#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τι συμβαίνει στην ΛΑΡΚΟ;

Ο Προέδρος της ΛΑΡΚΟ σε καιρούς λιτότητας προσλαμβάνει ημετέρους!Σε μια περίοδο που ο απλός πολίτης έχει δεί τον ουρανό σφοντύλι από τις περικοπές και τους δυσβάσταχτους νέους φόρους, κάποιοι διορισμένοι μάνατζερς σε εταιρείες του δημοσίου κάνουν προκλητικές προσλήψεις!

Γράψαμε αρκετές φορές για το όργιο προσλήψεων στην ΕΡΤ. Δυστυχώς, η ΕΡΤ δεν ήταν εξαίρεση, αλλά ο ...κανόνας.

Στη ΛΑΡΚΟ για παράδειγμα, διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ένας συνταξιούχος 73 ετών, από τον Ομιλο Βιοχάλκο, ο κ. Γριμάνης! Με 5.000 το μήνα σύν τα έξτρα, παρακαλώ!

Καλά δε βρήκαν να στείλουν έναν νέο άνθρωπο με όρεξη για δουλειά; Τόσοι άνεργοι πτυχιούχοι υπάρχουν; Πρέπει να διορίζουν συνταξιούχους; Όμως, κ. Γριμάνης νομίζει ότι βρίσκετε σε άλλη χώρα και  άρχισε τις ...προσλήψεις!

Πρώτα προσέλαβε τον προσωπικό του δικηγόρο. Υστερα  προσέλαβε και δεύτερη δικηγόρο.

Μη πάει το μυαλό σας οτι η ΛΑΡΚΟ δεν έχει δικηγόρους. Έχει καμιά δεκαπενταριά!

Ο κ. Γριμάνης έφερε και έναν δικό του από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος  ανέλαβε τα περιβαλλοντικά θέματα καπελώνοντας την αρμόδια διευθύντρια! ! Επειδή, μάλιστα ο άνθρωπος  μένει μονίμως στη Θεσσαλονίκη η ΛΑΡΚΟ θα του πληρώνει και τα ...οδοιπορικά!

Οι προσλήψεις δεν σταματάνε εδώ! Ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να προσλάβουν και έναν ....ναύαρχο!  Τι  χρειάζεται  ....ναύαρχος στη ΛΑΡΚΟ, δεν μπορέσαμε να μάθουμε!

Τώρα, αν σας πώ οτι ο κ. Γριμάνης πήγε στη ΛΑΡΚΟ για να κάνει ....περικοπές, θα το πιστέψετε;

Ο πολυτάλαντος κ. Φουλίδης

Εν τω μεταξύ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΛΑΡΚΟ μπήκε και ο κ. Κώστας Φουλίδης. Ποιός είναι αυτός; Δείτε τι έγραφε η Καθημερινή στις 26-9-2010 ;

«Αγριεύει ο «πόλεμος» στον χώρο του τζόγου. Την Παρασκευή, ο ειδικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων κ. Γ. Χριστοδουλάκης (που χειρίζεται το «άνοιγμα» της αγοράς τυχερών παιχνιδιών) κατηγορήθηκε ότι η παρουσίασή του για τις κυοφορούμενες αλλαγές, που έγινε εντός της εβδομάδας, συντάχθηκε από τον ΟΠΑΠ, απ’ όπου του την έστειλε κάποιο στέλεχος του Οργανισμού, ονόματι Κώστας Φουλίδης. Τι προέκυψε: Ο κ. Φουλίδης είναι μέλος της Eιδικής Γραμματείας του υπουργείου από το 2002. Ο ίδιος, όπως λέει, δεν έχει καμία σχέση με τον ΟΠΑΠ, εκτός από το ότι παρακολουθεί τη δραστηριότητά του ως μέλος της Γραμματείας. Όπως ισχυρίζεται, το 2004 είχε ετοιμάσει μία παρουσίαση για τον ΟΠΑΠ και για τον λόγο αυτό στην τωρινή παρουσίαση προέκυψε το όνομα του Οργανισμού. Από το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας το θέμα έκαναν λόγο για επιθέσεις που ενδεχομένως να υποκρύπτουν κάτι, δεδομένου ότι στην αγορά του τζόγου διακυβεύονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα.»

Ο  πολυτάλαντος κ. Φουλίδης, λοιπόν,  είναι:

-Στην Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών από το 2002 (υποθέτουμε οτι  μπήκε αξιοκρατικά μέσω ΑΣΕΠ)

-Project manager του ΤΑΙΠΕΔ!

-Μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ!

-Μέλος του  ΔΣ της ΛΑΡΚΟ!

Πότε τα προλαβαίνει ο άνθρωπος;

Αλήθεια στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τι συμβαίνει;

Επειδή, ολοι αυτοί οι μάνατζερς και τα "golden boys"  προκαλούν την κοινωνία  με τις αμοιβές τους, μήπως είναι καιρός να παρέμβει ο Πρωθυπουργός προτού να είναι αργά;

Και να στείλει μερικούς απ’ εκεί που ήρθαν, πριν αρχίσουν να απολογούνται για τα ...έργα τους;

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 28/09/2012 15:18:17

  ως αδέξιοι δεξιοί επιλέγουμε να μας κουμαντάρουν οι επιδέξιοι δεξιοί.
  Τι είχες Γιάννη, τί είχα πάντα.
  Α ναι, είμαστε πλέον(στα λόγια) και λαική δεξιά ,τρομάρα μας.

 2. Σπορέας avatar
  Σπορέας 28/09/2012 15:24:00

  "Αλήθεια στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τι συμβαίνει;"
  Γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα.
  Φοβάμαι Αδέξιε ότι αυτοί είναι όλοι επιδέξιοι.
  Οι μόνοι αδέξιοι και χαζοβιόληδες είμαστε εμείς...

 3. tak avatar
  tak 28/09/2012 17:51:45

  Φίλε μου, στο μέγαρο Μαξίμου κατοικοεδρεύουν ... αδέξιοι δεξιοί, άνευ δεξιοτήτων! Αμπώς!

 4. ΓΝΩΣΤΗΣ avatar
  ΓΝΩΣΤΗΣ 28/09/2012 18:55:42

  Για όσους ξέρουν Η ΛΑΡΚΟ είναι Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. Το τι έχει γίνει διαχρονικά εκεί μέσα, απο τότε που την πήρε το κράτος απο τον μποδοσάκη δεν περιγράφεται! ΑΜΕΣΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΚΛΕΙΣΙΜΟ! ΄
  Υ.Σ: Αλήθεια οι μειώσεις έγιναν, ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ! Και το πάσχα έκαναν και απεργία!!!!!!!! γιατί λέει τους μείωσαν το επίδομα αρνιού απο 150 ευρώ στα 100!! Αυτά να τα βλέπουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, αλλά -κυρίως- οι άνεργοι και εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα!

 5. γιωργης avatar
  γιωργης 28/09/2012 23:04:42

  Τελικά έχουν κάνει μειώσεις στους υπαλλήλους της λάρκο;

 6. παραγνώστης avatar
  παραγνώστης 29/09/2012 21:35:26

  1 . Η εμμονή στο να παραδοθεί η ΛΑΡΚΟ στη βορά των ιδιωτικών συμφερόντων μη λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της εταιρίας που η ιστορία της έχει δείξει ότι ο ιδιώτης που την διαχειρίστηκε(Μποδοσάκης) ,αφού την ξεζούμισε μέσα από μια ληστρική εκμετάλλευση των πιο πλούσιων κοιτασμάτων και σταμάτησαν τα κρατικά θαλασσοδάνεια την εγκατέλειψε στο έλεος του θεού .Σήμερα εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια ,αν δεν υπήρχε ο δημόσιος έλεγχος και χαρακτήρας της εταιρίας ,που διασφάλισε την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου ,μια από τις μεγαλύτερες και ελάχιστες καθαρά εξαγώγιμες βαριές βιομηχανίες στην χώρα μας (3% των εθνικών εξαγωγών) ,το πιο πιθανό δεν θα υπήρχε..Μια εταιρία που εδώ και μισό αιώνα ,αποτελεί σημαντική πηγή οικονομικής ζωής για τους έξι νομούς της Ελλάδας που δραστηριοποιείται (Βοιωτία ,Φθιώτιδα, Εύβοια, Καστοριά ,Κοζάνη και Αττική). Που είναι η μοναδική εταιρία στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται δικά της νικελιούχα κοιτάσματα. Με ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη αξία. Οχι μόνο σαν εργοστάσιο με τις τεράστιες εγκαταστάσεις του και την μοναδική του τεχνογνωσία . Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας και είναι Δημόσια Περιουσία . Έχει στην κατοχή και εκμεταλλεύεται τεράστια έκταση δημόσιας γης ( πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα ) που στο υπέδαφος της υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του ορυκτού πλούτου της πατρίδας μας με εξερευνημένα κοιτάσματα Νικελίου που η αξία τους ξεπερνά τα 20 δις €, ενώ παράλληλα διαθέτει Μεταλλουργικό εργοστάσιο με ιδιόκτητο λιμάνι, τρία μεταλλεία και ένα ανθρακωρυχείο και που απασχολεί σε μόνιμο και εργολαβικό προσωπικό περί τα 1500 άτομα ενώ δίνει έμμεσα εισόδημα σε 20.000 ανθρώπους.
  Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, δεν είναι κρατικοδίαιτοι και ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι. Δεν είχαν ποτέ τα εργασιακά προνόμια του Δημοσίου. Απασχολούνται σε σκληρές και επικίνδυνες εργασίες. Είναι εργαζόμενοι σε βαριά ,επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία Σε καμίνια με θερμοκρασίες 1500 βαθμών, σε υπόγειες στοές και σε νταμάρια . Με δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Με εκατοντάδες σοβαρών τραυματισμών και με πληθώρα επαγγελματικών ασθενειών. Δεν έχουν ούτε ένα από τα εργασιακά προνόμια και την σιγουριά των εργαζομένων στο Δημόσιο , αλλά είναι εκτεθειμένοι στους ίδιους κινδύνους και ρίσκα με εκείνα των εργαζομένων στην ελεύθερη αγορά

 7. rf avatar
  rf 01/10/2012 10:40:23

  Χαίρομαι που διάβασα το εκτενές σχόλιό σου φίλε μου γιατί έδωσες την απόλυτα σωστή διάσταση στο θέμα "ΛΑΡΚΟ", βάζοντας πολλά και πολλούς στην θέση τους!!! Καλή σου μέρα.

 8. ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΗΤΑΚΟΣ 01/10/2012 12:11:21

  Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΦΟΡΤΩΘΗΚΑΝ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ , ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΩΝ . ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ. ΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΘΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΗΣ ΤΑ ΧΡΕΗ.
  ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΗ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ.
  ΔΙΝΕΙ ΨΩΜΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ( ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.