#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις πλαζ έχουν πέραση μόνο όσοι έχουν ... κοιλιά και δουλειά «Σύμφωνα με τα στοιχεία πανελλαδικής τηλεφωνικής έρευνας που πραγματοποίησε το ΙΝΚΑ, στα μεγάλα αστικά κέντρα θα παραμείνει φέτος το καλοκαίρι το 69% των Ελλήνων, καθώς η οικονομική στενότητα δεν επιτρέπει για τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού καλοκαιρινές διακοπές».

Δεν είναι τυχαίο το ποσοστό. Θα επιδοθούν όλοι στην «θεραπευτική ιππασία» (μην το πάρετε πονηρά, υπάρχει και τέτοιο, καβαλάς το άλογο και παίζεις με μπαλάκια…)

Ενώ αντίθετα η στενότητα επιτρέπει τις χειμερινές διακοπές . Φλεβάρη μήνα στα νησιά οι τιμές είναι «λογικές» και δεν σε λιώνει και ο ήλιος.

«Ακόμα και όσοι έχουν προγραμματίσει μία εξόρμηση, θα είναι για λίγες ημέρες, το πολύ έως μία εβδομάδα, ενώ παράλληλα προσπαθούν να «γλιτώσουν» τα έξοδα διαμονής, επιλέγοντας κάποιο φιλικό ή συγγενικό εξοχικό».

Στη μόδα όσοι έχουν εξοχικό, τροχόσπιτο, σκηνή, υπνόσακο. Με λίγη προσπάθεια και υπομονή θα το …κανελώσουν το ρυζόγαλο.

Το καλύτερο είναι να  μην πάμε πουθενά. Γλιτώνουμε έξοδα γενικώς, πχ αυτόματο πότισμα…

«Οι λόγοι που επικαλούνται είναι κυρίως οικονομικοί, σε ποσοστό 69%, επαγγελματική και οικονομική αστάθεια (21%), ενώ υπάρχει και μερίδα πληθυσμού που δεν θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους (10%)».

Όσοι έχουν πολλή δουλειά αυτή την εποχή, ευχαριστούν τον Πανάγαθο για την τύχη τους και τραγουδούν στο αμόρε «δεν κάνω διακοπές, σου δίνω αυτό που θες».

Ξεχάστε το πρότυπο του καλογυμνασμένου άντρα με ξυρισμένο στέρνο.

Πλέον πέραση έχουν όσοι έχουν δουλειά και …κοιλιά (δείγμα ευμάρειας)

[caption id="attachment_170589" align="alignleft" width="600" caption="Σε εποχές λιτότητας αλλάζουν και τα αισθητικά πρότυπα"][/caption]

«Μόλις για τέσσερις ημέρες θα φύγει το 31%, από τους λίγους που θα πάνε διακοπές, εφόσον τα χρήματα που υπολογίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά για την καλοκαιρινή τους ξεκούραση δεν αρκούν για παραπάνω ημέρες. Σε ποσοστό 25% θα καταφέρουν να πάνε μία εβδομάδα, ενώ οι δύο εβδομάδες αποτελούν πολυτέλεια, στην οποία μόνο το 15% των καταναλωτών θα μπορέσει να έχει πρόσβαση».

Αυτά είναι τα μεσοαστικό και μεγαλοαστικά στρώματα που ψήφισαν ΝΔ για να πάνε διακοπές με ευρώ στην τσέπη, θεωρώντας ελάχιστο το χρόνο για να συνηθίσουν νέο νόμισμα και ισοτιμία…

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στις επάλξεις μην τυχόν και γίνει καμιά αποκρατικοποίηση και είναι στα μπάνια…

«Τα 3.000 ευρώ αγγίζει το ελάχιστο κόστος για διαμονή και διατροφή δεκαπέντε ημερών μίας τετραμελούς οικογένειας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΝΚΑ».

Με τέτοιο κόστος θα προτιμηθούν τα συντριβάνια, τα λάστιχα στα μπαλκόνια και τα οφθαλμόλουτρα…

«Πιο αναλυτικά, το ημερήσιο κόστος των διακοπών μίας τετραμελούς οικογένειας ξεκινά από 120 ευρώ για το ξενοδοχείο, ενώ σε αυτά προστίθενται τα μεταφορικά και τα γενικά έξοδα, τα οποία για ηπειρωτικούς προορισμούς ξεκινούν από 120 ευρώ. Για νησί, όμως, που τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι ακριβά, ειδικά εάν χρειαστεί αυτοκίνητο, το κόστος για μία τετραμελή οικογένεια (μετάβαση – επιστροφή) αγγίζει τα 458 ευρώ. Χαρακτηριστικό της αδυναμίας των Ελλήνων για διακοπές είναι ότι πλέον έχει εξαφανιστεί η γνωστή διασπορά των διακοπών σε περισσότερες εποχές (κατά τα εορταστικά 3ήμερα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα). Πάντως, η θάλασσα συνεχίζει να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας (80%), ενώ οι ορεινές περιοχές «κερδίζουν» κάποιο έδαφος σε σχέση με παλαιότερες έρευνες συγκεντρώνοντας το 20%».

Αφού βγαίνει πιο φθηνά σε ηπειρωτικό προορισμό, μήπως να μπαζώναμε λίγο το Αιγαίο να κάνουν και τζίρο οι κατασκευαστικές;

Ή θα έχουμε προβλήματα με την «ξεχασμένη» υφαλοκρηπίδα και χαλάσουμε τη μεγάλη καριέρα στην ΑΟΖ;

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχουν εισαχθεί ακόμη θαλάσσια διόδια. Ένα φουσκωτό λεφτά χάνονται ημερησίως…

«Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΝΚΑ συμβαδίζουν και με τα αποτελέσματα πολλών τελευταίων ερευνών από άλλους φορείς, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εμφανίζουν τους Έλληνες ως τους πιο απαισιόδοξους από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Η απογοήτευση των πολιτών της χώρας μας οφείλεται στην ελληνική οικονομία και τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Ευτυχώς που διαβάζουμε τις έρευνες, γιατί νομίζαμε ότι η απαισιοδοξία οφείλεται σε ερωτική απογοήτευση…

Μιας και το έφερε η κουβέντα, οι συμπολίτισσες μας δεν δείχνουν κανένα οίκτο στους θερμόπληκτους, κάνοντας όλο και πιο «αποκαλυπτικές» ενδυματολογικές προσεγγίσεις…

 Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. bladerunner82 avatar
  bladerunner82 13/07/2012 14:19:34

  ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΤ΄ΟΥΣΙΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΖΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
  ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ,ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ,ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΚΤΛ...
  5 ΜΕΡΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΕ ΝΗΣΑΚΙ, ΑΛΛΕΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ,ΚΑΝΑ ΣΟΥΚΟΥ ΣΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

 2. Παύλος avatar
  Παύλος 13/07/2012 14:54:55

  Μη χολογάσαι Μικρέ, δεν χαμπαριάζει ο Έλληνας από σκ@τοπαραδιές !
  Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να βρω ξαπλώστρα κάθε Σαββατοκύριακο.

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/07/2012 15:12:18

  Μ.Ο.,σύμφωνα μέ τόν τίτλο τοῦ ἂρθρου,πέραση στίς πλάζ πρέπει νά ἒχει ἓνα μεγάλο ποσοστό Ἑλλήνων,ἀφοῦ ὃλοι μας λίγο πολύ ἒχουμε ἀφήσει ἀποθέματα ἀρκετῆς κοιλιᾶς ἀπό τά προηγούμενα καλοπερασίδικα χρόνια (δέν πέφτει μέ τίποτα ἡ ἂτιμη,μήπως φταῖνε οἱ μπύρες;).
  Ἀπό δουλειά,δέν χρειάζεται νά δείχνουμε καί κάρτα ἐνσήμων,τό κινητό μόνο νά ἒχουμε δίπλα μας,νά βάζουμε καί τόν κολλητό νά μᾶς ντρινάρει ἀραιά καί πού(ἐννοεῖται ὃτι τήν ἂλλη μέρα τοῦ τό ξεπληρώνουμε,οἱ καλές πράξεις πρέπει νά ἀνταμοίβονται)...

  • Εύα avatar
   Εύα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/07/2012 15:34:07

   Κυθήριε, ''τσίμπα'' κι ένα χρυσό ρολογάκι από κανέναν λάθρο στην παραλία (χρυσό δοντάκι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα) και δε χρειάζεται τίποτ' άλλο!

 4. Εύα avatar
  Εύα 13/07/2012 15:30:52

  Χα! τέλειος σχολιασμός της έρευνας ΜΟ!
  ΥΓ:Η πάνω παραλία..πού ακριβώς βρίσκεται είπαμε;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Εύα 13/07/2012 18:37:31

   Εὒα,στήν πάνω παραλία ἒχει μόνο κοιλιά,ἀπό δουλειά ψόφια πράγματα...

   • Εύα avatar
    Εύα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/07/2012 20:26:58

    Αν κρίνω από το μαγιό και το..γυμνό χέρι..μάλλον έχεις δίκιο Κυθήριε!
    ΥΓ: Σήμερα η β' φωτό δεν...από κανέναν;

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Εύα 13/07/2012 23:51:28

     Τήν...ἒκρυψαν τά πολλά λουλούδια.

 5. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/07/2012 15:35:06

  Το άτιμο το λίπος, στους άρρενες συσσωρεύεται στην κοιλιακή χώρα.
  Τριάντα χρόνια δούλευε καλά η τρόμπα γι αυτό το πανταχού παρόν "ποσοστό Ἑλλήνων".
  Μέχρι να ξεφουσκώσουν αυτοί, εμάς δεν θα μας μείνει ούτε πετσί ούτε κόκκαλο.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 13/07/2012 15:36:11

   Νευρική ανορεξία έχουμε πάθει - φαινόμενο ιστορικά πρωτοφανές σε άρρενες.
   Οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια...

 6. TopGunZ avatar
  TopGunZ 13/07/2012 16:09:57

  Για το τελευταίο ειδικά θα συμφωνήσω, και για θερμοπληξία αν δεν πάμε, παίζουν και καυγάδες λόγω αποκαλυπτικών εμφανίσεων. Για τη δε κοιλιά, αν είναι να πετάγομαι στην παραλία τα ΣουΚού, είμαι ένα κλικ από το να δημιουργήσω δικό μου βαρυτικό πεδίο και οι μπικινοφορούσες να γυρίζουν σε τροχιά γύρω μου.

  • Εύα avatar
   Εύα @ TopGunZ 13/07/2012 17:15:16

   χαχα! έχεις σχέδιο τελικά..

 7. m.s avatar
  m.s 13/07/2012 18:31:06

  αυτός ο τύπος στην αμμουδιά και τον μάγειρα έφαγε!!!

  • Εύα avatar
   Εύα @ m.s 13/07/2012 20:27:59

   Ανοίγει θέση εργασίας όμως..πωλητή σόδας..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.