#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2013 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη Λιβύη της αντεπανάστασης


Δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 15 Φεβρουαρίου, από την επανάσταση που ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι. Που πηγαίνει, όμως, η χώρα; Ήδη, μεθαύριο, στη Βεγγάζη, στη γενέτειρα της επανάστασης, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ακόμα, και η ανακοίνωση της ανεξαρτησίας της ανατολικής Λιβύης. Άραγε, θα δημιουργηθεί το κράτος της Κυρηναϊκής και θα υπάρξει διχοτόμηση της Λιβύης, ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του Καντάφι; Και τι είδους κράτος θα είναι αυτό; Θα κυριαρχούν οι ισλαμιστές; Ως γνωστόν, πρόσφατα στη Βεγγάζη δολοφονήθηκε ο αμερικανός πρέσβης από ισλαμιστές. Όπως και να' χει, κοντός ψαλμός αλληλούϊα. Το βέβαιον είναι ότι όλη η Λιβύη έχει στρέψει τα μάτια της στη Βεγγάζη. Εκεί έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν όλα τα Λιβυκά ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή ωστόσο, τα Δυτικά ΜΜΕ λάμπουν δια της απουσίας τους.


Η λιβυκή κοινωνία είναι και πάλι σε συναγερμό. Το πολιτικό κενό που δημιουργήθηκε από την εκλεγμένη κυβέρνηση, τα όπλα που υπάρχουν παντού, και έχουν πλέον γίνει καθημερινότητα στη ζωή των Λίβυων, η διαφθορά που ξεπερνά και αυτήν της εποχής του Καντάφι, αλλά και οι ακραίες ισλαμικές οργανώσεις, είναι οι κύριοι παράγοντες που συνθέτουν το χάος της νέας Λιβύης.


Όλα αυτά οδήγησαν τις πολιτικές οργανώσεις και τον κόσμο της Βεγγάζης στην ανακοίνωση για πραγματοποίηση της πορείας της 15ης Φεβρουαρίου 2013. Θα μετατραπεί σε δεύτερη επανάσταση, σε πορεία διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για να ξαναβρεί το δρόμο της η επανάσταση; Αυτό είναι το κύριο θέμα που συζητούν όλοι αυτές τις ημέρες στη Λιβύη. Ωστόσο, κανείς δεν πιστεύει πραγματικά ότι η επανάσταση θα ξαναβρεί το δρόμο της, και πολύ περισσότερο ότι θα υπάρξει μια νέα επανάσταση. Βέβαια, η Βεγγάζη είναι και πάλι πρωτοπόρος, καθώς από εκεί θα ξεκινήσουν οι πορείες με κύριο σύνθημα την ανεξαρτησία της Ανατολικής Λιβύης ως “Πολιτεία της Μπαργκάς” (Κυρήνια).


Στη Βεγγάζη έφτασε προ ημερών και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου, Ιμχεμετ Αλ Μγγαρειφ, και ο πρωθυπουργός, Αλι Ζιντάν, οι οποίοι συναντήθηκαν με τις οργανώσεις της πόλης μέσα σε ένα στρατόπεδο. Πράξη που κάθε άλλο παρά άρεσε στους κατοίκους της πόλης, αφού τους θύμισε τον ερχομό του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών, Σανούσι και του γιου του Καντάφι, Σαιντι, στην αρχή του 2011, προκειμένου να καθησυχάσουν την πόλη για να μην εξεγερθεί. Τότε δεν τα κατάφεραν. Λίγο μετά, στις 17 Φεβρουαρίου 2011, η Βεγγάζη εξεγέρθηκε. Τώρα;


Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι φοβούνται ότι από τις πορείες στη Βεγγάζη θα ωφεληθούν οι ισλαμικές οργανώσεις. Αλλά και αυτές με τη σειρά τους, φοβούνται μήπως από μια μεγάλη εσωτερική αναταραχή στη χώρα, ωφεληθούν τελικά οι Κανταφικοί, στους οποίους άπαντες ρίχνουν την ευθύνη για τις πολλές αιματηρές επιθέσεις κατά μελών του στρατού και της αστυνομίας στη Βεγγάζη, το τελευταίο διάστημα. Να σημειωθεί ότι στην πόλη τελευταία υπάρχει έντονο πρόβλημα ασφάλειας. Ιδιαίτερα δε, τις νυκτερινές ώρες η πόλη νεκρώνει και ουδείς κυκλοφορεί. Όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές παρατάξεις ρίχνουν τις ευθύνες για αυτή την κατάσταση στο “φάντασμα” που ονομάζουν “Κανταφικοί”.


Το ανησυχητικό είναι ότι γενικότερα η περιοχή βράζει. Στην Αίγυπτο και στην Τυνησία, τα “συστήματα” που προέκυψαν από την “αραβική άνοιξη”, αποδεικνύονται ανίκανα να κυβερνήσουν. Έτσι, η Βόρεια Αφρική δείχνει να βρίσκεται σε χάος, το οποίο φαίνεται και στο Μάλι  και την Αλγερία. Την ίδια στιγμή, στη Λιβύη, όπου από το 2011, σχεδόν όλος ο κόσμος έχει οπλιστεί, και έχει κρατήσει τα όπλα σπίτι του, το φαινόμενο προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Ιδιαίτερα, ενόψει της 15ης Φεβρουαρίου 2013.


Ανταπόκριση για το Antinews 

Μω Σάχχαμπι, Βεγγάζη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 13/02/2013 19:21:08

  Είναι να απορείς γιατί διώξανε τον Καντάφι τελικά....

  • polites avatar
   polites @ Γιώργος Αχαιός 14/02/2013 01:08:39

   Ήταν ακριβός.

   Τώρα, πήραν τζάμπα τα πετρέλαια.

   ΥΓ. Ας αναρωτηθούμε: ΓΙΑΤΙ δεν υπήρχε ούτε ένας Λίβυος ΛΑΘΡΟ-μετανάστης;

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/02/2013 19:58:03

  Ο Καντάφι ήταν ένθερμος υποστηρικτής της μεταμόρφωσης της Αφρικής, από ένα σωρό μετα-αποικιακά κλάσματα χωρισμένα με σύνορα τα οποία έθεσαν αυθαίρετα οι δυτικές δυνάμεις, σε ένα τεράστιο, ενωμένο κράτος που θα μπορούσε να διαδραματίσει ισχυρό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις. Είχε επανειλημμένα προτείνει την άμεση ενότητα και τη δημιουργία ενός ενιαίου νομίσματος, στρατού και διαβατηρίου για ολόκληρη την ήπειρο. Όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της Τανζανίας, Jakaya Kikwete, ο τελικός σκοπός τους ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αφρικής.

  Η Λιβυή του Καντάφι ήταν ο κινητήρας που θα ένωνε την Αφρική. Και μια ενωμένη Αφρική, θα σήμαινε το τέλος της μακραίωνης δυτικής αποικιοκρατίας στην ήπειρο. Επίσης, η Λιβυή ήταν ο κύριος οικονομικός παράγοντας στα τρία μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αφρικανικής Ένωσης:

  Την Αφρικανική Κεντρική Τράπεζα,
  Την Τράπεζα Επενδύσεων και,
  Το Αφρικανικό Νομισματικό Ταμείο.

  Αυτά τα τρία ιδρύματα αποτελούσαν τεράστια πρόκληση για την ηγεμονία του ΔΝΤ στην Αφρική."

  Επιπλέον, το Λιβυκό δηνάριο, το οποίο προτάθηκε ως το ενιαίο νόμισμα της Ένωσης, θα αποτελούσε απειλή για το αμερικανικό δολάριο, τη βρετανική λίρα και το γαλλικό φράγκο που ήταν -και είναι- τα κύρια νομίσματα στην Αφρική. Με άλλα λόγια, η Αφρική θα έπαυε να παίζει δευτερεύοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

  Η Ουάσινγκτον αντιμετώπισε αυτήν την "απειλή" με τον γνωστό τρόπο. Άρχισε να μιλά για την αναδυόμενη θρησκευτική βία στα μετεπαναστατικά αραβικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Λιβύης, ως πρωταθλήτρια η ίδια στην θρησκευτική ανοχή. Πρόκεται για μια προσχεδιασμένη ιδεολογική σύγχυση ώστε να επισκιαστεί το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας σε όλο τον κόσμο. Είναι μέρος της στρατηγικής του 'διαίρει και βασίλευε' για να αποτρέψουν την ένωση των λαών του Τρίτου Κόσμου."

  Ένα γεγονός που σπάνια αναφέρουν τα δυτικά ΜΜΕ και οι πολιτικοί ειδήμονες είναι ότι η Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης ανήκει 100% στο κράτος. Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στους χρηματοδότες της Παγκοσμιοποίησης γι' αυτό και συνέχισαν τις προσπάθειες τους να εκθρονίσουν -και το κατάφεραν- τον Μουαμάρ Καντάφι, δίνοντας έτσι τέλος στην ανεξαρτησία της Λιβύης.

  Η κυβέρνηση της Λιβύης τύπωνε έως τώρα το Λιβυκό Δηνάριο, στις εγκαταστάσεις της κεντρικής τράπεζάς της. Ένα κυρίαρχο κράτος, με τεράστιους οικονομικούς πόρους, ικανό να οδηγήσει χωρίς "βοήθεια" το οικονομικό του πεπρωμένο. Ένα σημαντικό όμως πρόβλημα έως τώρα για τα τραπεζικά καρτέλ της παγκοσμιοποίησης ήταν ότι για να κάνουν δουλειές με τη Λιβύη, θα έπρεπε να περάσουν από το Λιβυκή Κεντρική Τράπεζα και το εθνικό της νόμισμα, ένα μέρος δηλαδή όπου είχαν μηδενική εξουσία και χρηματιστηριακή δύναμη. Όσο λοιπόν και να ήθελαν να το κρύψουν οι αξιότιμοι Σαρκοζί, Κάμερον και Ομπάμα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η απορρόφηση της Λιβυής στην κυψέλη των συμμορφωμένων εθνών ήταν σίγουρα στην κορυφή της ατζέντας τους.

  Τώρα που ο εχθρός τους είναι νεκρός, θα γίνουμε όλοι μάρτυρες της νομισματικής μεταρρύθμισης της Λιβύης, η οποία θα γεμίσει με άχρηστα δολάρια, ώστε να προετοιμαστεί για μια σειρά χαοτικών πληθωρισμών.

  Στο Λιβυκό τραπεζικό χάρτη, μια από τις κύριες εντολές ήταν η ρύθμιση της ποσότητας, της ποιότητας και του κόστους της πίστωσης για την κάλυψη των απαιτήσεων της οικονομικής ανάπτυξης και της νομισματικής σταθερότητας. Τον ακριβώς αντίθετο δηλαδή ρόλο που παίζουν οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες: Να δημιουργούν πληθωρισμό, δημιουργώντας προσχεδιασμένα τις γνωστές "φούσκες" που στη συνέχεια τις σκάνε, προκειμένου να μεταφέρουν μεγάλο μέρος πλούτου από τα χέρια της κατώτερης και μεσαίας τάξης, στα χέρια των οικονομικών ελίτ.

  Δεν μπορεί πλέον κανείς να αμφισβητήσει τις βαθύτερες αιτίες του χάους στη Μέση Ανατολή και της επίθεσης κατά της Λιβύης. Η Οικονομία, το πετρέλαιο, η στρατιοτικοποίηση και ο ιμπεριαλισμός, η παγκοσμιοποίηση, αποτελούν το τρέχον πρόγραμμα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Η Αίγυπτος και η Τυνησία, μετά το φιάσκο των "επαναστάσεων" τους, έπεσαν και οι δυο σε ενδιάμεσες στρατιωτικές δικτατορίες και αιχμαλωτίστηκαν με φθηνά δάνεια δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και την Παγκόσμια Τράπεζα.

  Οποιαδήποτε χώρα ή έθνος πηγαίνει κόντρα στην ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τελικά θα πέσει με τον έναν τρόπο ή τον άλλον.

  Τον Μάρτιο του 2011, το ΔΝΤ υποστήριξε ότι ο Μουαμάρ Καντάφι είχε αποθηκεύσει 150 τόνους χρυσού αξίας 4.000.000.000 αγγλικών λιρών στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης, υπό τον άμεσο έλεγχο του, αρκετά για να πληρώνει μισθοφόρους για χρόνια.

  Και ενώ οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες κρατούν τα αποθέματά τους στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη (Federal Reserve Bank) ή την Ελβετία, ο Καντάφι πάντα επέμενε ότι ο χρυσός της Λιβύης έπρεπε να παραμένει κοντά στο σπίτι του στην Τρίπολη. Πράγμα που σημαίνει ότι ο χρυσός της Λιβύης έμενε μακριά από ξένα.. νύχια.

 3. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/02/2013 20:07:55

  Σχόλιό μου στίς 27.03.20011

  Μιά "μή καθεστωτική" άποψη γιά ένα "τρελό"
  Η δαιμονοποίηση του Καντάφι στη δυτική πορνοειδησιογραφία, με τό σύνθημα: «Ένα κομματάκι αλήθειας, αναμιγνυόμενο με πολλά ψέματα», μπορεί σαφώς να προδιαγράψει, ποιος βρίσκεται πίσω από την «λιβυκή επανάσταση». Μετά το ξεδόντιασμα του δυτικού τύπου από τούς Ρώσους, για άλλη μια φορά, με τον υποτιθέμενο βομβαρδισμό του πληθυσμού από την πολεμική αεροπορία του Καντάφι, δεν μπορεί πλέον να αποκλεισθεί εκ προοιμίου, ότι η «λιβυκή επανάσταση», στο σύνολό της, έλαβε χώρα κατά παραγγελία των σχετικών εμπρηστών τού κόσμου. Εδρα Λονδίνο.

  Το «πάγωμα» δισ. ευρώ στο εξωτερικό, τα οποία φέρεται ότι έχει στην κατοχή του (ιδιωτικά) ο Καντάφι, θα πρέπει, μάλλον, να είναι χρήματα, που ανήκουν στο Λιβυκό κράτος. Και αυτά θέλουν να βάλουν στό χέρι οι παγκοσμιοποιητές. Πού θα καταλήξουν πιθανότατα , όπως αναφέρεται, τα 70 δισεκατομμύρια του Μουμπάρακ; Και στο μέλλον, τα περιουσιακά στοιχεία της Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν και τού Κουβέιτ; Σίγουρα όχι στον πληθυσμό αυτών των κρατών. Ακόμη πιο προσοδοφόρα είναι, βέβαια, τα πετρελαικά αποθέματα των χωρών αυτών, που θα τεθούν, σύντομα, υπό τον άμεσο έλεγχο του City του Λονδίνου.

  Ο Καντάφι είναι (ή ήταν), ίσως, η πιο σημαντική μορφή στη Βόρεια Αφρική, επειδή κατάφερε να φέρει τη χώρα του, στην κορυφή της αφρικανικής ηπείρου και τα πετρελαικά έσοδα δεν τα ξόδεψε σε παλάτια και κότερα, αλλά για επενδύσεις στη χώρα του. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό:
  Ο "τρελός" Καντάφι, άρχισε το 1980, ένα τεράστιο έργο για την παροχή νερού για τη Λιβύη, την Αίγυπτο, το Σουδάν και το Τσαντ και σχεδόν το τελείωσε. Είναι επικίνδυνο, χωρίς ένα σεντ από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ, να προχωράς ένα μεγαλόπνοο έργο, που έχει τη δυναμική και δυνατότητα, να μετατρέψει το σύνολο της Βόρειας Αφρικής σε ένα ακμάζοντα κήπο. Αυτό έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τον στόχο αποσταθεροποίησης της περιοχή, που επιδιώκεται από το City τού Λονδίνου, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των εταιρειών του. Στις 1 Σεπτεμβρίου του 2010, τέθηκε σε λειτουργία, το πρώτο σημαντικό τμήμα του έργου αυτού, μετά από τριάντα χρόνια σχεδιασμού και χρόνου κατασκευής. Αυτό έγινε 5 μήνες πριν από τις ταραχές, ώστε το σχέδιο, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, να μην καρποφορήσει.

  Στα νότια της Λιβύης, υπάρχουν τέσσερις μεγάλοι ταμιευτήρες νερού (λεκάνη Kufra, λεκάνη Sirt, λεκάνη Morzuk και λεκάνη Hamada ), στίς οποίες βρίσκονται αποθηκευμένα 35 000 κυβικά χιλιόμετρα (!) νερού. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ταμιευτήρα και γιά να πάρετε μια εικόνα, φαντασθήτε την έκταση της Γερμανίας ως λίμνης 100 μέτρων βάθους. Αυτό το, ουσιαστικά, ανεξάντλητο απόθεμα νερού, θέλουν οι παγκοσμιοποιητές, στο παγκόσμιο εμπόριο νερού, επιχειρηματικά να μονοπωλήσουν. Πολύ πιό σοβαρό από το λιβυκό πετρέλαιο. Ένα κυβικό μέτρο νερού, εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας, με κόστος άντλησης τα 35 σεντ, είναι ασυναγώνιστο.
  Αν υποθέσουμε μιά τιμή πώλησης, 2 ευρώ το κυβικό (Οι παγκοσμιοποιητές θα σκεφθούν, σίγουρα, πιό επικερδή επιχειρηματικά μοντέλα), τότε η αξία, των εν λόγω δεξαμενών νερού, υπολογίζεται σε 58 τρισεκατομμύρια (58.000.000.000.000 .-) €!

  Με τό σχέδιο αυτό, η Λιβύη έθεσε σε κίνηση, μια πραγματικά «πράσινη επανάσταση» και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με τρόφιμα όλη την Αφρική. Πάνω απ 'όλα θα μπορούσεη Λιβύη να απελευθερώσει όλη την Βόρεια Αφρική από τα νύχια του ΔΝΤ και να τήν ανεξαρτοποιήσει.
  Αυτάρκεια; Μια λέξη ερέθισμα για τούς banksters και τα Τράστ, που μπλόκαραν ήδη το κανάλι Jonglei, από τον Λευκό Νείλο στο νότιο Σουδάν, όπου η CIA υποκίνησε και στήριξε τόν πόλεμο απόσχισης τού νότιου Σουδάν. Οι παγκοσμιοποιητές προτιμούν, φυσικά, τίς ακριβές μονάδες αφαλάτωσης, που οι ίδιοι κατασκευάζουν και χρηματοδοτούν από την Παγκόσμια Τράπεζα.
  Οπως για παράδειγμα την πράσινη ενέργεια.
  Στήν υγειά μας

  • polites avatar
   polites @ Ιαπετός 14/02/2013 01:37:13

   Α, γεια σου!

   28 – 2- 2011: «Στην ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ και σε νεαρούς που δρουν υπό την επήρεια ναρκωτικών, επέρριψε τις ευθύνες για τις αναταραχές στη Λιβύη, ο Μουαμάρ Καντάφι, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο σερβικό τηλεοπτικό σταθμό Pink...

   "Τους ανθρώπους τους σκοτώνουν οι συμμορίες των εξεγερθέντων. Αυτές οι συμμορίες ανήκουν στην ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ και η οργάνωση τους αποκαλείται "ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ του ισλαμικού Μαγκρέμπ", που δρα στην Αλγερία, το Μάλι, τη Μαυριτανία και το Αφγανιστάν», τονίζει».
   h>>p://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=55734950

   3 Απριλίου του 2011:
   Σύμφωνα με δημοσίευμα της 26ης Μαρτίου της εφημερίδας Daily Telegraph του Λονδίνου, η Ντάρνα μία πόλη-κλειδί της κύριας περιοχής των ανταρτών μεταξύ Βεγγάζης και Τομπρούκ, διοικείται από τον αλ-Χασίντι, έναν μαριονετίστα τρομοκρατών της ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ, που εκπαιδεύτηκε και ήρθε σε επαφή με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Κόστ του Αφγανιστάν.

   Στο πλευρό του στην ηγεσία της πόλης είναι ο Σουφιάν μπιν Κούμου, οδηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, επίσης τρομοκράτης πρώην έγκλειστος στο Γκουαντάναμο για έξι χρόνια. Ανάμεσα στους πατέρες της πόλης Ντάρνα είναι και ο Αλ-Μπαρανί, αφοσιωμένο μέλος της Λιβυκής Μαχόμενης Ισλαμικής Ομάδας, η οποία συγχωνεύθηκε με την λευρό του στην ηγεσία της πόλης είναι ο Σουφιάν μπιν Κούμου, οδηγός του Οσάμα μπιν Λάντεν, επίσης τρομοκράτης πρώην έγκλειστος στο Γκουαντάναμο για έξι χρόνια. Ανάμεσα στους πατέρες της πόλης Ντάρνα είναι και ο Αλ-Μπαρανί, αφοσιωμένο μέλος της Λιβυκής Μαχόμενης Ισλαμικής Ομάδας, η οποία συγχωνεύθηκε με την ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ το 2007.

   31 Ιουλίου 2011:
   «Ο βρετανός υπουργός Αμυνας Λίαμ Φοξ εκτίμησε σήμερα ότι ισλαμιστές αντάρτες ενδέχεται να είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη των Λίβυων εξεγερμένων Άμπντελ Φάταχ Γιούνες, την οποία ο βρετανικός Τύπος αποδίδει σε στοιχεία της ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία τους στη Λιβύη είναι αναμφισβήτητη.
   h>>p://www.e-typos.com/content.aspx?catid=14&cid=26078

   1 Αυγούστου 2011:
   "H Συμμαχία ΗΠΑ – ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ: Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο και τώρα Λιβύη"
   Του Peter Dale Scott, πρώην διπλωμάτη του Καναδά, και καθηγητού στο University of California, Berkeley.

   .. Η αμερικανική επέμβαση στα Βαλκάνια και στη Λιβύη, παρουσιάστηκε στο κόσμο, από πλευράς των εξωνημένων αμερικανικών και δυτικών ΜΜΕ ως ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Ένα στοιχείο που κρατιέται καλά κρυμμένο από τη κοινή γνώμη, είναι ο βαθμός της κρυφής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και του υποτιθέμενου εχθρού της, της ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ.

   ..Από το 1989, σχεδόν σε όλους τους πολέμους, βλέπουμε μια σύγκρουση μεταξύ Αμερικής και ισλαμικών ομάδων, για το ποιος θα ελέγξει την Ευρασία στη μετασοβιετική εποχή...

   Η συνεργασία Αμερικανών και ισλαμιστών φονταμενταλιστών δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ξεκίνησε το 1953, όταν η CIA στρατολογούσε δεξιούς μουλάδες ώστε να ανατρέψουν τον πρωθυπουργό του Ιράν Mossadeq, ενώ παράλληλα συνεργάζονταν με την σουνιτική Μουσουλμανική Αδελφότητα. Σήμερα βλέπουμε κάτι ανάλογο, πλην όμως πιο σύνθετο, στη Λιβύη. Το είδαμε στη Βοσνία το 1992-95, και στο Κόσσοβο το 1997-98.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Ιαπετός 14/02/2013 04:20:26

   Συμφωνω με πολλα απ αυτα, κι εχω λογω συγγενη που δουλεψε εκει, μια εικονα. Αλλα 2 Ευρω το κυβικο μετρο για νερο, δεν ειναι πολλα για τιμη πωλησης, ακομα και στη Βορ Αφρικη??

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.