#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/05/2012 19:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον παράδεισο του Α.Τσίπρα θα γράφει: "Τσοβόλα δώστα όλα"Την Παρασκευή θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το δικό του όραμα για την οικονομία, ωστόσο, από σήμερα διέρρευσε στους δημοσιογράφους ένα κείμενο που προδιαθέτει τον κόσμο για τις ανακοινώσεις του.

Κυρίαρχο σημείο του οικονομικού προγράμματος είναι η καταγγελία του Μνημονίου, η οποία θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνεται ότι γίνεται μονομερώς ώστε να μην οδηγηθούν οι ξένοι σε άμεση απόφαση για διακοπή της χρηματοδότησης. Έτσι πιστεύει ο κ. Τσίπρας φυσικά αλλά να δούμε με ποιο τρόπο θα πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς αν οι ξένοι κάνουν πράξη τις απειλές τους και κόψουν τις δόσεις των δανείων.

Σαν άλλος... Ανδρέας, ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει μέτρα τύπου "Τσοβόλα δώσε τα όλα", αλλά θα έχει ενδιαφέρον να τα κοστολογήσει και να μας πει από που θα βρει τα λεφτά για να τα κάνει.

Στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός της καταγγελίας του Μνημονίου είναι και η κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων που αφορούν τις περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Στη θέση του Μνημονίου θα έρθει στη Βουλή ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.

Προβλέπεται επίσης καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων, επαναδιαπραγμάτευση για διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του δημόσιου χρέους. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τη συνολική διαπραγμάτευση του χρέους, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος της διαπραγμάτευσης θα είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και η αποπληρωμή του υπόλοιπου με ρήτρες ανάπτυξης και με νέους ευνοϊκούς όρους.

Θα έχουμε κύμα κρατικοποιήσεων τύπου... Βενεζουέλας αφού οι τράπεζες και οι ΔΕΚΟ θα περάσουν στο έλεγχο του δημοσίου.

Ο κ. Τσίπρας θα υποσχεθεί κατάργηση των χαρατσιών για τα μικρομεσαία και χαμηλά εισοδήματα και δίκαιο και εύχρηστο φορολογικό σύστημα.

Επίσης, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές μετά ψήφου και όχι χωρίς ψήφο. Οι δημόσιες τράπεζες θα λειτουργήσουν ως εργαλείο ανάπτυξης, παραγωγής και κοινωνικής χρηματοπιστωτικής πολιτικής με στόχο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.

Στο παράδεισο του Αλέξη Τσίπρα χωράνε, όπως βλέπετε, όλοι. Οι Έλληνες θα ξαναγυρίσουν στα επίπεδα της ζωής τους προ του 2009, το χρήμα θα ρέει άφθονο αφού στο νέο «λεφτά υπάρχουν» δε θα υπάρχουν αδικημένοι. Με δύο μόνο επισημάνσεις:

Τα ταμεία είναι άδεια και μάλιστα δεν έχουν να πληρωθούν ούτε τα φάρμακα στα ταμεία, ούτε καν τα προνοιακά επιδόματα στους δήμους. Πώς θα υλοποιήσει όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμη και σωστό να είναι το όραμά του για την οικονομία, θα χρειαστεί ένα – δύο χρόνια για να έχει αποτελέσματα. Πώς θα ζήσουμε ως τότε όταν τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδα; Που θα βρεθούν 50 δισ. ευρώ το χρόνο για μισθούς και συντάξεις;

Και δεύτερον: Καλώς η κακώς οι δανειστές έχουν το μαχαίρι, έχουν και το πεπόνι. Αν τους διαολοστείλει ο κ. Τσίπρας από που θα βρει να δανειστεί χρήματα, καθώς οι μαύρες τρύπες είναι τεράστιες και τα πλεονάσματα δεν υπάρχουν; Αν καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο κόβεται και η χρηματοδότηση και η Ελλάδα αποχωρεί μόνη της από το ευρώ. Αυτό θέλει ο κ. Τσίπρας; Αν έχει τα κότσια να μας το πει ξεκάθαρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. theo1611 avatar
  theo1611 30/05/2012 19:42:24

  Ο Τσίπρας λέει ότι θα παίξει με τη φωτιά.

  Αυτό όμως που υπονοεί και ενδιαφέρει τον μέσο Έλληνα, είναι ότι οι προηγούμενοι δεν έπραξαν τα μάλα για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος της κοινωνίας.

  Πέρα από τα οριζόντια μέτρα, όταν έχεις συμφωνήσει να πουλήσεις μπιρ-παρά δημόσια περιουσία για να ξεχρεώσεις, ο μέσος Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι οι μίζες που προσδοκάς είναι πολλαπλάσιες του παρελθόντος (ο Άκης π.χ. θα μοιάζει με Αρσακειάδα σε σχέση με αυτά που θα επακολουθήσουν) και αυτός είναι ο συνεκτικός πόλος για τα πρόσωπα του ενός ή του άλλου κόμματος. Γιατί σας κάνει εντύπωση ότι ο κόσμος προτιμά αυτούς που δεν έχουν φάει μέχρι τώρα από αυτούς που φοράν κοστούμια και ετοιμάζονται να συνεχίσουν το φαγοπότι?

  Γιατί8, έχει εξηγήσει κανένας πως οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις και λοιπές μεταρρυθμίσεις θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον?

 2. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 30/05/2012 20:18:39

  Τη στιγμή αυτή (8.15 μμ) τα κανάλια μας βομβαρδίζουν με την έκθεση της ΄΄κομισιόν΄΄ που ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να γίνουν αυτά που αρνούνται πλέον μετά βδελυγμίας οι Σαμαράς & Βενιζέλος.
  Λένε δηλαδή ότι αυτή υποδεικνύει ότι:
  1) Πρέπει να γίνει κι άλλη ΄΄εμπροσθοβαρής΄΄ περικοπή μισθών & συντάξεων.
  2) Να πέσουν τα ταμπού και να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση (δηλ. απολύσεις Δ.Υ)
  3) Να προχωρήσει περαιτέρω η δημοσιονομική προσαρμογή (δηλαδή κι άλλη μείωση δαπανών δημοσίου ακόμη και παραγωγικών) .
  και άλλα πολύ ωραία.
  Μετά από αυτό σκέφτομαι τα ΄΄ επαναστατικά ΄΄που ακούω τις τελευταίες μέρες από τους ΄΄εν δυνάμει ΄΄ κυβερνητικούς εταίρους.
  Μήπως τελικά είχε δίκιο αυτή η Γερμανική εφημερίδα που πρότεινε σε όλους (Γερμανούς, Άγγλους, ΔΝΤ, Ε.Ε) να το ΄΄βουλόσουν΄΄ εάν πραγματικά θέλουν να συμβάλλουν στη λύση του ελληνικού προβλήματος;
  Γιατί με τόσο σπρώξιμο που έχει ο Αλέξης από αυτούς , καταλήγω στο συμπέρασμα ότι θέλουν να βγει αυτός προκειμένου να έχουν δικαιολογία και για τη δική τους αποτυχία , αλλά και για το εξωπέταγμα της Ελλάδος από το €.

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 30/05/2012 20:53:08

  Η επανάσταση μπορεί να περιμένει.
  Σε γενικές γραμμές, καταλαβαίνω την οργή και την αγανάκτηση πολλών συμπατριωτών μας, που εκτόξευσαν τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο 16%, από το παραδοσιακό 3-4% στο οποίο ήταν συνηθισμένος ο εν λόγω πολιτικός συνασπισμός.
  Κοινή συνισταμένη όλων αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι η επικρότηση της αντιμνημονιακής του στάσης, η οποία εν μέσω λιτότητας και κρίσης προσελκύει πολλούς.
  Από κει και πέρα όμως, είμαι πεπεισμένος πως είναι πάρα πολλοί οι όψιμοι οπαδοί και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνοούν το εξής βασικό:
  Ότι τον συναποτελούν διάφορες συνιστώσες, μερικές με διαμετρικά αντίθετες μεταξύ τους απόψεις, και μερικές με απόψεις διαμετρικά αντίθετες με αυτές του … μέσου Έλληνα.
  Ακόμη και μέσα σε συγκεκριμένες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν διαφοροποιήσεις, διαφωνίες, και διασπάσεις.
  Όλες αυτές οι διαφορές, και οι εσωκομματικές (ιδεολογικές) διαφωνίες, που ιστορικά ταλανίζουν την αριστερά, εκφράζονται προς τα έξω μέσα από τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που ακούμε κάθε μέρα στα ΜΜΕ, με το ένα στέλεχος του κόμματος να λέει το ένα, και το άλλο κάτι το εντελώς διαφορετικό. Εν ολίγοις, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, άρα πως θα κυβερνήσουν;
  Και τι δεν έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα;
  Βασικό μισθό στα €1.300, πρόσληψη 100.000 δημοσίων υπαλλήλων, επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής, επιστροφή του ΕΤΑΚ, κατάργηση των χαρατσιών, δέσμευση των καταθέσεων, παρακράτηση €100 τον μήνα από τον καθένα μας, αφοπλισμό της αστυνομίας, διακοπή των αμυντικών δαπανών, νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών, χρηματικό επίδομα στον καθένα από αυτούς ίσο με το 80% του βασικού μισθού, και άλλα πολλά, που αν τα βάλουμε κάτω και τα πιστέψουμε, τότε το 16% των Ελλήνων που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον τάχει χαμένα, αλλιώς σίγουρα δεν θα το έκανε.
  Πόσοι άραγε συμπατριώτες μας, που τον ψήφισαν, γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει μαοϊκούς, τροτσκιστές, ευρωκομουνιστές, οικολόγους, ανένταχτους αριστερούς, σοσιαλιστές, και γενικά κάθε καρυδιάς (αριστερό) καρύδι, οι απόψεις και η ιδεολογία των οποίων ουδεμία σχέση έχει με την έννοια του έθνους κράτους, που γνωρίζουμε, αλλά και με την έννοια της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογικής, που υποτίθεται ότι στηρίζουμε;
  Η όλη λογική της πολιτικής ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που κινείται (όπως θέλω να πιστεύω) τόσο η χώρα μας, όσο και η σύγχρονη Ευρώπη.
  Η κοινή συνισταμένη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανατρεπτική στην ιδεολογία της, αμφισβητεί το ισχύον πολιτικό σύστημα, και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αστική δημοκρατία, με τον κοινοβουλευτισμό, και με την ελεύθερη οικονομία, όπως την βιώνουμε στην Δύση εδώ και αιώνες, με τα όποια προβλήματα.
  Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως η ιδεολογική αυτή θέση της «αριστεράς» είναι λάθος, ή άδικη. Ίσα ίσα.
  Δεν μπορεί όμως να εφαρμοσθεί μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που μάλλον όλοι θέλουμε, και σίγουρα όχι σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η χώρα μας, κα σε μια εκλογική μάχη που θα κρίνει το μέλλον δυο τουλάχιστον γενεών Ελλήνων.
  Καλή η επανάσταση, δεν λέω, αλλά μπορεί να περιμένει….

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 30/05/2012 22:07:14

  Eκτός από "Τσοβόλα δώστα όλα", κάπου πιο πίσω, στον παράδεισο του Τσίπρα μπορεί και να λέει «Καλωσόρισες δολάριο …»

  Ίσως δεν αποκλείεται αν ρίξουμε μια ματιά σε άρθρο που δημοσιεύεται υπερατλαντικά ( The Time Magazine June 4 2012) με τίτλο «Θα το κάνουν ή δεν θα το κάνουν ;»

  «Από τώρα μέχρι τις 17 Ιουνίου, οπότε και η Ελλάδα θα πάει σε εκλογές, όλα τα ευρωζωνικά μάτια θα είναι στραμμένα σε ένα έθνος που παλεύει, του οποίου το μέλλον στην νομισματική ένωση –εθελοντική έξοδος? Παραμονή ? αναγκαστική αποπομπή?- θα μπορούσε να επιδράσει σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Επί του παρόντος, δεν είναι ξεκάθαρο ποιο μονοπάτι θα επιλέξουν οι Έλληνες: ενώ οι περισσότεροι προτιμούν το ευρώ, παρόλα αυτά αντιτίθενται στους όρους λιτότητας. Και ορίστε κάποιες πιθανές κινήσεις οδεύοντας προς το τέλος.»
  Ακολουθεί γραφικό (διάγραμμα καταστάσεων που δυστυχώς δεν μπορώ να μεταφέρω σαν σχόλιο) που περιγράφει ουσιαστικά τέσσερα σενάρια, που εξελίσσονται εξαρτώμενα από τις εξελίξεις στην Ελλάδα, από τα οποία, τα δυο οδηγούν σε κατάρρευση της ευρωζώνης, ενώ τα άλλα δυο σε διάσωση της ευρωζώνης:
  ΣΕΝΑΡΙΟ 1- ΚΑΤΑΛΗΞΗ: διάσωση ευρωζώνης – ΑΦΕΤΗΤΙΑ: Προγραμματισμένη έξοδος Ελλάδας από ευρώ
  Ενδιάμεσα στάδια: α) Η Ευρώπη έχει χρόνο να δανείσει άλλες αγωνιζόμενες χώρες να ανακόψουν τον πανικό β) Γερμανία, Γαλλία και άλλοι δουλεύουν μαζί για ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο διάσωσης γ) Προλαμβάνεται η διάχυση της τραπεζικής κρίσης στην Ευρώπη και τοπικές επενδύσεις συνεχίζονται

  ΣΕΝΑΡΙΟ 2 κατάληξη: διάσωση ευρωζώνης – αφετηρία: Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ
  Ενδιάμεσα στάδια: α) Παραμένουν τα μέτρα λιτότητας β) Η κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα βαθαίνει γ) η ελληνική οικονομία βυθίζεται, αλλά ελαχιστοποιείται η επίδρασή της παγκοσμίως, σε λιγότερο από το 1% του παγκοσμίου ΑΕΠ δ) οι Ευρωπαϊκές αγορές σταθεροποιούνται, συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις

  ΣΕΝΑΡΙΟ 3-κατάληξη: Κατάρρευση ευρωζώνης – (πιθανό βύθισμα και στις ΗΠΑ) αφετηρία: Νέες διαπραγματεύσεις
  Ενδιάμεσα στάδια: α) Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται νέα βοήθεια με την τρόικα της Ευρώπης και το ΔΝΤ β) Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία απαιτούν παρόμοιες παραχωρήσεις, οι μεταρρυθμίσεις σε Ισπανία και Ιταλία υποσκάπτονται γ) Τα κόστη δανεισμού αυξάνουν για αυτές τις χώρες δ) Εξάπλωση πανικού, οι παγκόσμιες πιστωτικές αγορές παγώνουν και ξεκινά υπερατλαντική τραπεζική κρίση

  ΣΕΝΑΡΙΟ 4-κατάληξη: Κατάρρευση ευρωζώνης – (πιθανό βύθισμα και στις ΗΠΑ)
  αφετηρία: Ξαφνική αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ
  Ενδιάμεσα στάδια: α) Η Ελλάδα απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας και καθίσταται αφερέγγυα β) Η Ελλάδα δημιουργεί νέο νόμισμα, το οποίο φθίνει αμέσως γ) ο πληθωρισμός κορυφώνεται, η ανεργία εκτοξεύεται, οι κοινωνικές αναταραχές είναι ανεξέλεγκτες δ) Εξάπλωση πανικού, οι παγκόσμιες πιστωτικές αγορές παγώνουν και ξεκινά υπερατλαντική τραπεζική κρίση

 5. stam avatar
  stam 30/05/2012 22:09:49

  Φορους και χαρατσια σε αυτη τη χωρα θα πληρωσουν οι ελευθεροι επαγγελματιες(γιατροι,συμβολαιογραφοι,μηχανικοι κτλ)ή εχουμε βρει μοναχα μισθωτους, συνταξιουχος και ανεργους να τους αρμεργουμε λες και ειναι ''θυματα'';

 6. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 30/05/2012 23:26:15

  Ειδηση της τελευταιας στιγμης : Να δεσμευτει ο Συριζα οτι δεν θα δωσει αμνηστια στη 17Ν ζητησε ο Μπακογιαννης junior . Το παω ενα βημα παραπερα και προσθετω να δεσμευτει ο Συριζα οτι αν βγει πρωτο κομμα δεν θα ονομασει την πλατεια Συνταγματος σε πλατεια ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 31/05/2012 00:12:21

   Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία την τοποθέτηση της Αλεξίας Μπακογιάννη.

 7. Μάνος avatar
  Μάνος 31/05/2012 00:06:50

  Στην προτελευταία παράγραφο: "Πώς θα υλοποιήσει όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμη και σωστό να είναι το όραμά του για την οικονομία, θα χρειαστεί ένα – δύο χρόνια για να έχει αποτελέσματα. Πώς θα ζήσουμε ως τότε όταν τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδα; Που θα βρεθούν 50 δισ. ευρώ το χρόνο για μισθούς και συντάξεις;"

  Αν τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδα θα περάσουμε ζάχαρη.
  Προφανώς ο ποιητής έκανε ένα λαθάκι στην τοποθέτηση το ξ και του σ..

 8. Nik avatar
  Nik 31/05/2012 01:31:07

  Αντε υπολογίστε το σύνολο της αξίας των εισοδημάτων και της περιουσίας της πλουτοκρατείας και αν βγάλετε πάνω από 50 δις να μου γράψετε.

  Ο πλούτος δεν παράγεται από τις μεγάλες εταιρείες ούτε από την πλουτοκρατεία. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ακόμη και στην καρδιά του καπιταλισμόυ, τις ΗΠΑ, 97% των θέσεων εργασίας προσφέρεται από εταιρείες που έχουν λιγότερους από 50 υπαλλήλους. Η μικρή επιχείρηση είναι η καρδιά όλων των οικονομιών. Και μην ξεχνάτε ότι ΟΛΕΣ οι εταιρείες κολοσσοί ξεκίνησαν ως μικρές εταιρείες. Καμία δεν ξεκίνησε ως κολοσσός. Η Microsoft άρχισε με δύο άτομα σε ένα γκαράζ.

  Αυτά τα βασικά παρακάμπτουν οι policy makers των κομμάτων και για αυτό δεν βγαίνουμε ποτέ από τα σκ.....

  Θα μπορούσε να αρχίσει την εταιρεία του εδώ ο ιδρυτής της Microsoft και να εξελιχθεί όπως εξελίχθηκε στις ΗΠΑ; Αν όχι γιατί όχι, τι λείπει; Η συνταγή λένε είναι να βρείς τι λείπει και να το προσφέρεις. Καμιά κυβέρνηση, καμιά πολιτική παράταξη δεν ξέρει τι λείπει συνεπώς καμιά δεν μπορεί να καλύψει το κενό.

  Καλά ρε παιδιά, δεν βαρεθήκατε τους στόκους, τους ανίκανους και τους μαθητευόμενους μάγους; Τι άλλο πρέπει να πάθετε για να μάθετε;

 9. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 31/05/2012 08:29:57

  Ας υποθεσουμε ο,τι ολοι οι ελληνες ειναι φοροφυγαδες και ''λαμογια''. Ας υποθεσουμε ο,τι ΠΟΤΕ δεν υπηρξε ταυτιση Εθνους και Κρατους ( μεγαλη συζητηση, το γιατι ). Ας υποθεσουμε ο,τι σαν Εθνος δεν αντεξαμε την ''κληρονομια'' της ιστοριας μας ( πως, αφου ποτε δεν τη διδαχτηκαμε πραγματικα). Τι ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ (το ελαχιστο), σε σχεση με αυτα που πληρωνει τοσα χρονια, εχει''απολαυσει'' ο πολιτης, ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης κυριως μετα την μεταπολιτευση, απο πλευρας ελληνικου κρατους ?. Την Παιδεια, την Υγεια, τον Πολιτισμο, την Δικαιοσυνη ?. Ας μας πει καποιος ποιον ''μεγαλο ελληνα'' θα θυμομαστε τα τελευταια 30 χρονια ?.
  Και κυριως, ας μας πει καποιος ο,τι δεν γνωριζει ποιοι κυβερνησαν αυτα τα χρονια και γιατι ανερυθριαστα ( επιεικως) διεκδικουν την ψηφο μας , ετσι ωστε να ''παιξουν'' την επαναληψη.

 10. athina pilika avatar
  athina pilika 31/05/2012 16:26:58

  ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟΣ Κ ΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΟΣ.ΟΜΩΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ-ΒΩΜΟΛΟΧΙΕΣ ΚΛΠ-ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΕΣΚΕΤΑΙ ΠΑΛΑΙΟΘΕΝ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ.ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΥΒΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΚΟΠΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΙΘΑΝΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

 11. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/05/2012 18:11:30

  Έτσι ακριβώς είναι. Λείπει ο κοινός νους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.