11/11/2009 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στους δρόμους οι συμβασιούχοι του ΔημοσίουΤο κέντρο της Αθήνας έχουν κατακλύσει από το πρωί χιλιάδες συμβασιούχοι του Δημοσίου, αναμένοντας τις τελικές ανακοινώσεις σχετικά με το σχ/ν για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις, το οποίο παρουσιάζεται αυτήν την ώρα στο υπουργικό συμβούλιο.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 10.00 έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εσωτερικών και κατέληξαν στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης -και απόλυτη βούληση του κ. Παπανδρέου- είναι να αποκατασταθεί η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της κρατικής μηχανής και του δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δεσμευθεί ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο θα γίνονται εφεξής αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ χωρίς την ανάμιξη παραγόντων και μηχανισμών που συντηρούν την πελατειακή λογική και τις μικροκομματικές νοοτροπίες στο Κράτος.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές, οι οποίες θα διέπουν το νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για μια εβδομάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων

Τη στήριξή του ΣΥΡΙΖΑ στους συμβασιούχους εξέφρασε αντιπροσωπεία βουλευτών την παράταξης που συμμετείχε στην κινητοποίηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να καταργηθούν η εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων», δήλωσε ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης και πρόσθεσε: «Διαφωνούμε με την κυβέρνηση που τους απολύει για δημοσιονομικούς λόγους και παίρνει στη θέση τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μάλιστα για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, διαιωνίζοντας, με άλλο τρόπο, αυτή την ομηρία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/11/2009 15:50:10

  "Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης -και απόλυτη βούληση του κ. Παπανδρέου- είναι να αποκατασταθεί η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της κρατικής μηχανής και του δημόσιου τομέα".
  Βέβαια...
  Και όπως λένε οι Αμερικάνοι: Come again?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Strange Attractor 11/11/2009 17:49:56

   Φίλε μου είσαι καχύποπτος ή απλά σου λείπει ο Παττάκης για τη σωστή ερμηνεία του άγνωστου κειμένου:

   Είμαστε κυβέρνηση και λέμε τις μπαρούφες που θέλουν να ακούσουν οι Ιθαγενείς.

   Σε ένα πελατειακό κράτος των 740,000+ ΔΥ (όπως έχουμε μπει) που η εξέλιξη, οι απολαβές, οι ενέργειες κλπ καθορίζονται από την κομματική συμπάθεια, είναι σαν να θες η γυναίκα σου να πέσει να κοιμηθεί ως Σαπφώ Νοταρά και να ξυπνήσει ως Μόνικα Μπελούτσι.
   Η χώρα αυτή μπορεί να διορθωθεί μόνο με ένα τρόπο: μπουρλότο που έλεγε και η αείμνηστη Σαπφώ....

   ΥΓ

   Στο χωριό μου το ξαναπέστο το λένε Αααααααα;

   ...όταν δεν μας αρέσει ότι ακούμε και δεν την ακούμε....
   ;-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.