#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2008 00:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη χώρα του Άρπα Κόλλα_____________________________________________________ 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το ΥΠΕΧΩΔΕ ξόδεψε 3.781.513 ευρώ + ΦΠΑ για το έργο «Επείγουσες επεμβάσεις σποραδικές στην κοίτη και τα πρανή του Κηφισού έναντι των Τριών Γεφυρών». Για ποιο σκοπό;  Για να επισκευάσει την συγκεκριμένη κοίτη που …παρασύρθηκε από το νερό μιας συνηθισμένης βροχής. Και έπεται συνέχεια. Το νερό όμως ξεπάτωσε τον πολιτισμό του κ. Άρπα Κόλλα, με την αλυσιδίτσα στον καρπό, το κινητό στο αυτί και την Μολδαβή στο πίσω κάθισμα. Θα πρέπει να βαρέσει καμπανάκι εγρήγορσης απέναντι στην λαίλαπα μανιακής καταστροφής που έχει ενσκήψει στην χώρα μας. Αυτή η ΧΕΙΡΟ - ΠΟΙΗΤΗ λιθοδομή της κοίτης του Κηφισού δεν θα έπρεπε να είναι προστατευμένο είδος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς; Ποιο άλλο έργο τέτοιου μεγέθους έχουμε να επιδείξουμε από την δεκαετία του 60;

ΓΚ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. συνταξιούχος avatar
  συνταξιούχος 16/04/2008 04:51:31

  με βάζεις να θυμηθώ τον Οδυσσέα

 2. νικος avatar
  νικος 16/04/2008 09:27:41

  Πολύ επιτυχημένο το σχόλιο σας απλώς αξίζει να υπενθυμίσουμε και τις ευθύνες των τοπικών αρχόντων για την κατάντια του ΚΗΦΙΣΟΥ.

 3. Vass avatar
  Vass 16/04/2008 13:38:15

  Ανέκαθεν ο Κηφισός ήταν τμήμα του αποχετευτικού της πόλης, οπότε η χειροποίητη λιθοδομή ως στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ταιριάζει με τη χρήση του ποταμού. Η δεκατία του 60 όντως έχει να επιδείξει σπουδαία αρχιτεκτονικά έργα.

 4. Swell avatar
  Swell 16/04/2008 15:42:09

  Δηλαδή είναι έργο του εθνάρχη της αντιπαροχής, αυτής που κατέστρεψε την Αθήνα;

 5. νικος avatar
  νικος 16/04/2008 16:37:09

  YES!!!!!!!!!!

 6. ANToNIO B avatar
  ANToNIO B 16/04/2008 18:41:05

  Γ.Κ said:"Αυτή η ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ λιθοδομή της κοίτης του Κηφισού δεν θα έπρεπε να είναι προστατευμένο είδος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;"......

  Φιλάρα άκουσε να δεις είναι εύκολο να αρπάζουμε μια μηχανή και να τραβάμε φωτό, όταν είναι μάλιστα και δίπλα μας, δεν σκέφτηκες όμως ότι για την πέτρα χρειάζονται λιθοδόμοι. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι Έλληνες λιθοδομοι δεν υπάρχουν, άρα!!!!!;;; θα πρέπει να πάρουμε Αλβανούς με αποτέλεσμα όχι μόνο να υποχρεωθούμε στους Αλβανούς αλλά και μετά να βγούν και να λένε ότι έλεγαν και για τους Ολυμπιακούς!!!!

  Συνεχίζω, αφού είναι πολιτιστική κληρονομία εμείς που είμαστε οι κληρονόμοι , πολύ περισσότερο που είμαστε και οι περίοικοι, δεν έπρεπε να μας φωνάξουν και να μας δώσουν από μια πέτρα από αυτές που έβγαλαν; Να ένα ερώτημα που πρέπει να θέσεις: πού είναι οι πέτρες της κληρονομιά μας, ώστε να έπαιρνε ο καθένας την πέτρα που δικαιούται, πέτρα την όποια θα μπορούσε να την εντοιχίσει στο τοίχο του σπιτιού του για να την βρουν οι επόμενες γενιές !!!!!

  Και δεν μου λες ρε φιλάρα που ήσουνα όταν έπεσε η πρώτη, η δεύτερη, η τρίτη πέτρα, τώρα ρε φιλάρα θυμήθηκες την κληρονομιά που κόντεψε να πέσει η μισή Εθνική; -όχι ρε της άρσης βαρών, ο δρόμος. Αλλά έτσι είναι οι κληρονόμοι, είναι άρρωστος κάποιος μπάρμπας αγρόν αγοράζουν και μόλις πεθάνει τρέχουν όλοι για την κληρονομιά!!!!!!!!!!!!!
  Τέρμα γιατί ζαλίστηκα ΑΝΤοΝΙΟ Β !!!!!!

 7. Vass avatar
  Vass 16/04/2008 19:29:48

  ΑΝΤοΝΙΟ,
  νομίζω ότι άδικα φουρκίζεσαι. Σχήμα λόγου είναι ότι τα τειχία της κοίτης αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά. Αντέχει κανείς να θαυμάσει την λιθοδομή από τη μπόχα. Άσε που θα σε πατήσει και κανένα αυτοκίνητο.

 8. "χωσιά" avatar
  "χωσιά" 17/04/2008 01:32:49

  Φίλε Vass,
  ο ΑΝΤοΝΙΟ Β. κάνει χιούμορ, ο άνθρωπος!

 9. ντιμπι ντιμπι ντι Αιγαίο! avatar
  ντιμπι ντιμπι ντι Αιγαίο! 17/04/2008 11:42:03

  > Σχήμα λόγου είναι ότι τα τειχία της κοίτης αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά.

  γιατί όχι κυριολεξία;

  πού αλλού μπορεί ο σημερινός αθηναίος σχολικής ηλικίας να δει τη χρήση της πέτρας στην υπηρεσία της προόδου. ακούει για εποχή του λίθου στο σχολείο π.χ. και δε μπορεί να καταλάβει τη χρήση του λίθου πέρα από φονικό εργαλείο.

  αισθητικά, τι πιο ωραίο αό την πέτρα, τα 5γνά της, τα 8γωνά της τα τρίγωνά της, το δέσιμό τους σε ενιαίο σύνολο με τα τσιμεντένια διαχωριστικά επιχρίσματά τους...

  τι φυτρώνει στην πέτρα, τι φυτρώνει στο τσιμέντο!

  γιατί τα διόροφα της αλεξάνδρας να είναι πολιτιστική (αρχιτεκτονική κληρονομιά), μέσα στην εγκατάλειψη και τη φθορά, την αχρησία, τη βρψμιά. ενώ θα μπορούσαν να φτιοαχτούη 5 ουρανοξύστες στην περιοχή και να λυθεί όλο το ζήτημα στάθμευσης της αθήνας!

  αυτή είναι η λογική του σχήματος λόγου

 10. ντιμπι ντιμπι ντι Αιγαίο! avatar
  ντιμπι ντιμπι ντι Αιγαίο! 17/04/2008 11:45:28

  για τη λιθοδομή χτισίματος της κοίτης ποταμού του ποταμού χρειάζονται ικανότητες παιδιού 8 χρονών.

  εκτός αν εννοείς τα τοξωτά γεφύρια, τα πέτρινα αρχοντικά...

  γέμισε η μύκονος λιθοδόμους από ανατολικές χώρες!

 11. Vass avatar
  Vass 17/04/2008 19:23:40

  Ντιμπι ντιμπι ντι Αιγαίο?
  Καλά κάνεις κι αναφέρεις την εφαρμογή της πέτρας από τον άνθρωπο , ωστόσο είναι ατυχές να ανάγουμε τα πρανή του Κηφισού ως στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Εκτός κι αν κάποιοι παροικούντες έχουν την εντύπωση ότι κοιτούν το Σινικό τείχος.
  Ο Κηφισός είναι στην ουσία αγωγός λυμάτων και ομβρίων οπότε έχει όλα τα προβλήματα μιας αποχέτευσης. Οι πέτρες όσο κι αν μας ευχαριστεί να τις βλέπουμε ως δομικό στοιχείο έχουν σοβαρά προβλήματα για τη χρήση αυτή.

  Τα διόροφα θέλουν συντήρηση, όχι αντικατάσταση από ουρανοξύστες. Ούτε θα λυθεί το πρόβλημα της στάθμευσης με αυτόν τον τρόπο.

 12. ταρταταούμπα avatar
  ταρταταούμπα 17/04/2008 19:52:33

  αγαπητέ βαςς, και το λουλούδι έχει κοτσάνι. αλλά χωρίς αυτό δε στέκεται.

  του ποταμιού οι βρωμιές είναι μια στις 15 μια στις 30...

 13. ταρταταούμπα avatar
  ταρταταούμπα 17/04/2008 19:56:06

  και σκέψου μια αθήνα, γεμάτη από γκριζοπράσινες τσιμεντοπροσόψεις, ναι σήμερα δε χρειάζεται εξωτερικό σοφάτισμα...

  έγκλημα μαχαιριές στην πόλη είναι οι αντικαταστάσεις των λίθινων πρανών με τσιμέντα. πέρα από τη μόλυνση που θα αναπτυχθεί στα τσιμεντένια πρανή..

 14. ταρταταούμπα avatar
  ταρταταούμπα 17/04/2008 19:57:47

  σαν ένα φίδι με τόσα σχήματα στο κορμί του , αλλά και με τσιρότα κάπου και πού!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.