19/11/2009 12:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στους δρόμους και πάλι οι συμβασιούχοι

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα Προπύλαια Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Το Συντονιστικό Συμβασιούχων καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.

Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά να διώξει τους σημερινούς συμβασιούχους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ζητούν:

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την κήρυξη απεργίας από τις 06:00 την Πέμπτη έως τις 06:00 την Παρασκευή από την ΕΣΗΕΑ, καθώς και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.

Το παρών στις κινητοποιήσεις έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και έργου με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. aris53m avatar
  aris53m 19/11/2009 14:00:31

  μακριά από το Μαξίμου και την χρήση τρακτέρ με λαστιχένιες ρόδες

 2. συμβασιούχος avatar
  συμβασιούχος 19/11/2009 16:32:25

  Αρχικά ήρθε ο Βουλευτής Αχαίας Νικολόπουλος. Μίλησε με το συντονιστικό των Συμβασιούχων. Ο κόσμος παρέμεινε απαθής, ίσως μερικοί δεν τον γνωρίζουν και δεν κατάλαβαν καν περι ποιου πρόκειται.

  Κατόπιν εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανώλης. Παρ' ότι η εν λόγων φουρνιά συμβασιούχων αποτελείται κυρίως από γαλάζια παιδιά, οι αντιδράσεις δεν ήταν καλές. Άρχισε σιγά σιγά ο κόσμος να φωνάζει συνθήματα όπως "που είναι η Δάκε", "γύρω γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης" κτλ. Ομολογώ ότι το χειρίστηκε άψογα, δηλαδή έδειξε να μην ενοχλείται καθόλου από αυτή την τάση του κόσμου να τα βάζει με όποιο πολιτικό βρεθεί μπροστά. Κάθισε και συζήτησε για ώρα με το συντονιστικό μας.

  Η καθιστική μας διαμαρτυρία μπροστά στα ματ που μας έφραζαν την είσοδό μας στην Ηρώδου Αττικού κράτησε ώρες, γιατί αρχικά δέχτηκε ο Χ. Παμπούκης να μιλήσει στο Μαξίμου με μόνο ένα (1) συμβασιούχο. Μισή ώρα μετά, ανέβηκε ο αριθμός σε 4. και μετά από ακόμη μισή ώρα, δέχτηκε τελικά να δει δεκαμελή αντιπροσωπεία.

  Τελικά, μας δέχτηκε, και μας έκανε την καρδιά... περιβόλι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.