27/01/2009 22:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη δημοσιότητα τα ονόματα πορνογράφων

Επιχειρηματίες, ένας γιατρός και ένας ... ιερέας είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης πορνογραφικού υλικού που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Επίσης έχουν εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από 40 σπίτια σε όλη την Ελλάδα. Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, με χρήση διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθειαν.

Ύστερα από εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων. Πρόκειται για τους: Συμεών Σπυρίδων του Χρήστου, Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη του Κωνσταντίνου, Χασιώτη Φαίδωνα του Χρήστου, Ηλιόπουλο Γεώργιο του Ιωάννη.

Επίσης μεταξύ των κατηγορουμένων, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκου μέσω διαδικτύου, είναι και ο αρχιμανδρίτης Φώτη Μακρυστάθης, που ιερουργεί στη Μητρόπολη Σπάρτης, αλλά κατοικεί στον Πειραιά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Mirikastiko avatar
  Mirikastiko 27/01/2009 22:33:33

  Ο Φώτιος και η «τακουνού»


  Το http://mirikastiko.blogspot.com επισημαίνει άρθρο της Ελευθεροτυπίας της 03/04/2005 (βλ.εδώ):

  «Ο αρχιμανδρίτης και μέλος της Ιεράς Συνόδου, Φώτιος, που διακονεί τον Πανάγιο Τάφο, κέρδισε πρόσφατα το δικό του δεκαπεντάλεπτο (αρνητικής) δημοσιότητας, όταν μπροστά στις κάμερες καταράστηκε μία δημοσιογράφο. Λίγο αργότερα βέβαια, ζήτησε συγνώμη εξηγώντας ότι είναι ευέξαπτος επειδή έχει ζάχαρο.

  Φαίνεται, ωστόσο, ότι το ζάχαρό του ανεβαίνει ακόμα και όταν... αλληλογραφεί με τους εν Χριστώ αδελφούς του! Ιδού, λοιπόν, τι γράφει (ο απόφοιτος δημοτικού) Φώτιος σε μητροπολίτη, αντίπαλο του πατριάρχη Ειρηναίου: «Μωρή πατσαβούρα τακουνού, που έκανες αίτηση ότι ο μισθός είναι λίγος για να πάρεις αύξηση, για να πληρώνεις εκεί που γυρίζεις, στις αγορές, και δεν ντρέπεσαι που έδωσες τα κειμήλια του Αγίου Τάφου στον... Πώς θα βγει η ψυχή σου; Αλλά και αυτός δεν έχει φιλότιμο που τα πήρε» - Αρχιμανδρίτης Φώτιος.

  Τι να σχολιάσουμε εμείς; Μόνο να εξηγήσουμε ότι στο κείμενο της επιστολής δεν κρατήσαμε την ορθογραφία του . Και να αναρωτηθούμε, βεβαίως, πώς τολμά να υπογράφει τέτοιου είδους σημειώματα με τον τίτλο (!) του αρχιμανδρίτη.
  Κι όμως, είναι αληθινό. Θέλει να είναι υποψήφιος νομάρχης στην Αιτωλοακαρνανία και, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, άρχισε τη «ζύμωση» σε κομματικούς παράγοντες και βουλευτές. Θέλοντας, μάλιστα, να ενισχύσει την υποψηφιότητά του, φρόντισε να καταγράψει τις «δώδεκα υποσχέσεις-δεσμεύσεις του» σε σημείωμα, το οποίο... έβαλε στην τσέπη ενός εκ των συνομιλητών του. Το ενδιαφέρον βρίσκεται στη 12η δέσμευση. Τι νομίζετε ότι υπόσχεται ο εν λόγω διεκδικητής του χρίσματος;

  Το καταγράφει καθαρά. «Εισαγωγή γυναικών από το εξωτερικό για τα ανύπαντρα παιδιά του Βάλτου και του Ξηρομερίου».

  Και σε αυτήν μας την ανάρτηση αναρωτιόμαστε Άραγε είναι ο "δικός μας" ή απλή συνωνυμία ;

 2. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 27/01/2009 22:38:58

  Αγριο θεμα πραγματι.Μαγαζάκια οι θρησκείες και όσο δεν τους ξεμπροστιάζουμε οι πολίτες στο μανδύα τους θα κρύβουν όλα τα αίσχη.Οσο για τους επιστήμονες;Σαν τα στοιχεία που δίνουν και διαβάζουμε για τις κακοποιημένες γυναίκες.Πολλές από αυτές μορφωμένες, σύζυγοι εισαγγελέων,πολιτικών,με επίπεδο δηλαδή.Ας απαντήσουν οι ειδικοί Για τη θρησκεία όμως πρέπει να μιλήσουμε όλοι.

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 27/01/2009 22:46:05

  Εξαίρετικοί κύριοι, στυλοβάτες της κοινωνίας μας.
  Ακούς εκεί να συλλαμβάνουν τέτοιους ανθρώπους και οι ταραχοποιοί αγρότες και μαθητές να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Γι αυτό πηγαίνουμε κατα διαόλου.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/01/2009 22:50:57

  @3 Αρκεί να δουλεύουν για τέτοια ζητήματα και να εξιχνιάζουν εγκληματα και όχι να κυνηγάνε απόψεις και ιδέες.

 5. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 27/01/2009 22:56:13

  @3 Το θεμα δεν είναι τι έκαναν οι επαγγελματίες του Η.Ε .Αυτή είναι η δουλειά τους.Αν κάθε μέρα βγάζουν τέτοια άρρωστα φαινόμενα,που πράγματι το κάνουν,φοβάμαι πως θα το συνηθίσουμε και δε θα μας ενδιαφέρει.Εμείς σαν πολίτες πως θα αλλάξουμε νοοτροπία;

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/01/2009 23:10:13

  "ΜΕΛΕΤΑΤΕ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ"! ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΗ!! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!..

  ***

  "ΦΤΟΥ! ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ",
  Ή,
  "LIKE A FINGER IN THE EYE"

  ***

  Δείτε κάποια απίστευτα γραπτά δεδομένα σχετικά με την "Παιδεραστία" στον περιούσιο λαό του ...Θεού, του οποίου λαού τις ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ακολουθούμε, ως θεράποντες του ιδίου "Θεού". Σημειωτέον, και για να προλάβουμε τα περί ...αντισημιτισμού, λέμε ότι τα παρακάτω κείμενα είναι από εβραϊκό σάιτ.

  “Ένα παρθενάκι τριών ετών και μιάς ημέρας,
  είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για γάμο μετά ε κ σ π ε ρ μ ά τ ι σ η ς .. Εάν ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ι-ε-ρ-έ-α, μπορεί να τρώει από τα «πρόσφορα» του Ναού”,
  (Sanhedrin, 69a, βαβυλωνιακό Ταλμούδ).

  MISHNAH. WHEN A GROWN-UP MAN HAS HAD SEXUAL INTERCOURSE WITH A LITTLE GIRL, (Less than three years old) OR WHEN A SMALL BOY (Less than nine years of age) HAS INTERCOURSE WITH A GROWN-UP WOMAN, OR [WHEN A GIRL WAS ACCIDENTALLY] INJURED BY A PIECE OF WOOD (Lit., ‘One who was injured by wood’, as a result of which she injured the hymen) — [IN ALL THESE CASES] THEIR KETHUBAH- IS TWO HUNDRED [ZUZ]

  =

  όταν ένας ενήλικος άνδρας είχε σεξουαλική διείσδυση με ένα κοριτσάκι (ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ [!;!]), ή όταν ένα αγοράκι (ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΕΤΩΝ [!;!]) είχε συνεύρεση με μια ενήλικη γυναίκα, ή [όταν ένα κορίτσι σε ατύχημα] τραυματίστηκε από ένα ξύλο (κυριολεκτικά, «το οποίο τραυματίστηκε από ξύλο», σαν αποτέλεσμα του οποίου τραυματίστηκε ο παρθενικός υμένας)», -[σε όλες αυτές τις περιπτώσεις] η αποζημείωση διαζυγίου της είναι διακόσια [zuz],

  Babylonian Talmud, Kethuboth, 11a, εκδ. Soncino 1961, σελ. 57. (Οι εντός παρανθέσεως υποσημειώσεις είναι, - πάντα!-, των μεταφραστών, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο Rabbi- ραβίνος Dr. Samuel Daiches).


  “MISHNAH, (: κι «Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως»). A girl of the age of three years and one day may be betrothed by intercourse. if the yabam had intercourse with her, he acquires her thereby .. If one is younger than this age (three years and one day {!?!}), intercourse with her, is like putting a finger in the eye”. What need was there to state, LIKE A FINGER IN THE EYE, instead of merely saying: IF ONE IS YOYNGER THAN THIS AGE, INTERCOURSE WITH HER IS of no consequence? Does not this then teach us that as the eye tears and tears again so do the features of virginity disappear and reappear again?”

  =

  Ένα κορίτσι ηλικίας ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ, μπορεί να αρραβωνιαστεί μέσω ΣΥΝΟΥΣΙΑΣ (: «σαδο-σχιζο-βιασμός» είναι η σωστή λέξη για τέτοια ενέργεια). εάν ο (: 30- 40- 50χρονος) άτεκνος αδελφός τού (: 50- 60- 70χρονου) άνδρα της ήρθε μαζί της σε συνουσία [sic!],(: «Φοβού τους “καθώς πρέπει” μορφωμένους ραββίνους και …“γαλλικά και πιάνο” φέροντας!»), την δικαιούται- αποκτά ..

  Ποια ανάγκη υπήρχε εδώ να δηλώσει “σαν [όταν μπαίνει] ένα δάκτυλο στο μάτι”, αντί να πει, απλώς: “εάν κάποια είναι μικρότερη απ’ αυτή την ηλικία, η διείσδυση είναι άνευ σημασίας”; Δεν μας δ ι δ ά σ κ ε ι αυτό, λοιπόν, ότι, όπως το μάτι δακρύζει και δακρύζει συνεχώς, έτσι και ο εξαφανίζεται και εμφανίζεται, πάλι και πάλι;», Βαβυλωνιακό ΤΑΛΜΟΥΔ, Niddah,44b.Σημ. Τα κεφαλαία είναι του κειμένου! (: Ψιτ, αδερφέ, ακόμα, τίποτα δεν είδες!!!).

  GEMARA. … «R. Joseph said: Come - and - hear! A maiden aged THREE years and a day may be acquired in marriage by c o i t i o n, and if her deceased husband’s brother c o h a b i t s with her, she becomes his»

  = O R. Joseph είπε: «Ακούσατε! – ακούσατε!! Μια μικρούλα ηλικίας ΤΡΙΩΝ χρονών και μιάς ημέρας μπορεί να είναι κατάλληλη για εκσπερματισμού γάμο, και αν του πεθαμένου της άνδρα ο αδελφός συνουσιασθεί μαζί της, γίνεται δικιά του», Babylonian Talmud, Sanhedrin, 55b, εκδ. Soncino 1961, σελ. 376.

 7. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 27/01/2009 23:11:46

  Και μην ακούσουμε πιστούς,πολλούς πιστούς της ενορίας του και αλλού να λένε το απίθανο έπεσα από τα σύννεφα.Προτείνω όταν μιλάμε για τέτοιους τύπους της εκκλησίας να τους αποκαλούμε ο κύριος φώτης,και όχι με τα δικά τους επώνυμα και δήθεν εκκλησιαστικά..............

 8. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 27/01/2009 23:15:28

  Νήπιε, δεν φοβάσαι μην κουβαληθούν εκπρόσωποι της Χαμπάντ – Λουμπάβιτς Ελλάδας, (που έχουν και μια ωραιότατη ιστοσελίδα όπου βγάζουν όλες τις τοιαύτες αναφορές "ψευδείς",) και σε κάνουν νταντά?

 9. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 27/01/2009 23:17:39

  @9 Ω τι μαλακίες,γραφονται.Ειπαμε θέλουν ξεμπροστιασμα όλες οι θρησκείες.Κατανοητό;

 10. KaryID avatar
  KaryID 27/01/2009 23:31:14

  Η φωτογραφία που διάλεξες Φακτορ του παιδιού είναι τόσο εκφραστική, νομίζω είναι ιεροσυλία και βεβήλωση να συνοδεύει αυτό το θέμα, στο αίσχος αυτό πρέπει μαύρο "εξώφυλλο".

 11. tony avatar
  tony 27/01/2009 23:41:04

  Εγώ πάλι δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ.Ενα κοριτσάκι 17 χρονών ωραίο έτοιμο φτιαγμένο,γυναίκα κανονική το καταλαβαίνω.Να πάρεις χαρα να το ευχαριστηθείς και να παρανομήσεις.Ένα άγουρο μωρό 13-14 ΧΡΟΝΏΝ τι να ευχαριστηθείς?
  Βλαμμένος πρέπει να είναι κανείς.Αν δεν γίνει 18-19 χρονών να ωριμάσει τι να το κάνεις?Κάθε πράμα στον καιρό του και τον Αύγουστο ο κολιός.
  Παιδική πορνογραφία,Αμερικάνικη πατέντα χαζομάρες να είναι κανένα εικοσάρικο καλό,εντάξει να αμαρτήσω.
  Αλλα με τα μωρά?

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/01/2009 23:43:34

  @duckk23@lavabit.com: μη χαλάς το στόμα σου, ρε, μικρονοϊκέ!

 13. nio avatar
  nio 28/01/2009 00:07:54

  Oλοι στο κολπο groso

 14. Surabaya Johnny avatar
  Surabaya Johnny 28/01/2009 00:19:14

  @9,

  Αυτός ο πορνογράφος ιερέας δεν ήταν ταλμουδιστής αλλά χριστιανός ορθόδοξος.

  Τι σχέση έχουν όλα αυτά; Αυτό λέγεται "κόλλημα".

  FactorX, να αρχίσω και εγώ να δημοσιεύω, όποτε μου κατέβει, τίποτε κείμενα για τις ανθρωποθυσίες των αζτέκων;

 15. ariel avatar
  ariel 28/01/2009 01:49:48

  Τόνι με τις ηλικίες που λες, άνω των 17 με 18, να παρανομήσεις είναι επιβεβλημένο
  αλλά ιδιωτικά, Οχι στο διαδίκτυο φαντάζομαι??????

 16. άσχετος avatar
  άσχετος 28/01/2009 01:54:14

  Τελικά είναι μεγάλοι κλέφτες αυτοί στο press.gr. Οχι το σήκωσε μετά απο εσας, αλλά ούτε καν αναφέρει το μπλογκ που εντίπισε πρωτο το θεμά με τον αρχιμανδρίτη

  http://mirikastiko.blogspot.com

 17. άσχετος avatar
  άσχετος 28/01/2009 01:55:12

  Γιατί έβγαλε την "συνετευξάρα" με τον Δούκα το Press.gr; Και γιατί την έβαλε; Δεν έκλεψε;

 18. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 28/01/2009 02:08:29

  Αναμφίβολα η υπερβολή της διαστροφής καταγράφει την τον βόρβορο που μπορεί να υπάρξει στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής. Πάνω σ' αυτό συμφωνεί με αποτροπιασμό η συντριπτική πλειοψηφία.
  Ποιός όμως είναι σε θέση να μας εξηγήσει ότι και αυτό που θεωρούμε νορμάλ δεν είναι διεστραμμένο;

 19. Orestios avatar
  Orestios 28/01/2009 02:15:59

  @ Μποτίλια

  Το τελευταίο ερώτημα είναι και το πιο σημαντικό, αφού διαστροφή δεν είναι απαραίτητα μόνο αυτή που συνδέεται με σεξουαλικές πράξεις.

 20. nyfitsa avatar
  nyfitsa 28/01/2009 08:31:26

  Όταν τα άκουσα όλα για τους παιδεραστές της εκκλησίας, από τον κ. Δ. Γκουσκο -δικηγόρο ανηλίκου - το πρωί στην τηλεόραση, και για το παραδικαστικό κύκλωμα, που τους κάλυπτε (τους ιερείς) – μου γύρισαν τα άντερα ανάποδα από την αϊδια. Τόση βρωμιά και τόση κτηνωδία από τους εκπροσώπους της εκκλησίας ……!!Κρέμασμα από τα "τέτοια" θέλουνε!

 21. nyfitsa avatar
  nyfitsa 28/01/2009 08:43:31

  @24
  "Το γαμήσι μας μάρανε!"?????

  Αν αφορούσε το παιδάκι σου, το αγγελουδάκι σου – τα παν για σένα, θα μιλούσες για γαμ*ήσι ή για εγκληματική κακοποίηση? Θα σε «μάρανε» ή θα έτρεχες να σφάξεις το κτήνος.???

 22. Σαος avatar
  Σαος 28/01/2009 10:35:49

  @"24. Anonymous Says:
  January 28th, 2009 at 5:01 am"

  Ναι ρε! Καλά τους έκαναν! Και τον παπά και τους υπόλοιπους! Να τους χώσουν στην στενή για να σαπίσουν! Καταλαβαίνω πως είσαστε πολλοί οι ανώμαλοι εκεί έξω που την "βρίσκετε" με φωτογραφίες με βιασμούς παιδιών και μερικοί από εσάς περνάτε και σε πράξεις, οπότε καλύτερα να σας μαζέψουν και να σας χώσουν μέσα να αλληλο-σοδομίζεστε! Οι κοινωνίες μπορούν να εξελιχθούν και χωρίς τις συνεισφορές σας, ανώμαλοι παιδεραστές...

 23. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 28/01/2009 10:59:07

  Καλημέρα!

  Κατά την άποψή μου, αυτό το εξωφρενικά αποκρουστικό για μας και απίθανα ελκυστικό, -εκ των πραγμάτων-, για άλλους συμπολίτες μας, είναι το σοβαρότερο πρόβλημα του Δυτικού Κόσμου. Είναι ένα "κακό σπυρί" στο σώμα της κοινωνίας, -στο ίδιο το σώμα "ΜΑΣ", δηλαδή, του οποίου οφείλουμε να βρούμε την Αιτία δημιουργίας του. Ο ιστός τού "πολιτισμένου" μας Κόσμου, ΔΥΣ- ΤΥΧΩΣ, είναι λοιμωδώς μολυσμένος! Πρέπει να βρούμε ΕΜΕΙΣ, μόνοι μας, την θεραπεία.

  Για να γίνει αυτό, απαιτείται, κατά πρώτον, η διάγνωση της ασθένειας, πράγμα που ΗΔΗ έχει γίνει πολλές φορές, και, ακολούθως, ΣΥΝ-ΖΗΤΗΣΗ περί των αιτίων πρόκλησής της.

  Μπορεί να σοκάρουν τα αρχαία κείμενα με όσα γράφουν, ΑΛΛΑ δεν ωφελεί σε τίποτα, να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν.

  Σίγουρα, δεν μπορούμε να κρίνουμε τις αρχαίες ή παλαιότερες κοινωνίες, σύμφωνα με τους δικούς μας, σημερινούς ηθικούς κώδικες. Αυτό, όμως, δεν μας αποκλείει από το δικαίωμα να καταδικάζουμε συγκεκριμένες τακτικές- ήθη- θεσμούς προγόνων μας, όπως, ακριβώς, επιβραβεύουμε άλλες.

  Ίσως, μάλλον, αυτό βοηθάει. Γιατί κατανοούμε πόσα πολλά χρόνια πάμπολων αιώνων απαιτούνται για να ξεριζωθεί μια κακή πτυχή τού -ισχυρότερου μετά του της επιβίωσης- ενστίκτου τής αναπαραγωγής.

  Αυτό που "ψάχνω" αυτήν την εποχή είναι τα "ΠΑΙΔΙΚΑ" των αρχαίων Ελλήνων. Ξαναδιαβάζω την αρχαία ελληνική Γραμματεία και σημειώνω κάθε σχετική αναφορά. Οι απόψεις ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και από πόλη σε πόλη. Εδώ ολόκληρος Πλούταρχος σου λέει "δεν ξέρω αν πρέπει να μιλήσω θετικά ή αρνητικά για 'τα παιδικά'. Αποφασίστε μόνοι σας, αφού σας πω την γνώμη μου"!

  (Αυτό για όσους φίλους δεν ξέρουν τι ακριβώς καπνό φουμάρω, γιατί είναι καινούργιοι εδώ και είναι φυσιολογικό να βγάζουν ένα "α" αποτέλεσμα διαβάζοντας ένα ή δυο κείμενα ενός θέματος, το οποίο, όμως, κάποια άλλη αναφορά το κάνει ..."β". ΔΕΝ λέει κανένας ότι θα ...πάρουμε το μοντελάκι της αρχαίας Ελλάδας και θα το εφαρμόσουμε στον σημερινό βίο. Αυτά είναι τρελλά!

  Το ότι μπορούμε, ΒΕΒΑΙΑ, να παραδειγματιστούμε από το ελληνικό μοντέλο καλλίτερα- χρησιμότερα από κάθε άλλο που έχει εμφανισθεί μέχρι σήμερα στο ...Σύμπαν, είναι και αυτό γεγονός. Ας μην μας διαφεύγει κάτι απλούστατο και ενδεικτικό τής πέραν κάθε αμφισβήτησης αξίας τού ελληνικού Πολιτισμού:

  ΑΝ αφαιρεθούν οι ελληνικές λέξεις απ΄ ΟΛΕΣ τις σημερινές γλώσσες, ο Πολιτισμένος κόσμος κάτα- κατακάτα- καταρρρρρρρρρρέειιιιιιι, -πάραυτα! "COMMUNICATION BREAK- DOWN")...

  ΥΓ. Ξέρει, μήπως, κανένας φίλος τι ισχύει για την παιδεραστία ιερέων άλλων θρησκειών; Παρατηρούνται και στους Ινδουιστές και στους Βουδιστές και στους Μουσουλμάνους τέτοιες ομαδικές παρεκτροπές;;;

  Πάντως, μέχρι τώρα, απ' ό,τι έχω διαβάσει, ΔΕΝ μετέχουν μη Ιουδαιο-χριστιανοί στα κυκλώματα αυτά. Τουλάχιστον, σαν αγοραστές, οι οποίοι, όμως, διατηρούν και αναπτύσουν την βιομηχανία, πλέον, βρεφο-νηπιακής παιδεραστίας. Εννοείται ότι, η παιδική είναι, ΠΛΕΟΝ, ...αδιάφορη στους χρήστες. Ρε, πού φθάσαμε!

  ΤΑ ΒΡΕΦΗ- ΝΗΠΙΑ- ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, "ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ"! Δεν αστειεύονται, -οι όχι των δοντιών και των δένδρων κουφάλες...

 24. comment avatar
  comment 28/01/2009 11:34:13

  Αξιοκατάκριτοι και άκρως σιχαμεροί οι συλληφθέντες (αν αποδειχτούν και ένοχοι), αλλά κρίμα που όλοι χωρίς εξαίρεση φαίνονται να δέχονται ότι η δημοσιοποίηση ονομάτων είναι αποδεκτή σε "ορισμένες περιπτώσεις". Ας σκεφτούμε λίγο τι είναι αυτό που τελικά κερδίζει (και τι χάνει) η "κοινή γνώμη" και η κοινωνία από τη δημοσιοποίηση, η οποία είναι απλά ένα μέσο για να ικανοποιεί κάποια φαντασιακά μεσοαστικά κριτήρια ασφάλειας. Και τα espresso-κριτήρια διαπόμπευσης. Άσε που τρέφουν και τη γενική φοβία για το ίντερνετ το οποίο παρουσιάζεται σαν άνδρο εγκληματιών / πορνογράφων κλπ.

  Δηλ. τώρα που έμαθα ότι ο τάδε αρχιμανδρίτης έκανε αυτό που έκανε αισθάνομαι πολύ ασφαλέστερα, τι να σας πω.

  Δεν έγινε καν ο στοιχειώδης διάλογος για το αν θα έπρεπε να γίνεται αυτός ο κατονομασμός, τον οποίο τον βάζω στην ίδια γραμμή με τις "αποκαλύψεις" των τηλεδικαστηρίων. Κι αν εκεί είναι το χρήμα και η αντι-δεοντολογία που μιλούν, εδώ είναι το Κράτος που αποφασίζει ποιον θα δαχτυλοδείξει και ποιον όχι. Σήμερα ο βδελυρός παπάς, αύριο κάποιος τρομοκράτης, μεθαύριο εσύ κι εγώ που γράφουμε σχόλια σε blogs. Μόνο οι της Μήζενς μπορούν να έχουν εξασφαλισμένη την ανωνυμία και το privacy τους όσο το πόπολο είναι απασχολημένο να λιντσάρει τους στυγνούς εγκληματίες....

 25. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 28/01/2009 11:47:56

  ο comment έθεσε πολύ σωστά το θέμα γιατί τα ονόματα των μιζαδόρων δεν δημοσιοποιούνται και γιατί επίσης όταν ένας πολίτης βγαίνει και καταγγέλλει πχ μια τράπεζα δεν τον αφήνουν να την αναφέρει στον αέρα μιας εκπομπής. Ξέρουν τα κανάλια πως υπάρχει περίπτωση να χάσουν διαφημιστικά έσοδα και εκεί σέβονται την δήθεν δεοντολογία τους. Αν υποθέσουμε πως ένας από αυτούς είναι μια στο εκατομμύριο αθώος τι γίνεται για αυτόν και την οικογένεια του. Στην περίπτωση του δολοφόνου Κορκονέα όλοι μιλούσαν για την οικογένεια του εδώ δεν θίγονται οικογένειες.
  Τέλος θα ήθελα να επισημάνω πως υπάρχουν σχολιαστές που με λύσσα κατηγορούσαν τους κουκουλοφόρους και τώρα βλέπουν το συγκεκριμένο θέμα πιο ψύχραιμα.

 26. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2009 12:06:49

  Τέτοια φαινόμενα,ξεπερνούν την παρακμή και παραπέμουν στην χειρότερη μορφή κοινωνικής ψυχασθένειας.

  Στις περιπτώσεις εκείνες, που το φαινόμενο ξεφεύγει από την εικόνα κι αγγίζει την πραγματικότητα, τι γίνεται; Εκεί είναι τα δύσκολα!
  Ιδιαίτερα, όταν μιλάμε για μικρές κοινότητες...
  Ιδιαίτερα, όταν η συγκάλυψη επιχειρείται από τους αρμόδιους...!

 27. Factorx avatar
  Factorx 28/01/2009 12:07:51

  Μωρά έξι μηνών δεμένα πισθάγκωνα να βιάζονται από ανήλικους και παιδιά έως πέντε ετών σε σκηνές άγριας σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτές τις αποτρόπαιες εικόνες, που ξεπερνούν τα όρια της λογικής, είχαν στα χέρια τους άνθρωποι «της διπλανής πόρτας», μέλη ενός από τα πιο σκληρά κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής ύστερα από συντονισμένες έρευνες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 28. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2009 12:15:13

  Φάκτορα , μην παραβλέπεις τους θύτες της διπλανής πόρτας, που αυτές τις εικόνες τις κάνουν πραγματικότητα για να σπάνε την ανία τους!
  Γιατί ποτέ δεν ακούμε, τα ονόματα αυτών των διεστραμένων; Αυτούς τους κυνηγάνε; Τους συλλαμβάνουν; Ποιά είναι η καταδίκη τους; Στα πόσα χρόνια...επανέρχονται;

 29. KaryID avatar
  KaryID 28/01/2009 12:24:18

  Συνένοχες είναι και οι γυναίκες σύντροφοι σύζυγοι και μητέρες αν κλείνουν τα μάτια από φόβο, ντροπή ταπείνωση ή ότι άλλο. Δεν δέχομαι ότι μια γυναίκα δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί περίεργες συμπεριφορές του συζύγου σε συνδυασμό με μανιακή ενασχόληση με το pc ... και πρέπει να βρίσκει το σθένος να το καταγγείλει.

 30. ο δείμος του πολίτη avatar
  ο δείμος του πολίτη 28/01/2009 12:27:24

  Δεν ξέρω, ρε παιδιά, αυτό που με ενοχλεί δεν είναι ότι δημοσιοποιήθηκαν τα όνομάτα. Με ενοχλεί οτι δημοσιοποίηθηκαν ονόματα ανθρώπων που ακόμα δεν έχουν καταδικαστεί. Μόνο με την κετηγορία δεν ξέρω αν επιτρέπεται να διασύρονται έτσι. Ίσως κάνω λάθος, βέβαια, δεν έχω καταλήξει, αλλά έχουν αποδειχθεί πολλά φιάσκα με το ίδιο θέμα και αθωώσεις κατηγορουμένων στο παρελθόν.

 31. KaryID avatar
  KaryID 28/01/2009 12:28:51

  @Νήπιε: αυτά που λέγονταν για τους ταλιμπαν ισχύουν;;;

 32. ariel avatar
  ariel 28/01/2009 13:03:18

  @32 Ανώνυμε, νομίζω πως ο νήπιος είναι εκπαιδευτικός όπως έχω διαβάσει σε ανάρτησή του. Νήπιε έχω δίκηο????

 33. ariel avatar
  ariel 28/01/2009 13:26:13

  Συγνώμην αλλά μπέρδεψα τον Προβοκάτορα με τον Νήπιο. Στον Προβοκάτορα αναφερόμουνα σαν εκπαιδευτικο.

 34. Aurora avatar
  Aurora 28/01/2009 13:30:20

  37. Μιλας για αθωωσεις και τρομαζω. Δηλαδη ενδεχεται να κυκλοφορουμε αναμεσα σε τετοιους εγκληματιες και δεν το γνωριζουμε;;;;;;

 35. Σαος avatar
  Σαος 28/01/2009 13:58:29

  Αφού οι τύποι συνελήφθησαν έχοντας πορνογραφικό υλικό με ανήλικα στους υπολογιστές τους, είναι λιγάκι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως δεν θα καταδικαστούν ή ότι βρέθηκαν τυχαία τα στοιχεία στους υπολογιστές τους. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να τα έχουν κατεβάσει τρίτα πρόσωπα μέσω των υπολογιστών αυτών των ατόμων αλλά αν δεν ξέρουν πως να στήσουν ένα firewall στον υπολογιστή τους ή ένα antivirus τότε τι να πω...

 36. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2009 14:27:01

  ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΑ...

  Προυποθέτει...

  -την κατοχή φωτογραφικού υλικού
  -την παραγωγή φωτογραφικού υλικού
  -την οργάνωση της φωτογράφησης
  -την εξεύρεση .. ‘θυμάτων’
  -την κατοχή λίστας ενδιαφερομένων ‘πελατών’ για τη διακίνηση
  -τα οικονομικά ή άλλα κέρδη...

  .Δηλαδή, όταν λένε ότι εξαρθρώθηκε το κύκλωμα των διαστραμένων και μας λένε μόνο πέντε ονόματα, τι ακριβώς εννοούν; Εδώ, είναι πολλοι μπλεγμένοι.....

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, οοεεεο!

 37. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2009 14:31:28

  KI EΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ....

  Στις περιπτώσεις εκείνες, που το φαινόμενο ξεφεύγει από την εικόνα κι αγγίζει την πραγματικότητα, τι γίνεται; Εκεί είναι τα δύσκολα!

  Ιδιαίτερα, όταν μιλάμε για μικρές κοινότητες…!
  Ιδιαίτερα, όταν η συγκάλυψη επιχειρείται από τους αρμόδιους… τοπικούς παράγοντες!

 38. Surabaya Johnny avatar
  Surabaya Johnny 28/01/2009 15:01:43

  @23."νήπιος γέρων"

  O.K. για κάποια που λες. Αλλά ας πάμε τώρα στο resume: Οι Εβραίοι ρουφάνε το αίμα παιδιών με βελόνες, οι Κέλτες τρώγαν βαλανίδια όταν εμείς χτίζαμε την ακρόπολη, και εμείς που έτυχε να κατοικούμε 3χιλιάδες χρόνια μετά στην ελληνική χερσόνησο δικαιούμαστε τζάμπα δάνεια από τους κουτόγραγκους γιατί τους δώσαμε communication instrument, κι αν το αποσύρουμε θα αρχίσουν να γρυλίζουν.

  Καταααάλαβα.

 39. Σαος avatar
  Σαος 28/01/2009 16:05:20

  @Anonymous Says:
  January 28th, 2009 at 2:22 pm

  "Φανταστείτε κάποιος να είναι αθώος (δεν λέω πως είναι). Μπορεί κάποιος άλλος να χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή ή τ σύνδεσή του."

  Αυτά, λογικά, θα τα έχουν διασταυρώσει από τους ISP (Παρόχους Ίντερνετ). Μόνη περίπτωση να μην έχουν σχέση είναι να έχει γίνει χρήση της του υπολογιστή τους μέσω trojan ή αν έχουν wireless χωρίς ασφάλεια (οπότε οποιοσδήποτε με wi-fi adapter μπορεί να συνδεθεί), αλλά σε τέτοια περίπτωση πάλι μπορούν να βρεθούν τα ίχνη (για το θέμα των trojan σίγουρα μπορεί να βρεθεί από logs των ISP). Εν ολίγοις δεν πιστεύω να είναι αθώοι οι τύποι...

 40. comment avatar
  comment 28/01/2009 16:18:40

  Δυστυχώς σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις βγαίνουν πάντα τα επιχειρήματα για τις ακραίες λύσεις (βλ. και θανατική καταδίκη στις ΗΠΑ). Το επιχείρημα 'σκέψου ένας να είναι αθώος' είναι το νούμερο ένα. Το νούμερο δύο όμως είναι ότι κι όλοι ένοχοι να είναι, πρέπει να σταθούμε στο ύψος του ανθρωπισμού μας και να μην τους στερούμαι δικαιώματα που σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα κοπτόμασταν υπέρ τους.

  Ή σεβόμαστε την ανωνυμία του υπόπτου, ή όχι. Και οι ακραίες περιπτώσεις είναι η δοκιμασία για να πάρουμε θέση - στα άλλα είναι εύκολο.

  Πολύ περισσότερο -επαναλαμβάνω- αν δεν είναι δικό μας το δίλημμα, αλλά αν αναλαμβάνει το Κράτος επισήμως να το λύσει. Να το πω αλλιώς: αν ο πατέρας κάποιου παιδιού τα 'παιρνε κι έβγαζε το όνομα στη φόρα πάλι θα ίσχυαν οι αρχές που προανέφερα αλλά θα είχα μια κατανόηση με βάση την ψυχολογία της ανθρώπινης φύσης.

  Αλλά ν' αποφασίζει το γκουβέρνο ποιους θα διαπομπεύσει και ποιους όχι - τουλάχιστον ας μην τους ακολουθούμε κατά πόδας. Και γιατί μπορεί να είναι αθώοι, αλλά και γιατί σε κάθε περίπτωση έχουν κι αυτοί τα δικαιώματα που στηρίζουμε.

 41. KaryID avatar
  KaryID 28/01/2009 16:40:16

  @47:η υπερβολική καλοπροαίρεση ή είναι ηλιθιότητα ή είναι ύποπτη, διάλεξε και πάρε.

 42. comment avatar
  comment 28/01/2009 16:55:09

  @49: να 'τα τα διλήμματα των εξύπνων κι οι ασφαλίτες που οσμίζονται τους υπόπτους από χίλια μίλια μακριά - να σου στείλω το σκληρό μου δίσκο γλυκέ/γλυκιά μου να τον ψάξεις για στοιχεία αφού την έχεις δει σέρλοκ χολμς;

  Για την ώρα αποχαιρετώ το παρόν blog γιατί αφού δεν είμαι ύποπτος, δεν γουστάρω ατομάρια που μια ουμανιστική δήλωση τη θεωρούν ηλιθιότητα. Άντε κι άλλο κιτρινισμό και σ' ανώτερα- και δήμιοι σε θανατοποινίτες!

  ΑΠΛΑ: όταν ξανανέβει οποιαδήποτε σχόλιο ή post με αναφορές σε κάποιον πολιτικό που τα πήρε ή εκδότη που τα έδωσε, δώστε κι ονοματάκια να κλείσει ο κύκλος. Εκτός αν περιμένετε κι εδώ να σας δώσει άδεια ο υπουργός για να είστε "στα πλαίσια του νόμου". Είναι νόμιμο πλέον να λες τα ονόματα, άρα και ηθικό.

  Συγγνώμη που σας προκάλεσα, με την απειλή σας για υποψίες μπήκα στη θέση μου.

 43. KaryID avatar
  KaryID 28/01/2009 17:38:56

  Κράτα φίλε εσύ το σκληρό σου δίσκο καθαρό και όλα τα άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε.
  Εμπιστοσύνη δεν έχουμε σε κανένα πλέον, μόνο στα νεκροταφεία.

 44. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 28/01/2009 17:58:45

  Απ`ότι ξέρω τα ονόματα δόθηκαν από την εισαγγελία λόγω ισχύος μιας νέας τροποίησης νόμου (για τέτοια αδικήματα) που το επιτρέπει ή και το επιβάλλει. Άρα που ο κιτρινισμός;
  Σταθείτε στην ουσία.
  Στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρησία. Φόνος εκ προμελέτης και σε 7-9 χρόνια είσαι έξω.
  Θυμάστε το Ρέθυμνο και τον δολοφόνο του φοιτητή; Τουλάχιστον να γίνονται ρόμπες στη γειτονιά τους. Κάτι είναι κι`αυτό.
  Μακάρι να είχαμε το Αμερικάνικο σύστημα φυλακών. Εκεί "καλοπερνάνε" οι παιδεραστές.
  Και για όποιον βιαστεί να απαντήσει για φιλοαμερικανισμό ή φασισμό ή δεν ξέρω τι, κάνω την εξής απλή ερώτηση:
  Μήπως είναι μακάκες οι Αμερικάνοι; Λέτε να μην ξέρουν απο έγκλημα και την αντιμετώπισή του;

 45. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2009 18:03:43

  Την προφυλάκιση του Αρχιμανδρίτη Φώτη Μακρυστάθη, ο οποίος με μια ομάδα πολιτών υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκεται σε ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο, διέταξε πριν λίγο ο ανακριτής Πειραιά.

  Επίσης προφυλακιστέοι κρίθηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ένας εκ των δύο ο πολιτικός μηχανικός, Γιώργος Ηλιόπουλος.

  Ο Φώτης Μακρυστάθης λειτουργούσε στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Τσεραμιό Σπάρτης, ωστόσο με απόφαση του Μητροπολίτη Σπάρτης χθες τέθηκε εκτός ενεργού υπηρεσίας.

  Εκτός από τον Αρχιμανδρίτη, συνελήφθησαν στην Αθήνα, ο μηχανικός Γιώργος Ηλιόπουλος, ο Σπύρος Συμεωνίδης, επίσης μηχανικός, ο γιατρός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης και ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης. Εναντίον των τεσσάρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για πορνογραφία ανηλίκων με χρήση διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

 46. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 28/01/2009 20:06:27

  Ο comment έχει δίκιο για την δημοσιοποίηση των ονομάτων. Σωστό είναι να γίνεται και το εφετείο και όταν καταδικάζονται, να βγαίνουν "σεντόνια" με τα στοιχεία τους. Ο αντίκτυπος ο ίδιος και χειρότερος θα είναι στην κοινωνία, αφού, τότε, δεν θα υπάρχει, όπως τώρα, η αμφιβολία για την ενοχή τους ή όχι. Η αποτροπή, δηλαδή, λειτουργεί ακόμα καλίτερα έτσι.

  Σε προηγούμενη του ίδιου ζητήματος συζήτηση, κάποιος φίλος που ανοίξαμε κουβέντα μαζί, (: μπορεί να ήταν και ο φίλος comment), μίλησε για κάποιον 75χρονο τέτοιον κατηγορούμενο που αποδείχθηκε αθώος, χωρίς ποτέ να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση που θα τον απέδιδε καθαρό στην κοινωνία. Επίσης, κάποιος τέτοιος υπόδικος αυτοκτόνησε.

  Η απαγόρευση δημοσίευσης των ονομάτων κατηγορουμένων έχει γίνει για να προστατευθούν οι "εντιμότατοι φίλοι" του Συστήματος. Όλων των αποχρώσεων και βαθμίδων του. Ας θυμηθούμε τον γιο- ληστή τού βουλευτή και την υπόθεση της 17Ν, που ξέραμε όχι μόνο τα ονοματεπώνυμα και τις φάτσες, αλλά και όλη την λεπτομερή οικογενειακή κατάσταση των μελών της, έστω και αν ήταν ανηλίκα μεταξύ αυτών, (Έκτορας).

  Οι νόμοι ή ισχύουν για όλους, ή για κανέναν. Στην Δημοκρατία, βεβαίως βεβαίως. Και, τώρα, δεν ισχύουν για όλους. Αυτό αναπόφευκτα οδηγεί, σιγά σιγά, μα σταθερά, στην ΑΥΤΟ-ΔΙΚΙΑ. Σε όποιον δεν αρέσει μια τέτοια εξέλιξη για τον ίδιο κια τα παιδιά του, ας φροντίσει να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα. Γιατί "έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα! Έρχεται μπόρα και καταχνιά"...

 47. anonymous avatar
  anonymous 28/01/2009 20:24:26

  Νομίζω,΄ότι εδώ και κάποια χρόνια, η δημοσιοποίηση ονομάτων ατόμων που σχετίζονται με εγκλήματα κατά των παιδιών, αποτελεί διεθνή συμφωνημένη πρακτική σαν μέρος της πονής τους. Υποτίθεται, ότι αυτή η πρακτική λειτουργεί παραδειγματικά κι αποτρεπτικά, για όποιους εμπλέκονται σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

  Για να προστατέψεις τα παιδιά απο τέτοιους εγκληματίες, σίγουρα πρέπει να εφαρμόσεις κι αυστηρότερο ποινικό πλαίσιο.

 48. εξωγηινος avatar
  εξωγηινος 29/01/2009 09:28:40

  "Το ότι μπορούμε, ΒΕΒΑΙΑ, να παραδειγματιστούμε από το ελληνικό μοντέλο καλλίτερα- χρησιμότερα από κάθε άλλο που έχει εμφανισθεί μέχρι σήμερα στο …Σύμπαν, είναι και αυτό γεγονός

  Ν αφαιρεθούν οι ελληνικές λέξεις απ΄ ΟΛΕΣ τις σημερινές γλώσσες, ο Πολιτισμένος κόσμος κάτα- κατακάτα- καταρρρρρρρρρρέειιιιιιι, -πάραυτα"

  Στον δρόμο που χάραξε ο liako. Σε περιμένουμε στον Σείριο.

 49. anonymous avatar
  anonymous 29/01/2009 11:11:18

  Ποιό Σείριο...στην Αθηνών Λαμίας!

 50. finaflis avatar
  finaflis 29/01/2009 19:58:42

  νήπιε γέροντα,
  για τους τρεις ιεράρχες δεν έχεις τίποτα καλό;

 51. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 30/01/2009 11:21:09

  Κάτοικος Σπάρτης:

  "Ο ιερέας είχαμε ζητήσει να φύγει γιατί όταν έκανε λειτουργία την κοπάναγε στην μέση της θείας λειτουργίας και πήγαινε σε καφενείο και μετά από κανένα 20 λεπτο επέστρεφε"!!!

  ΓΕΛΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!

 52. Aurora avatar
  Aurora 30/01/2009 16:13:49

  Το γυρο της γης εκανε η ειδηση με αυτους τους ανωμαλους την επομενη της δημοσιευσης ονοματων
  με την ψαλιδα πρωτιας στην εγληματικοτητα ολο ν' ανοιγει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.