#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2013 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη ΔΗΜΑΡ άρχισαν τα όργανα«Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών.

Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ.

Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του».

Αυτό είναι το κείμενο που δημοσιοποίησαν τέσσερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ δείχνοντας τη σφοδρή αντίθεσή τους στην απόφαση του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση

Τα στελέχη αυτή είναι οι κύριοι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και η κυρία Δώρα Τσικαρδάνη. Τι λένε; Τα αυτονόητα. Ότι πρόκειται για κίνηση αυτοκτονίας για ένα θέμα που ήταν πολύ μικρότερης σημασίας σε σχέση με τις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα.

Στη ΔΗΜΑΡ άρχισαν τα όργανα και σίγουρο είναι ότι σε λίγο δε θα μαζεύονται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 21/06/2013 18:53:51

  Στη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα του κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων σε πολλά κόμματα, είναι ουσιώδες για την επιβίωσή τους να αποκτήσουν μια ταυτότητα, κάτι που θα τα διαχωρίσει από τα υπόλοιπα, που θα καταστεί ελκυστικό για τους ψηφοφόρους. Όπως για μια επιχείρηση είναι πολύ σημαντικό να καθορίσει τη θέση της στην αγορά, να προσδιορίσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα και να ποντάρει στη διαφοροποίηση και στην προσφορά ενός προϊόντος που δεν προσφέρει άλλος, το ίδιο ισχύει και για ένα κόμμα.
  Η ΔΗΜΑΡ μέχρι τώρα είχε ποντάρει στο να είναι η καθαρή εναλλακτική λύση της κεντροαριστεράς, η λύση που δεν σέρνει τις αμαρτίες και το αποκρουστικό brand name του ΠΑΣΟΚ, που είναι ρεαλιστικό ευρωπαϊκό κόμμα, μια ΝΔ πιο ευαίσθητη στα κοινωνικά θέματα, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, όπως τουλάχιστον τις αντιλαμβάνεται ένα τμήμα του ελληνικού λαού. Ήταν ένα καθαρό ΠΑΣΟΚ, ένας υπεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ. Είχε μια θέση στο πολιτικό φάσμα και μια αποστολή. Θα μπορούσε να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και να τραβήξει ψηφοφόρους από το ΣΥΡΙΖΑ αν το πείραμα της συγκυβέρνησης πήγαινε καλά.
  Τώρα δεν ξέρω ακριβώς τι θέση έχει και που αποσκοπεί. Χάνει το συγκριτικό του πλεονέκτημα, παίζει στο γήπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και από αυτή τη μεριά είναι χαμένο από χέρι. Χαρίζει όμως και τους "ευρωπαϊστές" κεντροαριστερούς ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ, αυτούς δηλ. που έχουν τη νοημοσύνη να καταλάβουν ότι άλλη εναλλακτική λύση από αυτή της εφαρμογής των συμφωνιών και των δομικών μεταρρυθμίσεων δεν υπάρχει, και γι αυτό δεν κατατέθηκε σοβαρά και από κανέναν.
  Σαν bussiness plan λοιπόν η νέα κατεύθυνση είναι γεμάτη ψεγάδια και η ισορροπία που θα απαιτηθεί για την εφαρμογή μιας στρατηγικής "δεν μετέχω, αλλά μισοστηρίζω", είναι τόσο ευαίσθητη, που ενέχει τον κίνδυνο της υποκρισίας μέχρι γελοιοποίησης. (Πχ ψηφίζω υπέρ της κυβέρνησης σε πρόταση μομφςή του ΣΥΡΙΖΑ και κατά σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης).
  Άρες μάρες κουκουνάρες, δεν το σκέφτηκαν καλά, για αυτό επιμένω ότι λύγισαν, δεν είχαν τα άντερα να το πάνε μέχρι τέλους δυνατά και δυναμικά. Αυτός όμως ήταν ο μόνος τρόπος από τη στιγμή που αποφάσισαν να παίξουν, όπως και νάχει αν η κυβέρνηση αποτύχει στις μεταρρυθμίσεις, κανείς δεν πρόκειται να τους δικαιώσει, ίσα ίσα θα πουν ότι αυτοί την σαμποτάρισαν και θα τραβήξουν όλοι κατά το ΣΥΡΙΖΑ, αν η κυβέρνηση πετύχει, δεν θα πάρουν μέρος από τα λάφυρα και θα τους κατασπαράξει ο Μπένι.

 2. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/06/2013 19:27:15

  Πολυ καλη αναλυση εκτος απο το ''Χαρίζει όμως και τους “ευρωπαϊστές” κεντροαριστερούς ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ, αυτούς δηλ. που έχουν τη νοημοσύνη να καταλάβουν.''.Το βλεπω πολυ χλωμο .Δεν πανε στο ΠΑΣΟΚ με τιποτα .Προτιμου με λιγο ζορι την ΝΔ παρα το ΠΑΣΟΚ .Με οσους Δημαριτες μιλησα αυτο διεγνωσα .Ειναι σφοδρα δυσαρεστημενοι με τον Κουβελη συμπαθουν Λυκουδη .

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/06/2013 21:39:15

  Ας μπουν ι αυτοί στο κίνημα των ανεξαρτήτων βουλευτών και να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Δημοκρατικό είναι κι αυτό. Ή να παραιτηθούν από βουλευτές και να αφήσουν τον Κουβέλη και τη Ρεπούση μόνους να χτυπιούνται σα χταπόδια...

 4. kapoios avatar
  kapoios 21/06/2013 22:01:52

  .......................Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση............................... ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ??????? 2700 ανθρωποι απολύθηκαν !!!!!!!

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ kapoios 22/06/2013 01:10:32

   Αυτό είναι η μισή αλήθεια, καθότι ορισμένοι από αυτούς (ελπίζω, εκείνοι που όντως προσέφεραν) θα είναι και στην Νέα ΕΡΤ. Εξάλλου, ορισμένες απολύσεις από το δημόσιο έχουν συμφωνηθεί να γίνουν (και η ΔΗΜΑΡ δεσμεύτηκε και αυτή). Άν δεν ήθελε να απολυθούν από την ΕΡΤ, είχε όλα τα περιθώρια να προτείνει την ενδεδειγμένη εναλλακτική επιλογή (δηλαδή, από πού να απολυθούν κομματόσκυλα). Δεν το έκανε, άρα είναι υποκριτικά όλα αυτά. Εγώ πάντως πιστεύω ότι ορθώς ξεκίνησε από την ΕΡΤ η εξυγίανση.

  • Χαλκιδέος avatar
   Χαλκιδέος @ kapoios 22/06/2013 01:24:37

   2700 ενώ θα έπρεπε να είναι 1000!

   Όταν έμεναν 1.500.000 ιδιωτικοί υπάλληλοι, που ήταν όλοι αυτοί που τώρα ρίχνουν "δάκρυα" για την "κακομοίρα" την ΕΡΤ?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kapoios 22/06/2013 12:38:42

   Ψέμα καραμπνάτο! Θα ξαναμπούν αρκετοί από αυτούς και με διαγωνισμό.

 5. Πέτρος avatar
  Πέτρος 21/06/2013 22:26:01

  Πολύς πόνος και προβληματισμός και βαθυστόχαστη ανάλυση για την ...τύχη της Δημάρ αδέλφια!
  Τι να κάνουμε; Σας χώρισε και θέλει να κάνει ...τη ζωή της.
  Χαλαρώστε και πάρτε το απόφαση. Δε χρειάζεται να εξιστορήσετε στον επόμενο, όλα της τα κουσούρια. Είναι μικροπρέπεια.

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 21/06/2013 22:31:27

  Προσέξτε μή πέσετε ἐσεῖς στά πόδια της γιά γάμο...

 7. kapoios avatar
  kapoios 21/06/2013 22:42:51

  Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση....................................................... ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ???????????????????? 2000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!!!!!! δεν μιλαω για τους 700 κομματικους

 8. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 21/06/2013 22:47:06

  Tωρα θα δει η Δημαρ τι εστιν βερυκοκον.Χωρις ολα τα μμε να της φτιαχκουν το προφιλ του υπευθυνου,χωρις δημοσκοπικες εταιρειες να της δινουν 17% και να παιρνει 6% χωρις αβαντα απο τας ευρωπας χωρις...χωρις ...χωρις.

  • MCA avatar
   MCA @ 3-1=0.fe 21/06/2013 23:13:09

   Κι όμως θα ήταν πολιτική αυτοκτονία για την ΔΗΜΑΡ εάν δεν αντιδρούσε στο θέμα της ΕΡΤ.Ήταν θέμα επιβίωσης η κίνηση της και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για την ΝΔ, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του κ Κουβέλη θα πήγαιναν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αυτός συμφωνούσε σε απολύσεις.

 9. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 21/06/2013 23:29:52

  Να σου πω την αποψη μου για τους ψηφοφορους της δημαρ απο οτι βλεπω τον περιγυρο μου.
  α)Η κυριως μαζα εργατες ,μικροαστοι κυριως πρωην πασοκ που αντι για συριζα-κκε προτιμησαν φωτη ως μια ηρεμη δυναμη ας πουμε.Οτι θα βελτιωνε την ζωη τους χωρις να κινδυνεψουν απο τις ακροτητες των συριζα-κκε.Αυτοι εφυγαν εδω και πολλους μηνες.
  β)Ενα ακομη σημαντικο κομματι των ψηφοφορων ειναι μεσοαστοι παλιοι αριστεροι η απο αριστερες οικογενειες που εχουν φτιαξει κατι οικονομικα.Συνηθως ανω του μεσου ορου μορφωτικου επιπεδου που προσπαθουν να σμιξουν τον νεοφιλελευθερισμο με καποιες ιδεολογιες η ιδεοληψιες της αριστερας.Αυτοι δεν ξερω που θα πανε συριζα-κκε το αποκλειω.

  • MCA avatar
   MCA @ 3-1=0.fe 21/06/2013 23:35:03

   Εγώ πάλι πιστεύω ότι στη ΔΗΜΑΡ παίζει πολύ δημόσιο.

   • 3-1=0.fe avatar
    3-1=0.fe @ MCA 22/06/2013 00:21:01

    Αστικος μυθος MCA.

 10. ΤΑΚΗΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ 22/06/2013 00:08:42

  ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ Η ΔΗΜΑΡ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑΙ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ. ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ

 11. mara M. avatar
  mara M. 22/06/2013 00:14:05

  Θα έρθει μόνη της.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ mara M. 22/06/2013 01:31:13

   Μην χασετε τετοιο κελεπουρι..

 12. panos avatar
  panos 22/06/2013 01:02:13

  Τα πολλα λογια ειναι φτωχεια..Υπαρχει το ορθοδοξο και δογματικο ΚΚΕ,υπαρχει ο ΣΥΡΙΖΑ που ειναι στην ουσια μια φραξια του ΚΚΕ,αφου τα περισσοτερα στελεχη και συνιστωσες του ειναι κομμουνιστογενεις(και τα δυο κομματα μοιραζονται στην ουσια την ιδια κοσμοθεωρια γι' αυτο ο Τσιπρας καλεσε για συνεργασια το ΚΚΕ στις τελευταιες εκλογες,πρωην Κνιτης κι ο ιδιος γαρ)κι υπαρχει κι η ΔΗΜΑΡ που η μιση ειναι φραξια του ΠΑΣΟΚ κι η αλλη μιση φραξια του ΣΥΡΙΖΑ(αποσχισθεντες γαρ)..Η ελληνικη αριστερα ελκει τις αρχες της απο τον κομμουνιστικο τροπο θεωρησης των πραγματων,απλα καποιοι θεωρουν το ΚΚΕ μπαναλ και οπισθοδρομικο γι' αυτο και επικροτουν το τσιτατο ''Βαρκιζα τελος''..Καποιοι σκορπιοι αριστεροι των σαλονιων και τα ορφανα του ΠΑΣΟΚ θ' απορροφηθουν ειτε απο το ΠΑΣΟΚ ειτε απο τη Ν.Δ.(αναλογα ποιος θα κανει την καλυτερη προσφορα)..

 13. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 22/06/2013 01:09:59

  Θα κανω προβλεψη για τις "φερεγγυες" δημοσκοπησεις που θα βγουνε

  Πασοκ ανοδο σημαντικη ισως και κοντα σε διψηφιο
  Δημαρ εξαφανιση

  Στοιχημα κανεις;

  • dim avatar
   dim @ 3-1=0.fe 22/06/2013 02:20:52

   Οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα δείξουν τη ΝΔ τουλάχιστον 5 μονάδες μπροστα απο το Σύριζα, το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον 2 μονάδες πάνω από εκεί που ήταν, και τη ΔΗΜΑΡ κοντά στο 1%, διότι αυτή είναι η πραγματική εικόνα που αποτυπώνεται στη κοινωνία... Η κοινωνία κατά 60% δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θέλει τώρα εκλογές, και άρα είναι απόλυτα φυσιολογικό να επιβραβεύσει αυτούς που επέδειξαν υπευθυνότητα, και να μαυρίσει αυτούς που παίζουν με τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού, επιδιώκοντας τυχοδιωκτισμούς και εκλογές κάθε τρείς και λίγο...

   • mara M. avatar
    mara M. @ dim 22/06/2013 20:40:09

    Εννοείται. Κανένας δεν έχει αμφιβολία τι θα δείξουν οι επόμενες δημοσκοπήσεις. Μη σου πώ και 60% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Το σύστημα βρυχάται πριν το τέλος.

 14. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 22/06/2013 01:26:10

  Και πολύ του ήταν του μπαρμπα-Φώτη! Μωρέ φάτσα που ήθελε να κυβερνήσει κιόλας!

 15. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 22/06/2013 01:35:47

  Για πρωτη φορα στην ιστορια καποιοι αριστεροι επελεξαν την πραξη απο την απραξια και την ευθυνη απο την ευκολη κριτικη.Φυσικα δεν κρατησε για πολυ!

 16. Ιωάννης Μεσσήνιος avatar
  Ιωάννης Μεσσήνιος 22/06/2013 07:31:17

  Και ασφαλώς κάποιος χάνει τήν υποψηφιότητα για νέος πρόεδρος δημοκρατιας

 17. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 22/06/2013 12:17:10

  Τι ηταν και τι είναι Δημαρ ? κόμμα?
  ΕΝΑ μέρος του ΠΑΣΟΚ , με ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει πιστά το σύστημα των 30 χρόνων , ειδικά στα ΜΜΕ.
  ΟΙ άνθρωποι που θέλουν να είναι μέσα στα πράγματα ........για λίγες σταγόνες εξουσίας .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.