18/05/2009 16:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Μόναχο ο Μ. Χριστοφοράκος


_________________________________________________________________________________________________
Ενώ όλοι περιμένουν να διαπιστώσουν αν θα γίνουν προφυλακίσεις μεθαύριο, ο  Μιχάλης Χριστοφοράκος εθεάθη, πριν από περίπου μία ώρα, στο κέντρο του Μονάχου, στην περιοχή Στάχους , όπως μας μεταφέρουν αναγνώστες μας. Εμείς, μεταδίδουμε την πληροφορία με επιφυλάξεις μπορούν να υπάρχουν, αν και είναι γνωστό ότι ο πρώην επικεφαλής της Ζημενς Ελλάς συνεργαζόταν με δικηγορικό γραφείο στο Μόναχο, το οποίο έχει αναλάβει να τον εκπροσωπεί ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε πάντως ότι ο κ. Χριστοφοράκος θα βρίσκεται στην Αθήνα μεθαύριο, οπότε ο ανακριτής έχει καλέσει τους κατηγορούμενους του σκανδάλου Ζημενς για την τελική τους απολογία.

Όπως πρώτοι γράψαμε, δικαστικοί και δικηγορικοί κύκλοι πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και προφυλακίσεις την Τετάρτη. Να σημειωθεί ωστόσο, πως στον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος ανέλαβε την ηγεσία της Ζημενς Ελλάς στο τέλος του 1997, επιχειρείται να "φορτωθούν" οι αμαρτωλές προγραμματικές συμφωνίες της Ζημενς με τον ΟΤΕ. Σίγουρα, ο ίδιος έχει ευθύνες και μεγάλες. Όμως, απολύτως βέβαιον είναι ότι όλη τη «δουλειά» για αυτές τις συμφωνίες που κλείστηκαν επί κυβερνήσεως Σημίτη, τις είχαν κάνει τα πρώην στελέχη της Ζημενς Ελλάς στη δεκαετία του 1990, οι κ. Γεωργίου και Καραβέλας, καθώς και ο διάδοχός τους, Πρόδρομος Μαυρίδης.

Κάτι τέτοιο βέβαια, επουδενί σημαίνει ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν συνέχισε να δουλεύει με το "σύστημα" που είχαν διαμορφώσει οι προκάτοχοί του. Ο ίδιος μάλιστα, θεωρείται βέβαιον, ότι διατήρησε και ανέπτυξε στενές επαφές με ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, και άρα είναι ο απόλυτος γνώστης, μαζί με ένα-δύο πρόσωπα ακόμη εντός και εκτός της Ζημενς, της διαφθοράς σε πολιτικό επίπεδο και σχέσεων διαπλοκής που είχαν Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με πολιτικά κόμματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. a avatar
  a 18/05/2009 16:49:51

  ο Μαυρίδης δεν έκανε ΠΟΤΕ κάτι χωρις να τα έχει συμφωνήσει με το τον Χριστοφοράκο!

 2. Lavazza avatar
  Lavazza 18/05/2009 16:58:34

  Κι ο Χριστοφοράκος να πάει μέσα, θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να πάνε μέσα οι "κομιστές" της μίζας και όχι οι αποδόχοι...!

  Ο Χριστοφοράκος, ο Μαυρίδης και λοιποί, τις μίζες δεν τις έπαιρναν για τον εαυτό τους.

  Τις έπαιρναν για να τις δώσουν παραπέρα.

  Ε, αυτό το "παραπέρα" ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό!

  Δεν με ενδιαφέρει να πάει μέσα ο Μαυρίδης κι ο Χριστοφοράκος που στο κάτω-κάτω ήταν υπάλληλοι μιας ιδιωτικής επιχείρησης που προσπαθούσε με θεμιτά κι αθέμιτα μέσα να πάρει μερίδιο στην Αγορά.

  Με ενδιαφέρει να πάνε μέσα οι κρατικοί λειτουργοί που τα πήραν χοντρά. για να προωθήσουν την συγκεκριμένη εταιρεία κι όχι κάποια άλλη.

  Να δείτε που στο τέλος θα πάει κανας κομιστής της Siemens και άντε και κανένας του ΟΤΕ μέσα.

  Οι κρατικοί λειτουργοί θα βγούνε λάδι (όχι οτι έχει κατηγορηθεί και κανένας εως τώρα).

  Βγήκαν οι Γερμανοί και είπαν ξεκάθαρα "από το 1990 εως το 2006 δίναμε κάθε χρόνο 12.000.000 μίζες σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ στην Ελλάδα" και εμείς ψάχνουμε εδώ ποιός ΟΤΕτζής πήρε κανα computer χωρίς τιμολόγιο...

  Οι "κομιστές" των μιζών θέλουν πιάσιμο και με την απειλή της 25ετής φυλάκισης άνευ αναστολής θα αρχίσει ροδάνι η γλώσσα!

  Αρχικά, Μητσοτάκης, Σημίτης, οι εκάστοτε υπουργοί-υφυπουργοι και γενικοί γραμματείς των υπουργείων οικονομικών και επικεινωνιών καθώς και οι ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ άμεση ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ!

  Και μετά να ξεκινήσει η ενδελεχείς έρευνα και για τους υπόλοιπους.

 3. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 18/05/2009 17:11:14

  Lavazza, ακούω για κάτι παραγραφές, έχεις τίποτα υπόψη σου;

 4. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 18/05/2009 17:21:17

  Αγαπητέ δεν ξέρω για σενα αλλά εμένα με πειράζει να λαδώνει ο κάθε ξυπόλητος μανατζαραίος και μετά να κθκλοφορεί στα final-four με υφάκι σας γα...ω και δέρνω.

  Καταρχάς αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά από τη δικαιοσύνη είναι σαν να νομιμοποιεί η δικαιοσύνη το λάδωμα αρκεί να μην το πούμε παραέξω .

  Οι πολιτικοί μηχανισμοί που τα πήραν (και προσωπικά δεν πιστεύω ότι ήταν μόνο Πασοκ-Νδ) τα πήραν επειδή κάποιος τους τα έδινε άρα μάλλον από υπερβολική οργή λες ότι δεν σε νοιάζει να τιμωρηθούν οι κομιστές .

  Στο μπουντρούμι όλοι όσοι είναι εφικτό να καταδικαστούν λοιπόν.

 5. αντικαθεστωτικός avatar
  αντικαθεστωτικός 18/05/2009 17:23:54

  greekpoliticalreview

  μπα, δεν ειναι της υπερβολική οργής , να γίνει ο "βγενόπουλος" μπερλουσκόνι τον ενδιαφέρει.

 6. theo1611 avatar
  theo1611 18/05/2009 17:49:58

  @greekpoliticalreview

  Σωστός.

  Με το νόμιμο στρίμωγμα των διεκπεραιωτών, να δεις πως θα κελαηδήσουνε τα πουλάκια μου!!!

 7. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 18/05/2009 17:56:00

  χαχαχαχαχαχα

  ο Βγενό έχει κάνει πολλούς μάγκες , π.χ το παιδί που από delivery με το παπάκι έχει αποκτήσει τέσσερα κρατικά καζίνο και θέλει να χτίσει και γήπεδο στη Λάρισα αλλά στο όνομά του κι όχι στης ομάδας για να της το νοικιάζει.

  Lavazza πως την πήρες είπαμε την αντιπροσωπεία (πλάκα κάνω μη τα πάρεις) ?

 8. BLACK avatar
  BLACK 18/05/2009 17:59:05

  Σε όλες περίπου τις χώρες όταν μπαίνει η αστυνομία σε μπουρδέλο, συλλαμβάνει τις εκδιδόμενες. Στην Σουηδία, αντιθέτως, όταν μπαίνει η αστυνομία στο μπουρδέλο, συλλαμβάνει τους πελάτες. Το αποτέλεσμα ίσως το μπαντεύετε: η Σουηδία είναι η μόνη χώρα όπου δεν υπάρχουν παράνομα μπουρδέλα. Οι πελάτες δεν τα προτιμούν, δεν έχουν κάποιο λόγο να ρισκάρουν τη σύλληψη τους, επιλέγουν κάποιο νόμιμο.
  Οι συνέπειες για την κοινωνία είναι προφανείς: διασφαλίζεται σε ένα βαθμό η δημόσια υγιεινή, διεκπεραιώνεται η φορολόγηση της επιχείρησης, αποφεύγεται η άσκηση επιπλέον σκληρότητας στο άτομο που ήδη ζει στα όρια της κοινωνίας.

  Η τιμωρία των στελεχών της Siemens θα κάνει πολλούς επίδοξους δωροδόκους να το σκεφτούν διπλά, και -το κυριότερο - ίσως αφήσει χωρίς πελατεία τους δύο μεγάλους νταβατζήδες (ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) που έχουν κάνει τη χώρα κανονικό μπουρδέλο.

 9. BLACK avatar
  BLACK 18/05/2009 18:10:09

  Τραγική μου παράλειψη στο προηγούμενο, επειδή για πολλούς δεν είναι αυτονότητο:

  Η συνεχής και ακόλαστη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος δεν βαρύνει όμοια όλους τους πολίτες, δεν κρατάει όμοια όλους τους πολίτες δέσμιους μιας Ελλάδας της μιζέριας.
  Αυτός που τελικά τρώει το σκληρό γα__σι της όποιας Siemens και του όποιου Χριστοφοράκου είναι ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ.

 10. Lavazza avatar
  Lavazza 18/05/2009 18:28:02

  @greekpolitical

  συνεργαζόμουν με τους Ιταλούς από τη Γερμανία ακόμη.
  Έκλεισα τη συμφωνία και μετά ήρθα στην Ελλάδα.

 11. face avatar
  face 18/05/2009 18:37:13

  Σωστά τα λέτε! Μόνο που εγώ θα εκανα ένα διαχωρισμό!!!Ας του ς δούμε έναν έναν.......
  Ο Καραβέλας όντως ήταν μαζί με τον Γεωργίου στις υπογραφές το 1997 αλλά ο Γεωργίου έφυγε και επισήμως απο την εταιρία αυτή μετά απο 5 μήνες. Λίγα στοιχεία αφού έχουν ανοίξει και δημοσιευτεί οι λογαριασμοί του και δεν είδαμε και κανένα τρπμερό και τρανταχτό όνομα! Μόνο ιδιώτες είδαμε. ( ¨Ασε που παίζει και παραγραφή σε αυτόν.....πολλά χρόνια πίσω)
  Ο καραβέλας άλλο πράγμα! Έμεινε μέχρι κάπου το 2003 και είναι μέσα στην σούπα.
  Το ίδιο και ο Μαυρίδης και Χριστοφοράκος που δείχνει να είναι μπλεγμένοι και στο C4i.

  ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ???????

  ΑΥΤΟ ΕΙΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!!!

 12. zaza avatar
  zaza 18/05/2009 19:27:11

  Πάμε στοίχημα ότι δεν θα ανοίξει ρουθούνι?
  Αν ανοίξουν το στόμα τους θα πρέπει να επαναξιολογηθούν τα όρια φυλα΄κισης για να αδειάσουν οι φυλακές.
  Αυτό με την προυπόθεση ότι δεν πρόλαβαν τα καλόπαιδα να σβήσουν τα ίχνη τους, αλλά τόση καθυστέρηση να έρθουν οι φάκελλοι στην ελλάδα πιστεύετε ότι οφείλεται σε καθυστέρηση της πτήσης της Ολυμπιακής???

  Θα μιλήσουν για κάποιους ίσως ΟΤΕτζίδες οι οποιοι με την σειρά τους θα τους κάνουν μηνυση για συκοφάντηση και θα περνούν οι μέρες, οι μήνες τα χρόνια.......

  Όσοι ξερουν Δοκτορ και Μακη ξερουν ένα πράγμα if I go down, you go down αρα θα βρεθει η φόρμουλα αν δεν έχει βρεθεί...
  Η παραγραφή γλιτώνει τους πολιτικους από την στολη την ριγε αλλά τους θανατώνει πολιτικά και κάποιοι από αυτους είναι ενεργοί και με μεγάλες βλεψεις.......

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/05/2009 20:20:16

  εγώ πιστεύω ότι το όλο πράγμα είναι ενορχηστρωμένο. Σίγουρα ο Χριστοφοράκος είναι ο κομιστής. Αντε να κυκλοφορήσουν ότι "έπαιρνε και αυτός". Τρίχες. Ο μέγας Λυκουρέζος κεντάει παρασκηνιακά. Θα φάνε κάποιον παροπλισμένο Πασόκο, μπορεί και κανένα ετοιμοθάνατο ή πεθαμένο ΝΔάτη, κανέναν επίσης αρχαίο του ΟΤΕ και τέρμα. Χριστοφοράκος (εκτός αν του πουν οι Γερμανοί!)

 14. zippo avatar
  zippo 18/05/2009 20:53:21

  Ο μανιάτης είναι σκληροτράχηλος. Αντέχει καιρό τώρα στο σκληρό μαρκάρισμα. Στο τέλος θα δούμε ποιοι θα κάνουν ταμείο.
  Η Ζήμενς έπαιρνε με μίζες δουλειές και θύμωσαν οι διεθνείς ανταγωνιστές.
  Άλλοι ενεργοποιούν τον μπαμπούλα εξ ανατολών για να πουλήσουν εξοπλισμούς.
  Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης τι προτιμάτε;
  Αυτό που μένει είναι το χρέος κατά κεφαλήν και κάτι από τεχνογνωσία.

 15. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/05/2009 21:04:10

  καλά τα λές zippo. αφού οι Αμερικανοι μας εκβιάζουν να αγοράζουμε (γαλλικά και γερμανικά, άντε και αμερικανικά) όπλα για τον φόβο των Τούρκων, ας πάρουμε και τρίτης κατηγορίας τεχνολογία με 20 χρόνια καθυστέρηση και 100 δις καπέλλο, για να κρατήσουμε τις παγκόσμιες ισορροπίες.

 16. zippo avatar
  zippo 18/05/2009 21:19:01

  το C4eye γαλλογερμανικό ήταν;

 17. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/05/2009 21:22:36

  όλοι μέσα!!!

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/05/2009 22:30:30

  To C4i δεν ήταν γαλλογερμανικό. Μάλλον αμερικανογερμανικό ήταν.

  1-2 χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς, ταξείδευα από Αγγλία για Ελλάδα, ένα βράδυ, μέσω Μονάχου. Στο Μόναχο μπήκε μια εκπληκτικής ομορφιάς μαύρη, Αμερικανίς. Κάθισε δίπλα μου. Διάβαζα ένα βιβλίο για ...τριαντάφυλλα. Μου έπιασε την κουβέντα. Δούλευε για εκείνη την εταιρία από την Καλιφόρνια (ξεχνάω το όνομα). Στο Μόναχο ήταν για την δουλειά αυτή αλλά μου φάνηκε ιδιαίτερα χαλαρή στο θέμα και περίπου έβλεπε την επίσκεψή της σαν διακοπές.

  Περιττό να σου πω, ότι όλοι οι λιγούρηδες στο αεροπλάνο περιμέναν την εξέλιξη της κουβέντας, αλλά εγώ ατάραχος έμεινα στα τριαντάφυλλα.

  Η Siemens ήταν ο prime στο C4i. Οι Γερμανοι πουλάνε υποβρύχια και αγοράζουν τηλέφωνα και κλείνουν αεροπορικές δουλειές. Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι πουλάνε όπλα mais oui mon vieux. Αγοράζουν και τραπεζούλες κατά καιρούς, και εταιρίες ηλεκτρολογικού υλικού. Θα θέλαν να πουλήσουν και Euroτέτοια, αλλά νομίζω τα άλλα αεροπλάνα έίναι πιο χαριτωμένα.

  Όσο για την ωραία Αμερικανίδα, δεν την ξαναείδα, αλλά πίστεψέ με ήταν ωραιοτατη. Και οι Γερμανίδες και οι Γαλλίδες καλές είναι, αλλά οι Αμερικανίδες είναι πιο ισορροπημένες, trust me.

 19. Hase avatar
  Hase 18/05/2009 22:49:05

  @2 Lavazza

  Σωστος σε αυτα που λες, ολα τα λαμογια ΜΕΣΑ. Αλλα στο τελος θα πανε μεσα μονο οι φτωχομπινεδες που διευκολυναν τα μεγαλολαμογια των κομματων. Οι υπουργοι που τα πηραν χοντρα μας κοροιδευουν απο κει που κανουν διακοπες.

 20. Χ-ΠΑΙΑΝΙΑ avatar
  Χ-ΠΑΙΑΝΙΑ 18/05/2009 23:21:43

  Καλα δεν υπάρχει απαγόρευση εξόδου σε υποψήφιο προφυλακιστέο ??

 21. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 19/05/2009 02:11:48

  @ 6 Theo 1611: Ασφαλως, με στριμωγμα θα κελαιδουσαν ολα τα πουλακια. Το ερωτημα, ομως, ειναι: Θελουν ολοι, ανεξαιρετως, να τους στριμωξουν;
  Αυτο, ομως, δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να τους στριμωξουμε εμεις οι πολιτες, αρκει να "μαυρισουμε" στις βουλευτικες εκλογες που ερχονται ολοταχως οσους διετελεσαν βουλευτες (και υπουργοι, φυσικα) απο τη μεταπολιτευση μεχρι τωρα, καθως και οσους υποψηφιους ασκησαν οποιουδηποτε ειδους εξοιυσια την ιδια χρονικη περιοδο. Και επιπλεον ολους τους υποψηφιους που ειναι γονοι πολιτικων (παιδια, εγγονια, αδερφια, ξαδερφια, θειοι, ανηψια, γαμπροι και νυφες).
  Ιδου η Ροδος...

 22. face avatar
  face 19/05/2009 09:37:54

  @ Χ-ΠΑΙΑΝΙΑ:

  oloi milame gia profulakiseis........!! gia na profulakistei kapoios prepei na uparxei mia katigoria (pou ennoeite oti uparxei) alla prepei na uparxei kai mia endeiksi dunati-sxedon apodeiksi tou kakourgimatos!!! edw pera exoume to ekseis monadiko fainomeno: APANTES KATHGOROUN OLOUS TOUS PRWHN MANAGER THS SIEMENS KAI ENAS LOGARIASMOS POU NA TA EXEI DWSEI SE KAPOION AKSIWMATOUXO TOU OTE DEN EXEI VRETHEI EWS TWRA!!!!!!!!!!!!OUTE ENAS!!! i koroideumomaste metaksu mas i nd exei kanei thema terastio ena idi megalo pagkosmio thema XWRIS OMWS APODEIKSEIS para mono endeikseis!!!! kai fusika uparxoun kai alla opws auto sto arthro tis eleutherotupia pws gnwsi kai sumorfwsi: "Αν και υπάρχει η κατηγορία ότι με τη σύμβαση 8002 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο, «ο κ. ανακριτής δεν εξετάζει, αν και του το θέσαμε υπόψη του, την πανομοιότυπη και με ίδιο ακριβώς περιεχόμενο σύμβαση 8004/1997 με την Ιντρακόμ, η οποία αφορούσε τα ίδια προϊόντα με αυτά της Siemens και τα οποία ήταν 10-15% ακριβότερα»."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.