#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/03/2010 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Abu Dhabi Mar (ADM) ο Σκαραμαγκάς


Στον όμιλο Abu Dhabi Mar πηγαίνει η πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών ναυπηγείων Σκαραμαγκά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση, η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του ομίλου να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα και των αρχών του εμιράτου να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση.
Όπως αναφέρεται, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems (“TKMS”) με ποσοστό 24,9%, τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιδιώκεται μάλιστα, το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ταχύτερο δυνατό.

 
 Όπως σημειώνεται, «με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας».
ΠΘ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/03/2010 13:07:51

  Αυτό που δεν συνέφερε τον Νιάρχο, αφού είχε χτίσει ιστορικά καράβια, αφού ρήμαξε επί Πασόκ (αλλά κονομησαν αρκετοί κατ' ιδίαν), αυτό που οι Σημίτης-Χριστοδουλάκης έδωσαν στην HDW (εν γνώσει τους ότι θα φαλίριζε οσονούπω... αχ αυτές οι υποχρεώσεις) προφανώς δεν έπρεπε να το πάρει η Ελευσίνα (καλά ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;) κι αφού δεν το αντέχει η Krupp, θα το πάρει το Abu Dhabi... Κάτι μου διαφεύγει...

  Και μια ερώτηση για το οικονομικό επιτελείο: Ποιά είναι η σχέση της Krupp με την Λαρκο;

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ archaeopteryx 01/03/2010 13:19:49

   Αρχαίε, το οικονομικό επιτελείο που ερωτάς δεν έχει ιδέα. Η KRUPP είναι ταυτόχρονα προμηθευτής τεχνολογικού εξοπλισμού και πελάτης της ΛΑΡΚΟ (ως THYSSENKRUPP). Πάντως, γι΄αυτό που ενδεχομένως υποψιάζεσαι, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ σήμερα για το μαγαζί!

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 01/03/2010 13:44:30

   και όμως... μήπως η Λάρκο είναι φτηνή αποθήκη, τσάμπα κεφάλαιο κίνησης; στοκάρει όταν δεν υπάρχει ζήτηση... πουλάει φτηνά όταν υπάρχει; Γιατί να αγοράσουν κάτι όταν παίρνουν αυτό που θέλουν επιδοτούμενο...

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ archaeopteryx 01/03/2010 14:00:21

   «Επιδοτούμενα» (με τη διπλή έννοια) πληρώνονται μόνο την τεχνογνωσία τους. Το σιδηρονικέλιο το αγοράζουν με βάση την εκάστοτε τιμή του LME – και την τελευταία περίοδο παρά την κατρακύλα των μετάλλων μείωσαν τις αγορές γιατί δε τους βγαίνει να στοκάρουν. Σήμερα μόνον οι σχιστομάτηδες στοκάρουν.

   Όσο για το τέως Μποδοσάκειο καμάρι, εν αγαστή συμπνοία Πράσινοι και Γαλάζιοι το κατήντησαν ένα σαπιοκάραβο. Και το οδηγούν σε μαθηματικώς βεβαία χρεοκοπία με κόστος παραγωγής σχεδόν δύο φορές πάνω από την ιστορική μέση τιμή του Νικελίου, πτωχότατα μεταλλεύματα και τεχνολογία παραγωγής του 60. Αλλά έχει ακόμη ενδιαφέρον για ενεργειακά, λιμάνια, real estate, πράσινα αιολικά κι άλλα «αναπτυξιακά». Κοστίζει όμως πολύ σε περιβαλλοντικά που τα ξεχάσανε όταν είχανε χρυσές τιμές και βεβαίως «κοινωνικά», αν θέλεις να την εξορθολογίσεις πραγματικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.