#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2011 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις 4 Δεκεμβρίου το δημοψήφισμα;Την άμεση διεξαγωγή του προαναγγελθέντος από τον ΓΑΠ δημοψηφίσματος ζήτησε σήμερα ο Σόιμπλε.

Την επιτάχυνση των διαδικασιών από τον κ.Παπανδρέου ζήτησε προηγουμένως και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Βεστερβέλε.

Το συντομότερο δυνατό, ακόμη και πριν τα μέσα Δεκεμβρίου, θα πρέπει να διεξαχθεί το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί. Σε δήλωσή του στο Reuters, ο κορυφαίος Γάλλος αξιωματούχος υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και στο ερώτημα εάν θα έπρεπε αυτό να διεξαχθεί ακόμη και πριν τα μέσα Δεκεμβρίου, απάντησε ότι «είναι σημαντικό να ληφθεί ανάλογη απόφαση».

Την επίσπευση του δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση προανήγγειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.Μάλιστα, διευκρίνησε ότι το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί όταν θα είναι έτοιμες οι γενικές αρχές που θα διέπουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Υπό το φως αυτών των νέων εξελίξεων οι χθεσινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί ότι «η συμφωνία των Βρυξελλών είναι ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα» και η διαβεβαίωση ότι ο ίδιος «συνεργάζεται» με τη γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ«για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής» αποκτούν νέο νόημα.

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos σημειώνει σε σημερινή της ανάλυση ότι «η απόφαση για το δημοψήφισμα βυθίζει σε τεράστια ανησυχία την ευρωζώνη» και για το λόγο αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προσπαθήσουν στο περιθώριο της Συνόδου του G20 στη Γαλλία να αλλάξουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.

«Το μήνυμα που θα μεταφερθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι σαφές: αν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα τότε θεωρείται αδιανόητο να γίνει σε τρεις μήνες δεδομένης της αναταραχής των αγορών και θα πρέπει να προγραμματιστεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου» σημειώνει η εφημερίδα.

Συνάγεται λοιπόν ότι σε πρώτο επίπεδο θα ασκηθεί πίεση προκειμένου να μη διεξαχθεί το δημοψήφισμα και εφόσον δεν αλλάξουν οι σχεδιασμοί της Αθήνας θα χρησιμοποιηθεί «πειθώ» προκειμένου να επισπευσθεί η διεξαγωγή του.

Σύμφωνα με άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες στην σημερινή Σύνοδο των Καννών οι δανειστές της Ελλάδας, θα δώσουν στον Γιώργο Παπανδρέου διορία μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου προκειμένου να ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες για την έγκριση της συμφωνίας. Σύμφωνα με γαλλογερμανικές πηγές που επικοινώνησαν με μέλη του υπουργικού συμβουλίου «το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει και το δημοψήφισμα». Ο πρωθυπουργός θα εκλάβει τη συγκεκριμένη διορία, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ως «πράσινο φως». Και οι επικριτές του, όμως, δεν είναι αρνητικοί σε ένα… σύντομο τέλος. Οι διαφωνίες, άλλωστε, είναι για το μετά. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να συνεχίσει, ενώ όσοι θεωρούν ότι δε μπορεί να συνεχίσει, του ζητούν και θα του ζητήσουν ξανά να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, δρομολογώντας την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία. Αλλιώς, αν βέβαια το ΠΑΣΟΚ επιβιώσει της ψήφου εμπιστοσύνης την Παρασκευή, το θέμα θα τεθεί και πάλι από τους διεκδικητές της ηγεσίας και τους υποστηριχτές τους. Με τον πρωθυπουργό να απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν τα πρώτα στοιχήματα για την έκβαση της επικείμενης εσωκομματικής σύγκρουσης και το μέλλον του κυβερνώντος κόμματος.

Υπάρχει βεβαίως και εκ των πραγμάτων ένα ισχυρό πλέον ενδεχόμενο να είναι όλα στημένα.

Γράφαμε στις 24 Οκτωβρίου με τον τίτλο Ο Κύβος ερρίφθη: 27 Νοεμβρίου ή 4 Δεκεμβρίου: "Υπό το βάρος των αδιεξόδων που έχει οδηγήσει τη χώρα, των ασφυκτικών πιέσεων που υφίσταται από το εσωτερικό του κόμματός του, των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον για την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου σκέφτεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι η τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, η 1η Δεκεμβρίου".

Οι πληροφορίες μας εκείνες ήταν από εγκυρότατη πηγή του εξωτερικού. Η οποία μάλλον  επιβεβαιώνεται τώρα ως προς το σκέλος των ημερομηνιών. Φαίνεται όμως πως είτε η πηγή μας δεν είχε καταλάβει (δικαιολογημένα) ότι  προηλειμμένη απόφαση αφορούσε δημοψήφισμα, είτε τους μπέρδεψε ο ΓΑΠ - αν δεν μπερδεύτηκε ο ίδιος

(Antinews, με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα και το Βήμα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/11/2011 12:34:14

  Εγώ γιατί νομίζω ότι τώρα αποκαλύπτεται η συμπαιγνία;
  Προ-μιλημένα-ειλημμένα-συμφωνημένα όλα για να περάσουν τα μέτρα επικυρωμένα με δήθεν αμεσοδημοκρατικό γαμ@δημοψήφισμα μετά από τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου!

  • markos avatar
   markos @ αλλενάκι 02/11/2011 14:50:53

   αν δεν περασουν τι θα λες?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ markos 02/11/2011 18:22:39

    αν δεν περάσουν θα το χειροκροτήσω

 2. Μάρκος avatar
  Μάρκος 02/11/2011 12:41:14

  Άλλα Δεκεμβριανά θα έχουμε, με πρωταγωνιστή πάλι Γεώργιο Παπανδρέου...;

 3. Θασίτης avatar
  Θασίτης 02/11/2011 12:43:03

  Όλα τα όπλα που μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα για να διαπραγματευτεί ο ΓΑΠ τα χρησιμοποιεί για να κερδοσκοπούν τα αφεντικά του.
  Από ότι φένεται μάλλον στημένο ήταν και όλοι ήξεραν από πριν. Για μια ακόμα φορά ο Ελληνικός λαός είναι ο στόχος των σχεδιασμών τους, ώστε να δεχθεί εθελοντικά και με δημοψήφισμα τα δεινά και τις αλυσίδες που του ετοίμασαν. Ελπίζω την φορά αυτή να μην τούς βγει αν και φοβάμαι... μετά τις 28 κατάλαβαν ότι λίγες είναι οι μέρες τους και πάνε να μας δέσουν.

 4. Θασίτης avatar
  Θασίτης 02/11/2011 12:44:36

  "φαίνεται"

 5. skoyras avatar
  skoyras 02/11/2011 12:54:07

  OK ...ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ -ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ- Η ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ;

 6. Παρατηρητής + Κυάλια avatar
  Παρατηρητής + Κυάλια 02/11/2011 12:54:15

  Τα σενάρια είναι για μένα τα εξής.
  ή τον ρίχνουν πριν την ψηφο εμπιστοσύνης ή πάει σε δημοψήφισμα.
  Το πρώτο φαίνεται να φεύγει. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται γρανίτης εξουσίας. Φαντάζεστε να ήταν τώρα ΝΔ κυβέρνηση; Θα είχε φύγει και ο θυρωρός της Συγγρού....
  Αυτό που μένει είναι το δημοψήφισμα και μάλιστα γρήγορα.
  Ο Σαμαράς πρέπει άμεσα να βγει στον λαό και να πει ΟΧΙ στην συνθήκη . Αυτό όχι γιατί είναι λάθος τελείως η συνθήκη αλλά για να φύγουν οι προδότες.
  Εάν ψηφίσουμε ναι τότε
  1. Θα καταστραφούμε
  2. Θα αλλάξω χώρα για πάντα....

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Παρατηρητής + Κυάλια 02/11/2011 13:18:37

   Θα ήταν καλύτερα να πεί ψέματα , πως "λεφτά υπάρχουν"?

   Εκει που μας έφτασε ο ΓΑΠ , βραχυπρόθεσμα τουλαχιστον , δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών,αναφορικά με την Ευρώπη.

   Στη διοίκηση της Χώρας είναι που μπορεί και πρέπει να γίνει η διαφορά.

   • Γιωργος avatar
    Γιωργος @ ΣΤΕΛΙΟΣ 02/11/2011 13:32:09

    1ον μας φτασανε ολα τα κομματα εξουσιας εδω που φτασαμε ακομα και αυτα που δεν εχουν κυβερνησει(αμα δεν μιλαει κανεις ο καθενας κανει οτι γουσταρει)
    2ον οχι ειναι καλυτερα να μην πει τετοια ψεμματα αλλα ουτε απο τα αλλα που θα αραδιασει
    3ον Δεν θελουμε περιθωριο ελιγμων με την Ευρωπη.Απλως παρτε μνημονια κ.τ.λ,απαιτουμε λογιστικο ελεγχο τους χρεους και μετα βλεπουμε τι εχουμε και τι κανουμε(πτωχευση επαναδιαπραγματευση η οτι αλλο). Καθαρες δουλειες.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Παρατηρητής + Κυάλια 02/11/2011 14:26:06

   Ἀφοῦ εἶσαι ἤδη σ' ἄλλη χώρα.

 7. XARILAOS avatar
  XARILAOS 02/11/2011 12:59:44

  που ειναι οι βουλευτινες που θα εριχναν το πασοκ εχθες ??????? κριμα παει!!!!!!!!!!!! τελικα !!!!!

 8. Ταραχή avatar
  Ταραχή 02/11/2011 13:03:38

  Οι υποσχέσεις του Σαμαρά ότι δεν θα το επιτρέψει με κάθε τρόπο τι έγιναν;

 9. nimou avatar
  nimou 02/11/2011 13:04:14

  Όλοι δίπλα στο Σαμαρά για την νίκη. Είναι υπόθεση εθνική πλέων. Η συμπεριφορές της οικογένεια Παπανδρέου με προεξάρχοντες την Μαργαρίτα και τον Αντρικό δεν εμπίπτουν σε πολιτικές αναλύσεις. Θέλουν να εκδικηθούν τον Ελληνικό λαό. Στην άκρη λοιπόν οι σε πόλους δικαιολογημένες πικρίες λόγο του περιβάλλοντος Σαμαρά. Πάμε όλοι μαζί για την νίκη της παράταξης. Οι αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται η παράταξη είναι διαχρονική και μας εκφράζει όλους.

 10. Σ.Ρ. avatar
  Σ.Ρ. 02/11/2011 13:08:34

  Θα ανακοινωθεί , πριν ή μετά την Παρασκευή το βράδυ....;

 11. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 02/11/2011 13:09:59

  Πολλές είναι οι σκέψεις και άκρη δεν βγάζω εύκολα … μήπως όμως ο ΓΑΠ θέλει δημοψήφισμα με ερώτηση του τύπου ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δανεική σύμβαση ώστε να φέρει τον Σαμαρά σε δύσκολη θέση? Εάν ο Σαμαράς δώσει γραμμή ΟΧΙ τότε ο ΓΑΠ εύκολα θα πει να ποιος δημιουργεί θέμα με τη συμφωνία και οι Ευρωπαίοι θα τον έχουν στη μπούκα, εάν ο Σαμαράς πει ΝΑΙ τότε τα ποσοστά του θα πέσουν κατακόρυφα και σε περίπτωση εκλογών την αυτοδυναμία θα την βλέπει με τα κιάλια, με αυτό τον τρόπο θα επιτευχτεί η συγκυβέρνηση ευκολότερα… Ο ΓΑΠ και το παρεάκι του για μια ακόμη φορά έχουν στριμώξει τον Αντώνη στη γωνιά, έχει πολύ ενδιαφέρων πως ο Αντώνης θα χειριστεί την κατάσταση…. Τα επεισόδια πάντως θα είναι πολλά ακόμα….

 12. tzager avatar
  tzager 02/11/2011 13:10:39

  O ΓΑΠ και η κυβέρνηση δεν θα επιβιώσει στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Αυτό είναι σίγουρο!!!

  Ο Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νέο πρόεδρο του ΠαΣοΚ και αν αποβεί άκαρπη στον Σαμαρά και πάει λέγοντας..

  Το πιο πιθανό σενάριο είναι να οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 4η Δεκεμβρίου. εκεί και θα εγκριθεί ή θα αποριφθεί η νέα δανειακή σύμβαση.

  Είναι απλά τα πράγματα. Όσο περνάνε οι ώρες θα ξεκαθαρίζει το τοπίο.

 13. ktisias avatar
  ktisias 02/11/2011 13:13:23

  Δημοψήφισμα, όσο πιο αργά τόσο καλύτερα και όχι ένα αλλά πολλά !Έτσι θα πάψουμε να είμαστε ο λαγός των βορειοευρωπαίων και αν καταφέρουμε να θέσουμε κάποιους στόχους έχουμε ελπίδες να γίνουμε παίχτες και ίσως κυρίαρχη χώρα !

 14. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 02/11/2011 13:14:57

  Βλέπω αρχίσαμε να θεωρούμε δεδομένο πως θα γίνει τελικα το δημοψήφισμα της καταστροφής!

  Δεν πάμε καλά...

  Τωρα ο ΓΑΠ θα μας πεί πως έχει το ΟΚ απο την Ευρώπη, και έχει και τη δικαιολογία να το επισπεύσει για να υπάρξει λιγότερος χρόνος για αντιδράσεις.

  Και τα παραμύθια πως θα τον ρίξουν οι κότες του ΠΑΣΟΚ είναι απλό χάσιμο χρόνου. Δε θα πέσει αν δεν ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΜΕ.

  Τελικά η μοίρα ήθελε το πρώτο και σημαντικότερο τέστ για τον Αντώνη Σαμαρά να μήν είναι αφού αναλάβει πρωθυπουργός ,αλλα πρίν.

  Ενας μήνας αγώνα , για να μήν ξαναγίνουμε απο Ευρωπαική δύναμη Βαλκανική Ψωροκώσταινα!

  Να σε δούμε Αντώνη! Εμείς είμαστε έτοιμοι!

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ ΣΤΕΛΙΟΣ 02/11/2011 13:17:18

   Ποιοί εμείς;

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ Ταραχή 02/11/2011 13:21:54

    Αυτό το ερώτημα το κάνει ο καθένας στον εαυτό του...

    Εγώ που βλέπω το μέλλον του παιδιού μου να καταστρέφεται πριν ξεκινήσει ,ΕΙΜΑΙ έτοιμος. Για όλα!

 15. DIM avatar
  DIM 02/11/2011 13:16:09

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ.

 16. Μπαϊλντισμένος avatar
  Μπαϊλντισμένος 02/11/2011 13:17:53

  Εδώ μαζεύει με το ζόρι 150 και κάτι ψιλά για ψήφο εμπιστοσύνης, θα μαζέψει 151 για το δημοψήφισμα;

  Άσε που, όπως δήλωσε, για το δημοψήφισμα διαφωνεί και η ...Έλσα!

  Στημένο είναι για να σφίξουν οι κώλ**. Το Σάββατο θα το 'χει στείλει άψαλτο. Θα 'χει πάρει και ψήφο εμπιστοσύνης πρόσφατα, οπότε προϋπολογισμό, φορολογικό, απελευθέρωση μεταφορών κλπ θα τα περάσει μαρς.

  Μετά θα βγει και θα λέει ότι "δε θα ρισκάρουμε τη σταθερότητα στην ευρωζώνη" και κάτι τέτοια γλυκανάλατα και ότι "το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει για άλλη μια φορά μόνο του την ευθύνη για τη σωτηρία της χώρας", θα πέσει και δάκρυ και πάμε γι άλλα.

 17. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 02/11/2011 13:24:56

  Απορώ γιατί υπάρχει εκνευρισμός με τις κινήσεις του ΦΑ.ΣΟ.Κ. Είναι καθεστώς και προσπαθεί με κάθε κόστος και τρόπο να παραμείνει στην εξουσία. Σίγουρα ότι κάνει είναι εναντίον του κόσμου αλλά από εχθές βλέπω και την αντιπολίτευση να τα μασάει κάπως κι έχω αρχίσει να προβληματίζομαι... Θέλουμε ξακάθαρες κουβέντες. Ο ΓΑΠ και η παρέα του διάλυσαν την χώρα; Η κάτσε να βγούμε στην εξουσία και βλέπουμε; Σαν το ΚΚ που ήθελε να επανιδρύσει το κράτος και να στείλει στη φυλακή όσους ήταν υπεύθυνοι για το ΧΑΑ και τελικά μούγκα στη στρούγκα... Όχι άλλο μισόλογα! Πείτε αυτά έγιναν, ήταν λάθος, οι ένοχοι φυλακή και θα κάνουμε αυτά για να διορθώσουμε τα αποτελέσματα των λαθών. Τόσο δύσκολο είναι;

 18. Απορία avatar
  Απορία 02/11/2011 13:26:56

  Το πλέον συμφέρον γι'αυτή τη χώρα είναι να χρεωκοπήσει άμεσα, ακαριαία, σκληρά, άκομψα, βίαια, άσχημα.

  Να πούμε το ψωμί ψωμάκι, μπας και βάλουμε μυαλό και διώξουμε το κατεστημένο που μας σοδομίζει δεκαετιές τώρα.

  Η διολίσθηση σε χρεωκοπία (γιατί αυτό γίνεται τώρα) είναι ό,τι χειρότερο για μας και τα παιδιά μας.
  Σιγά σιγά θα συνηθίζουμε την ανέχεια και την φτώχεια και το κατεστημένο, που μας έφερε εδώ, θα συντηρείται στα πράγματα με τεχνητό ορό.

  Εμπρός για την χρεωκοπία, αδέλφια, μπας και ξεβρωμίσει και ορθοποδήσει κάποτε ο τόπος...

  • H pena tis orghs avatar
   H pena tis orghs @ Απορία 02/11/2011 13:30:12

   Διαφωνώ! Δηλαδή άμα το αμάξι σου είναι χαλασμένο και θέλει αλλαγή η μπαταρία και οι υμάντες εσύ θα προτιμήσεις να το κάψεις και να αγοράσεις καινούργιο; Φυσικά και όχι! Το πας για service και φροντίζεις να μην το ξαναοδηγήσει ο απαράδεκτος που ξέχασε τα φώτα αναμένα όλο το βράδυ.

   • Απορία avatar
    Απορία @ H pena tis orghs 02/11/2011 13:39:37

    Το "αμάξι", πατριώτη, βάρεσε μπιέλα. Είναι μπι ελ αρ, που λέγαμε και στον στρατό. Beyond Local Repair...

    Ο καθείς για την πάρτη του είμαστε ή πιο ευγενικά, για την ίππευση του ανδρικού μορίου...

    Άσε να πάμε να "συνευρεθούμε", που σου λέω, άσε να πάμε να ..ούμε...

  • Iokasti@gr avatar
   Iokasti@gr @ Απορία 02/11/2011 13:31:10

   αυτό που λες είναι το πιο σημαντικό. Η συνήθεια!! Ηδη αρχίσαμε...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Απορία 02/11/2011 13:34:59

   Ναι, δες την...ευτυχία και τη "δημοκρατία" που υπάρχει στίς χώρες του 30υ κόσμου!

   Και πως ακριβώς θα ξεβρωμίσει ο τόπος με την πτώχευση?

   Μήπως νομίζεις πως θα χρεωκοπήσουν και τα λαμόγια?

   Δεν άκουσα να μπαίνει θέμα πτώχευσης της Ελβετίας!

   Απλά...τα λαμόγια θα γίνουν 10 φορές πολυσιώτερα και ισχυρότερα , όπως έγιναν οι "Ολιγάρχες"μετά την κάτάρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

   • Απορία avatar
    Απορία @ ΣΤΕΛΙΟΣ 02/11/2011 13:49:53

    Όπως πάμε το πολύ, το πολύ, το πολύ σε δύο χρόνια θα έχουμε χρεωκοπήσει και τεχνικά Στέλιο.
    Στο ενδιάμεσο θα έχουμε χρεωκοπήσει ΟΛΟΙ ως οικογενειακοί προυπολογισμοί.

    Ξεκολλάτε από τις "καταθεσούλες" σας και τα "σπιτάκια" σας.
    Τα'χουν βάλει στο μάτι τα ντόπια και κυρίως τα ξένα σκυλιά.
    Εαν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δηλαδή η αργή διολίσθηση προς τη χρεωκοπία, δεν θα μας μείνουν ούτε τα σώβρακά μας. Θα μας τα πάρουν κι αυτά.

    Θα σου έβαζα και στοίχημα, αλλά δεν είναι σωστό, γιατί όταν επαληθευτώ δεν θα έχεις ούτε σώβρακο να μου δώσεις. Εν τω μεταξύ θα το χρειάζομαι, γιατί θα μου τα'χουν πάρει κι εμένα όλα, οπότε θα τσακωθούμε και δεν είναι πρέπον...

    Η μόνη περίπτωση να τα γλυτώσουμε (περιουσίες και σώβρακα) είναι με άξια ηγεσία και συντεταγμένη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα εντός εξαμήνου.

    Εαν δεν υπάρχει "άξια ηγεσία" να μπορέσει να φέρει σε πέρας την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, η αμέσως προτιμότερη λύση είναι αυτό που περιέγραψα μεταξύ σοβαρού και αστείου παραπάνω:

    Άμεση και σκληρή χρεωκοπία.

  • Θασίτης avatar
   Θασίτης @ Απορία 02/11/2011 13:39:09

   Τα συγχαρητήριά μου για την τόσο τολμηρή σου άποψη. Μόνον έτσι ιστορικά παίρνει μπρος αυτός ο λαός. Η πίστη η φτώχεια και πείνα είναι αυτή που τον τρέφει

 19. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 02/11/2011 13:27:58

  Το μεταπολιτευτικό κράτος μας -και όχι μόνο- έχει στηριχθεί στη κουτοπονηριά και στον τζόγο.
  Γι' αυτό ποτέ δεν θα αποκτήσουμε πραγματική ευημερία.
  Έξυπνος είναι ο "καταφερτζής", ο "μέσα σ' όλα".
  Κανένας προγραμματισμός, καμιά προβλεψιμότητα, καμιά συνέπεια.
  Καραμπόλες, τύχη, τζόγος για τους τυχερούς και ...εσωτερική πληροφόρηση για τους εκλεκτούς.
  Οι οποίοι (εκλεκτοί) πάντα μα πάντα κερδίζουν από τη ρευστότητα, την σύγχυση και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο σε κερδοσκόπους των αγορών αλλά σε όλη την έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας στα πλαίσια της κοινωνικής συμβίωσης.
  Για να ποδοσφαιροποιήσω λίγο την κουβέντα -και σαν παναθηναϊκάκιας που είμαι-, θυμάμαι κάποτε που ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού (Μαλεζάνι) έκανε το τρομερό λάθος να μιλήσει για 5ετές πλάνο!
  Μόνο που δεν του πήραν το σκαλπ...
  Που;
  Σε μια χώρα όπου η φράση "στρατηγικός σχεδιασμός" είναι εγκλωβισμένη σε κάτι συγγράμματα γραφικών επιστημόνων που έχουν μάλιστα το ελλάτωμα να είναι απλοί και πρακτικοί στη σκέψη αποφεύγωντας το λεκτικό καμουφλάζ.
  Στρατηγικός σχεδιασμός;
  Μακρόπνοο σχέδιο;
  Τι είν΄τούτα ρε;
  Βολεύει η ανασφάλεια, η ανησυχία, η αγωνία.
  Και βολεύουν τρομερά.
  Εκπορευόμενα από ένα αστείο πολιτικό σύστημα με σοβαροφανείς παίχτες.
  Πιστεύω απόλυτα πως όποιος απογαλακτισθεί από τη σάπια αυτή νοοτροπία, ηρεμήσει, εμφανιστεί ειλικρινής, θα χάσει βραχυπρόθεσμα αλλά θα βγει κερδισμένος μια και καλή.
  Ο καταλληλότερος για κυβερνήτης είναι εκείνος που εμπνέει ειλικρίνεια και άδολο -όχι ναρκισικό- πατριωτισμό (πχ Καποδίστριας).
  Είναι αυτός που θα εξασφαλίσει ένα υγιές περιβάλλον, όπου δεν θα παίρνει στο λαιμό του τη νέα γενιά στον προγραμματισμό ζωής που κάνει με ... surprises και ευχές.
  Εν ολίγοις ένας που για τα δεδομένα της μεταπολιτευτικής ελληνικής νοοτροπίας
  ΔΕΝ θεωρείται "ξύπνιος" και "καταφερτζής".
  Από παπατζιλίκια και παπατζήδες χορτάσαμε.
  Έχουμε γίνει όλοι μέντιουμ, συνωμοσιολόγοι, μέντορες πολιτικού καφενειακού λόγου, αλλά όχι δημιουργικοί πολίτες!
  Και αυτό είναι το χειρότερο...

 20. TELMA avatar
  TELMA 02/11/2011 13:28:43

  ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΓΑΠΗΤΕ......ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΡΕΛΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

  • Agni avatar
   Agni @ TELMA 02/11/2011 15:02:25

   γιατί εγώ νομίζω οτι είτε με ναι είτε με όχι εφόσον μόνο αυτά τα δύο είναι τα ερωτήματα,αυτός βγαίνει κερδισμένος??με ναι συνεχίζει να κυβερνά ως το 3010(η χιλιετηρίδα που λέει συνέχεια..),με όχι-ίσως φυγει-αλλα αφού έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το ευρώ..

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Agni 02/11/2011 16:06:16

    Έτσι, το θέμα δεν είναι το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ, αλλά να διχαστεί η κοινωνία σε δύο στρατόπεδα. Αυτό είναι το κέρδος για τον ΓΑΠ, από κει και πέρα γι αυτόν όλα θα είναι εύκολα. Divide and rule.

 21. ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ avatar
  ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 02/11/2011 13:31:26

  ''.......για να μήν ξαναγίνουμε απο Ευρωπαική δύναμη Βαλκανική Ψωροκώσταινα!''

  χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 02/11/2011 13:55:58

   Ηταν τόσο γελαδερός ο Αριστοτέλης απόγονε?

   Οταν είσαι στον σκληρο πυρήνα της Ε.Ε (πρίν ξεφτυλιστείς) έχεις δύναμη ,και είσαι δύναμη ,έστω και με μικρό δ.

   Οταν σε πετάξουν με τίς κλωτσιες ,βρίσκεσαι ξαφνικά πίσω και απο την Αλβανία.

  • Ρομαντικος avatar
   Ρομαντικος @ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 02/11/2011 14:37:26

   Παντα ημαστε Βαλκανικη Ψωροκωσταινα, οπως φαινεται, απλα δεν το ειχαμε συνειδητοποιησει.

 22. Jimakos avatar
  Jimakos 02/11/2011 13:33:51

  Ολα ξεκινούν και τελειώνουν στο οτι ο ΓΑΠ είναι ο καταλληλότερος και βολικότερος για τους Ευρωπαίους. Γιατί να του κάνουν τη ζωή δύσκολη, αφού τους τα δίνει όλα.

 23. Χρήστος avatar
  Χρήστος 02/11/2011 13:38:40

  Θα το ξαναπώ άλλη μία φορα: Μην υποτιμάτε τους πασόκους. Έχει γίνει επανειλημμένα αυτό το λάθος.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Χρήστος 02/11/2011 13:59:56

   Μικρή διόρθωση , μην υποτιμάτε τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω απ' τους πασόκους ,και τον αρχηγό τους...

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ Χρήστος 02/11/2011 14:58:32

   Χρήστο μου έχεις απόλυτο δίκιο.Από την ψήφιση του μνημονίου πέφτουν και όλο εδώ είναι.

 24. Χρήστος avatar
  Χρήστος 02/11/2011 13:44:26

  Καθαρές δουλειές γίνονται μόνο με καθαρά άτομα και προϋποθέτουν καθαρές κουβέντες και προτάσεις. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά..

 25. Νίκος Μορίδης avatar
  Νίκος Μορίδης 02/11/2011 13:57:35

  Βλέπω οτι όλοι αγαναχτούν με το ΠΑΣΟΚ. Τότε γιατί το 2009 έβγαλαν κυβέρνηση με 160 βουλευτές?? Δεν ήξερε ο κόσμος οτι θα γίνει αυτό???? Εφόσον τον ψήφισαν σαν πρόβατα, τι φωνάζουν τώρα????

 26. giorgos avatar
  giorgos 02/11/2011 14:09:53

  ασχολουμαστε ανευ αντικειμενου.ποιο δημοψηφισμα?για να περαση η προταση χρειαζονται 151 και υπαρχουν τουλαχιστον 5 με6 βουλευτες που λενε οχι.αυτο ειναι ασχετο με τη ψηφο της παρασκευης αν και πιστευω οτι εχει αποφασιστει η πτωση του αμεσα.απο σημερα το βραδυ μετραμε αντιστροφα.

  • Ταραχή avatar
   Ταραχή @ giorgos 02/11/2011 15:05:11

   Ε ωραία.Θα τεθεί το θέμα δημοψηφίσματος όπως τις τελευταίες ώρες λέγεται στην κοινοβουλευτική ομάδα.Εκεί δεν περνάει απορρίπτεται για τους λόγους που αναφέρεις.Έτσι και την μαγκιά του έκανε ότι είναι αδέσμευτος από τους εξωτερικούς παράγοντες,και τους πάτρωνες του ικανοποιεί και την σύμβαση υπογράφει έστω με τους 152 που έμειναν ,και μείς ολοταχώς στην φτώχεια και την ανεργία.

 27. giorgio avatar
  giorgio 02/11/2011 14:36:18

  Πως γινεται η χωρα μας των 10εκ. πολιτων να οδηγει με ενα απλο δημοψηφισμα σε παγκοσμιο κραχ? Πως γινεται να μας θεωρουν ανικανους ως λαο ,ακομα και η αντιπολιτευση,να παρουμε μια αποφαση.
  > Δεν ξερω αν το καταλαβαινουμε ολοι αλλα μας χαρακτηριζουν επικινδυνους και γνωστικα δυσλειτουργικους.Οταν ζοριζονται οι τραπεζες μαλλον χαιρομαι. Στα ματια πολλων λαων θα μπορουσαμε να γινουμε ηρωες (ενταξει το πηγα μακρια).
  > Αφηστε μας να πουμε κι εμεις τη γνωμη μας.Αμεσα,ξεκαθαρα.Oυτε πολεμοι στο παρελθον δεν επηρεασαν τοσο την παγκοσμια σκηνη.Δεν ξερω αν το εκανε ο ΓΑΠ γιατι ειναι εξυπνος ή οχι αλλα σιγουρα ειναι η επαναστατικοτερη ιδεα που εχω ακουσει εδω και καιρο.power to the people ρε!!!Απορω με το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ.Λετε να ειναι αναρχικος ο αρχηγος.ΟΧΙ και ας ζοριστει και η ευρωπη και ας γινουμε γεωργοι και κτηνοτροφοι πολλοι απο εμας(επιστροφη στην πρωτογενη οικονομια) ή ΝΑΙ και ευρωπη και τα κεφαλια μεσα.απλοποιημενο αλλα απλο

 28. Ίωνας avatar
  Ίωνας 02/11/2011 14:39:05

  Πρέπει ο ΓΑΠ να ξεκαθαρίσει τί προτίθεται να πράξει αν, όπως φαίνεται η ετυμηγορία του Λαού, στο επερχόμενο δημοψήφισμα είναι ΟΧΙ. Άφησε σαφώς να εννοηθεί, ότι σε περίπτωση που οι Έλληνες πολίτες απορρίψουν την νέα, ...κουρευτική σύμβαση, θα προσφύγει στις κάλπες. Αν όντως ισχύει αυτό, ήδη η χώρα μπαίνει σε τουλάχιστον 2 μηνών προεκλογική περίοδο, οπότε η παρούσα κυβέρνηση, από σήμερα δεν μπορεί να νομοθετεί. Και με κανένα τρόπο δεν δικαιούται να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση με υπογραφές σε απάνθρωπα, αντεργατικά και αντικοινωνικά νομοσχέδια, ούτε με πραξικοπηματικές διεθνείς συμβάσεις, συμφωνίες και μνημόνια. Πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εγγυηθεί ότι δεν θα έχουμε κανενός είδους εκτροπές, ειδικά Συνταγματικές, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διάρρηξης του κοινωνικού ιστού, τώρα μάλιστα που πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου.

 29. αν.βορινος avatar
  αν.βορινος 02/11/2011 14:45:28

  To Πασοκ ειναι Επαγγελμα , και κανεις εξ αυτων δεν θελει να μεινη ανεργος.Μη τελειτε εν υπνωσει . Δεν προκειται να πεση εαν δε συμβη αυτο θα πεση επανω στη Ν.Δ. η οποια δεν αντεχη. ΥΠομονη εσεται ημαρ.

 30. ad kan avatar
  ad kan 02/11/2011 15:01:09

  Κύριοι εδώ έχουμε δηλώσεις Σαρκοζί ότι η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα με το γελοίο επιχείρημα ότι η (στραγγαλιστική) αλληλεγγύη όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ (σε βάρος μας) δεν μπορεί να ασκηθεί “αν η κάθε μία (οπωσδήποτε πάντως εμείς) δεν συναινέσει στις αναγκαίες προσπάθειες”.
  Εδώ έχουμε προκατασκευές διλημμάτων τύπου "εκλογές ή δημοψήφισμα” στη θέση του διλήμματος, "γνήσιο δημοκρατικό πολίτευμα σε μία Ευρώπη κοινωνικής συνοχής και οικονομικής σύγκλησης και τιμωρία των ενόχων για την κατάντια της χώρας" ή “αναπαραγωγή του διεφθαρμένου ντόπιου πολιτικού συστήματος σε μία Ευρώπη με τους λαούς της άθυρμα στις διεστραμμένες επιδιώξεις της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής ολιγαρχίας".
  Έχει τεθεί το ζήτημα της διάλυσης αυτής της κοινοβουλευτικής σύνθεσης πράγμα που δεν είναι το ίδιο με τη απαίτηση της ανατροπής της κυβέρνησης. Είναι μέγα λάθος η μη αποχώρηση όχι μόνο της ΝΔ αλλά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης από αυτό το καταφασκελωμένο από εκατοντάδες χιλιάδες λαού κοινοβούλιο.
  Δεν πείθουν αυτά περί "ατελέσφορης ενέργειας". Οι εκτιμήσεις σχετικά είναι λανθασμένες και μίζερες. Τι φοβάται η ΝΔ ακριβώς ; Είναι ποτέ δυνατόν σε συνθήκες διάλυσης της οικονομίας και των θεσμών να προχωρήσουν οι αχρείοι σε εκλογές για την κάλυψη των κενών βουλευτικών θέσεων με κίνδυνο ας πούμε να χάσει έδρες η ΝΔ προς όφελος άλλων κομμάτων;
  Σε εκλογές μπορούμε και πρέπει να πάμε με την πρωτοβουλία όλων επαναλαμβάνω των κομμάτων της αντιπολίτευσης και το πασοκ θα διαλυθεί.

  Θα επιτρέψει ο Σαμαράς να αναβαθμιστεί ο Παπανδρέου και ΣΙΑ μέσω αυτού του δημοψηφίσματος ; Χάσει κερδίσει το πασοκ-και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί-αυτό το δημοψήφισμα, θα είναι σε πλεονεκτικότερη θέση από αυτή που βρίσκεται τώρα και από αυτή που μπορεί να οδηγηθεί κύριοι.
  Εφ' όσον δεν υφίσταται άλλος θεσμός που θα διακριβώνει την βαθιά διάσταση μεταξύ λαϊκής και κοινοβουλευτικής δεδηλωμένης, οι δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτό, πλην αυτών που ασκούν κοινοβουλευτική δικτατορία, πρέπει να επιδιώξουν με κάθε τρόπο την διάλυση της βουλής.
  Με την συνέχιση της λειτουργίας της βουλής κύριοι πλήττονται οι δημοκρατικοί θεσμοί.
  Δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί η περαιτέρω νομοθετική της λειτουργία σε βάρος των συμφερόντων του μεγίστου μέρους της κοινωνίας και οι εκβιασμοί πρέπει να επιστραφούν με την ανάληψη πρωτοβουλιών από την αντιπολίτευση.

 31. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 02/11/2011 15:17:13

  Μαζικη αποχή από το δημοψήφισμα. Αδιαφορουμε για τα υπαρξιακά ερωτήματα του ΓΑΠ , αν ψάχνει απαντήσεις ας καταφύγει σε ειδικούς όπως π.χ. ψυχιάτρους , ψυχολογους, σε εξαιρετικές κλινικες που αναλαμβάνουν ασθενείς με προβληματα Βοναπαρτισμού. Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

 32. Mara avatar
  Mara 02/11/2011 15:53:36

  Λάθος η αποχή , λάθος και το όχι. Όσο για το ναί, εννοείται ότι δεν το συζητάμε καθόλου.
  Δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να γίνει δημοψήφισμα τώρα που ο λαός είναι αλυσοδεμένος. Είναι καθαρός εκβιασμός του χειρίστου είδους.
  Τα σατανικά μυαλά της συμμορίας του ΓΑΠ επινόησαν το δημοψήφισμα, παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί για απίστευτα κέρδη και φυσικά για να σώσουν το δωσίλογο Γιωργάκη πετώντας από πάνω του την ευθύνη.
  Πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να ΕΜΠΟΔΙΣΤΕΙ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ του δημοψηφίσματος.
  ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.

 33. δημητρης avatar
  δημητρης 02/11/2011 16:05:19

  Το ΚΚΕ πρεπει να συμφωνησει για την διεξαγωγη του δημοψηφισματος ωστε ο Λαοσ να δωσει, σε ολους αυτους που εχουν αφηνιασει απο την γκαφα του καθυστερημενου, την απαντηση που πρεπει: Ο Χ Ι!!
  Οχι στα συμφεροντα που υπερασπιζεται ο Μητσοτακης η ο Αλαφουζος που ξαφνικα επιτιθεντε στο Γιωργο, ενω μεχρι χθες τον υποστηριζαν.
  ΟΧΙ στις Τραπεζες
  ΟΧΙ στα ΜΜΕ της διαπλοκης
  ΟΧΙ στα ηξεις αφηξεις του Αντωνη
  Γιατι φωναζουν και εξανιστανται; ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Κοι της ΝΔ και ο παντα περιφρονημενος ΛΑΟΣ.
  ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
  Απο Τζουμπεδες αυτη η χωρα εχει χορτασει.

 34. Isovitis avatar
  Isovitis 02/11/2011 17:07:02

  Έχουμε ένα διόροφο με κήπο, παλαιό, στη θέση του οποίου, με τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης, μπορεί να ανεγερθεί εξαόροφη πολυκατοικία.
  Στο σπίτι, στο ισόγειο, διαμένει ο ιδιοκτήτης, εκμεταλευόμενος και τον κήπο του, ενώ στον όροφο μενει ενοικιαστής ο οποίος πληρώνει ένα ποσό για ενοίκιο, μειωμένο σε σχέση με τα ενοίκια στην εν λόγω περιοχή, λόγω παλαιότητας.
  Μια ωραία πρωΐα ένας μηχανικός-εργολάβος-αντιπαροχέας, επισκέπτεται τον ιδιοκτήτη και του λέει: « Μην είσαι χαζός! Έχεις χρυσό στα χέρια σου και δεν το ξέρεις… Θα γκρεμίσουμε το παλαιό σπίτι, θα σηκώσουμε τους έξι ορόφους, θα πάρεις τους 3 και όχι μόνο δεν θα έχεις βάλει ούτε ευρώ, αλλά θα σου δώσω και ένα ποσό μετρητά ώστε η αντιπαροχή να φτάσει το 60%. Σε 2 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση και θα έχεις ένα καινούριο σπίτι να ζεις εσύ και η οικογένεια σου, θα παίρνεις 2 ενοίκια αντί για ένα και μάλιστα αυξημένα, θα έχεις και 50.000€ και το μόνο που ίσως θα χάσεις είναι ο κήπος σου. Μην το σκέφτεσαι, πάρε την απόφαση..»
  Του ιδιοκτήτη δεν του φάνηκε κακή ιδέα, αλλά επειδή ήταν νοικοκύρης αποφάσισε να ζητήσει κι άλλη γνώμη. Μάζεψε προσφορές και από άλλους επαγγελματίες, αλλά κανείς δεν είχε τέτοια προσφορά…
  Το πήρε απόφαση. Υπέγραψε τα συμβόλαια, βγήκε η άδεια κατεδάφισης, γκρεμίστηκε το σπίτι και άρχισαν οι εκσκαφές για το καινούριο. Μόλις είχαν πέσει τα μπετά για τον 1ο όροφο, οι εργασίες σταμάτησαν. Μάταια ο ιδιοκτήτης, έψαχνε τον εργολάβο. Κάποια στιγμή που τον βρήκε, ο εργολάβος δικαιολογήθηκε:
  «Ξέρεις, όλα αυτά τα λεφτά που χρειάζονται για το project δεν τα είχα. Θα τα έπαιρνα δάνειο. Δυστυχώς η παγκόσμια οικονομική κρίση έπληξε και τον κλάδο μας και πλέον οι τράπεζες δεν δανείζουν».
  Στις άναρθρες κραυγές του ιδιοκτήτη για εξαπάτηση και υπογεγραμμένα συμβόλαια, ο εργολάβος απάντησε. «Δεν μπορείς να μου κάνεις τίποτα, δεν έχω περιουσία στο όνομα μου. Αλλά σου έχω λύση. Θα πάρω ένα υψηλότοκο δάνειο μέσω ενός φίλου - τοκογλύφου και έτσι θα τελειώσω την πολυκατοικία. Θα πάρεις έναν όροφο και θα κρατήσεις και τα 50.000 που σου έδωσα. Τα υπόλοιπα είναι η αμοιβή του τοκογλύφου, υλικά, εργατικά και η αμοιβή μου.
  Πρέπει όμως να μου απαντήσεις τώρα! Θες ή δεν θες;»
  Αυτή η ιστορία είναι μέσες – άκρες, τα τελευταία 2 χρόνια.
  Είχαμε σπίτι με κήπο και λαμβάναμε κι ένα ενοίκιο. Μπορούσαμε καλύτερα.
  Τώρα δεν έχουμε σπίτι και στο μέλλον, ίσως αποκτήσουμε, χωρίς όμως ενοίκιο αλλά και με συνιδιοκτήτες στο οικόπεδο. Η απόφαση είναι ναι - όχι στον εργολάβο; Υπάρχει λύση;
  Ναι, υπάρχει λύση.
  Επώδυνη, δύσκολη, αλλά υπάρχει.
  Και η αρχή της είναι να στείλουμε στο διάολο αυτόν τον εργολάβο.

 35. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 02/11/2011 18:45:44

  ψηφο εμπιστοσυνης παιρνει μια κυβερνηση με βαση τον αριθμο των παροντων βουλευτων . η ντοριτα και η πεντε δικοι της θα ειναι εκει ή θα τρωνε πιτσα σε καμια πιτσαρια την ωρα της ψηφοφοριας? αν δεν ειναι εκει η κυβερνηση παιρνει ψηφο εμπιστοσυνης και με 148 βουλευτες.

 36. Ιων avatar
  Ιων 02/11/2011 19:51:44

  ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Ο JEFFRY......

  http://www.youtube.com/watch?v=fublbXDgy8U&feature=share

 37. Antoine avatar
  Antoine 02/11/2011 20:08:57

  γιατί ο Σαμαράς δεν αποσύρει τη κοινοβουλευτική ομάδα να οδηγήσει σε εκλογές και να αναλάβει την ευθύνη?γιατί αποδέχεται τη προδοτική στάση του Παπανδρέου και τη ξήλωμα των ΕΔ?
  Έρχονται ορισμένες ώρες στη πολιτική, όπου ο πολιτικός πρέπει να πάψει να λειτουργεί αντανακλαστικά στις κινήσεις του αντιπάλου και να μετατρέπεται από πρωθυπουργός σε Ηγέτη.
  Καθότι ακούω συνεχώς, πως αν πράξει αυτό θα πέσει στη παγίδα, αν πράξει το τάδε θα γίνει συνένοχος κ.ο.κ. Μήπως πρέπει να πράξει και να καθορίσει τις εξελίξεις?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.