχουμε σε καμιά απόφαση εντός της ΕΕ, θα περικόπτονται κονδύλια και τελικά θα οδηγείται η χώρα στην απομόνωση και την έξοδο από το ευρώ.

Η επιβολή των κυρώσεων στα απείθαρχα κράτη θα αποφασίζεται με ειδική πλειοψηφία. Προβλέπεται μάλιστα ότι δεν θα είναι δυνατό μία χώρα να αποφύγει τις κυρώσεις, παρά μόνο εάν την στηρίξουν τα τρία τέταρτα των άλλων χωρών μελών, δηλαδή πάνω από 20 χώρες.
“Οι προϋπολογισμοί οφείλουν κατ' αρχάς να είναι ισοσκελισμένοι. Τα κράτη μέλη μπορεί να παρουσιάζουν ελλείμματα μόνο λόγω της επίδρασης του οικονομικού κύκλου ή σε περίπτωση έκτακτων οικονομικών συνθηκών”, ανέφερε το προσχέδιο του Ρομπάϊ.

Επομένως, η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην καταστροφή, όσο δεν αποφασίζεται μια πιο δυναμική λύση στην κρίση χρέους, όπως η έκδοση ευρωομολόγων.

Από την άλλη, μη νομίζει η Μέρκελ ότι έληξε το πρόβλημα της Ευρώπης. Αν και φαίνεται να συμφωνούν σε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης τα 500 δις είναι σταγόνα στον ωκεανό της Ισπανίας και της Ιταλίας. Ούτε τα 200 δις που λέγεται ότι θα δοθούν στο ΔΝΤ ώστε να δανειοδοτεί τις χώρες, φτάνουν.

Λέγεται ότι ο ESM θα λειτουργεί ως τράπεζα, θα παρεμβαίνει στη ρευστότητα της ΕΚΤ και θα μπορεί να δανειοδοτεί τις χώρες που απαιτούν ανακεφαλαιοποίηση. Οι Γερμανοί όμως, όπως και για τα ευρωομόλογα, βάζουν βέτο και δύσκολα θα προχωρήσει κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό λοιπόν το αδιέξοδο είναι πλέον σίγουρο και φαίνεται κι από το πώς άνοιξαν τα χρηματιστήρια της Ασίας τα οποία καταρρέουν.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορία avatar
  Απορία 09/12/2011 12:14:33

  Η Ελλάδα δεν είναι στον δρόμο της καταστροφής, έχει ήδη καταστραφεί.

  Χωρίς κανένα διαπραγματευτικό ατού,
  έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων,
  έρμαιο όχι μόνον της Γερμανίας αλλά και της τελευταίας χώρας της ΕΕ,
  χωρίς παραγωγή,
  χωρίς απόθεμα τροφίμων,
  χωρίς απόθεμα φαρμάκων,
  χωρίς απόθεμα πετρελαίου,
  με λαό χωρίς σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες στην πλειοψηφία του,
  και με τους Τούρκους με το δάκτυλο στη σκανδάλη να περιμένουν αφορμή να αρπάξουν ό,τι προλάβουν,

  η χώρα είναι καταδικασμένη. Η μέρα της "κηδείας" μένει να οριστεί.

  Ας ελπίσουμε ότι μετά την σίγουρα επερχόμενη χρεωκοπία και καταστροφή θα υπάρξει και κάτι θετικό, ότι θα υπάρξει η πολυπόθητη κάθαρση, ότι θα πληρώσουν αυτοί που πρέπει για το κατάντημα μας και ότι δεν θα συνεχιστεί αυτό το χάλι της διαπλοκής των διεφθαρμένων πολιτικών καριέρας και των νταβατζήδων τους.

  Αυτό είναι το μόνο στο οποίο μπορούμε πλέον να ελπίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση είναι πολύ πιθανό και το να πάψουμε να υπάρχουμε ως ανεξάρτητο έθνος.

  Ο έλληνας ένα πράγμα μπορεί να κάνει στις ερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, να βάλει στην άκρη το ανύπαρκτο ούτως ή άλλως πλέον τυχόν προσωπικό του όφελος και να μαυρίσει όλους όσους συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην διάλυση της χώρας μας τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση.

  Αυτό ο έλληνας το χρωστάει στον εαυτό του, στα παιδιά του, στην πατρίδα του. Πρέπει να το κάνει.

 2. SABI avatar
  SABI 09/12/2011 12:35:29

  this is the END

 3. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 09/12/2011 13:12:54

  Κάθε άλλο παρά εκπλήσσομαι από τις εξελίξεις.
  Δεν ανήκω σε αυτούς, οι οποίοι οικοδομούν τις ελπίδες τους επάνω στην λεγόμενη "συνεχή εξαθλίωση της εργατικής τάξης". Η όξυνση των προβλημάτων, όχι μόνο δεν συνεπάγεται αυτομάτως λύσεις, αλλά στον βαθμό που αυτή είναι ηθελημένη και μεθοδευμένη, αποτελεί προανάκρουσμα επιβολής μιας καθεστηκυίας τάξεως ριζικά σκληρότερης από την προηγούμενη.
  Περί του "Ordo ex Chaos" έχω κάνει εδώ συχνές αναφορές. Αυτό δεν αποτελεί νοητικό επίτευγμα, δεδομένου ότι οι επικυρίαρχοι δεν έκρυψαν ποτέ τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους. Τουναντίον τα πρόβαλαν αυτά απροκάλυπτα, ακόμη και επί του κυριότερου χαρτονομίσματος, που είναι αυτό του ενός δολαρίου.
  Και για την επερχόμενη κυβέρνηση γκρουπούσκουλων, ως αποτελούμενη από κάθε είδους φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία, ως κυβέρνηση ακυβερνησίας, αναφέρομαι και εδώ από αρκετά χρόνια.
  Πού έχει προγραμματιστεί να καταλήξει η τρέχουσα κατάσταση, είναι γνωστό εδώ και δυόμισυ δεκαετίες, σε αυτούς, οι οποίοι εγκαίρως ενημερώθηκαν σχετικά από την βιβλιογραφία περί "νέας τάξης".
  Ζητούμενο παρέμενε και παραμένει το δέον γενέσθαι. Νομίζω, ότι η απάντηση σε αυτήν την πρόκληση είναι τρομερά δύσκολη, όχι όμως αδύνατη.
  Δεν θα σταθεί δυνατόν να χαραχθούν ρεαλιστικές προοπτικές χωρίς κατανόηση του προβλήματος σε βάθος. Αυτό συντίθεται μεν από πάρα πολλά μικρότερα, διαχέεται όμως μέσα σε αυτά και τα διέπει με τρόπο καθοριστικό. Πιστεύω, ότι αυτή η κατανόηση συνδέεται με μια συγκεκριμένη ερμηνεία της ιστορίας. Εάν κατανοηθεί η ιστορία, υπάρχει δυνατότητα να μην επαναληφθεί αυτή, αλλά και να ανακοπούν τα σχέδια της δημιουργίας του πλανήτου των ανθρωποπιθίκων.
  Η ιστορία δεν είναι δυνατόν να κατανοηθεί όμως αφ' εαυτής, διότι ενέχονται σε αυτή όλες οι ανθρώπινες θεωρίες και πρακτικές, όλοι οι τομείς γνώσεως και εμπειριών.
  Την πρόκληση διέγνωσε ο Καστοριάδης στους "Δρόμους του Λαβύρινθου", δεν πέτυχε όμως να προσδιορίσει ένα μίτο.
  Παρ' όλα αυτά πιστεύω, ότι τώρα είναι φυσικό να ωριμάσει αυτός ο εντοπισμός.
  Ποια είναι λοιπόν εκείνα τα στοιχεία του συστήματος, τα οποία κατέστησαν ενδημικά (immanent); Και με ποιο τρόπο;

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ Μποτίλια στο Πέλαγος 09/12/2011 14:23:00

   "Εάν κατανοηθεί η ιστορία, υπάρχει δυνατότητα να μην επαναληφθεί αυτή, αλλά και να ανακοπούν τα σχέδια της δημιουργίας του πλανήτου των ανθρωποπιθίκων. Η ιστορία δεν είναι δυνατόν να κατανοηθεί όμως αφ’ εαυτής, διότι ενέχονται σε αυτή όλες οι ανθρώπινες θεωρίες και πρακτικές, όλοι οι τομείς γνώσεως και εμπειριών."
   Ακόμη χειρότερα, φοβάμαι πως η κατανόηση της ιστορίας αφ'εαυτής της δεν παρέχει πληροφορίες δεδομένου ότι εκλείπει η κατανόση του κυρίαρχου Λόγου με βάση τον οποίο νοηματοδοτήθηκαν οι θέσεις, οι απόψεις αλλά κυρίως οι ενέργειες.
   Οπότε φαίνεται λογικό να μην καταλήξει η προσπάθεια του Καστοριάδη. Αν και αγνοώ το συγκεκριμένο έργο του, εν τούτοις γνωρίζω τη γενικότερη τάση του να συναρτήσει την ερμηνεία των ιστορικών συμβάντων με την υπόσταση και τη θέση του υποκειμένου.
   Εν πάσει περιπτώσει η άποψη μου είναι ότι οι επικυρίαρχοι έχουν πανέξυπνα, και έως τώρα επιτυχώς, υποκαταστήσει "το Λόγο του κυρίου" από τον "καπιταλιστικό Λόγο".
   Το έργο των Badiou και Zizek προσφέρει πολλά από τα εργαλεία που απαιτούνται για τον "εντοπισμό των ενδημικών στοιχείων του συστήματος".
   Δυστυχώς αν δεν ανατραπεί αυτός ο συγκεκριμένος κυρίαρχος Λόγος από άνθρωποι θα καταλήξουμε ανθρώπινα ζώα.

   • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
    Μποτίλια στο Πέλαγος @ Κρίμα 09/12/2011 21:09:43

    Πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Θίγει νομίζω ακριβώς το θέμα κλειδί, που είναι η ανατροπή του κυρίαρχου Λόγου. Ποιος είναι όμως αυτός και σε τι συνίσταται; Αυτός είναι ο μεγάλος γρίφος, που καλούμεθα να επιλύσουμε.
    Δεν νομίζω, ότι ο κυρίαρχος Λόγος μπορεί να ταυτιστεί με τον καπιταλιστικό λόγο. Όλοι αυτοί οι "λόγοι", όποιοι κι αν είναι αυτοί, είναι επί μέρους λόγοι, απλές εκφάνσεις του κυρίαρχου Λόγου. Εάν δεν κατανοηθεί ο πυρήνας, εκείνες οι στροφορμές των βασικών συστημικών στοιχείων, οι οποίες δομούν ενδημικά την ιδιοδυναμική τού συστήματος, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε άκρη με οτιδήποτε μερικό.
    Η ερμηνευτική μετάβαση προς το όλον δεν μπορεί να είναι αφηρημένη, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, κατά την οποία αφαιρούνται τα δευτερεύοντα και συστηματοποιούνται τα ουσιώδη.
    Άρα η αφετηρία μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ. Δηλαδή από εκείνο το συγκεκριμένο, το οποίο επιτελεί ρόλο - κλειδί, μετάβαση στο αφηρημένο. Και κατόπιν, μέσω μιας επιτυχούς και λειτουργικής αφαίρεσης, πάλι ερμηνεία στην συνέχεια κάθε τι συγκεκριμένου.
    Το ζητούμενο κατά συνέπεια, αφορά εκείνο το συγκεκριμένο σύνολο δεδομένων, που υπέχει ρόλο - κλειδί στην ερμηνευτική διαδικασία. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΤΟΣ. Και θεωρώ, ότι αυτός μπορεί να συλλεχθεί κόκκος προς κόκκο, σπυρί το σπυρί ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
    Βεβαίως, άλλο είναι η ιστορία και άλλο η ιστοριογραφία. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει, κατά την γνώμη μου, άλλη δυνατότητα από μια δημιουργική προσέγγιση της ιστοριογραφίας, με πνεύμα εγκληματολόγου, ώστε να καταστεί αναψιλάφιση εκείνων των ιστορικών δεδομένων, τα οποία αποτελούν τον μίτο.
    Σε ευχαριστώ θερμά για την αναφορά στους Badiou και Zizek, τους οποίους αγνοώ και θα φροντίσω να μελετήσω.

 4. SABI avatar
  SABI 09/12/2011 13:37:16

  ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ. 1000++++++++++++++++

 5. Δαφνούλα avatar
  Δαφνούλα 09/12/2011 13:43:41

  Πλήρης απογοήτευση η Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και την ολοκληρωτική καταστροφή με τους πολιτικούς μας άβουλα όντα να υπακούν με δουλοπρέπεια τις επιταγές της φασιστικής πλέον Ευρώπης και το λαό χωρίς ίχνος ελπίδας για το αύριο το δικό του,των παιδιών του αλλά και τις ίδιας του της χώρας να μην ξέρει τι να κάνει για να αναστρέψει αύτη την κατάσταση....Ο Θεός ας μας λυπηθεί

 6. SABI avatar
  SABI 09/12/2011 13:46:01

  1.) H ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
  2.) ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙΝ.
  ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΒΛΕΦΑΡΙΣΜΑ...
  Πάμε λοιπόν το βράδυ με φωτιά στο περιγιάλι το κρυφό και την κιθάρα μας, να ξανατραγουδήσουμε μαζί "πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή". Μια περιπέτεια ήταν κι αυτή και πέρασε. Τα καλύτερα που ποτέ δεν αποτιμώνται σε χρήμα είναι μπροστά...

  • Κρίμα avatar
   Κρίμα @ SABI 09/12/2011 14:33:13

   Καλή η ιδέα για την παραλία με την κιθάρα.
   Πόσα θα πρέπει να πληρώσουμε για να μπούμε;
   Φοβάμαι πως σύντομα όλες οι παραλίες θα είναι ιδωτικές και η πρόσβαση θα χρεώνεται...

 7. Σωτήριος Κομνηνός avatar
  Σωτήριος Κομνηνός 09/12/2011 14:17:08

  Η Ουγγαρία παρά τα όσα προβλήματα έχει (ΔΝΤ επίσης) αντιτάχθηκε στα φασιστικά τελεσίγραφα της Γερμανίας. Εμείς άβουλοι και μοιραίοι, όπως λέει κι ο Βάρναλης! Ό,τι θέλανε, εμείς κουνούσαμε το κεφάλι. Η Βρεττανία έβαλε βέτο. Εμείς γιατί δεν εκβιάσαμε κάτι επίσης με μία απειλή για βέτο? Αφού είμαστε ήδη χαμένοι. Το λένε όλοι! Μόνο χαμογελάκια από τους ανεγκέφαλους ιθαγενείς ιθύνοντες (τους υπερμεγέθεις) και φτηνός τσαμπουκάς στους αδύνατους.

 8. βαγόνι avatar
  βαγόνι 09/12/2011 14:35:55

  Το City ηττήθηκε...κι'αυτό είναι πραγματικά ελπιδοφόρο....
  ...οι "bloody usurers"που περιέγραφε ο Ezra Pound χάνουν..
  ...τα υπόλοιπα,και κυρίως αυτά που μας αφορούν,θα τα
  βρούμε στο δρόμο....δεν βρίσκω τόσο καταθλιπτικά τα
  πράγματα....ψυχραιμία! μήν πέφτουμε στην παγίδα του
  μανιακού αντιγερμανισμού....!

  • Nikos Draxma avatar
   Nikos Draxma @ βαγόνι 09/12/2011 14:56:28

   Απεναντιας κερδισε και καταφερε να βαλει το πρωτο λιθαρακι για την διασπαση του ευρω , να δεις τι παρτυ θα γινει απο τους κερδοσκοπους απο εδω και περα

 9. Απορία avatar
  Απορία 09/12/2011 14:37:54

  Μία πιθανή τελευταία προσπάθεια που θα μπορούσαμε να κάνουμε μήπως και καταφέρναμε να διασώσουμε κάτι από τη χώρα θα ήταν:

  Να χρησιμοποιήσουμε την κάθαρση σαν διαπραγματευτικό πλεονέκτημα

  Δηλαδή, η επόμενη κυβέρνηση να διερευνήσει όλα τα σκάνδαλα, τις δωροδοκίες, τις μοχλεύσεις και τα παράνομα μαγειρέματα που έκαναν διάφοροι πολιτικάντηδες και γυρολόγοι που βρέθηκαν σε κυβερνητικές και άλλες καίριες θέσεις τις δύο τελευταίες δεκαετίες.
  Να τους στείλει στη δικαιοσύνη μαζί με όλες τις ξένες εταιρείες και πολυεθνικές που έλαβαν μέρος σε όλες αυτές τις παρανομίες και στη συνέχεια να στείλει όλους τους έλληνες συνεργούς στη φυλακή για πολλά πολλά χρόνια.

  Στη συνέχεια θα ζητήσουμε ευθύνες και αποζημιώσεις από τις χώρες που ενεπλάκησαν σε όλα αυτά. Π.χ. ζήμενς, γκόλντμαν σακς κοκ.
  Με αυτόν τον τρόπο πετάμε το μπαλάκι στην ΕΕ και την διεθνή κοινότητα και τους λέμε, κυττάχτε τόσα χρόνια συνδιαλαγόσασταν με απατεώνες εν γνώσει σας.
  Ξέρατε π.χ. ότι ο Παπανδρέου ενήργησε εν γνώσει σας για να μας βάλει στο ΔΝΤ, ξέρατε ότι η ζήμενς λάδωνε, ξέρατε ότι τα υποβρύχια τα δίνατε υπερτιμολογημένα, ξέρατε, ξέρατε, ξέρατε.

  Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος αντεπίθεσης για την χώρα. Όλοι στο εξωτερικό άλλωστε συμμετειχαν στο πλιάτσικο αυτής της χώρας, λαδώνοντας τον έναν και τον άλλον σε όλες τις κυβερνήσεις.

  Στη συνέχεια μπορόυμε να το πάμε ακόμα πιο μακριά το πράγμα. Δηλαδή ότι εν γνωσει τους οι γερμανοί μας διέλυσαν την παραγωγή μας και μας έκαναν επαίτες της ευρώπης κ.ο.κ.

  Η αντεπίθεση αυτή βέβαια απαιτεί ένα πράγμα:
  Ο επόμενος πρωθυπουργός να έχει τους όρχεις να βάλει φυλακή όχι μόνον νταβατζήδες και παρατρεχάμενους, αλλά και πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς οχι μόνον του ΠΑΣΟΚ αλλά και από το κόμμα του.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Απορία 09/12/2011 15:12:07

   μονο επαναστατικη κυβερνηση μπορει να τα κανει αυτα.
   ολοι φιλαρακια ειναι εκει μεσα.
   μην τους βλεπετε που τσακωνονται σα τα κοκορακια.

 10. juliet avatar
  juliet 09/12/2011 15:01:21

  Εχω πάψει να πιστεύω στη τιμωρία των ενόχων απο τους επόμενους και από τη δικαιοσύνη.Ο μόνος που θα μπορέσει να αποδώσει αυτή τη ρημάδα την τιμωρία στους υπεύθυνους είναι ο λαός.Αυτός κομματιάστηκε ,αυτός διασύρθηκε ,αυτός πληρώνει.Κανένας πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να τιμωρήσει κάποιον που έχει αθωωθεί απ΄ένα δικαστήριο.Και άλλο ν' απολογείσαι κυριλέ και άλλο ο όχλος απεναντί σου .Αλλο το μέχρι πρότινος φιλαράκι και άλλο ο πεινασμένος που θα σε δικάζει .Αυτή τη τιμωρία θέλω!

 11. Δαφνούλα avatar
  Δαφνούλα 09/12/2011 15:02:00

  Απορία όλα όσα λες είναι πάρα πολύ ωραία αλλά στην ελληνική πραγματικότητα φαντάζουν σαν τα παραμύθια που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας όταν ήμασταν παιδιά.....και το παραμύθι συνήθως τελείωνε με το "έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα".Όλα αυτά είναι πολύ ωραία για να είναι αληθινά....ποιος είναι αυτός ο εξαιρετικός πολιτικός ηγέτης που θα πραγματοποιήσει την κάθαρση??????προς το παρόν αναζητείται!!!!!!!!

  • Απορία avatar
   Απορία @ Δαφνούλα 09/12/2011 15:12:57

   Όπως ο Οδυσσέας αναζητούσε τη Ιθάκη, έτσι και ο ελληνικός λαός θα πρέπει διακαώς να αναζητάει την κάθαρση.
   Διότι σωτηρία, αλλαγή και ελπίδα χωρίς κάθαρση δεν πρόκειται να υπάρξει στον αιώνα τον άπαντα.

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/12/2011 15:22:46

  Εγώ πάλι γιατί είμαι αισιόδοξος ότι η κρίση αυτή θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα ή και μεσοπρόθεσμα την Ελλάδα και θα μας βοηθήσει να επανακτήσουμε αξίες που χάσαμε μέσα στο σάπιο ψευδοδημοκρατικό αριστεροκρατούμενο καθεστώς της Μεταπολίτευσης;
  Μην ξεγελιέστε από τα υψηλά ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Η κρίση αυτή υποσκάπτει τα θεμέλια της εθνομηδενιστικής Αριστεράς. Όπως και των εθνομηδενιστών νεοφιλελεύθερων, που όμως στον τόπο μας είχαν εξαιρετικά περιορισμένο ακροατήριο. Μακάρι να ενδυναμωθεί μία πατριωτική Αριστερά, μαζί με μία πατριωτική Δεξιά και αυτό πιστεύω ότι θα γίνει τελικά.

 13. coyote avatar
  coyote 09/12/2011 15:36:28

  Το καλο της υποθεσης ειναι οτι ο δουρειος ιππος-The city-στριμωχτηκε, τα αλλα ειναι νωρις για να τα αξιολογησουμε,λιγο υπομονη ακομα μεχρι να μαθουμε τις
  λεπτομερειες..

 14. ΕΝΟΧΟΣ avatar
  ΕΝΟΧΟΣ 09/12/2011 15:37:14

  Όλα αυτά είναι πολύ ωραία για να είναι αληθινά….ποιος είναι αυτός ο εξαιρετικός πολιτικός ηγέτης που θα πραγματοποιήσει την κάθαρση??????
  Φυσικα ο λαος ο οποιος προς το παρον κανει καθαρση στους σκουπιδοτενεκεδες οταν τελειωσει απο αυτους τοτε θα παρει σβαρνα συνοικιες ντιντιδων νεοπλουτων και θα γελασει καθε πικραμενος

 15. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 09/12/2011 16:05:41

  Να χαιρεστε τον "εθναρχη "" σας που μας εβαλε στην ΕΟΚ με τον φιλο του Ζισκαρ ο οποιος τωρα μας λεει να το στριβουμε. Τελικα γινεσαι μετα ΚΚΕ ΄;

 16. Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
  Ζήσης Χ. Πατσίκας 09/12/2011 16:24:20

  Οι παρακάτω γραμμές γράφτηκαν το πρωί της Τρίτης 6 Δεκεμβρίου. Δεν τις δημοσίευσα (κακώς) σε τοπική εφημερίδα της Ημαθίας που αρθρογραφώ, αφού ήλπιζα ότι μέχρι την τελική απόφαση της Συνόδου Κορυφής, κάτι θα άλλαζε, οπότε και οι σκέψεις - διαπιστώσεις μου θα αποδεικνύονταν βεβιασμένες. Δυστυχώς, σε γενικές γραμμές έπεσα μέσα. Τι είχα γράψει:

  «Δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Είναι πλέον ξεκάθαρη η καθολική υποχώρηση των Γάλλων και η υποταγή τους στην Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία - τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές - κόβει και ράβει την Ευρωζώνη κατά πώς συμφέρει τη χώρα της. Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει. Η νέα συνθήκη που ετοιμάζεται για τις «πρόθυμες» χώρες να συμμετέχουν, είναι στην ουσία μία νέα Ευρώπη η οποία δεν απηχεί σε καμία περίπτωση τους εμπνευστές της ευρωπαϊκής ιδέας.
  Ολοκληρωμένη εικόνα της Νέας Ευρώπης δεν έχουμε ακόμα, αλλά όπως φαίνεται θα είναι ένα κλειστό κλαμπ, που αν μια χώρα θελήσει να συμμετέχει, θα πρέπει να δηλώσει την πλήρη υποταγή της στη Γερμανική ηγεμονία, η οποία βάσει της νέας συνθήκης θα είναι σε θέση να επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με τις βουλές της.
  Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο δρόμος στον οποίο οδεύει απαρέγκλιτα η Γερμανία, οδηγεί στη διάλυση της Ευρωζώνης. Και μάλιστα πολύ γρήγορα».

  Τελικά, έτσι ήρθαν τα πράγματα. Η Γερμανία κάνει ό,τι θέλει στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα των επιλογών της θα τα ζήσουμε στο πετσί μας ακόμη εντονότερα το 2012.
  Τι αποφάσισε η Μέρκελ; Να υπογραφεί μια νέα συνθήκη (των 23 όπως φαίνεται) στην οποία η πλήρως ελεγχόμενη από τη Γερμανία «Νέα Ευρώπη» θα θέτει αυστηρότατους όρους για την παραμονή των κρατών-μελών σε αυτήν. Αν όμως ένα κράτος – μέλος «παραστρατήσει», θα διώχνεται κλοτσηδόν.
  Ας υποθέσουμε ότι πετάνε έξω την Ελλάδα, η οποία πτωχεύει και επιστρέφει σε εθνικό νόμισμα, με όλες τις συνέπειες... Η ζώνη του ευρώ θα μείνει ανεπηρέαστη; Δυστυχώς οι συνέπειες θα είναι δυσμενέστατες για ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο. Το δε ευρώ πολύ πιθανόν να συντριβεί ανεπανόρθωτα.
  Όσο για το ποσό των 500 δις ευρώ, που υποτίθεται ότι θα είναι η δικλίδα ασφαλείας απέναντι στους καιροσκόπους των αγορών, φαντάζει ανέκδοτο, αν υπολογίσουμε τα δις που "χρειάστηκε" μόνο η Ελλάδα μέχρι σήμερα!
  Πάντως, το ουσιαστικό αποτέλεσμα της Συνόδου θα φανεί τη Δευτέρα, όταν και θα ξανανοίξουν τα Χρηματιστήρια…

  Υ.Γ.: Ο ρόλος του Σαρκοζί, είναι καθαρά επικοινωνιακός. Για να μην εμφανίζεται μόνη της η Μέρκελ όταν ανακοινώνει τις αποφάσεις της…

  Και τι γίνεται τώρα;;;

 17. JOHN avatar
  JOHN 09/12/2011 17:26:05

  Περιμενω τη θεση των κοματων που στηριζουν τη κυβερνηση στα οσα συνεβησαν στη συνοδο κορυφης και τη σταση του Λουκα Παπαδημου. Θα εχει πολυ ενδοιαφερον και θα μετρησουμε πολλες κωλοτουμπες!

 18. Enzo avatar
  Enzo 09/12/2011 17:32:20

  τι θα γινει?
  να σου πω εγω τι θα γινει, μεχρι και τα γραφεια τελετων και οι νεκροθαφτες θα μεινουν χωρις δουλεια στην Ελλαδα του σημερα.
  Για επανεκκινηση μιλαγαν ολοι τα τελευταια χρονια αλλα τελικα θα την κανει ο Λαος δια επαναστασεως ετσι που παμε.

 19. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/12/2011 17:52:11

  Πάνω που ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω το ελπιδοφόρο σχόλιο σου η τελευταία πρόταση περί "πατριωτικής Αριστεράς" μου τα χάλασε. Οι οποιεσδήποτε αριστερές πολιτικές είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε.

 20. firiki2010 avatar
  firiki2010 09/12/2011 18:00:40

  Δεν σου φταίει ούτε ο Εθνάρχης, ούτε η ΕΟΚ, ούτε η ΕΕ, ούτε το ευρώ ! Φταις εσύ που νόμισες ότι ήταν ο παράδεισος (κανείς δεν σου υποσχέθηκε κάτι τέτοιο), ενώ ήταν ευκαιρίες που τις διαχειρίσθηκες τρισάθλια νομίζοντας ότι θα ζεις με τα λεφτά των "κουτόφραγκων".
  Με τέτοια μυαλά φυσικά και γίνεσαι ΚΚΕ ! Απορώ πως δεν είσαι ήδη!

 21. lornion avatar
  lornion 10/12/2011 01:33:15

  η δημοκρατία τυποποιήθηκε, κατέστη αιχμάλωτη των εκβιασμών .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.