03/09/2009 10:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον προεκλογικό αγώνα και οι εθνικοί κατασκευαστέςΣε σκληρό πόκερ εξελίσσονται οι διεργασίες για τον σχηματισμό όσο το δυνατόν ισχυρότερων επιχειρηματικών ομίλων που θα διεκδικήσουν την πίτα των 3 δις ευρώ περίπου από τα δύο έργα που εξήγγειλε χθες και προχθές ο Γ. Σουφλιάς.

Η προσφυγή στις κάλπες επί της ουσίας δεν μπλοκάρει τα έργα καθώς αυτό που ήθελαν οι μεγαλοεργολάβοι από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ έγινε: Να προκηρύξει τους διαγωνισμούς ώστε να τεθούν οι όροι και να ξέρει κάθε μνηστήρας τι και πότε θα διεκδικήσει τα έργα.

Τώρα αν υπάρξει μικρή χρονική καθυστέρηση στην κατάθεση των προσφορών αυτό θα φανεί στην πορεία. Πάντως, ακόμη και με αλλαγή κυβέρνησης και επιστροφή  του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία τα έργα θα γίνουν, όχι μόνο γιατί θεωρούνται σημαντικά για την ανάπτυξη γενικότερα (ζεστό χρήμα στην αγορά, δουλειά για χιλιάδες Έλληνες κ.λπ.) αλλά και γιατί οι μεγαλοεργολάβοι έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν το «ΟΚ» και από τον Γ. Παπανδρέου.

Σε ότι αφορά τη μάχη για τις επεκτάσεις της Αττικής οδού, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμος ο φάκελος της προσφοράς από τον σημερινό διαχειριστή του άξονα, δηλαδή την ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα και τους συνεταίρους τους, J&P ΑΒΑΞ και ΑΤΤΙΚΑΤ. Στην τελευταία μεγάλο ποσοστό κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα λάβει μέρος στην κοινοπραξία. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόμπολας έχει φυσικά τη στήριξη των εντύπων του (Έθνος, Ημερησία, Πρώτο Θέμα) και του Mega ενώ η ΓΕΚ έχει παραδοσιακή στήριξη από τον ΔΟΛ του κ. Λαμπράκη. Σφήνα ενδεχομένως στο διαγωνισμό να μπει ο Σωκράτης Κόκκαλης μέσω της κατασκευαστικής του εταιρείας Ιντρακάτ η οποία πήρε πτυχίο 7ης τάξης. Από εκεί και έπειτα προσφορά θα καταθέσει ο όμιλος της Μηχανικής του Π. Εμφιετζόγλου σε συνεργασία με μεγάλη κορεατική εταιρεία, καθώς και η αναγεννημένη ΑΕΓΕΚ μαζί με την ισπανική Dragados.

Στην υπόθεση του αεροδρομίου στο Καστέλι, σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του ΕΛΛΑΚΤΩΡ, της J&P, της γαλλική Aeroports de Paris, της γερμανικής Hochtief η οποία διαχειρίζεται το Ελ. Βενιζέλος καθώς και της γαλλικής Vinci σε συνεργασία με Ελληνες.

 Θα είναι θερμοί οι επόμενοι μήνες στον κλάδο των... νταβατζήδων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 03/09/2009 10:38:58

  Οπότε το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θέουμε μπλε η πράσινη αλητεία. Εύγε!

 2. Swell avatar
  Swell 03/09/2009 10:39:29

  Οπότε το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θέλουμε μπλε η πράσινη αλητεία. Εύγε!

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/09/2009 11:23:43

  μπορεί και εγώ να είμαι "διαπλεκόμενος", όλοι είμαστε πλην των πεθαμένων, αλλά το ότι η Μηχανική και η ΑΕΓΕΚ ακόμα εμφανίζονται είναι δείγμα "παρακμής". Μπορεί οι άλλοι να χρησιμοποιούν τις εφημερίδες τους για να μας τα παίρνουν, αλλά τουλάχιστον τελειώνουν τη δουλειά. Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τα δημόσια έργα και τις πτωχέυσεις. Να προσθέσω και αυτό στις προεκλογικές μου εξαγγελίες:

  Αν με ψηφίσετε:

  Δεν επιτρέπεται σε κανέναν που έχει εργαλεία πολιτικής πίεσης ή λαϊκού επηρεασμού να παίρνει κανένα δημόσιο έργο

  Εατιρία που δεν μπορεί να τελειώσει δημόσιο έργο, να μην ξαναεμφανίζεται

  Εταιρίες που πρέπει να πτωχεύσουν να πτωχέυουν να ησυχάζουμε.

  Λέτε να με ψηφίσουν;...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 03/09/2009 21:40:08

   Μαζί σου Αρχηγέ !
   Επίσης να δημιουργηθεί μητρώο τεχνικών εταιρειών, με τα έργα που έχει αποπερατώσει καθεμιά, τα οποία θα ελεγχονται κάθε δυο χρόνια για την συμπεριφορά τους στο χρόνο, από εμπειρογνώμονες μηχανικούς του κράτους, οι οποίοι θα υποβάλλουν κάε 6μηνο πόθεν έσχες και τραπεζικούς λογαριασμούς.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Προφήτης 03/09/2009 21:58:40

    Κράτος Προφήτη; Έλεγα να το καταργήσω... συγγνώμη ξέχασα να το αναφέρω... Χωρίς κράτος, θα τελειώσουν και οι υπόλοιπες τεχνικές εταιρίες. Η συνωμοσία; Θα αγοράσω όλα τα χωματουργικά μηχανήματα σε καλή τιμή για σκραπ. Άντε να βγάλουμε κανένα φράγκο...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 03/09/2009 22:41:35

   Αρχηγέ ...εεε συγγνώμην Αρχαίε, σε Ανατολή και Δύση, σ' αυτό το ρημάδι το κράτος προσέτρεξαν να σωθούν όλα τα κωλόπαιδα που όμνυαν στην "ιερότητα" της αγοράς μέχρι το 2008.
   Εκεί τα βαρύγδουπα στελέχη που δημιουργούσαν πέτσινα χρηματοοικονομικά προϊόντα.
   Εκεί αυτοί που πήγαν να πάρουν πανωτόκια από τους υπανάπτυκτους, στα Βαλκάνια και στην Ανατ Ευρώπη.
   Εκεί και κάτι πλιτσικολόγοι που αυτοαποκαλούνται επιχειρηματίες και θέλουν "λιγότερο κράτος", ενώ δεν έχουν πουλήσει σε άλλον, εκτός από το κράτος, ιδιώτη ούτε καρφίτσα.

   Έχω από παλιά βγάλει ένα συμπέρασμα για σένα και απλά στο λέω, δεν ψαρεύω, μην απαντήσεις, μην μου πεις τίποτα περισσότερο. Πρέπει να ήσουν στην Αμερική, και νέος, την περίοδο του Ρηγκανισμού. Επηρεάστηκες βαθιά από την πολιτική του, τις βαρύγδουπες "ιδεολογικές" εξαγγελίες του και τα τερτίπια του Φριντμαν στην Οικονομία. ΟΚ

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Προφήτης 03/09/2009 23:07:51

    όχι Προφήτη, για μερικούς το κράτος δεν είναι καταφύγιο... λόγω τιμής.

    Η περίοδος του Ρηγκανισμού δεν έχει τελειώσει, ισχύει ακόμα. Ο μακαρίτης έχει γίνει ημίθεος. 'Οσο για το που ήμουν ή που είμαι... που ξέρεις, μπορεί ακόμα να είμαι εκεί...ή εδώ, sorry... δεν έχεις δει τι ώρες γράφω;

    Θα υπεραμυνθώ των πλιατσικολόγων στα Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια τα πρωτογνώρισα να πεινάνε οι πάντες και να αποκτάς την κάθε σου φαντασίωση έναντι μισής πίτσας στο πολυτελές...Pizza Hut. Εγώ, Προφήτη, είμαι πουριτανός του σκοτωμού, αλλά λαίμαργος, σιγά μην μοιραστώ την πίτσα μου. Χάρη στους πλιατσικολόγους, έχουν δουλειές, μισθούς, λιγότερη πείνα, και δεν παίρνεις πιά έναντι μισής πίτσας την φαντασίωσή σου. Και γενικά είμαι κατά της επ αμοιβή φαντασίωσης -- γι αυτό είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς, για να μην πρέπει γίνονται _ουτάνες οι γυναίκες προκειμένου να μην πεινάνε. Βέβαια, και οι κομμουνιστές αυτό έλεγαν, αλλά κάπως πεινούσαν εκεί...

    Τώρα που μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και χάρη στο κ_λοκράτος και τους κληρονομικούς καραγκιόζηδες θα πάει πίσω 2 μήνες η δουλειά, μπορούμε να ξαναρχίσουμε τις θεωρητικές μας συζητήσεις.

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ Προφήτης 03/09/2009 23:25:17

    "...μπορούμε να ξαναρχίσουμε τις θεωρητικές μας συζητήσεις"

    Και όπως είπε και ο Κομφούκιος .....

 4. Ατακτος avatar
  Ατακτος 03/09/2009 11:44:29

  Εσύ αγαπητέ έκανες την υπέρβαση ....

 5. Greekmme.gr avatar
  Greekmme.gr 03/09/2009 13:41:29

  Φυσικα ολο τυχαια ορισμενοι προεδροι κατασκευαστικων εχουν και καναλια που τωρα θα γεμισουν με ζεστο χρημα απο τις διαφημισεις των πολιτικων κομματων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.