Στις καλένδες και οι υποσχέσεις για ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικό και εργασιακό
24/02/2015 19:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις καλένδες και οι υποσχέσεις για ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστικό και εργασιακό

Τις εξαφάνισαν κι αυτές οι «Θεσμοί»...

Τρία ήταν τα καυτά σημεία που ουσιαστικά έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση. Τα μέτρα εκείνα που προκάλεσαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις ήταν ο ΕΝΦΙΑ, οι αλλαγές στο εργασιακό και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό. Να θυμίσουμε μόνο πόσο έντονη ήταν η αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι έλεγαν για κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων με τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις ή τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να θυμίσουμε ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Βρούτσης ήταν πουλημένοι και προδότες όταν έφερναν μέτρα που τα ζητούσε η τρόικα μπας και ξεμπλοκάρει κανένα ευρώ.

Σήμερα έχουμε το mail Βαρουφάκη το οποίο παίρνει ακριβώς τα ίδια μέτρα αλλά χωρίς να πάρει φράγκο η χώρα. Κατ' αρχάς δεν υπάρχει κουβέντα για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ καθώς έχει δημοσιονομικό κόστος. Να φανταστούμε ότι από το β' εξάμηνο θα βαφτίσουν τον ΕΝΦΙΑ κάπως αλλιώς και στη συνέχεια θα πληρώσουμε εμείς τα κορόιδα για άλλη μια φορά. Να θυμίσουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα... καταργούσε τον φόρο και θα πλήρωναν μόνον οι έχοντες μεγάλη περιουσία.

Και πάμε στο ασφαλιστικό και το εργασιακό. Που είναι ο κατώτατος μισθός 751 ευρώ; Στις ελληνικές καλένδες. Όσο για όλες τις άλλες αλλαγές η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να ρωτάει πρώτα τους δανειστές, την τρόικα δηλαδή, προτού κάνει οτιδήποτε. Δηλαδή κάνει μόνιμο συνομιλητή την τρόικα σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα θελήσει να φέρει.

Επίσης, μόλις σήμερα σε συνέντευξή του ο Δ. Στρατούλης έλεγε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές. Όμως στη λίστα Βαρουφάκη απουσιάζει η ρητή αναφορά στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και το ερώτημα είναι εάν θα ισχύσει η πρόβλεψη του Μνημονίου για εφαρμογή της ρήτρας από 1/1/2015, όπως άλλωστε έχει ήδη ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται για πιο στενή σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τις αποδοχές, ενώ ουσιαστικά ανοίγει ορθάνοιχτο παράθυρο για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Άραγε ο κ. Στρατούλης το διάβασε το mail του Βαρουφάκη; Το διάβασε το μνημόνιο που υπέγραψε με τα δύο χέρια ο αρχηγός του ο Τσίπρας; Θα παραμείνει στη θέση του στο υπουργείο ή θα κάνει όλα όσα έλεγε προεκλογικά; Έχουν τον πολιτικό ανδρισμό όλοι αυτοί οι υπουργοί να παραιτηθούν βλέποντας τις δεσμεύσεις που έλαβαν; Θα υπογράψουν αυτά τα μέτρα;

ΣΧΟΛΙΑ

  1. товарищ Фёдор avatar
    товарищ Фёдор 24/02/2015 22:43:13

    Ψάχνω ένα άρθρο για να το αναφέρω, αλλά επειδή δεν βρίσκω τίποτε σχετικό, ας το αναφέρω εδώ πριν το ξεχάσω: Οι παραχωρήσεις (και όχι ιδιωτικοποιήσεις, για να ηρεμήσουν και οι σύντροφοι) των αεροδρομίων πρέπει να προχωρήσουν. Όλοι θα έχουμε δει σε τι κακά χάλια βρίσκονται τα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια.. Ας μπει κάποιος να τα νοικοκυρέψει, δεν είναι κακό. Τώρα αν θέλετε να επαναδιαπραγματευτείτε για να πάρετε τίποτα παραπάνω, κάντε το. Κι αυτό δεν είναι κακό.. Αλλά να γίνει! Θα αναβαθμίσει την λειτουργία τους, την εικόνα τους για τον τουρισμό μας, θα τα ανανεώσει και θα τα βελτιώσει. Και όχι δεν θα παραχωρήσουμε εθνικό έδαφος αν τα διαχειρίζεται κάποιος ιδιώτης σωστά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με καλό αντίτιμο. Πάλι Ελληνικά θα είναι.. Υ.Γ. Δεν είμαι υπέρ όλων των ιδιωτικοποιήσεων, την αντίθεση μου για το Ελληνικό την είχα γράψει και αιτιολογήσει παλιότερα. Για τα αεροδρόμια και την διαχείριση τους (διαχείριση, όχι κτήση, το σημειώνω) δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερα μεμπτό. Εξ' όσων (μπορώ να) ξέρω, βέβαια..

  2. airman avatar
    airman 25/02/2015 13:56:37

    Ποια η διαφορά μεταξύ "αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας" και "αμοιβαία επωφελούς λύσης"; Η προηγούμενη Κυβέρνηση ενεργούσε με γνώμονα το πρώτο και η παρούσα πέτυχε να κινείται με άξονα το δεύτερο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.