#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2010 14:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Μαξίμου οι συνταξιούχοιΈνταση επικράτησε νωρίτερα στην Ηρώδου Αττικού, όταν συνταξιούχοι που πραγματοποιούν πορεία επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Ομάδα συνταξιούχων κατάφερε να φθάσει έως το Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρισκόταν μια διμοιρία των ΜΑΤ. Η αστυνομία εμπόδισε τους συνταξιούχους, που πίεζαν να προχωρήσουν, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια.
Η Ηρώδου Αττικού παραμένει κλειστή.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στο πάγωμα συντάξεων που αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας.

Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών θα πραγματοποιήσουν στις 12.30 το μεσημέρι ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για συμφωνία απόκτησης του 75% των Ελληνικών Ναυπηγείων στην Abu Dhabi Mar. Έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 11:00.

Τέλος, συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργία τους οι ιδιοκτήτες ταξί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πατριωτης avatar
  πατριωτης 03/03/2010 14:43:40

  Λεφτα υπαρχουν..............γαπ

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 03/03/2010 14:45:34

  Ε όχι και δεν υπήρξαν επεισόδια. ΞΥΛΟ μετά μουσικής έφαγαν τα περήφανα γηρατειά του ΠΑΣΟΚ. Αν ήταν ο Πολύδωρας ή άλλος κακός δεξιός υπουργός αυτή τη στιγμή θα καίγονταν το σύμπαν στην Αθήνα. ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ ΓΙΑΝΝΗΣ 03/03/2010 14:48:38

   Γιάννη,τι είναι αυτά που λές;
   Στραβοπάτησαν οι αστυνομικοί και έπεσαν πάνω στα περήφανα γηρατειά που τους προκαλούσαν.
   Αυτή είναι αλήθεια και άσε τη "μαύρη προπαγάνδα της δεξιάς"

 3. Northerner avatar
  Northerner 03/03/2010 15:16:15

  Το έχουμε ξαναπεί:Στην Ελλάδα υπάρχει η κακιά δεξιά που έχει "τις χειρότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης", και το καλό-σοσιαλιστικό-κόμμα του λαού ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις ληστείες του οποίου οι αντικειμενικότατες εταιρείες δημοσκοπήσεων λένε ότι "έχουν την αποδοχή του πολίτη", ο οποίος όπως είπε και ο Margaret's son "για τη πατρίδα,θα θυσιαστεί".Αυτοί οι πολίτες ρε γμτ,γιατί δεν δείχνουν την ίδια διάθεση για θυσίες και αποδοχή όταν κυβερνά η ΝΔ??????

  • effie B. avatar
   effie B. @ Northerner 03/03/2010 16:02:28

   Γιατι η ΝΔ ειχε την μεγαλη ευκαιρια το 2004 και την πεταξε. Η μαλλον καλυτερα την χαρισε στους Βουλγαρακηδες, Στυλιανιδηδες, Παυλοπουλους, κοκ, σε οτι πιο βρωμικο ειχε ποτε η παραταξη. Τωρα τρεχει αλλα για που...
   Καημενε Αντωνη, απο που να αρχισεις και που να τελειωσεις!!!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Northerner 03/03/2010 17:40:03

   Προσυπογράφω τα της effie B.

 4. trak avatar
  trak 24/05/2010 08:44:44

  Και τώρα τι θα κάνετε κύριοι συνταξιούχοι του Δημοσίου;

  Θα περιμένετε στωϊκά να σας έρθε το χαρτάκι με την τροποποίηση της Σύνταξής σας και το κλάδεμα των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, την αύξηση του ποσοστού του φόρου που προεισπράττεται, την αφαίρεση από το ΛΑΦΚΑ που θα πάει για στήριγμα ορισμένων άλλων Ταμείων;

  Τίποτα; Καλά το υποθέτω.

  Ναι, αλλά σε ένα σημείο το σημείωμα που θα σας κοινοποιηθεί , θα σας λέει ότι "εάν έχετε αντιρρήσεις για τη νομιμότητα του παρόντος, μπορείτε να κάνετε προσφυγή εντός διμήνου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.". Έτσι δεν είναι;

  Τι θα κάνετε; Τίποτα;

  Ή μήπως θα κάνετε μια προσφυγή επειδή, με αποφάσεις του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει χαρακτηρίσει τη σύνταξη ως περιουσιακό αγαθό, που τυγχάνει προστασίας από το άρθρο 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπως θα γράψω σε μερικές μέρες στο www.equal-rights-greece.com και αν μεν θεωρηθεί ότι μειώνεται ή αφαιρείται αυτό το περιουσιακό αγαθό από το κράτος, σε εφαρμογή διάταξης που τίθεται για το δημόσιο συμφέρον (εδώ για να καλυφθεί το δημόσιο χρέος της χώρας - σωστό έστω), το κράτος που προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια πρέπει προηγουμένως να αποζημιώσει τον θιγόμενο, στη συγκεκριμένη περίπτωση να δώσει πίσω όλες τις κρατήσεις των 35 χρόνων που έγιναν για το 13ο - 14ο μισθό που θα γίνονταν 13η και 14η σύνταξη.

  Δεν πληρώνεις κύριε κράτος, το βάζω αυτό στην προσφυγή μου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επιπλέον βάζω ότι δεν είναι δυνατόν το κράτος να εφαρμόζει το καθεστώς των συντάξεων με τον ανταποδοτικό κανόνα (με βάση τον οποίο το δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων μας επέβαλε τελικά την ισότητα των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών παρά την παραφιλολογία που παιζόταν στα ιδιωτικά κανάλια τα τελευταία 4 χρόνια περί του αντιθέτου, αα δεν γίνεται κλπ) θεωρούμε ότι διαπράχθηκε παράβαση του κοινοτικού δικαίου.

  Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι η ερμηνεία του κοινοτικού δικαίου για την εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση, που θα δείχνει ότι η Ε.Ε. δεσμεύεται στην πράξη στο κοινοτικό δίκαιο από την ευρωπαϊκή σύμβαση του έχουν υπογράψει χωριστά όλα τα κράτη μέλη, θεωρούμε ότι για το δικαστήριό σας (Ελεγκτικό Συνέδριο) υπάρχει προδικαστικό θέμα εφαρμογής του κοινοτικού δικαίου και επομένως βάσει του άρθρου 234 της Συνθήκης για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να γίνει προδικαστική παραπομπή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (για να μην υποχρεωθούμε να εξαντλήσουμε πρώτα όλα τα εσωτερικά ένδικα μέσα και με τά να καταφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

  Δύσκολα έ; Επομένως μάλλον δεν θα κάνετε τίποτα και θα διαβάζετε εκστομίζοντας κατάρες το χαρτί που θα σας έρθει για τη σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.