#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/07/2012 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις διακομματικές καλένδες Νόμος Ραγκούση και Εξεταστική για Μνημόνιο(Ανανεωμένο): Θυσία στον βωμό της διατήρησης του κυβερνητικού σχήματος γίνονται σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες  δύο βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας: Η κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια και η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πορεία της χώρας προς το Μνημόνιο "θυσιάζονται" προς το παρόν, όπως πρώτο το Antinews επεσήμανε, προκειμένου να μην απειληθεί η κυβερνητική ενότητα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Λαζαριδης, πρότεινε στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις έτσι ώστε η ιθαγένεια να δίνεται στα παιδιά των αλλοδαπών σε ηλικία 18 ετών και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονιών τους κι όχι με τη γέννησή τους, όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος. Οι κ. Σκανδαλίδης και Χατζησωκράτης όμως διαφώνησαν και αντιπρότειναν το όλο θέμα να το εξετάσει μια διακομματική επιτροπή στο μέλλον.

Στην χθεσινή τους συνάντηση οι τρεις εκπρόσωποι  αποφάσισαν σε πρώτη φάση:

Να μη γίνουν άλλες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Επίσης η εφεδρεία να μπει στο χρονοντούλαπο και οι υπάλληλοι από τους δημόσιους φορείς που θα κλείσουν ή συγχωνευτούν να μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες. Φυσικά το μέτρο θα πρέπει να περάσει και από την τρόικα και θα είναι αντικείμενο της σκληρής διαπραγμάτευσης καθώς κάθε μετάταξη οι τροικανοί τη θεωρούν πρόσληψη. Σε ότι αφορά τη μείωση του προσωπικού, αυτό θα επιτευχθεί με την αλλαγή του ποσοστού των προσλήψεων -απολύσεων από 1 για κάθε 5 σε 1 για κάθε 10.
Συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συντάξεων. Μένει να διευκρινιστεί αν θα αφορά και τα ειδικά μισθολόγια.
Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων η συμφωνία αφορά κατ' αρχάς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα πουληθεί ενώ έγινε συζήτηση και για μια ακόμη πιο εντυπωσιακή ιδιωτικοποίηση, αυτή της ΔΕΗ. Δεν αποκλείεται δηλαδή στις προγραμματικές δηλώσεις να δοθεί μια γενική κατεύθυνση για την Επιχείρηση. Ωστόσο, το τίμημα σε μια συγκυρία που είναι δραματική, είναι ένα βασικό ζήτημα.
Μεγάλη κουβέντα έγινε και για τους συμβασιούχους με αρκετές διαφοροποιήσεις μεταξύ των τριών. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι αποφασίστηκε να μην υπάρξει ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

* Η τρόικα της κυβέρνησης φαίνεται να συμφώνησε επίσης στο αίτημα που θα κατατεθεί στην άλλη τρόικα, για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% σε 13% ώστε να τονωθεί η τουριστική αγορά.

* Συμφώνησαν επίσης σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις περίπου 100 φορέων του δημοσίου αλλά με την προϋπόθεση οι εργαζόμενοι να μεταταγούν.

* Διάσταση απόψεων υπάρχει, και μάλιστα σημαντική, στο θέμα της μετενέργειας και του κατώτατου μισθού και το θέμα αφήνεται προς το παρόν και θα το ξαναπιάσουν από Σεπτέμβριο.

* Διαφορές υπάρχουν και στις προτάσεις για αλλαγές στο φορολογικό, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. φέρονται να επιμένουν στην υπερφορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων, η Ν.Δ. ψάχνει όμως να βρει τη φόρμουλα μέσα από την οποία θα υπάρξει δίκαιη κατανομή βαρών, χωρίς πρόσθετη  φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Ζητήματα, τέλος, που αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος δεν θα τεθούν άμεσα και παραπέμπονται να συμπεριληφθούν στη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013.

Η ΔΗΜΑΡ δεν δέχεται ιδιωτικοποιήσεις με στρατηγικό επενδυτή σε οργανισμούς που αφορούν Ενέργεια αλλά και σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ , αν και δεν λέει "όχι" σε στρατηγικές συμμαχίες . Θετικά έχει εκφραστεί σε ιδιωτικοποίησεις που αφορούν τον ενώ διάκειται θετικά σε ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών, όπως ο ΟΠΑΠ, τα κρατικά λαχεία, ο ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

Η ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνεί επίσης στο ζήτημα της εφεδρείας και προτείνει τη λύση των μετατάξεων

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/07/2012 22:41:42

  Πολύ αμφιβάλλω αν οι οικονομικοί δολοφόνοι της τρόικας δεχτούν τη συμφωνία για μη περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ήδη, μέσα από τα μνημονιακά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, άρχισε σήμερα να διαρρέει ότι οι τροϊκανοί θα απαιτήσουν τη μείωση του κατώτατου μισθού στα 450 ευρώ μικτά.

  Επίσης, είμαι πολύ επιφυλακτικός αν θα πρέπει τώρα, μες στην τούρλα του Σαββάτου, να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση. Οι εστιάτορες και οι καφετεριάδες, πολύ απλά, θα παντελονιάσουν τη διαφορά κρατώντας αμετάβλητες τις τιμές, προκειμένου να ρεφάρουν από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού τη χασούρα του χειμώνα. Και στο μεταξύ το δημόσιο θα χάνει φορολογικά έσοδα. Κατά τη γνώμη μου, κάθε πρόθεση μείωσης πρέπει να επανεξεταστεί, και κυρίως η σκοπιμότητα και η αποδοτικότητά της ανά κλάδο, από το φθινόπωρο. Όχι τώρα.

  • avanti avatar
   avanti @ Αυριανιστής 05/07/2012 15:29:04

   Εχεις δίκιο για το ΦΠΑ, θα τον παντελονιάσουν κανονικά όπως ξέρουν πολύ καλά να κάνουν. Εκείνο που προέχει είναι να σιγουρευτεί η κυβέρνηση ότι δεν έχει διαρροές από νόμιμα έσοδα όπως του ΦΠΑ, και ότι οι μηχανισμοί είσπραξης είναι πανέτοιμοι, αποτελεσματικοί και αποφασισμένοι.... είναι όμως?

 2. Παρδαλό κατσίκι avatar
  Παρδαλό κατσίκι 04/07/2012 22:55:26

  Τα προτείνει... ο Σκανδαλίδης εκπρόσωπος του τρίτου κόμματος υπό διάλυση -ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ πρώτα ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ,και το έκτο κόμμα των κρυφών Πασοκων ? ΠΟΙΑ είναι η διαφορά απο τον ΣΥΡΙΖΑ ?
  ΤΟ ευρώ η δραχμή ? που για το δίλημμα αυτό γελά ακόμα το παρδαλό κατσίκι

 3. xp avatar
  xp 04/07/2012 23:15:55

  To θέμα είναι η Υφεση! Πρέπει επιτέλους να μουμε σε τροχια ανάπτυξης.Με το ευρώ κατά την γνώμη μου είναι πολύ δύκολο(Και δεν είμαι Αριστερός).Αν δεν είχαμε ευρώ αλλά δραχμές θα στοιχημάτιζα επιτυχία Σαμαρά.Τώρα δεν ξέρω....

 4. Simon Bolivar avatar
  Simon Bolivar 04/07/2012 23:23:59

  Το μεγάλο τουμπεκί και πως θα περάσει στον κόσμο που άλλα του λέγαμε και άλλα θα κάνουμε σαν κυβέρνηση .
  Άντε να βγει ο Ομπάμα να τελειώνουμε

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/07/2012 00:42:51

  Και ενώ αυτοί... συσκέπτονται, τα κλειστά επαγγέλματα οργιάζουν. Μόλις σήμερα οι φαρμακοποιοί κατάφεραν και ακύρωσαν (στο ΣτΕ) την απελευθέρωση της πώλησης βρεφικού γάλακτος σε σκόνη από τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να συνεχιστεί το πάρτυ της αισχροκέρδειας.

  Η πλάκα είναι ότι το "σκεπτικό" της απόφασης του ΣτΕ αναφέρει ότι τα φαρμακεία εξασφαλίζουν... καλύτερες συνθήκες διάθεσης του βρεφικού γάλακτος! Φαντάζομαι ότι όλοι έχετε δει σε φαρμακεία τα γάλατα τοποθετημένα δίπλα σε τζαμαρίες που τις δέρνει ολημερίς ο ήλιος (σε αντίθεση με τα ράφια των σούπερ μάρκετ, στα οποία επιπλέον λειτουργεί και συνεχώς ο κλιματισμός, κάτι που δεν ισχύει πάντα στα φαρμακεία).

  Η Ελλάδα είναι τελειωμένη υπόθεση, και είναι απλώς θέμα χρόνου η οριστική κατάρρευση και η συνακόλουθη τουρκοποίηση. Είμαι πλέον πεπεισμένος γι' αυτό.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Αυριανιστής 05/07/2012 06:47:52

   Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
   εκεί που πάει να σκύψει
   με το σουγιά στο κόκκαλο
   με το λουρί στο σβέρκο

   Νάτη πετιέται απο ξαρχής
   κι αντριεύει και θεριεύει
   και καμακώνει το θεριό
   με το καμάκι του ήλιου

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Αυριανιστής 05/07/2012 12:41:25

   Ελπίζω ν' αντιλαμβάνεστε ότι αυτήν σας την πεποίθηση δεν είναι κανένας άλλος υποχρεωμένος να την δεχτεί.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ GreekInLux 05/07/2012 13:12:19

    Είναι αυτονόητο ότι δεν είστε υποχρεωμένος να τη δεχτείτε, ούτε εσείς, ούτε οιοσδήποτε άλλος. Παρακαλώ πείτε μου όμως: βλέπετε θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία φαλκιδεύει τον ανταγωνισμό (που πήγε δειλά-δειλά να ανοίξει) και ενισχύει τη μονοπωλιακή θέση του συγκεκριμένου κλειστού επαγγέλματος, και μάλιστα όσον αφορά σε ένα προϊόν πρώτης ανάγκης;

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ Αυριανιστής 05/07/2012 13:36:44

     Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο για το οποίο έχετε απόλυτο δίκαιο και θα τολμούσα να το χαρακτηρίσω ρεζιλίκι. Αναφέρομαι στα όσα είπατε περί τελειωμένης Ελλάδας και τουρκοποίησης. Αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα και πιστεύω μαζί μ' εμένα και πολλοί άλλοι.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ GreekInLux 05/07/2012 14:13:18

      Δυστυχώς, όλα αυτά τα επί μέρους "συγκεκριμένα" "ρεζιλίκια" συναπαρτίζουν ένα ψηφιδωτό, του οποίου η μεγάλη εικόνα απεικονίζει την οριστική καταδίκη της Ελλάδας στον οικονομικό (και όχι μόνον) μαρασμό. Αν εσείς, από το μαρασμό αυτό, βλέπετε να πηγάζει κάποια συνέπεια διαφορετική από την (μεσομακροπρόθεσμη) υποταγή στο νεοοθωμανικό επεκτατισμό, εύχομαι με όλη μου την καρδιά να διαψευσθώ εγώ και όχι εσείς.

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ Αυριανιστής 05/07/2012 14:27:14

      Δεν ξέρω ποιός από τους δυο μας θα επιβεβαιωθεί. Αυτό που ξέρω είναι, όσο και αν ακούγεται "ρομαντικό" κι ίσως εκτός του παρόντος θέματος, ότι ο τόπος αυτός υπάρχει για χιλιάδες χρόνια και έχει υποφέρει τα πάνδεινα, για να κιντυνεύσει ν' αφανιστεί λόγω της παρούσης, πολύ δυσάρεστης και δύσκολης η αλήθεια είναι, κατάστασης. Και επειδή πολλές φορές οι τύχες μας βρίσκονται στα ίδια μας τα χέρια, αν φτάσουμε στο έσχατο, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης θα λειτουργήσει...με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

 6. man8os avatar
  man8os 05/07/2012 07:29:45

  Δε μπορει με βετο να κυβερνηθει η χωρα. Δε μπορει να εχουμε αναπηρη κυβερνηση.

 7. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 05/07/2012 07:59:40

  Δυστυχώς ή ευτυχώς η χώρα έχει κυβέρνηση συνεργασίας αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε γρήγορες και ξεκάθαρες αποφάσεις αλλά συμβιβασμούς και μετριοπάθειες. Από την άλλη ποιός θα φανταζόταν το ΠΑΣΟΚ και τον Κουβέλη να δέχονται τις αποκρατικοποιήσεις; Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν δεχτεί την αναγκαιότητα εφαρμογής δεξιόστροφης οικονομικής συνταγής και αυτό τους τιμάει. Είναι υπερβολή να δεχτούν τα πάντα. Αναλογιστείτε ότι η Ν.Δ δεν χρειάζεται να υποχωρήσει πουθενά. Η συνοχή της κυβέρνησης με τυν ψήφο εμπιστοσύνης θα στείλει μήνυμα ενότητας και υπευθυνότητας.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Δεξιόχειρας 05/07/2012 14:18:07

   Οἱ λάθρο καί ἡ ἐγκληματικότητα εἶναι τά ὑπ ἀριθμόν ΕΝΑ προβλήματα τῶν ῾Ελλήνων!!! Τί νά τά κάνω τά εὑρωπούλια ὅταν φοβᾶμαι νά βγῶ ἔξω μήν μέ ληστέψον καί μέ σκοτώσουν.

 8. sos avatar
  sos 05/07/2012 10:54:55

  Ως προς το νόμο Ραγκούση ελπίζω να μη μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Γιατί στον υπάρχοντα νόμο απαιτείται τουλάχιστον οι γονείς να είναι νόμιμοι. Οι δημαριώτες είναι ικανοί να μας περάσουν την αλλαγή με τα 18 έτη αλλά οι γονείς να μπορούν να είναι και παράνομοι.

  Οπότε προσοχή. Μπορεί να είναι και παγίδα και ο νόμος να αλλάξει προς το χειρότερο.

 9. ΓΡΗΓΟΡΗΣ avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗΣ 05/07/2012 12:03:51

  απορια-μειωσεις μισθων στον ιδιωτικο τομεα μπορουν να καθοριζονται με νομους (με απαιτηση της τροικας).Μειωσεις τιμων αγαθων γιατι δεν μπορουν να καθοριζονται με νομο?

 10. elli avatar
  elli 05/07/2012 13:41:25

  "Να μη γίνουν άλλες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα"!
  Πότε έγιναν ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο Δημόσιο και δεν το πήραμε χαμπάρι? Αν εννοούν απολύσεις κάτι "μούφα" εφεδρείες που σε λίγους μήνες βγήκαν στη σύνταξη, αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν απολύσεις.
  Πόσες χιλιάδες άτομα χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους από τον ιδιωτικό τομέα? Πόσοι επιχειρηματίες κλείνουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους γιατί δεν μπορούν να τις συντηρήσουν? Το καταστροφικό έργο του Ανδρέα Παπανδρέου στην ιδιωτική οικονομία συνεχίζεται ακόμη και τώρα?
  Με το Μεταναστευτικό που απασχολεί στην καθημερινότητα τον πολίτη τι γίνεται? Πάλι κουμάντο κάνουν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ?
  Ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή είναι Πρωθυπουργός και δεν έχει άλλες δικαιολογίες . Αυτός έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι! Πολιτική βούληση χρειάζεται! Κι άσε τους άλλους (ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ) να ξεμπροστιαστούν στο λαό αν φέρουν αντιρρήσεις. Στις επόμενες εκλογές θα ψάχνουν την ψήφο τους!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ elli 05/07/2012 19:05:12

   έτσι ακριβώς

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ elli 06/07/2012 11:40:52

   Για πιο λόγο πιστεύεις ότι αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν μαζί σου ??
   Και από πότε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ο "αρχηγός" κάνει ότι του κατέβει ??

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Ηλίας 06/07/2012 16:21:12

    Ηλία, οι συνεργασίες βασίζονται στα ποσοστά που τις ακολουθούν - όχι όπως μας βολεύει!

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/07/2012 13:46:42

  ε ρε γλέντιααα...

 12. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 05/07/2012 13:58:55

  Τι προς προ το παρόν, στην Ελλάδα ξέρουμε καλά ότι ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Άντε να δούμε που το πάνε το πράγμα...

 13. Ραβινος avatar
  Ραβινος 05/07/2012 14:01:01

  Με τουτα και με κεινα σταυρωσαν τα θελω ενος ολοκληρου λαου!Αμα δουν την ΧΑ{Χρυση Αυγη } να κανει παρτυ με τιγκα το Συνταγμα τοτε να δουμε που θα πανε να μπουν Κουβεληδες και Μπενιδες!Καλομελετα κι ερχεται !

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ραβινος 05/07/2012 14:18:35

   Οι Μπένυδες μετράνε ήδη αντίστροφα το χρόνο, καθώς οι Μοσιαλοραγκούσηδες και οι λοιποί νεοφιλελεύθεροι "μεταρρυθμιστές" του λεγόμενου "κέντρου" ήδη οργανώνονται προκειμένου να διαβρώσουν τάχιστα το αποσυντιθέμενο ΠΑΣΟΚ. Αλλά ούτε και οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί του Κουβέλη πάνε πίσω: ήδη άρχισαν οι αποχωρήσεις (Μπαγεώργος κ.α) από το ΔΗ.ΑΡΙ, καθώς τα παλαιά στελέχη βλέπουν τους διάφορους εισοδιστές Μπιστοκουναλάκηδες να έχουν πάρει το πάνω χέρι στην ηγετική ομάδα.

   • Γιώργος msn avatar
    Γιώργος msn @ Αυριανιστής 05/07/2012 16:28:12

    Φίλε Αυριανιστή, από τον "ευφυή" Βενιζέλο, που από όποιο υπουργείο πέρασε, άφησε πίσω χάος και καταστροφή, δυστυχώς είναι πολύ καλύτεροι οι Μοσιαλο-Ραγκούσηδες.
    Άσε που αν ήταν στη θέση του Βενιζέλου ο Μόσιαλος, καλύτερα θα συνεργαζόταν με τον Σαμαρά, και θα πρότεινε σοβαρά μέτρα εξορθολογισμού.
    Να μιλήσουμε για την έννοια της "πολιτικής ευθύνης" των υπουργών, που μπορεί να καταστρέψουν ένα λαό ολόκληρο, να τον οδηγήσουν σε μαζική εξαθλίωση με απρόβλεπτες συνέπειες (δες Παπακωνσταντίνου), και να υπέχουν μόνο πολιτική(!!!) ευθύνη;;;
    Να μιλήσουμε για το πως βούλιαξε το μετοχικά ταμεία;;;
    Πως διαπραγματεύτηκε με όρους πρωτοφανούς άγνοιας την υπόθεση του χρέους και αργότερα πανηγύριζε σαν τον Δέλλα μετά το ευρωπαϊκο πρωτάθλημα του 2004;;;

    Τραγικός είναι και ειδικά το δίδυμο με Κουβέλη είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό στην πολιτική ζωή, πρεσβεύουν μόνο την κατ' επίφαση "πρόοδο" με τα τσιτάτα και τα συνθήματα, αλλά οι πολιτικές τους είναι παλαιοκομματικές και ανεύθυνες όσο δεν πάει...

 14. Enjoy Capitalism avatar
  Enjoy Capitalism 05/07/2012 14:39:21

  Ο νόμος Ραγκούση θα είναι η πρώτη "κυβίσθηση" Σαμαρά!
  Δυστυχώς για άλλη μιά φορά η Νεα Δημοκρατία θα κάνει πίσω απο αυτά που μας έλεγε προεκλογικά!
  Εκεί στην Συγγρού, ετοιμαστείτε να δείτε ποσοστά της Χρυσής Αυγής για να αρχίσετε τις βαυθστόχαστες "αναλύσεις"

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Enjoy Capitalism 06/07/2012 09:25:28

   Καλά εσείς από που ξεφθτρώσατε; Από τα ύπογεια της Κουμμουνδούρου;

 15. DexMax avatar
  DexMax 05/07/2012 15:02:04

  Η ΝΔ δυστυχώς συνεχίζει να άγεται και να φέρεται από τις ορέξεις της αριστεράς...μπροστά στους συμβιβασμούς που επιβάλλει η συγκυβέρνηση θυσιάζεται το θέλω ενός ολόκληρου κόσμου που είχε πιστέψει προεκλογικά τις υποσχέσεις για κατάργηση του νόμου Ραγκούση...και όλα αυτά τη στιγμή που ήδη η Χρυσή Αυγή ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση νόμου τη Δευτέρα για κατάργηση του συγκεκριμένου επαίσχυντου νόμου 3838/2010...

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ DexMax 06/07/2012 11:44:20

   "θυσιάζεται το θέλω ενός ολόκληρου κόσμου". Να σου θυμίσω ότι ο "ολόκληρος κόσμος" σου ήταν 19% τη μία φορά και 30% την άλλη.

 16. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 05/07/2012 15:04:25

  ΕΑΝ υπάρχουν δημοκράτες Έλληνες πολιτικοί, ας δοκιμάσουν την πιο δημοκρατική λύση που προβλέπει το Σύνταγμα για το θέμα του Νόμου Ραγκούση και τη λαθρομετανάστευση : το Δημοψήφισμα.

  Οπότε το σωστό ερώτημα είναι:

  Υπάρχουν δημοκράτες Έλληνες πολιτικοί;

  • avanti avatar
   avanti @ Γιάννης Καλαματιανός 05/07/2012 15:47:14

   Συγχαρητήρια, είπες την μαγική λέξη: Δημοψήφισμα, για το μεταναστευτικό/λαθρομετανάστες, χωρίς καθυστερήσεις και πολλά λόγια, να αποφασίσει ο λαός. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και σίγουρα θα έχουν τις ανάλογες επιπτώσεις.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ Γιάννης Καλαματιανός 05/07/2012 16:13:33

   Κουραστήκαμε να πηγαίνουμε στις κάλπες συνονόματε.Και το ερώτημα σου έχει δύο όψεις...Υπάρχουν σκεπτόμενοι λογικά και ψύχραιμα,σήμερα πολίτες;

 17. GreekInLux avatar
  GreekInLux 05/07/2012 15:08:40

  Συγγνώμη από που προκύπτει πως μπαίνει ο νόμος Ραγκούση στις διακομματικές καλένδες; Πιο κάτω στο άρθρο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι θα γίνουν τροποποιήσεις τέτοιες έτσι ώστε η ιθαγένεια ν’ αποδίδεται με τη συμπλήρωση του 18ου έτους και εφόσον έχει αποποιηθεί ο ενδιαφερόμενος την εθνικότητα των γονέων του. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το συγκεκριμένο θ’ αφορά μόνο νόμιμους μετανάστες οπότε προς τι η όλη διαρκής καχυποψία; Έχει, πιστεύω, σχετιστεί λανθασμένα από πολλούς το θέμα της αύξησης της εγκληματικότητας που προέρχεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, κυρίως από λαθρομετανάστες, με κάποιο τρόπο με το νόμο Ραγκούση. Όπως έγραψε και κάποιος άλλος σχολιαστής πριν από μέρες, το ένα άσχετο είναι με το άλλο. Άλλο τόσο άσχετο θα είναι και με το νέο ή διορθωμένο νόμο. Αυτό έχει να κάνει με την ασφάλεια των συνόρων κ.λπ. κ.λπ. Εκτός και αν ισχυριζόμαστε ότι όσοι από τους αλλοδαπούς εγκληματίες συνελήφθησαν βρέθηκαν να έχουν κάνει αίτηση ελληνοποίησης για τους ίδιους ή τα παιδιά τους. Οπότε η ΧΑ λίγη σχέση έχει με το θέμα αυτό . Έπειτα ακούγεται συχνά το ότι εμποδίζει τα πάντα γύρω από το θέμα αυτό το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι φτάνουν να λένε ότι δεν μπορεί να επιβάλει το 12% και το 6% τη θέληση του στο 30%. Πρώτα – πρώτα ποιος είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι το 30% και ο αρχηγός του είναι τόσο ανίσχυροι ή τόσο υποχωρητικοί που δέχονται τα πάντα; Και επιπλέον… έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας το έχουμε καταλάβει; Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κάλπης αυτό ζήτησε ο λαός. Έβγαλε τη ΝΔ πρώτη αλλά όχι αυτοδύναμη. Από πού και ως πού αξιώνουμε, λόγω του ποσοστού, οι άλλοι να παρέχουν στήριξη χωρίς να βρίσκεται κοινή συνισταμένη; Κι αν, λέμε αν, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μπει στην κυβέρνηση και είχε μαζί με τον Κουβέλη 33-34% τότε τι θα λέγαμε όταν θα φώναζαν οι της από εκεί πλευράς ότι το 30% δεν μπορεί να επιβάλλεται στο 34%; «Μάϊνα γκρίνια» λοιπόν που λέμε και στο νησί μου, μέχρι να δούμε πως πραγματικά έχουν τα πράγματα με χειροπιαστά στοιχεία και όχι με υποθέσεις…

 18. sanderson avatar
  sanderson 05/07/2012 15:18:42

  H κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει και στα δύο, και ας την ρίξουν. Ας βγει μετά ο χοντρομπένυ να εξηγήσει γιατί δεν θέλει εξεταστική για το μνημόνιο. Η ευθύνη για τις εκλογές θα είναι των κομμάτων που απέσυραν την στήριξη, άσε που μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν επιχείρημα για να στριμώξει και τους άλλους που (ορθώς) μιλούν για τιμωρίες.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ sanderson 05/07/2012 21:38:52

   Αν μάλιστα (καθαρά υπόθεση εργασίας, καθότι δεν θεωρώ ότι έχουν τα περιθώρια ή τα κότσια να το κάνουν) ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ρίξουν τον Σαμαρά χάριν του νόμου Ραγκούση, ποιός στη χάρη του: μόνο με τις ψήφους που θα «επαναπατρίσει» από ΧΑ και ΑΝΕΛ (αλλά και από απλούς αριστερούς που υποφέρουν λόγω λαθρομετανάστευσης) βγαίνει αυτοδύναμος, τους σουτάρει εκτός κυβέρνησης και επανελληνίζει το κράτος μας.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ ΚΜ 06/07/2012 11:51:04

    Θαυμάζω την διάθεσή σου για "συνεργασία" με τους άλλους. Ένας κοματάρχης παλιά στο χωριό μου έλεγε "ή θα βγάλετε πρώτο τον δικό μου ή θα έχετε κάνει λάθος".

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ηλίας 06/07/2012 17:15:13

     Δεν μιλάμε για συνεργασία γενικά και αόριστα. Επειδή πρόκειται για «συνεργασία» με το ΠΑΣΟΚ που μας έφερε ως εδώ και με το νεοταξικό κόμμα-σκουπίδι του Κουβέλη, όχι δεν θέλω καμία συνεργασία μαζί τους! Μπορεί να συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά αυτό εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες (πχ ψήφο εμπιστοσύνης). Κατά τα άλλα, εχθροί κάθε μας προσπάθειας είναι!

 19. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 05/07/2012 15:41:14

  Ας φερουν το ραγκουση και την εξεταστικη για το μνημονιο χα και καμμενοι κι ας ψηφισουν κατα συνειδηση οι βουλευτες της νδ.

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ ΝΙΚΟΣ Π 05/07/2012 16:17:34

   Εδώ φοβήθηκε η Δημοκρατία τον έβδομο Αντιπρόεδρο και πηγαίναν με σβησμένο το όνομα του στα ψηφοδέλτια και ψάχνεις ψήφο συνείδησης;
   Είχε τόσο μεγάλο συμβολικό τρόμο να κάθεται στο προεδρείο στρατιωτικός;

  • man8os avatar
   man8os @ ΝΙΚΟΣ Π 05/07/2012 16:31:07

   Συμφωνω

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΝΙΚΟΣ Π 05/07/2012 16:58:18

   Άν τυχόν έρθει κατάργηση του νόμου Ραγκούση στη βουλή (κι ας έχει κατατεθεί κι από τον διάολο τον ίδιο!), όποιος βουλευτής ΝΔ δεν την στηρίξει, να το σκεφτεί πολύ καλά προηγουμένως.

 20. Αριστεροδέξιος avatar
  Αριστεροδέξιος 05/07/2012 15:45:31

  Αν υπήρχε και στοιχειώδης φιλοπατρία δεν θα φτάναμε σε αυτό το τέλμα! Όταν ο εμφύλιος με τους μουσουλμάνους λάθρο γίνει γεγονός τότε πολλοί από εμάς δυστυχώς θα επιβεβαιωθούμε! Το μέλλον της Θράκης ήδη κρέμεται από μια κλωστή! Η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες είναι ξέφραγο αμπέλι υπόγειων συμφερόντων! Ξένοι και ντόπιοι πράκτορες αλωνίζουν ελεύθερα και εντελώς ανενόχλητοι! Η χώρα απλά περιμένει να έχει τη μοίρα της Γιουγκοσλαβίας! Κοινώς η Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα θα τεμαχιστεί! Οι Έλληνες σαν έθνος θα συρρικνωθούμε και ίσως εξαφανιστούμε!

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ Αριστεροδέξιος 05/07/2012 16:42:45

   Δες στους τομεάρχες για θέματα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ποιον όρισε ο Βενιζέλος να ασχολείται με τη Θράκη.

 21. man8os avatar
  man8os 05/07/2012 15:45:37

  ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ,
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

 22. είτε σας αρέσει είτε όχι avatar
  είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 15:48:03

  Είτε σας αρέσει είτε όχι, η ΝΔ δεν κυβερνά μόνη της. Το προεκλογικό της πρόγραμμα πήρε μόλις 18%. Στις 2ες εκλογές ο ίδιος ο Σαμαράς έλεγε “το ζήτημα δεν είναι η ΝΔ, αλλά το ευρώ”. Άρα παραδέχεται εκ προοιμίου ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί συνολική έγκριση του προγράμματός του. Σε τί λοιπόν τον εγκαλείτε ότι δεν είναι συνεπής; Μόνον η ΝΔ έχει “κόκκινες γραμμές”, οι άλλοι τίποτε;

  • man8os avatar
   man8os @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 15:50:28

   Και για εμας η κοκκινη γραμμη ειναι να μην νομιμοποιηθουν μαζικα οι λαθροορκ, αυτο δεν ειναι στο πακετο

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ man8os 05/07/2012 16:07:18

    Μάνθο τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Τι σχέση έχει ο νόμος αυτός με τη νομιμοποίηση των λάθρο; απ' όσο θυμάμαι έχει δώσει μάχες εδώ και φαντάζομαι κι αλλού για το Σαμαρά και τη ΝΔ... μη λες λοιπόν τέτοια...

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ GreekInLux 05/07/2012 16:53:16

     ῾Ο ΑΣ τό ἔχει πεῖ ἐπανειλημένως ὅτι θά ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τόν νόμο ραγκούση γιατί αὐτός ὁ νόμος ἑλκύει τούς λάθρο.

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ Φωτεινή 05/07/2012 18:29:31

      Φωτεινή άλλο το ότι υποθετικά ελκύει τους λάθρο κι άλλο ότι σχετίζεται με την εισροή χιλιάδων λάθρο στον Ελλαδικό χώρο! Δηλαδή εάν καταργούσε τον νόμο Ραγκούση εντελώς και στη θέση του έφερνε ένα νέο νόμο που θα είχε τους όρους που σήμερα λέγεται ότι θα έχει ο βελτιωμένος ισχύων θα μέναμε ευχαριστημένοι γιατί ο άλλος καταργήθηκε με τη βούλα;;; στην ουσία να μένουμε μην χάνουμε τη μπάλα...καλός ο συμβολισμός, το λέει και ο ίδιος ο ΑΣ, αλλά μέχρι ενός ορίου!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ GreekInLux 05/07/2012 19:12:10

      Προεκλογική του δέσμευση, καί σ᾿ αὐτό ἐπιμένω ὅπως καί μερικά ἑκατ. ῾Ελλήνων. Στήν συνέχεια αὐστηρά μέτρα γιά ἀποτροπή εἰσόδου στήν χώρα μας τῶν λαθροεισβολέων.

      Δέν εἶναι θέμα συμβολισμοῦ ἀλλά οὐσίας, if you ask me.

     • Ηλίας avatar
      Ηλίας @ Φωτεινή 06/07/2012 11:55:01

      Για ποια εκατομμύρια Ελλήνων μιλάς. 1,100,000 περίπου ψήφισαν το πρόγραμμα.

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ηλίας 06/07/2012 18:39:44

      Πάμε ένα δημοψήφισμα;

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 16:22:19

   Ναι ρε, κούνα μας κι άλλο το δάχτυλο!

   Το ψευδώνυμο που διάλεξες φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της χαβιαροαριστερής ιδεολογικής χούντας που μας τυραννάει από τότε που παρέλαβε την σκυτάλη από την άλλη χούντα. Είτε του αρέσει του λαού είτε όχι, θα γίνεται το δικό σας, εννοείς προφανώς - εις υγείαν των κορόιδων!

   Άκου όμως κι εμάς τώρα: είτε σας αρέσει είτε όχι, θα ηττηθείτε! Άν είστε έξυπνοι και θέλετε να συνεχίσετε να πίνετε το καφεδάκι σας στο Ντα Κάπο, καθίστε να ηττηθείτε μέσω των θεσμών της δημοκρατίας! Γιατί, άν πάτε να τους παρακάμψετε για μια ακόμα φορά και προκαλέσετε κανέναν «εμφύλιο» μεταξύ γηγενών και λαθροεποίκων, θα ηττηθείτε με διαφορετικό τρόπο.

   • είτε σας αρέσει είτε όχι avatar
    είτε σας αρέσει είτε όχι @ ΚΜ 05/07/2012 20:09:09

    Γιατί αγαπητέ ΚΜ, πού ακριβώς κάνω λάθος; Πήρε ή όχι 18% το πρόγραμμα της ΝΔ; Κατέβηκε ή όχι στις δεύτερες εκλογές με το σύνθημα του υπέρ πάντων αγώνος για την παραμονή μας στο ευρώ; Από πού κι ως που λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί ότι οι εκλογές επέβαλαν αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια;

    • Γιώργος msn avatar
     Γιώργος msn @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 20:29:40

     Οι πολίτες ψήφισαν με άξονα την οικονομική κατάσταση και σε υψηλή προτεραιότητα έθεσαν το μεταναστευτικό.
     Για το νόμο Ραγκούση δεν θα πω τίποτα, άλλωστε τα καραβάνια έρχονταν έτσι και αλλιώς, ελλείψει μεταναστευτικής πολιτικής.
     Πάντως οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί δεν επαληθεύουν αυτό που υποστηρίζεις.
     Αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ διαφωνεί με το νόμο Ραγκούση, αμέσως-αμέσως βγαίνουν τα "κουκιά" στη Βουλή και με άνετη πλειοψηφία.
     Οπότε οι πολίτες φαίνεται τι ψήφισαν.
     Μη πουλάμε και τρέλα....
     Σου το λέω εγώ, που δεν είμαι ιδιαίτερα αντίθετος με το νόμο αυτό.

  • noldor avatar
   noldor @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 16:55:50

   Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της ΝΔ στις οποίες έχουν υποχωρήσει οι άλλοι; Σε ποιους τομείς έχουν κάνει πίσω ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ; Στο να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς; Στο Υπουργείο δικαιοσύνης από ότι διαβάζω ετοιμάζονται να προχωρήσουν το νόμο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Αυτό δεν είχε πάει πίσω, αν δεν με απατά η μνήμη μου, λόγω των αντιδράσεων της ΝΔ;

  • DexMax avatar
   DexMax @ είτε σας αρέσει είτε όχι 05/07/2012 19:51:44

   Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδος και όχι ποιος κυβερνάει...ο νόμος Ραγκούση είναι εθνοκτόνος και σε λίγα χρόνια θα έχει βάλει ταφόπλακα στο γένος των Ελλήνων όταν θα έχουν νομιμοποιηθεί όλοι οι λαθραίοι και σε συνάρτηση με τα τρομερά δημογραφικά προβλήματα που έχει το γένος και για τα οποία δεν ομιλεί κανείς...
   Και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει η σωτηρία της οικονομίας της χώρας που θα λέγεται "Ελλάς" εάν δεν υπάρχουν Έλληνες να κατοικούν σε αυτή τη χώρα...

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ DexMax 06/07/2012 12:01:19

    Από τα αρχαία χρόνια Έλληνας θεωρούνταν όποιος είχε Ελληνική παιδεία. Υπογεννητικότητα και δημογραφικό είχε και άλλες φορές το έθνος αλλά στάθηκε στα πόδια του κυρίως λόγω της δυνατότητας αφομοίωσης των ξένων στοιχείων γύρω του. Τι σας πειράζει τώρα εσάς αν ένας άνθρωπος με καταγωγή από τον πλανήτη Άρη ας πούμε, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήγε 12 χρόνια σε Ελληνικό σχολείο και θέλει να συνεχίσει τη ζωή του στην Ελλάδα πάρει την Ελληνική ιθαγένεια δεν το καταλαβαίνω.

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Ηλίας 06/07/2012 17:22:43

     Τα 12 χρόνια φοίτησης σε ελληνικό σχολείο δεν συνεπάγονται απαραιτήτως αφομοίωση. Ο όλος νόμος είναι σε λάθος βάση. Τα κριτήρια αξιολόγησης του βαθμού αφομοίωσης θα πρέπει να είναι εξατομικευμένα (και πολύ αυστηρότερα). Αλλά και πάλι, ιθαγένεια δεν νοείται να πάρει γιατί η λέξη ιθαγένεια κάτι σημαίνει. Άλλο η υπηκοότητα. Που ούτε αυτή πρέπει να δίνεται, για να μην λειτουργεί ως κίνητρο να έρχονται στην Ελλάδα. Άλλωστε, ούτε ιθαγένεια ούτε υπηκοότητα χρωστάμε σε κανέναν. Τέρμα.

 23. man8os avatar
  man8os 05/07/2012 15:49:14

  Και για την εξεταστικη δευτερη ντροπη

  • Iωάννης33 avatar
   Iωάννης33 @ man8os 05/07/2012 16:32:08

   Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ έχει γραφτεί ίσα με ένα εκατομμύριο φορές στις ειδήσεις της τελευταίας εβδομάδας.Ας το έχουν στην άκρη του μυαλού τους οι 300 τώρα μάλιστα που παραλαμβάνουν τα ΙΧ τους

  • poker face avatar
   poker face @ man8os 05/07/2012 16:41:04

   Κοίτα για την εξεταστική... μη ζείτε στην κοσμάρα σας. Σιγά μην στηρίξει το ΠΑΣΟΚ το Σαμαρά για να τους κυνηγήσει. Δεν έχουμε κυβέρνηση ΝΔ, συγκυβέρνηση 3 κομμάτων έχουμε, γιαυτό δε θα γίνουν όλα όσα θα έκανε η ΝΔ αυτοδύναμη. Είναι δυνατόν να πιστέυετε οτι μπορεί κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ μέσα να διερευνήσει την περίοδο της διετίας ΠΑΣΟΚ;;;

 24. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 05/07/2012 16:00:06

  Στο ξεπούλημα δεν πιστεύω να φέρουν ενστάσεις !!!
  Το τραγικό είναι πως το περιμέναμε γενικότερα.........

 25. Inno avatar
  Inno 05/07/2012 16:49:57

  Μπράβο! καταφέρνετε έτσι να βγάλετε αυτοδύναμο τον Αλέξη σε 5-6 μήνες! ΕΥΓΕ! με και καλά "για να μην χαλάσει η συγκυβέρνηση". Να κόβει τα αναγκαία το 5% επειδή έτσι γουστάρει.
  Από ήπια προσαρμογή στην πτώχευση πάμε σε ήπια προσαρμογή στις μέρες Αριστεράς που έρχονται.
  Δηλαδή ο Κουβέλης δεν θέλει εξεταστική? ή ο Μπένι δεν θέλει να γλεντήσει τον ΓΑΠ?
  ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ?
  και για το μεταναστευτικό, ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ αν διαφωνεί το 5%? ας μην το ψηφίσει!!! θα το ψηφίσει η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ και θα περάσουμε έτσι τους 180 σε ψήφους!
  ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ?

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Inno 05/07/2012 18:36:49

   Ε, αν είναι καθημερινά να επαναλαμβάνουμε για το κάθε τι ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει αυτοδύναμος ο Τσίπρας, ας πάει στο διάολο, να πέσει η κυβέρνηση στο μήνα, να γίνουν επιτέλους και νέες εκλογές, να βγει και ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και όποιος άλλος θέλει, να γίνει και η ΧΑ αντιπολίτευση να ησυχάσουμε! Διαφορετικά μας βλέπω να χτυπάμε όλοι κόκκινο από τη γκρίνια γιατί όσα θα έκανε η ΝΔ αυτοδύναμη δεν μπορεί τώρα να τα κάνει. Τουλάχιστο με τον Αλέξη prime minister, θα έχουμε την πολυτέλεια της απόλυτης μίρλας και κατήφειας και με τη βούλα!

   • Inno avatar
    Inno @ GreekInLux 05/07/2012 19:10:07

    Το θέμα είναι να ΜΗΝ βγεί ο Τσίπρας, ή να το πω καλύτερα, το θέμα είναι να ΠΕΤΥΧΕΙ η σημερινή κυβέρνηση.
    Αλλά να "ακυρώνουμε" όλα τα κοινωνικά θέματα στο βωμό (ΠΑΛΙ) του οικονομικού σκηνικού, αυτό το ζούσαμε 3 χρόνια τώρα!!! το θέμα είναι να αλλάξει ΚΑΙ αυτό που συνέβαινε 3 χρόνια τώρα. Αν αποτύχει αυτή η κυβέρνηση, ο Τσίπρας πρωθυπουργός και η ΧΑ αντιπολίτευση δεν είναι γκρίνια ή εκφοβισμός, είναι απλά η φυσική εξέλιξη της (ολοκληρωτικής) κατάρευσης της χώρας.

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/07/2012 20:01:55

  Δημοψήφισμα για το αν θέλουμε να αντικατασταθούμε εν ζωή από ξένους πληθυσμούς;

  Καμιά άλλη φαεινή "δημοκρατική" ιδέα;

  Εγώ θα πρότεινα αφαίρεση Ελληνικής Ιθαγένειας από τους αριστερούς που υποστηρίζουν τους λαθραίους.

 27. elli avatar
  elli 05/07/2012 21:26:26

  Για το αν πολεμούν κάποιοι το ελληνικό έθνος και επιθυμούν τον αφανισμό του, δείτε και το εξής: Οι τρίτεκνοι θα πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο γιατί τα παιδιά πιάνονται ως τεκμήριο! Μετά ομιλούμε για δημογραφικό πρόβλημα!

 28. πολιτης avatar
  πολιτης 06/07/2012 10:53:56

  καλα θα κανει ο σαμαρας να τηρησει τις δεσμευσεις του για νομο ραγκουση και εξεταστικη για το μνημονιο.....ειναι και ανεξοδες οικονομικα και επιβεβλημενες πολιτικα-ηθικα-κοινωνικα...........
  γιατι με την τροικα και την επανδιαπραγματευση δεν τα βλεπω πολυ αισιοδοξα τα πραγματα.......ας κανει τουλαχιστον τα αυτονοητα και επιβεβλημενα...........απο τη λαικη ετυμηγορια.......που δεν εξαρτωνται απο τους δανειστες...

 29. Κρης avatar
  Κρης 06/07/2012 14:39:47

  Ιθαγένεια και άλλα ανέκδοτα
  Tης Ξενιας Κουναλακη
  h//p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_06/07/2012_488040

  !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.