#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/01/2012 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Μαξίμου μετρούν πόσους από τους 255 βουλευτές αντέχουν να χάσουνΤι έχει ανάγκη η χώρα την ώρα της κρίσης; Σταθερότητα και ηγεσία που να οδηγεί το καράβι κάπου. Και τι της παρέχουν η κυβέρνηση και το πρώτο σε δύναμη κόμμα του κοινοβουλίου; Αστάθεια, ρευστότητα, ασάφεια στο στόχο και απουσία προοπτικής για την επόμενη ημέρα.

Κοντεύει να συμπληρωθεί μία εβδομάδα που η επικαιρότητα ορίζεται από την απαίτηση της τρόικα να μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα (λες και έτσι θα μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα). Και η κυβέρνηση αδυνατεί να αλλάξει ακόμη και την επικοινωνιακή ατζέντα.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ είναι χαμένο στη μετάφραση των χρησμών του ΓΑΠ και οι κορυφαίοι ενδιαφέρονται μόνο για την εκλογή τους.

Η χώρα μοιάζει με εγκαταλελειμμένο καράβι, καθώς οι όποιοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί προσκρούουν στο πολιτικό δεδομένο που δημιουργεί η άρνηση των βουλευτών να ψηφίσουν νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση είναι 255 βουλευτές. Όμως στην κυβέρνηση καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να συσπειρώσουν και τους 255 να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, την συμφωνία για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα άλλα νομοσχέδια που ετοιμάζουν.

Και τι κάνει ο Παπαδήμος για να μαζέψει τα πράγματα; Συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς. Εμπνέει κανένα αυτή η πρωτοβουλία; Δείχνει δυναμισμό; Αλλάζει το κλίμα; Το αντίθετο, επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων, που κυβερνά υπό την άδεια των κομμάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζεται από τους 255 βουλευτές. Ήδη άρχισαν να μετρούν αρνήσεις ακόμη και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Και η ΝΔ λέει ότι δεν έχει πειστεί γι’ αυτό το μέτρο.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πείθει ούτε όσους την ψήφισαν και ανέχεται τις διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της χωρίς να αγωνίζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των βουλευτών. Και ακόμα δεν έχει έρθει η συμφωνία για το κούρεμα που θα είναι το επόμενο τεστ. Όμως όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θα δίνει μάχες στις οποίες θα γράφει μόνο απώλειες…

Οι επικουρικές συντάξεις και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα πλήξουν την κυβερνητική ενότητα. Και στο Μαξίμου μετρούν πόσο αντέχουν να πέσουν από το 255 χωρίς να δημιουργηθεί «πολιτικό γεγονός»…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 10/01/2012 18:32:53

  Εγώ ξέρω πως τον τραπεζικό καρδινάλιο τον βάλανε υποτίθεται για να ομαλοποιήσει τα πράγματα, να φέρει κάποια σταθερότητα, να πείσει εταίρους κι αγορές ότι μπορούμε να βγούμε από τη δίνη. Αντ΄αυτών βλέπουμε έναν αμούστακο ΓΑΠ να οδηγεί με την αδιανόητη απάθειά του τη χώρα στο γκρεμό μια ώρα αρχύτερα. Εμ δοτός εμ ουτιδανός δηλαδή...

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Τιγράνης 10/01/2012 19:19:36

   Μπορεί να είναι αμούστακος, αλλά έχει ωραίο ματογυάλι...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Πεπόνης 10/01/2012 21:22:31

    Και μιλάει και τα ελληνικά....με μια χαριτωμένη, αδιόρατη, ξενική προφορά...

 2. karenin avatar
  karenin 10/01/2012 18:38:25

  Προς το παρών αντιπαρέρχεται μέ άριστα τον ρόλο του κυματοθραύστη της κοινωνικής αγανάκτησης και οργής.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ karenin 10/01/2012 21:13:01

   Αυτό είναι μόνον στην επιφάνεια. Όπως απέδειξαν τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου, η λαϊκή αγανάκτηση παίρνει απρόβλεπτες μορφές, όπως και θα πάρει στο μέλλον.

 3. ΖΌΥΚΩΦ avatar
  ΖΌΥΚΩΦ 10/01/2012 20:05:12

  Ο Παπαδήμος ο τραπεζίτης, ο πασοκάνθρωπος του Σημίτη, συμφερότων και των μεγαλοβιομηχάνων λειτουργεί ως γερμανοτσολιάς και δήμιος του ελληνικού λαού. Να αποχωρήσει η Ν.Δ. απο αυτό το αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό μόρφωμα, ΑΜΕΣΑ, αλλιώς...

  • Σουσλώφ avatar
   Σουσλώφ @ ΖΌΥΚΩΦ 10/01/2012 21:41:45

   Συμφωνώ σύντροφε

 4. papado avatar
  papado 10/01/2012 21:27:51

  Ρε παιδιά φτάνει πια με το τυράκι του ιδιωτικού τομέα...για να μην βλέπουμε την φάκα του νέου μνημονίου και του οριστικού ξεπουλήματος της πατρίδας μας.

 5. Y. avatar
  Y. 10/01/2012 22:39:43

  Σωστά διαβάζεις!!

 6. Alilouia avatar
  Alilouia 11/01/2012 06:08:59

  Ναι εντάξει αλλά ο Γιακουμάτος τι λέει για όλα αυτά ??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.