#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2010 12:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις προτάσεις Σαμαρά καταφεύγει τώρα η κυβέρνησηΣύμφωνα με τα σημερινά ΝΕΑ, «σε ιδιώτες για μισό αιώνα παραχωρεί το Δημόσιο ακίνητα- φιλέτα χάριν των δημοσίων ελλειμμάτων...Ο κύβος ερρίφθη για δύο από τα 76 ακίνητα- χρυσάφι που συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του φθινοπώρου θα αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές οι οποίοι και θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους για διάστημα έως και 50 ετών. Πρόκειται για το ακίνητο των 270 στρεμμάτων όπου εκτεινόταν το εργοτάξιο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου στο Αντίρριο και για το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με την περιβάλλουσα αυτό έκταση των 16.900 στρεμμάτων».

Ποιός όμως μίλησε πρώτος για την δημόσια περιουσία και περιλαμβάνει την αξιοποίησή της στο σχέδιο του εξόδου απο το Μνημόνιο; «Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την κρίση»

Τη στρατηγική του για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την ταχύτερη αποδέσμευση από τους όρους και τις συνέπειες του μνημονίου, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων, πρότεινε και σειρά αναπτυξιακών μέτρων που βασίζονται κυρίως στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή η ακίνητη περιουσία του δημοσίου μένει εντελώς ανεκμετάλλευτη και αναφέρθηκε στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, που έχει στον έλεγχό της ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 272 δισ. ευρώ. «Αν δώσουμε για εκμετάλλευση ένα μικρό μέρος όλων αυτών των ακινήτων με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης, μπορούμε να φτάσουμε σε έσοδα μέχρι 5 δισ. ευρώ ετησίως», ανέφερε.

Άλλος τρόπος αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας αποτελεί η τουριστική κατοικία για αγοραστές υψηλής εισοδηματικής στάθμης, ενώ ιδιαίτερη σημασία και υψηλές αποδόσεις μπορεί να έχει η αξιοποίηση των λιμανιών και των αεροδρομίων, «που εκτός από πηγή δημοσίων εσόδων θα αποτελέσουν και μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης». Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς, ότι «χρειάζεται ένας καλύτερος σχεδιασμός και σαφές χρονοδιάγραμμα για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». «Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισ. ευρώ μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δυο χρόνια, από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. G. Franzeskakis avatar
  G. Franzeskakis 30/08/2010 14:42:07

  Γιατί αυτές οι προτάσεις δεν υλοποίηθηκαν απο την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα ξεχνάμε, μηδενίζουμε το κοντέρ, και τα παρουσιάζουμε ως προτάσεις της αντιπολίτευσης? Νομίζω στην πολιτική πρέπει να επικροτούμε αυτούς που παιρνουν τελικά τις προτοβουλίες και να μην αναλωνόμαστε σε ποιόν ανήκει η πρόταση, γιατι αυτό είναι το "κακό" χαρακτηριστικό των Ελλήνων

 2. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 30/08/2010 15:13:26

  Οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και όλη η πολιτική του σκέψη, είναι ΕΘΝΙΚΕΣ. Όποιος δεν το αποδέχεται, ματαιοπονεί και αποδεικνύει πόσο μικρόψυχος είναι. Αυτή είναι η αλήθεια.

 3. Χαράλαμπος avatar
  Χαράλαμπος 30/08/2010 18:34:41

  τελικά φαίνεται ότι ο Σαμαράς είχε όλες τις λύσεις αλλά τις κράταγε για τον εαυτό του, όταν κυβερνούσε ο Καραμανλής...

  πάντως σημασία έχει ότι αν τελικά επαληθευθεί το δημοσίευμα,επιτέλους θα εφαρμοστεί μία λογική λύση...

  γιατί το κράτος στα χάλια που είναι,δε μπορεί ούτε να συντηρήσει αλλά ούτε και να αξιοποιήσει τα ακίνητα-φιλέτα...

  και μην ξεχνάτε ότι με τον ίδιο τρόπο αξιοποιήθηκε το Καραισκάκη και τώρα υπάρχει ένα σύγχρονο γήπεδο στολίδι,μόνο που κι αυτό έγινε πάλι επί ΠΑΣΟΚ και τότε όλοι μιλούσαν για ξεπούλημα στον Κόκκαλη κι όχι για...''λύση Σαμαρά''!!!

 4. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 30/08/2010 19:41:13

  χαρίστηκε το καραισκάκι θες να πείς και δεν χαρίστηκε κάν στον ερασιτέχνη αλλά κατευθείαν στον αποτέτοιον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.