#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2013 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον πρωθυπουργό το νέο “πλιάτσικο” της “Δημόσιας Τηλεόρασης”

Παραγωγές, αθλητικά δικαιώματα, αναθέσεις, ημέτεροιΤο κατώφλι του Μαξίμου ετοιμάζονται να περάσουν σημαντικοί και κυρίως “καθαροί” - θεσμικοί εκπρόσωποι της τηλεοπτικής αγοράς προκειμένου να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να καταθέσουν στοιχεία για τις απευθείας αναθέσεις στον ενδιάμεσο φορέα της “ΔΤ” και τις “κολεγιές” με αντιπροσωπείες και εταιρείες παραγωγής  με δεσμούς φιλίας και κουμπαριές από το παρελθόν. Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός χρεώθηκε μέρος της απόφασης των συμβούλων του για το “μαύρο” της “αμαρτωλής” ΕΡΤ είτε για να βρεθούν οι 2.000 που ζητούσε η τρόϊκα, είτε για να σταματήσει επιτέλους το “πλιάτσικο” στο Ραδιομέγαρο, η νέα κατάσταση στον μπάσταρδο φορέα, τη “ΔΤ” δεν δείχνει να υπάρχουν προθέσεις να υπάρξει κάθαρση.

Το παρεάκι του υφυπουργού για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελή Καψή, (που ενώ δηλώνει “θεσμικός” του οριστικού φορέα, της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., όποτε τον συμφέρει, λύνει και δένει ήδη από τώρα και μπλέκεται στα πόδια του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη), συμπληρώνεται από τον προσωπικό του σύμβουλο ΔΗΜΑΡίτη γνωστό και μη εξαιρετέο Γιώργο Μπράμο και άλλα στελέχη του σκληρού πυρήνα της ΕΡΤ που θα πολύ θα θέλαμε να ξεχάσουμε (και δεν μας αφήνουν). Και εξηγούμαστε. Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ξεκάθαρα ότι εδώ και τέσσερις μήνες στη δημόσια τηλεόραση γίνεται το “έλα να δεις” ενώ οι αναθέσεις “ πάνε σύνεφο” με τους παραγωγούς να εκλιπαρούν  για μια συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά για να περιγράψουν τη νέα ζοφερή κατάσταση.

Κάντωρ ...όπως η ΕΡΤ

 Τρανταχτό παράδειγμα προθέσεων για αδιαφανείς διεργασίες, η ανάθεση στην  ιδιωτική εταιρία ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. του έργου της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης με στόχο την άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έως τη δημιουργία και τη μετάβαση στον νέο φορέα και ειδικότερα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού με συνολική δαπάνη 58.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ και φόρων.

Σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 2809/Β της 11ης Σεπτεμβρίου η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 8 Οκτωβρίου στο υπουργείου Οικονομικών, ο Ειδικός Διαχειριστής Γκίκας Μαναλης, έχοντας υπόψη του «την άμεση ανάγκη παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών υποστήριξης προς το Ελληνικό

Δημόσιο, με στόχο την άμεση σύσταση και λειτουργία του ενδιάμεσου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μέχρι τη δημιουργία και μετάβαση στο νέο φορέα και ειδικότερα ο σχεδιασμός και υλοποίηση της διαδικασίας επιλογής προσωπικού», αποφασίζει την ανάθεση του έργου στην εταιρεία «ΚΑΝΤΩΡ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.», συνολικής δαπάνης 58.500,00€ (πενήντα οκτώ χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ) πλέον Φ.Π.Α και φόρων» Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος φορέας που ετοιμάζει η ΚΑΝΤΩΡ καταργεί όλες τις γενικές διευθύνσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μόνο δύο γενικών διευθύνσεων, στις οποίες θα εμπεριέχονται όλες οι υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, η μία θα έχει κάτω από τη σκέπη της όλες τις διοικητικές υπηρεσίες και η δεύτερη υπό τον έλεγχό της τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης, καθώς επίσης και το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα πανίσχυρο διευθυντήριο που θα έχει στη διάθεσή του και θα διαχειρίζεται τεράστια κονδύλια, τα οποία θα προορίζονται για την ενημέρωση αλλά και για το ψυχαγωγικό πρόγραμμα της τηλεόρασης.

Παραγωγές υψηλού κόστους ...όπως της ΕΡΤ

Δεν προλαβαίνει ο μηχανισμός της “ΔΤ” και ο ειδικός διαχειριστής να εγκρίνει αποφάσεις «παράδοσης επεισοδίων εκτελεστών παραγωγής», για υπόλοιπα επεισόδια παραγωγών, που δεν παραδόθηκαν και δεν προβλήθηκαν, παρότι είχαν εγκριθεί από την ΕΡΤ.  Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

* Για την εταιρεία Νίκος Πανουτσόπουλος 8 επεισόδια της σειράς εκπομπών FOTONET, που είχε εγκριθεί από 12 Ιουλίου 2012 και ο εκτελεστής παραγωγής δεν πρόλαβε να παραδώσει. Το κόστος ανέρχεται στα 18.400 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, έξοδα ταξιδιών (2.580 ευρώ ανά εκπομπή) και ασφαλιστικές εισφορές (350 ευρώ ανά εκπομπή).

* Για την  Pausil Ypon Films- Μενέλαος Καραμαγγιώλης, η παράδοση 12 επεισοδίων της σειράς ντοκυμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους», με κόστος 18.200 ευρώ ανά επεισόδιο, πλέον ΦΠΑ.

* Για την εταιρεία Τάσος Ψαράς την παράδοση 4 επεισοδίων της σειράς «Εποχές και συγγραφείς», που είχε εγκριθεί από 16/1/2013, αξίας 12.390 ευρώ.

* Ανατίθεται στην Δ.Τόλη εκτέλεση παραγωγής  ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της σειράς City Folk 2013, αξίας 16.760 ευρώ.

Τρίποντα αξίας 2,3 εκατ. ευρώ

Σε αυτά, πρέπει να προστεθούν άλλα 2,3 εκατ. ευρώ, που εκταμιεύονται επιπλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι το συνολικό κόστος,  για τα δικαιώματα μετάδοσης του μπάσκετ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (1,8 εκατ. συν ΦΠΑ).

 

Ενοικιάζονται μηχανήματα αντί 200.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα πανάκριβα μηχανήματα που έχουν αποκτηθεί από την ΕΡΤ όπως βαν High Definition OB για μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας (για αθλητικές μεταδόσεις) αλλά και φορητές κάμερες High Definition μαζί με τα παρελκόμενα "σαπίζουν" σε αποθήκες-λυόμενα χωρίς κλιματισμό, (όπου αναπτύσσονται μεγάλες θερμοκρασίες το καλοκαίρι) στο πίσω προαύλιο των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη.

-Με απόφαση από τις 30/09/2013 εγκρίνεται το ποσό των 79.500 ευρώ για ενοικίαση μηχανημάτων μοντάζ και ήχου από την εταιρεία "Telmaco" για μόλις 3 μήνες:

-Στις 2 Οκτωβρίου 2013 εγκρίθηκε για τον καθαρισμό των κτηρίων της ΕΡΤ (Κατεχάκη και Ρηγίλλγης)  η απευθείας ανάθεση στην εταιρεία "Παπαχριστόπουλος Κων/νος και ΣΙΑ Ο.Ε., το ποσό των 62.580 ευρώ για διάστημα 4 μηνών (Αύγουστος 2013 μέχρι Δεκέμβριος 2013).

-Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι ενώ το High Definition OB VAN μαζί με φορητές κάμερες (και παρελκόμενα) που είχε αποκτηθεί για υψηλής ευκρίνειας αθλητικές μεταδόσεις και την κάλυψη της Ελληνικής Προεδρείας το 2014, το εν λόγω βαν βρίσκεται "παροπλισμένο" στις αποθήκες της Κατεχάκη. Την ίδια ώρα εγκρίθηκε για τη μίσθωση βαν από ιδιωτική εταιρεία το ποσό των 52.870,60 ευρώ, για την κάλυψη της μετάδοσης της Αφής της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων για το διήμερο 28/29 Σεπτεμβρίου 2013.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giorgos avatar
  giorgos 24/10/2013 19:03:38

  Αντί σχολείου δείτε το βίντεο
  http://www.youtube.com/watch?v=xwSeisy110c

  • Neutral Observer avatar
   Neutral Observer @ giorgos 24/10/2013 22:23:46

   Δυστυχώς στη Ν.Δ. επικρατήσαν οι Βαρβιτσιώτηδες οι Πιπιλήδες και οι Κακλαμάνηδες…
   Αυτοί κυβερνούν σε αγαστή συνεργασία με τους νταβατζήδες, τα ΜΜΕ τους (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, MEGA κλπ.), τον Παπαχρήστο και το Βασίλη Χιώτη…
   Όσοι αγωνιστήκαμε ψυχή τε και σώματι να φέρουμε την Εθνική Δεξιά στην εξουσία και να οικοδομήσουμε Εθνική κοινωνία στηρίζοντας όλες μας τις ελπίδες στον Αντώνη Σαμαρά ως έσχατη εφεδρεία του Ελληνισμού, παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα, με βαθειά απογοήτευση και με ανείπωτη οργή την Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τη Λαϊκή Βούληση να γίνονται κουρελόχαρτο στα χέρια του νέου Ζίγδη (Μπενιζέλου) και του ανυπόληπτου ΠΑΣΟΚ.

   • Μπόρα avatar
    Μπόρα @ Neutral Observer 25/10/2013 16:13:22

    .......τους νταβατζήδες, τα ΜΜΕ τους (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ, MEGA κλπ.), τον Παπαχρήστο και το Βασίλη Χιώτη…

    Περίμενε και θα τους βάλει στη θέση τους ο ..."Αντγέας" μας!

 2. πασόκ ελλάδα ευρώπη avatar
  πασόκ ελλάδα ευρώπη 25/10/2013 01:10:58

  πολύ ψαρωτικός με το μούσι ο μπαλούρδος.

 3. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ. avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ. 25/10/2013 08:50:33

  Λεφτά υπάρχουν.

 4. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 25/10/2013 11:50:33

  Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν!!!
  Λυπάμαι το Σαμαρά μόνο, που θα φάει όλες τις σφαίρες πάλι.
  Κρίμα.

 5. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 25/10/2013 12:53:23

  Α. Σαμαρά, η κατάσταση, και όχι μόνο στην ΝΕΡΙΤ (ποιός ανελλήνιστος το σκέφτηκε αυτό το όνομα ;) ή (Ε)ΔΤ απαιτεί ΤΟΜΕΣ, όχι ισορροπίες με το ΠΑΣΟΚ (Καψής κλπ) ή το σύστημα που τρώει τις σάρκες μας.

 6. Νίκος Παναγιωτίδης avatar
  Νίκος Παναγιωτίδης 25/10/2013 14:15:41

  Τουλάχιστον μήπως καταλάβουν οι οπαδοί του κλεισίματος της ΕΡΤ ότι οι πολλαπλές αμαρτίες της δεν είναι κάτι για το οποίο οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να είναι κατήγορος: μόνο κατηγορούμενη! Και φυσικά το κλείσιμο δεν επρόκειτο να δώσει καμμιά λύση, παρά μόνο να δημιουργήσει νέα προβλήματα (και νέες "ευκαιρίες" για μερικούς...)

 7. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 25/10/2013 14:50:29

  ας πούμε και για τους κουμπάρους ... Διευθυντές
  Η ΕΡΤ ηταν πάντα η μικρογραφία του ελληνικού δημοσίου , ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ δυστυχώς .....Τίποτα δεν άλλαξε όλα ίδια είναι !
  Σοβαρή μεταρρύθμιση στο κράτος δεν έχει γίνει , μόνο party συμφερόντων , ανταλλαγμάτων , βολεμάτων , και μοιρασιάς γίνεται .

 8. tiguanistas avatar
  tiguanistas 25/10/2013 15:47:28

  δεν ξερω αν βγαλαν στην διαυγεια οτι για την αφη της φλογας νοικιασαν ΒΑΝ,αλλα εγω ειδα και εχω σε φωτογραφιες στο καλλιμαρμαρο σταδιο τα 2 ΒΑΝ της ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ μαζι με το συνοδευτικο τους, με βγαλμενα τα λογοτυπα απο τα αυτοκινητα..επισης τα ΒΑΝ εδρευαν στην κατεχακη οποτε ειχαν την ευχαιρια να τα χρησημοποιησουν..επισης νομιζω οτι η αφη της φλογας ηταν 4-5 Οκτωβριου...τα συμπερασματα δικα σας οσοι υποστιριζεται το ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ...

 9. Χρηστος avatar
  Χρηστος 26/10/2013 21:57:49

  Δεν ξέρω ποιος έξυπνος εισηγήθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά ο Σαμαράς το χρεώνεται .Και χρεώνεται την επιεικώς ΗΛΙΘΙΑ σκέψη ότι αφού το μαγαζάκι είναι πρασινοκόκκινο και άρα μη ελεγχόμενο ας κλείσει .Ότι δεν ελέγχω το σκοτώνω και μετά κυνηγάμε τους φασίστες τους αριστερούς κλπ και επιμένουμε να λέμε ότι είμαστε δημοκράτες και σπουδαίοι πολιτικοί. Μπράβο κύριοι έτσι να προχωρείτε και μην απόρρητε γιατί ο Σύριζα αποκτά ρεύμα και τσαμπουκά. Καταστρέψατε την ΕΡΤ για να κάνετε δυο παραμάγαζα ένα του Σύριζα και ένα κυβερνητικό . Αλλά πριν με την ΕΡΤ ο Σύριζα δεν είχε μαγαζάκι. Τους το δωρίσατε . Υπήρχαν σίγουρα άνθρωποι του σύριζα στην ΕΡΤ αλλά μειοψηφία που έκανε πολύ θόρυβο ήταν . Όλοι γνωρίζεται ότι η πλειοψηφία ήταν πασοκ, αλλά αντί να κερδίσετε τον κόσμο με μια σωστή πολιτική αποφασίσατε να γκρεμίσετε ένα μεγάλο οικοδόμημα της δημοκρατίας (http://el.wikipedia.org Η ΕΡΤ ήταν διάδοχη του πρώην ΕΙΡ και μετέπειτα (με την προσθήκη της τηλεόρασης) ΕΙΡΤ Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεοράσεως). Το νομικό καθεστώς της άλλαξε το 1976, όταν από ίδρυμα μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία) . Με αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας όλα μπορούσαν να γίνουν ανώδυνα. Με έγκαιρη αναδίπλωση θα είχαν αποφευχθεί τα σημερινά προβλήματα που στοιχίζουν σε χρήματα την χώρα και την παράταξη σε κύρος. Ακόμη και σήμερα είναι εφικτή μια επαναλειτουργία της ΕΡΤ με αναδιαμόρφωση της . Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχουν περιφερειακοί σταθμοί πχ στην Πελοπόννησο ,στα νησιά ,στην Ήπειρο, στην Κρήτη κλπ με δικό τους τοπικό πρόγραμμα (ειδικά τώρα με την ψηφιακή τεχνολογία).Η δημόσια τηλεόραση μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης για την περιφέρεια και κατά συνέπεια για όλη την χώρα .Δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα ούτε πολύ προσωπικό . Όραμα , σχεδιασμός με σωστή κατανομή και διαχείριση είναι το κλειδί . Μπορώ να γράψω πολλά επ ‘αυτού αλλά προέχει η βούληση για διόρθωση του σφάλματος . Υπάρχουν περιθώρια για αυτό αν π.χ ο πρωθυπουργός με μια γενναία απόφαση λύνοντας τον γόρδιο δεσμό των δυο υποτιθέμενων δημόσιων καναλιών (ΕΡΤ και ΔΤ) ζητήσει όχι την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αλλά την ένταξη της στο νέο φορέα με στόχο την διόρθωση των στρεβλώσεων , την αναδιαμόρφωση της , την αξιολόγηση του προσωπικού της κλπ με στόχο την ικανοποίηση των κριτηρίων για πανελλαδική εκπομπή , δορυφορικό πρόγραμμα σε άλλες ηπείρους για την ενημέρωση του απόδημων και προβολή της χώρας στο εξωτερικό , αμερόληπτη παρουσίαση των ειδήσεων , μόρφωση και ψυχαγωγία του ελληνισμού κλπ. Αποτέλεσμα μια τέτοιας κίνησης θα ήταν να φωνάζει ο Σύριζα για μεγάλη του νίκη αλλά ο κόσμος να κατευθυνθεί στην Νέα δημοκρατία αφού αυτή θα έχει κάνει την ανατροπή και θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων . Ο σύριζα θα έχει μείνει μόνο με λόγια, ούτε καν κατάληψη δεν θα υπάρχει αφού οι περισσότεροι δυσαρεστημένοι θα επιστρέψουν . Με μια καλή επικοινωνιακή διαχείριση αυτό μπορεί να δώσει καρπούς πλέων του αναμενόμενου, τρόποι μπορούν να βρεθούν εάν υπάρχει βούληση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.