#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2011 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο ίδιο πασοκικό έργο θεατέςΓια να καταλάβουμε καλά. Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις γιατί αρνήθηκε ο Βενιζέλος να πάρει νέα εισπρακτικά μέτρα ή όχι; Διότι από τις απαντήσεις της κυβέρνησης τίποτε δεν έχουμε καταλάβει.

Όπως δεν καταλάβαμε και τι έχει γίνει από την κοινή ανακοίνωση ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ, την τρόικα δηλαδή που λέει ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων.

Αν δηλαδή πιστέψουμε το Βενιζέλο και την Κομισιόν μαζί με τους άλλους δανειστές μας, δεν ετέθη τέτοιο θέμα. Μένουμε στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και τίποτε άλλο. Όμως, εμείς που είμαστε καχύποπτοι πρέπει να θέσουμε τα εξής ερωτήματα:

Γιατί αργά το βράδυ, όταν σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις από την ίδια την κυβέρνηση υπήρξε διαρροή ότι Παπανδρέου και Βενιζέλος είπαν το νέο «ΟΧΙ» στην τρόικα; Γιατί δηλαδή θέλησαν να δείξουν πυγμή κι ότι δεν πάει άλλο με τις απαιτήσεις της τρόικας;
Γιατί το πρωί στο Μega o Κ. Σκανδαλίδης επιβεβαίωνε αυτό το σενάριο λέγοντας ότι δεν πάει άλλο με την τρόικα. Γιατί έλεγε ότι υπήρξε ολιγωρία στο παρελθόν από πλευράς κυβέρνησης αλλά από εδώ και στο εξής δε θα κάνουν ότι θέλει η τρόικα;
Γιατί μάζεψαν τη γραμμή του λεονταρισμού και της εθνικής υπερηφάνειας όταν κατάλαβαν ότι αυτό το σενάριο οδηγούσε σε σκέψεις για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις; Κι όταν μάλιστα είδαν ότι οι αγορές αντιδρούσαν αρνητικά στην εμπλοκή γιατί πανικοβλήθηκαν και άλλαξαν ρότα;
Ο Βενιζέλος επιβεβαίωσε, αλλά το ξέραμε ήδη ότι υπάρχει απόκλιση τουλάχιστον μίας μονάδας από το στόχο του ελλείμματος. Κάποιοι μεταφράζουν αυτή την τρύπα σε 2,2 δις ευρώ που από κάπου πρέπει να βρεθούν. Αφού λοιπόν κανείς δε μας ζητά νέα μέτρα, μήπως να μας πει η κυβέρνηση που θα τα βρει; Ή μήπως δεν τολμά τώρα διότι τα γιαούρτια στη ΔΕΘ θα πέφτουν σα βροχή;
Όταν η τρόικα είπε ότι κάνει διακοπή συνομιλιών 10 ημέρες ώστε να ετοιμαστεί η Ελλάδα σε διάφορα τεχνικά ζητήματα που απαιτούν και πολιτικές αποφάσεις τι εννοούσε; Μήπως μας έδινε τελεσίγραφο να πουλήσουμε άμεσα μια-δύο ΔΕΚΟ, να απολυθούν μερικές χιλιάδες, να εισπραχθούν και τα λεφτά από τις έκτακτες εισφορές και να προωθηθεί το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις; Κι αφού δουν ότι τα κάναμε όλα αυτά να μας δώσουν την 6η δόση;

Φυσικά κανείς από την κυβέρνηση δεν περιμένουμε να μας διαφωτίσει. Βρίσκονται σε άλλο κόσμο και δεν συντονίζονται με τον πλανήτη Γη.

Δυστυχώς, θα γίνουμε μάντεις κακών. Θα έλθει η τρόικα κατά τις 15 Σεπτεμβρίου όταν τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι άδεια, οι δανειακές ανάγκες θα πιέζουν και κάποιος υπουργός θα πει ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, και θα απαιτήσει τα νέα μέτρα.

Το έχουμε δει το έργο τον Ιούνιο όταν έβγαινε ο Παπακωνσταντίνου κι έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά μέχρι τις 15 του μήνα. Τότε πανικόβαλαν τον κόσμο, εκβίασαν τους βουλευτές και ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.

Τώρα τι άλλο θα σκαρφιστούν;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spiros avatar
  spiros 03/09/2011 07:26:47

  Η αλήθεια δεν εμφανίζεται. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης. Συνεχίζει τη γνωστή τακτική της . Οι "πληρωμένοι" δημοσιογράφοι προσπαθούν με μισόλογα να ψελίσουν κάποιες αλήθειες. Η πραγματικότητα αντικατοπρίζεται στο χρηματιστήριο όπου εκδηλώνονται οι κινήσεις όσων γνωρίζουν. Όλοι προεξοφλούν την χρεοκοπία και προσπαθούν να εντοπίσουν τον ακριβή χρόνο. Ο χρόνος πλησιάζει ταχύτατα . Οι κυβερνώντες προσπαθούν να επιταχύνουν αντί να καθυστερήσουν. Ο κόσμος παρακολουθεί αμήχανος αναμένοντας την στιγμή για την εκτόνωση. Η βαλβίδα ασφαλείας βρίσκεται στο όριο. Εύχομαι η εκτόνωση να είναι ελεγχόμενη και ήπια.

 2. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 03/09/2011 08:27:15

  "Φυσικά κανείς από την κυβέρνηση δεν περιμένουμε να μας διαφωτίσει. Βρίσκονται σε άλλο κόσμο και δεν συντονίζονται με τον πλανήτη Γη"

  Οχι φίλε μου.Εδώ βρίσκονται.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των "κεκτημένων" πάση θυσία και η αποφυγή του κατακερματισμού του "ΠΑ.ΣΟ.Κ" σε πεντακόσια κομμάτια.Και φυσικά η αποφυγή "λαϊκών" ή άλλων δικαστηρίων.Ετσι κι' ανοίξει η βαλβίδα ασφαλείας που αναγράφεις, θ' ανέβει πολύ σκ......στην επιφάνεια, να είσαι βέβ αιος.

 3. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 03/09/2011 08:47:24

  να μην πλειρωσει κανενας εκτακτες εισφορες. ΚΑΝΕΝΑΣ. τοιποτα δε θα μας κανουνε. την εκτακτη εισφορα αμα θελουμε την πληρωνουμε δεν ειναι υποχρεωτικο.
  τοτε να δειτε πεφτουνε ή δε πεφτουνε.

  • parsifal avatar
   parsifal @ mhtsos karditsa 03/09/2011 09:57:44

   Τι εννοείς "δεν είναι υποχρεωτικό" ? Προφανώς δεν θα την πληρώσωμε αλλά με ποιό νομικό ερεισμα ?
   Εάν ισχύει, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για το antinews και γι ολο το διαδίκτυο : Οχι στον κεφαλικό φόρο !

 4. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 03/09/2011 10:07:24

  Οι θεατρινισμοί τους δεν αποσκοπούν σε τίποτε άλλο, παρά να έχουν να πουν κάτι για τους ‘‘σκληρούς’’ αγώνες που δίνουν απέναντι στην αιμοβόρα τρόικα, στο σημερινό μνημόσυνο της 3ης Σεπτέμβρη, όπως και στην Δ.Ε.Θ.
  Η λύση είναι μία...Ε Κ Λ Ο Γ Ε Σ!!!!!!!

 5. Orestios avatar
  Orestios 03/09/2011 11:24:48

  O Bενιζέλος πάντως στην συνέντευξη ήταν σαν βρεγμένη γάτα

 6. Δεξιός avatar
  Δεξιός 03/09/2011 11:26:02

  Για ποιά ολιγωρία μας μιλούν; Ο Ελληνικός λαός έχει βιώσει τώρα και ενάμισυ χρόνο στο πετσί του αυτή την ολιγωρία....
  Τέρμα οι ΠΑΣΟΚικές μα...ίες. Αυτό πρέπει να τους βροντοφωνάξουμε: Δεν ανεχόμαστε πλέον να βρίσκετε φτηνές δικαιολογίες για τη δόλια πολιτική σας. Δεν είστε ηλίθιοι που δεν υπολογίσατε καλά τα δεδομένα.
  Δεν είστε ανίκανοι που δεν εφαρμόσατε καλά τα αποφασιμένα.
  Είστε δόλιοι και κάθε μέτρο που παίρνετε έχει ένα και μόνο στόχο: τη μείωση της αξίας της Ελλάδας, την εξαφάνιση κάθε έννοιας Ελληνικής εργοδοσίας (Δημόσιας και Ιδιωτικής) και την κατάσταση της Ελλάδας ως προτεκτοράτο στα ξένα συμφέροντα.
  Ο ΓΑΠ, ως άλλος Βενιζέλος, είναι η ειδεχθέστερη μορφή ξένου ΠΡΑΚΤΟΡΑ...
  Να δείτε που σε περίπτωση εκλογικής αποτυχίας θα βομβαρδιστεί και πάλι, όπως το 1917, η Αθήνα.....

 7. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 03/09/2011 11:40:56

  Tριάντα επτά χρόνια τους ανεχόμαστε να μας κλέβουν,να μας κοροϊδεύουν,να μας φλομώνουν με τα ψέματα τους.Εως πότε ο νεοέλληνας δεν θα ξυπνάει,αυτοί που τους ψηφίζουν δεν βλέπουν ότι μας οδηγούν σε μιά καταστροφή άνευ προηγουμένου και ότι θα χρειαστούμε δεκαετίες να συνέλθουμε?Μια ζωή ραγιάδες......

 8. Ariadne avatar
  Ariadne 03/09/2011 11:48:19

  Κύριοι, σας συνιστώ να αγοράσετε μετοχές του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας.
  Το επόμενο διάστημα και την περίοδο της ΔΕΘ θα έχει τέτοια κατανάλωση το γιαούρτι, που οι εταιρίες του κλάδου θα "φλομώσουν στο τάληρο" που λέγαμε παληά.!Και εμείς θα έχουμε μέρισμα στα κέρδη.

 9. Aris. A avatar
  Aris. A 03/09/2011 11:59:33

  factor

  Τι γίνεται χάσαμε κανά επεισόδιο.

  Αλλαγή στάσης από το συγκρότημα Αλαφούζου;;;

  Τι απέχων Πρωθυπουργός τι ρητορεύων Βενιζέλος τι άδεισμα είναι αυτό που τους κάνει στο σχόλιο με τίτλο "κενό εξουσίας".

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 03/09/2011 12:17:12

  Να επαναλάβω το πιο πάνω ερώτημα του mhtsos karditsa:
  Ποιες είναι οι συνέπειες αν αρνηθούμε να πληρώσουμε την έκτακτη εισφορά, από τη στιγμή που έχουμε πληρώσει την εφορία και έχουμε τακτοποιημένο εκκαθαριστικό;
  Την τρύπα των 2,2 δισ θα την έκλειναν αν πάτασσαν την φοροδιαφυγή και το παρεμπόριο.
  Χθες στα Προπύλαια είχαν στήσει κανονικό παζάρι τα αφροασιατικά λύματα, εκμεταλλευόμενοι την "κατάληψη" της αριστερίστικης αλητείας (ναι, αυτοί που μας κάνουν και προτάσεις αντιμετώπισης της κρίσης, χαχα....) στο Πανεπιστήμιο. Τέτοια κραυγαλέα φοροδιαφυγή, συνδυασμένη με ανθρώπους χωρίς χαρτιά, θρασύτατους μάλιστα, μπροστά στα Προπύλαια και την Ακαδημία!
  Τηλεφώνησα στην Αστυνομία, μου λένε "καλέστε τη Δημοτική Αστυνομία, είναι και αυτή αρμόδια" . Τους λέω " εσείς δεν είστε αρμόδιοι; Γιατί αποποιείστε των ευθυνών σας"; Οταν τους είπα στο 100 όνομα και ιδιότητα, μου είπαν ότι θα στείλουν περιπολικό, δεν γνωρίζω τελικά αν έστειλαν.
  Επιπλέον, μου έδωσαν τηλέφωνο της ΔΑ, το οποίο πλέον δεν λειτουργεί, έχει αντικατασταθεί! Αλλά η αστυνομία δεν το γνωρίζει!!! Καλώ το άλλο τηλέφωνο, το νέο, της ΔΑ, και ήταν απενεργοποιημένο, βούιζε διαρκώς!
  Αυτή είναι η Αθήνα του αριστερού χαρτογιακά "αστού" (κατά "Καθημερινή") κυρίου Καμίνη...

 11. Aggelos avatar
  Aggelos 03/09/2011 12:42:28

  αυτο το ειδατε?
  Σύλληψη νεαρών για φραστική επίθεση εναντίον του Θεόδωρου Πάγκαλου

  [QUOTE]Φραστική επίθεση δέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ έβγαινε από το κτίριο όπου βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο, στην οδό Πειραιώς, λίγα μέτρα μακρύτερα από την πλατεία Ομονοίας.

  Όπως έγινε γνωστό δυο νεαροί, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 26 και 24 ετών, τη στιγμή που διέρχονταν από το σημείο με δίκυκλο και μόλις αντιλήφθηκαν τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος συνοδευόταν από τους φρουρούς του, του επιτέθηκαν φραστικά.

  Αμέσως η συνοδεία του κ. Πάγκαλου ενημέρωσε την Άμεση Δράση και λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί συνέλαβαν τους δυο νεαρούς. Σε σακίδιο που είχαν βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα σπρέι πιπεριού.

  Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ ακόμα ο κ. Πάγκαλος δεν έχει αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος τους.
  [/QUOTE]

  χουντα...

  ,μονο πληθος μπορει να βρισει ασφαλως τον παγκαλο,,που να κανεις τοσες συλληψεις..

 12. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 03/09/2011 12:45:06

  Ακούγοντας,σήμερα,τμήμα της ομιλίας Παπανδρέου από το ραδιόφωνο,στην εθνική συνδιάσκεψη του κόμματός του,ΠΡΑΓΜΑΤΙ,επιβεβαιώνεται ο τίτλος του κεντρικού άρθρου,ο οποίος είναι απόλυτα πετυχημένος.Στο ΙΔΙΟ πασοκικό έργο θεατές....Και κάτι ακόμα.Άκούγονται ένα ΣΩΡΟ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ,ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ,ΛΑΣΠΕΣ....Όμως,είπε και το εξής ΑΠΙΘΑΝΟ:''Δεν φοβόμαστε τις αλήθειες''.Η πολιτική ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ και το ΨΕΥΔΟΣ είναι ΕΝΑ με το DNA του παπανδρεϊσμού.....

 13. armagedon avatar
  armagedon 03/09/2011 12:50:00

  Ο ΤΖΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ 60 ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ...ΑΝ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 18 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ?

 14. Μάρκος avatar
  Μάρκος 03/09/2011 13:54:13

  Την αλήθεια την αποκάλυψε για άλλη μια φορά ο Μιχάλης Ιγνατίου στο MEGA: ήταν προσυμφωνημένο να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και να έρθει η Τρόικα ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου, μιας και δεν υπήρχε λόγος να συζητούν άλλο προχθές. Αλλά φυσικά, και μετά αυτή την αποκάλυψη, τα Τρέμουλα συνέχισαν το ίδιο βιολί...

 15. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 03/09/2011 15:14:19

  επαναλαμβανω κανεις να μην πληρωσει τις εκτακτες εισφορες. θα παθουνε μεγαλη πλακα. τι θα μας κανουνε? θα μας βαλλουν φυλακη? ας μας βαλλουν.
  δε θα προλαβουν να μας κανουν τιποτε γιατι θα εχουν πεσει ηδη.
  και τι θα μας πει η επομενη κυβερνηση ελλατε να πληρωσετε τις εκτακτες εισφορες? αν ειναι για το καλο του τοπου ας τις πληρωσουμε αφου φυγει πρωτα αυτη η ανικανη κυβερνηση οπου τα χρηματα μας τα περνουν ολα οι νταβατζηδες και δε μενει τιποτα για την πατριδα.

 16. ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ avatar
  ΣΑΛΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ 14/09/2011 15:12:49

  ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ Κ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ12000.ΚΑΝΕΙΣ.Κ ΩΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΕΣ Κ ΚΑΓΙΕΝ.ΔΕ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ.ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ 16000 ΩΜΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ Κ ΜΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ.ΜΠΑ.ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ.ΠΑΩ ΦΥΛΑΚΗ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΩ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.