#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/04/2013 11:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη διεθνή κρίση ποντάρει ο Σαμαράς για να ανακάμψει πολιτικάΣτη διεθνή κρίση - όσο αυτό και εάν φαίνεται παράδοξο - ποντάρει ο Πρωθυπουργός για να ανακάμψει πολιτικά και να οικοδομήσει το προφίλ της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας, το οποίο έχει ήδη αναδείξει σαν το δίλημμα για να κερδίσει την κοινωνία που έχει κυριευθεί από οργή για την οικονομική πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, ο Αντώνης Σαμαράς θα ακολουθήσει μια στρατηγική το επόμενο διάστημα που θα στοχεύει κυρίως στην προστασία της απασχόλησης και στον περιορισμό των ελλειμμάτων, τα οποία θα του επιτρέψουν να εμφανίσει ορατά αποτελέσματα ανάκαμψης ως το τέλος του χρόνου, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο και την προεκλογική περίοδο των προσεχών εθνικών εκλογών.

Ένα τμήμα της εισήγησής του, που δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, κατά τη διάρκεια του προχθεσινού υπουργικού συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό: Από τον Ιούνιο χαλαρώνουν οι μνημονιακές μας υποχρεώσεις και οι επιθεωρήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει σιγά-σιγά να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολιτικές για να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, ώστε να αποφύγει απρόβλεπτες καταστάσεις στο μέλλον.

Ο Αντώνης Σαμαράς λέει στους συνομιλητές του ότι αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος και την πρόσκαιρη δημοτικότητα και δεν είναι τυχαία αναφορά, αλλά η μοναδική ασπίδα που θεωρεί πως έχει πλέον για να αντικρούσει τη δυσφορία της κοινής γνώμης στα μέτρα λιτότητας και σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί εκ των πραγμάτων λόγω του μνημονίου.

«Η κατάσταση αλλάζει, αλλά μην εφησυχάσουμε, γιατί θα ξαναδούμε εφιάλτες» λέει και επιμένει ότι ο μόνος δρόμος είναι ο ελληνικός λαός να ξέρει την αλήθεια και γι’ αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου, καρφώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι «άλλοι έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο: να κρύβουν την αλήθεια και να υπόσχονται στους πάντες τα πάντα, αλλά αυτό είναι ζημιά για τον τόπο».

Αυτές οι αναφορές, ενισχύουν την άποψη, ότι η κρίση του δίνει και το δικαίωμα να κλιμακώσει την αντιπαράθεσή του με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να πετύχει, όχι απλά κομματική, αλλά κοινωνική συσπείρωση, γύρω από το μεταρρυθμιστικό και φιλοευρωπαϊκό τόξο.

«Δεν έχουμε άλλη λύση από το να πείσουμε τους πολίτες ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση» παρατηρούν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Ανατροπές θέλει ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός θέλει ριζική ανατροπή του σκηνικού με περαιτέρω ενίσχυση του αρχηγικού του προφίλ και επιτάχυνση των πολιτικών διαδικασιών για τη δημιουργία στην πράξη της μεγάλης, πατριωτικής και ευρωπαϊκής παράταξης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης της δόσης και της εκταμίευσης των χρημάτων, ο Αντ. Σαμαράς ετοιμάζεται να ανοίξει τα μεγάλα θέματα της πολιτικής, όπως η ταυτότητα και η φυσιογνωμία που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα, ενόψει και του συνεδρίου της ΝΔ στα τέλη του Ιουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται σημαντικές πρωτοβουλίες από τον ίδιο, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει πιο ευνοϊκές συνθήκες για την κυβέρνησή του, καθώς η επόμενη μέρα, είναι και η πιο δύσκολη - το έδειξαν και οι πρόσφατες ενδοκυβερνητικές τριβές - , ενώ θα επαναπροσδιοριστεί και η σχέση με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τους Βενιζέλο και Κουβέλι.

Ο Πρωθυπουργός δεν κρύβει στους συνομιλητές του ότι όλη η πορεία της οικονομίας θα επιδράσει καταλυτικά στα πολιτικά πράγματα της χώρας και εκτιμά ότι το πολιτικό σύστημα θα επηρεαστεί κάθετα και οριζόντια.

Η άποψη που κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι την επόμενη ημέρα ο πολιτικός χάρτης θα είναι εντελώς διαφορετικός από τον σημερινό και για τη διαμόρφωσή του ο κ. Σαμαράς έχει συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο και θα περιγράψουμε αναλυτικά σε επόμενο άρθρο

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 27/04/2013 11:59:59

  Προς το παρόν αρκούμαστε στην αδυσώπητη μάχη για την "κουτάλα" όπως στην περίπτωση Κικίλια, δεδομένου οτι με την κρίση και τη " συγκυβέρνηση" το βόλεμα ημετέρων έχει δυσκολέψει αφάνταστα...

 2. rally monkey avatar
  rally monkey 27/04/2013 14:20:07

  'προστασία της απασχόλησης' με ανεργία πανω απο 20% .. δεν νομίζω οτι θα σε παει μακριά
  χρειαζονται πιο δραστικα μετρα τόνωσης της απασχόλησης
  δηλ. η ανεργία να πεφτει καθε τριμηνο και αυτο να γινεται αντιληπτό απο τους πολίτες
  πολυ δυσκολο να το πετυχεις σ'αυτες τις συνθηκες βιαιης δημοσιονομικής προσαρμογης
  π.χ. δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις δανεισμό, οι επιλογες περιορίζονται δραματικά

  η απάντηση δεν μπορει να είναι άλλη απο μεταρρυθμίσεις με μοναδικό κριτήριο την αύξηση της απασχόλησης
  ακομα και αν αυτο σημαινει να προσλαμβανεις εργάτες για να 'ανοιγουν τρυπες στη γη και να τις ξανακλείνουν'
  όχι κάνουμε μεταρρυθμίσεις και περιμένουμε..τις επενδύσεις, όποτε αποφασίσουν να έρθουν,
  δεν υπάρχει καιρός για τέτοια, αυτά θα έρθουν σε βάθος χρόνου

 3. anonymous avatar
  anonymous 27/04/2013 14:33:58

  Πολιτική ανάκαμψη με φόρους σε απρόσοδα ακίνητα, χωράφια κλπ., με φόρους επί ανύπαρκτου εισοδήματος, με κατασυκοφάντηση του κόσμου ως φοροκλέφτες, με την ανεργία στο θεό και με αδυναμία να βρουν δουλειά παιδιά με ξένες γλώσσες και διδακτορικά, δεν υπάρχει. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.

  • geocool avatar
   geocool @ anonymous 27/04/2013 17:37:08

   την πολιτική κουρέματος των καταθέσεων μεσω της φορολογίας απρόσοδων ή όχι ακινήτων θα την πληρωσει στις επόμενες εκλογές, αφου τα χιλιάδες ακίνητα που θα δημεύονται ανήκουν κυρίως σε πρωην ψηφοφόρους του, πρωην "νοικοκυραίους" του μεσαιου χώρου...

   • Τάσος avatar
    Τάσος @ geocool 28/04/2013 20:26:42

    Απολύτως σωστός! Είναι ολοφάνερο άρα υπάρχει πλήρης αποκοπή από την κοινωνία. Φυσικά και χωρίς να κάνω καμμία άλλη σύγκριση, μου έρχεται στο νου ο χίτλερ που έδινε διαταγές σε γερμανικές στρατιές να χτυπήσουν τους ρώσους ενώ αυτοί ήσαν ήδη στο Βερολίνο! 3 φαπ και 2 χαράτσια ΔΕΗς σε ένα χρόνο.....

 4. F avatar
  F 27/04/2013 16:30:19

  Μάρκο Αυρήλιε, οι προθέσεις σεβαστές, αλλά όσο όλη η αλήθεια δεν λέγεται από κανέναν καί όσο φτιασιδώνεται για να παραπλανήσει, δεν υπάρχει λαϊκή αποδοχή. ''Τα λόγια ήτανε καλά, καλά και τιμημένα'' που λέει και το άσμα.

 5. Ευ-Δαίμων avatar
  Ευ-Δαίμων 27/04/2013 18:46:27

  Όποιος τολμήσει να σπάσει το κατεστημένο της πολιτικής υποκρισίας και της κομματικής ''νομιμότητας'' (αν το τολμήσει), όποιος καταφέρει να διαφοροποιηθεί από τη συνηθισμένη αναξιόπιστη συμπεριφορά των εκάστοτε κυβερνώντων, θα δικαιούται να ηγηθεί. Οι λοιποί, οι ελάχιστοι, στον Καιάδα.

 6. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 27/04/2013 20:51:27

  Μαρκε Αυρήλιε, ουσία.
  Καμμία επιδοτούμενη θέση εργασίας σε δήμους, εκατό χιλιάδες θέσεις επιδοτούμενες στον ιδιωτικό πρωτογενούς καυ δευτερογενούς παραγωγής. Και να δεις πως αλλάζουν τα πάντα μέσα σ' ένα χρόνο! Όχι άλλο 50-30-20 σε κομματόσκυλα για να ξαναβγούν στις επόμενες δημοτικές, ποτέ μη βγουν! Αν είναι να χρειάζονται τέτοια πλέον για να βγαίνουν!

  • Αμφιδέξια avatar
   Αμφιδέξια @ Β.Κ.Σ. 27/04/2013 22:50:14

   +++++++++++++

  • Vee avatar
   Vee @ Β.Κ.Σ. 29/04/2013 20:17:57

   Πολύ σωστά!

 7. fe avatar
  fe 27/04/2013 22:45:49

  "Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, ο Αντώνης Σαμαράς θα ακολουθήσει μια στρατηγική το επόμενο διάστημα που θα στοχεύει κυρίως στην προστασία της απασχόλησης και στον περιορισμό των ελλειμμάτων, τα οποία θα του επιτρέψουν να εμφανίσει ορατά αποτελέσματα ανάκαμψης ως το τέλος του χρόνου, οριοθετώντας με αυτόν τον τρόπο και την προεκλογική περίοδο των προσεχών εθνικών εκλογών."

  Μπορειτε σας παρακαλω να αναλυσετε αυτην την παραγραφο.Εγω οπως το διαβαζω καταλαβαινω το εξης.Αν πετυχει ο σαμαρας αυτα που θελει μεχρι τελος 13 αρχες 14 παει για τετραετια αλλιως προωρες.Καταλαβα κατι λαθος;

 8. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 28/04/2013 00:17:51

  Ας είναι ο επόμενος χειμώνας με κρύο και το πετρέλαιο στο 1,30 και θα σου πω΄εγώ τί μηνύματα θα στείλει η κοινωνία.Ηδη ο Σταϊκούρας μας ''πάγωσε'' λιγάκι θέτωντας όρους και προϋποθεσεις.Στην πράξη αυτό είναι ενα ευγενικό όχι!!
  Μακάρι να πετύχει ο Σαμαράς αλλά μέχρι τώρα -το έχετε και εσείς επισημάνει- το Μαξίμου δεν εχει επαφή με την κοινωνία.

 9. Διογένης avatar
  Διογένης 28/04/2013 06:25:00

  Αν ο Σαμαράς θέλει πολιτική κυριαρχία, τότε πρέπει να επενδύσει στο εθνικό και όχι στο "φιλοευρωπαϊκό" τόξο. Η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί μεγάλες ιδεολογικές ανατροπές στον καιρό του Μνημονίου. Ο κόσμος έχει γίνει βαθιά αντιευρωπαϊστής και ακόμη και το ευρώ το ήθελε (όσοι το ήθελαν) όχι από άποψη, αλλά γιατί πίστευαν ότι θα ζούσαν χειρότερα με την δραχμή. Αν κάποιος έπειθε ότι θα ήταν καλύτερη η ζωή με την δραχμή, όλοι θα έσπευδαν να δηλώσουν "δραχμή". Όσοι ήμασταν συνειδητά με την δραχμή, συνειδητά πιστεύαμε ότι έπρεπε να περάσουμε μερικούς μήνες-χρόνια χειρότερα, για να ανακάμψουμε στη συνέχεια δυναμικά με την βοήθεια και της δραχμής. Ήμασταν δηλαδή διατεθειμένοι για θυσίες. Αυτοί δεν ήταν η πλειοψηφία, αλλά η πλειοψηφία είναι πλέον βαθιά αντιευρωπαϊκή, άσχετα αν προηγείται το να κοιτάζει την πάρτη της.

  Ο Σαμαράς πρέπει λοιπόν να ξαναβρεί τον αντιμνημονιακό εαυτό του. Και δεν είναι καν ανάγκη να πάει σε αντιμνημονιακές κορώνες τύπου Καμμένου κλπ. Στην ουσία ο Σαμαράς ακολούθησε τον, υπό τις δεδομένες συνθήκες, ευκολότερο δρόμο έξω από το Μνημόνιο: την πιστή τήρηση του Μνημονίου! Έδωσε στην ελληνική οικονομία αυτό που τόσο της έλειπε τα προηγούμενα τρία χρόνια, την ροή χρηματοδότησης. Αποσύνδεσε τις χρηματοδοτικές ροές από την λεγόμενη "εσωτερική υποτίμηση" και πέτυχε, με αυτόν τον τρόπο, την σταθεροποίηση της οικονομίας, ενώ θέλει λίγο ακόμη για να πάει σε ανάκαμψη. Στην ουσία, όλη η επαναδιαπραγμάτευση που πέτυχε ο Σαμαράς ήταν η εξομάλυνση της χρηματοδότησης. Αυτό το πέτυχε μέσα από την πλήρη και σύμφωνη με τις επιθυμίες των δανειστών τήρηση του Μνημονίου. Ο δρόμος ήταν δύσβατος και γεμάτος αγκάθια, αλλά ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει ότι, με δεδομένο το πολιτικό προσωπικό της χώρας (Τσίπρας-Καμμένος, αλλά και ΚΚΕ-Χ.Α.), η επανάσταση εναντίον της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αυτοκρατορίας, που ελέγχει αυτή τη στιγμή τη χώρα δεν είναι εφικτή.

  Και μιλώ κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, μια που ήμουν από τους υποστηρικτές αυτής της επανάστασης, αλλά βλέπω τώρα ότι πηγαίνουμε σε κατ' ουσίαν αντιμνημονιακή πολιτική, παίζοντας με τους κανόνες του εχθρού.

  Ας δει και ο ίδιος ο Σαμαράς το εξής: Τα ρεπορτάζ λένε ότι έχει κάνει προσωπικό του στοίχημα την σωτηρία της Εθνικής. Πρόκειται για καίριο αγώνα, που οι γνωρίζοντες γνωρίζουν ότι στην ουσία έχει ήδη κερδηθεί. Αν πετύχει αυτό (πρώτα ο Θεός), ακυρώνονται τα σχέδια ελέγχου της χώρας από τις δυνάμεις που έφεραν το Μνημόνιο. Λέει τώρα ο Σαμαράς για "φιλοευρωπαϊκό τόξο". Πώς όμως θα είχε πετύχει να αλλάξει (αυτός και μόνον αυτός, μόνος του) το κλίμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής, εάν δεν είχε βάλει ο ίδιος λυτούς και δεμένους να βρουν τους Έλληνες με πορτοφόλι και να τους πείσουν να μετάσχουν στην αμκ της Εθνικής; Τι μέτρησε εδώ, ο ευρωπαϊσμός όσων έπεισε ή η αίσθηση της εθνικής κοινότητας, της εθνικής ταυτότητας, των κοινών συμφερόντων όσων ανήκουν στο ίδιο έθνος (και ας λένε τα παπαγαλάκια των δημιουργών της κρίσης ότι δήθεν θέλουν να σώσουν "θαλασσοδάνεια" ορισμένοι, η ταυτότητα-κοινότητα συμφερόντων δεν είναι από μόνη της κακή);

  Ας δει πόσο αστείρευτες δυνάμεις κρύβονται μέσα στην ιδέα του έθνους, και πόσο φενάκη είναι η ευρωπαϊσμός.

  Και κάτι άσχετο με το όλο άρθρο, μια που θίχθηκε το θέμα: Καλή η συμμετοχή των ιδιωτών που έπεισε ο Σαμαράς να μετάσχουν, αλλά στην Εθνική πρέπει να έχει και το κράτος λόγο. Και τον λόγο τον είχε μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, που είχαν περίπου 16% της παλιάς Εθνικής (πριν από την συγχώνευση με Eurobank). Αν θέλει το κράτος να συνεχίσει να έχει ρόλο (που πρέπει να τον έχει), επιβάλλεται να μετάσχουν και τα ταμεία στην αμκ. Υποτίθεται ότι δεν μπορούν να μετάσχουν λόγω αρνητικής καθαρής θέσης της τράπεζας. Ε, λοιπόν, πρέπει να περάσει τροπολογία (ή έστω, πράξη νομοθετικού περιεχομένου) κατεπειγόντως, που να επιτρέπει αυτήν την συμμετοχή. Ας μην γίνει η Εθνική Ελ.Πε., όπου ο Λάτσης μετά την συγχώνευση με την Πετρόλα ξεκίνησε με μικρότερο ποσοστό από το κράτος και κατέληξε αθόρυβα να έχει μεγαλύτερο ποσοστό. Ο Λάτσης εδώ (έχει 11% αυτή την στιγμή) δεν θα είναι μόνος του, θα έχει πολλούς άλλους σημαντικούς επιχειρηματίες δίπλα, όμως είναι σημαντικό, απέναντι σε όλους αυτούς να έχει λόγο και το δοβλέτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.