#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2012 14:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη ΝΔ έχουν πάρει χαμπάρι ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει "καμένη γη";Στο ΠΑΣΟΚ μπορεί να διακινούν τα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ (αφ’ ενός  για να συντηρούν στους ψηφοφόρους τους την προοπτική  της εξουσίας και αφ’ ετέρου  για να αναγκάζουν τη ΝΔ σε αμυντική στάση), αλλά για κάθε ενδεχόμενο ...προετοιμάζουν να παραδώσουν «καμένη γη». Προφανής η υστεροβουλία.

Ενδεικτικά, σημειώνω:

ΙΚΑ

Μάλλον πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων ότι το « ΙΚΑ απορρόφησε το πρώτο δίμηνο του 2012 τη μισή κρατική επιδότηση που δικαιούται, βάσει του νέου προϋπολογισμού, για ολόκληρο το 2012.»

Διαβάζω: "Με την οικονομία να παραμένει βυθισμένη στην ύφεση και την αγορά εργασίας να αποσυντίθεται, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων μοιάζει μαθηματικά βέβαιη. Πρόκειται για ένα οικονομικό, κοινωνικό γεγονός τεράστιας σημασίας, που θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές δεν θα αντέξει το σοκ της προγραμματισμένης ασφαλιστικής κατάρρευσης..."

ΕΡΤ

«Δεν είναι δυνατόν εν μέσω προεκλογικής, ουσιαστικά, περιόδου να παραμένει στην ΕΡΤ μια διοίκηση υπό δικαστική διερεύνηση, αλλά και να προσπαθεί να συνεχίσει τις μπίζνες.» Αυτά δήλωσε χθες ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου.

«Τα μέτρα του Ιουνίου»

Με δεδομένο τον εκτροχιασμό των εσόδων, άρα και τη μη επίτευξη των στόχων που έχουν συμφωνηθεί, θεωρείται σχεδόν νομοτελειακή η λήψη πρόσθετων, εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρων τον Ιούνιο. Έτσι, είναι πολύ πιθανό, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πρώτες αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά να είναι πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας!

Τα «ρουσφέτια του Βενιζέλου»

Η τελευταία ....επινόηση του πλέον αποτυχημένου υπουργού Οικονομικών, να αποφασίζουν οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ για το τέλος ακινήτου, δεν είναι και τόσο ....αθώα. Φοβούμαι ό,τι μπορεί στήσουν κάποια βιομηχανία απαλλαγής ημετέρων.

«Τα ρουσφέτια του κ. Παπαϊωάννου»

Εν μέσω μνημονίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης μοιράζει αυξήσεις στους έμμισθους Δικηγόρους του Δημοσίου!

«Τα ρουσφέτια του κ. Σαχινίδη»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών έχει ανακοινώσει οτι το δημόσιο θα επιστρέψει μέρος των οφειλών του προς τους ιδιώτες. Αυτό φυσικά θα γίνει με εντελώς αμερόληπτο και αδιάβλητο τρόπο.

«Προαγωγές ημετέρων»

Σε αρκετές ΔΕΚΟ μεθοδικά προάγονται ημέτεροι. Όταν, δεν μπορούν να δώσουν αυξήσεις, κάνουν προαγωγές.

Οι τακτικές κρίσεις που απετράπησαν

Ο απελθών Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήθελε σε προεκλογική περίοδο να κάνει τακτικές κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας. Σε συνεργασία με τον ...Καρχιμάκη! Απετράπησαν, χάρις στην παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά. Τώρα που στο υπουργείο πήγε ο Χρυσοχοϊδης, ελπίζω να μην αλλάξουν γνώμη!

Έχει και άλλα ο μπαξές, αλλά ας σταματήσουμε εδώ.

Το ερώτημά μας είναι απλό: Στη ΝΔ έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται;

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/03/2012 13:58:43

  Καί ἐμεῖς ἒχουμε πάρει χαμπάρι ὃτι ἡ γῆ δέν πατιέται ἀπό τά ἀποκαϊδια πού καῖνε ἀκόμη...;

  • Απροσάρμοστος avatar
   Απροσάρμοστος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 08/03/2012 21:53:32

   Για ποια ακοκαϊδια μιλάς ακριβώς;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Απροσάρμοστος 08/03/2012 22:21:21

    Γιά αὐτά πού δημιούργησαν δυό χρόνια σωτηρίας τῆς χώρας μας...,νά στά ἀπαριθμήσω ἓνα-ἓνα; Θά τά βλέπεις κι ἐσύ,μή σέ κουράζω...

 2. Darki avatar
  Darki 08/03/2012 14:13:24

  Ποιο Πασοκ βρε παιδια?Δεν υπαρχει ,κι οσο πιο γρηγορα απομακρυνθει απ τη μνημη μας,τοσο πιο ευοιωνο το μελλον μας

  • nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
   nickname@taleftaiparhoun.gap @ Darki 08/03/2012 19:05:28

   ..Κατάλβες χριστιανέμου τι λέει ο αδέξιος δεξιός !!

 3. reformfront avatar
  reformfront 08/03/2012 14:14:18

  Ξεχάσατε να αναφέρετε μερικά από τα μέτρα του Μνημονίου που θεσπίζονται στα χαρτιά ενώ η πραγματική υλοποίηση αφήνεται για μετά (π.χ. Δημόσιο) ενώ στα μέτρα του Ιουνίου λόγω εκτροχιασμού των εσόδων καλό είναι να υπενθυμίσουμε οτι αυτό σε μεγάλο βαθμό θα οφείλεται στη μετάθεση της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων για 15 Ιουνίου. Το ανέδειξε ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης αλλά η απόφαση (και συνεπώς η δυσμενής επίπτωση) παραμένει ενώ ο Παπαδήμος σφυρίζει αδιάφορα. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί για μια ακόμη φορά να συγκροτήσει τη νέα κομματική του πελατεία και να περισώσει ποσοστό 20%.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ reformfront 08/03/2012 14:42:12

   Είναι προφανής η προεργασία που κάνει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να παίξει το χαρτί του "μικρότερου κακού" (=τη συνεργασία με το ΔΗ.ΑΡΙ) στο κομματικό του ακροατήριο για να το συγκρατήσει. Θα δούμε τη στρατηγική να ξεδιπλώνεται πλήρως από τον Βενιζέλο, άμα τη αναλήψει της ηγεσίας.

 4. juliet avatar
  juliet 08/03/2012 14:34:12

  Ενα κράτος διαλυμένο ,το μόνο που το ενδιαφέρει είναι οι εισπράξεις χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο.Ανθρωποι σκυθρωποί ,υπάλληλοι σε απόγνωση .
  Αδέξιε,την ίδια ερώτηση κάνουν πολλοί ,την απάντηση ποιός θα την δώσει;
  Ολοι αυτοπροσδιορίζονται άνθρωποι του Σαμαρά ,πουλάνε μούρη αλλά αυτό που οφείλουν να πράξουν δεν το κάνουν.Τα πάντα καταρρεούν ,άκουσα σήμερα στο Μετρό ,ναι επανάσταση, αλλά με όπλα!Χθες ένας πρώην διευθυντής κλινικής έλεγε ,σήμερα για να επιβιώσεις θα πρέπει να είσαι σωματώδης ή όταν σ' ακουμπά κάποιος να αισθάνεται το οπλο που θα έχεις επάνω σου.Δεν ξέρω ίσως να νομίζουν ότι η επανάσταση θα είναι με γαρύφαλα.Τελικά νομίζω ότι ο μόνος που μπορεί να μπει μπροστά είναι ο Σαμαράς και εμείς πίσω.Απλά πράγματα ,χθες σε άλλη ανάρτηση διαπίστωσα και ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που πονάνε την Πατρίδα ,που έχουνε ψυχή ,που σέβονται ,που θα δώσουν πλάτη αν χρειαστεί.Μήπως δεν χρειαζόμαστε κανέναν απ΄όλους αυτούς που κόβονται για το καλό μας;Ενα είναι σίγουρο όσο ο χρόνος μακραίνει ,οι καταστάσεις θα σκληραίνουν και είναι αδύνατο να μη χυθεί αίμα.Δεν θέλουμε να μας μιλάνε για Πατρίδα ,θέλουμε έργα σε τελική ανάλυση ο σπόρος ο ευλογημένος είναι αυτός που θα πέσει στη γη και θα βλαστήσει . Ολοι αυτοί είναι αγριόχορτα για πέταμα.
  Και κάτι άσχετο ,η παραίτηση του Μπεγλίτη κάτι βρωμάει,τι άλλο ετοιμάζουν;

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ juliet 09/03/2012 04:39:19

   +10000000000000000
   Δυστυχώς μέρα με τη μέρα τα πράγματα οδηγούνται εκεί........"είναι αδύνατο να μη χυθεί αίμα." εξάλλου είναι και νομοτέλεια "Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις".

 5. Γιάννης avatar
  Γιάννης 08/03/2012 15:33:00

  Όχι μόνο το έχουν πάρει χαμπάρι αλλά συμμετέχουν συνειδητά πλέον στο σχέδιο ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας

  • juliet avatar
   juliet @ Γιάννης 08/03/2012 15:44:03

   Είσαι σίγουρος ;η έχουμε να κάνουμε με καρεκλοκένταυρους και ηλίθιους;κάποιοι μπορεί να είναι γατόνια αλλά το σύνολο μάλλον εκτός πραγματικότητας είναι,γνώμη μου.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ juliet 08/03/2012 17:25:15

    Τάσσομαι αναφανδόν υπέρ της άποψης του Γιάννη! Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Και εμείς ξέρουμε ότι η ποινή τους θα είναι ισόβια. Το είδος της μένει να αποφασιστεί ώστε να τους προσφέρει ευκαιρία για μετάνοια...

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 08/03/2012 15:55:17

  Το ερώτημα είναι : ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; οι δικαστές αυτεπάγγελτα θα διώκουν μόνο απλούς πολίτες; ( απλός πολίτης= πολίτης μή πολιτικός,συνδικαλιστής κλπ) τα πεπραγμένα του Βενιζέλου θα αξιολογηθούν; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ που γιγαντωνει της πασης φύσεως γιαουρτοεπιθέσεις.

 7. juliet avatar
  juliet 08/03/2012 16:03:43

  ......................
  Στου κόσμου τους θησαυριστές το βιός σου,εργάτη,νόμοι
  στο τρώνε αδικητές χωρίς ντροπή.
  Αγκαλιαστείτε, αδέλφια ,ορθοί!Με μια καρδιά .μια γνώμη,
  Δικαιοσύνη,βρόντησε,και λάμψε ,Προκοπή!

 8. chris avatar
  chris 08/03/2012 16:48:13

  Α; δηλ. βλεπουμε το remake του "Λεφτα υπαρχουν" , αλλα οταν ερθουμε στην κυβερνηση θα βρεθουμε παλι μπροστα σε κατι που δεν το περιμεναμε;
  Οτι ειπε ο Αλογοσκουφης δηλ. , μετα ο Παπακ/νου κλπ κλπ.
  Οσο ομως και να τα μαζεβει ο Σαμαρας , κυβερνηση πλεον δεν βλεπει.
  Το εχει χασει το παιχνιδι προ πολλου.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ chris 08/03/2012 18:56:10

   Καλα εσυ εχεις κολλημενος στο '' λεφτα υπαρχουν'' και νομιζεις οτι ο Σαμαρας ειναι ΓΑΠ ! Οπως θαλεγε και ο κινεζος Σιμιτης ''Ας προσεχες τον Οκτωβριο του 2009 '' Τωρα ειναι αργα για δακρυα !

 9. m avatar
  m 08/03/2012 16:54:01

  Το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, όποτε εγκατέλειψε την εξουσία, έκανε ακριβώς αυτό που περιγράφεται στο άρθρο. Το περιμένουμε και δεν μας ξενίζει...Αλλά ο "ήλιος" θα δύσει σύντομα!

 10. airman avatar
  airman 08/03/2012 18:59:28

  Το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'', με τους σκληροπυρηνικούς συνδικαλιστές και τα αφοσιωμένα κομματόσκυλα, ναρκοθετεί πλέον μεθοδικά τα πάντα. Εφαρμόζει την τακτική του αποδεκατισμένου στρατεύματος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακόψει τα επελαύνοντα τμήματα, ώστε να καθυστερήσει την προέλαση και να εξασφαλίσει όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο για να διαφύγει.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και απλές εφαρμοστικές διοικητικές πράξεις που απορρέουν από νόμους ή υπουργικές αποφάσεις των Υπουργών τους, συνειδητά περιλαμβάνουν διατάξεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το γράμμα του νόμου η της ΥΑ. Με τον τρόπο αυτό ακυρώνουν το νόμο, δημιουργούν σύγχυση, οδηγούν ή θα οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις οι οποίες με τη σειρά τους θα απαιτηθεί να ανακληθούν, προκαλώντας κομφούζιο.
  Συνεπώς δεν είναι μόνο στα ''υψηλά'' κλιμάκια που συστηματικά προχωρούν σε τακτικές που σκοπό έχουν να παραδώσουν ''καμμένη γη''. Στο ήδη διαλυμένο κράτος αφήνουν πίσω παγίδες, με δόλιο τρόπο και στόχο να χαθεί άσκοπα χρόνος, δεδομένου ότι πολλές φορές τα μικρά και καθημερινά ζητήματα εξαντλούν σημαντικό μέρος από τις εργατοώρες του υπαλληλικού προσωπικού. Πόσο μάλλον που αυτό το προσωπικό, καλώς ή κακώς, βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε καθεστώς αβεβαιότητας που έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό, εμφανή απογοήτευση και απροθυμία να δώσει το κάτι παραπάνω.
  Οι ''πράσινοι στρατιώτες'', καθοδηγούμενοι από έμπειρους ''στρατηγούς'' με περγαμηνές, έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας με το ζήλο που τους διακρίνει μια αποστολή δολιοφθορών, χωρίς κανένα δισταγμό. Και αυτοί δεν μπορεί να μείνουν στο απυρόβλητο, στο όνομα κανενός είδους ''ήπιας προσαρμογής'' ή ενοχικά σύνδρομα.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ airman 08/03/2012 22:35:02

   Ακριβώς..άψογη περιγραφή του πράσινου συστήματος...

 11. karenin avatar
  karenin 08/03/2012 22:47:23

  Σάλος έχει ξεσπάσει στον πολιτικό κόσμο της Φινλανδίας, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στην δημοσιότητα την συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα σχετικά με την δανειακή, και τις εγγυήσεις. Οπως ισχυρίζεται ο φινλανδός πρωθυπουργός, η ελληνική πλευρά απαίτησε το απόρητο και την μη δημοσίευση της συμφωνίας. Μάθαμε τίποτα για το θέμα εδώ; Ως γνωστό το θέμα το είχε πάρει πάνω του ο Βενιζέλος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.